Tatlı Tarifi Limon peltesi (resimli)

bebisim52

Tüm varlığım kızımmm...
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2007
5.054
246
363
Diğer
ekşimsi bir tatlı şiddetle tavsiye ediyorum.

not:portakalla yapılan pelte ılık olarak yendiğinde soğuk algınlığına birebir.

1 adet limon kabuğu rendesi (rendenin ince tarafında rendelenecek)
yarım su bardağı sıkılmış limon suyu
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

öncelikle limonun kabuğu ince rende ile rendelenir.yarım subardağı sıkılmış limon suyunu(2 adet limona yakın oluyo)3 kaşık nişasta ile iyice karıştırılır.bir tencereye aktarılır üzerine şeker su ve limon kabukları koyulur ve muhallebi gibi kaynatılır.kaynamaya çıktıktan sonra 2 3 dk daha karıştırılır.ocaktan alınır.sonra ılınınca hafif su gezdirilmiş kaselere boşaltılır.kaselerin sudan geçirilmesinin nedeni ters çevrilince yapışıp kalmasın hemen kaseden ayrılsın diye.buzdolabına koyup ertesi gün afiyetle yenilir.istenirse portakal suyuylada yapılır.

hatta pudinglerin üzerine dökülüpte yenilir.

afiyet olsun.

dscf3480o.jpg

Son düzenleme:
Çok güzel görünüyor , mısır nişastası yerine mısır unu konsa olmaz mı acaba?

mısır nişastası dediğim kurabiyelere konan ve baklava açılan nişasta tarifinde öyle yazıyodu bende denedim heralde un konmuyo çünkü çok tarif vardı hepside nişastalıydı.

ay kızlar bende limonu ve ekşi şeyleri çok severim yarın hemen denicem eminim çok güzel olur

ay kızlar bende limonu ve ekşi şeyleri çok severim yarın hemen denicem eminim çok güzel olur

yaptıktan ertesi gün sonra bu hale geliyo ama sen biraz sulu yemek istersen hemen soğur soğumaz yersin.bende ilk yaptığımd a tutmadı heralde sulu oldu dedim yedim 2 tane kalmıştı ertesi güne a ertesi gün bi baktım jöle gibi olmuş.

merakla bekliyorum beğenecekmisin acaba bide ben limonu çok sevdiğimden limon suyunu tariftekinden biraz daha artırdım1 su bardağına yakın yaptım

kızlar bu gün yaptım ve çok güzel oldu jöle gibi beğendim davetsiz misafir geldiğinde 5 dak.tatlı ayrıca üzerine vişne reçelinin suyundan ekledim çok hoş oldu bidaha yapınca kaseye boşaltırken içine eklicem rengide değişir tatlarda eminim çok güzel olur

Back
X