Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhabalar NNaznazu
bu hesabı size yorum yapabilmek için açtım. Öncelikle çok geçmiş olsun. Uzun suredir aktif olmuyorsunuz mesajim umarım size ulaşır. Benim vücudum da ameliyat kesilerini keloid olarak iyilestiriyor. Daha once iki kere pectus excavatum ameloyati oldum göğüs kafesimden. Her iki ameliyatta da bu şekilde kabarik gittikce buyuyen kahverengi izler oluştu. Once ameliyatı yapan doktora kızmıştım ama bu ameliyatı turkiyeye getiren, diger göğüs cerrahlarini egiten hocaydı. Nasıl olur diyordum en iyi hocaya ameliyat oldum. Sonra meme buyutme icin güvendiğimiz tanıdık işinin ehli bir plastik cerraha gittim. Bu izleri de inceledi ve beni detaylı bir sekilde bilgilendirdi. Bu bir keloid. Aşırı ıyilesme. Bu iyilesme sekli bünyeden kaynaklanıyor. Vücut yarayı sürekli iyilestirmeye devam ediyir ve bu yuzden yara izi kabariyir ve hiç soluklasmiyor. Tabii eger vucudun keloid uretmeye meyilli oldugu biliniyorsa buna gore tedbirler alinip sikayet hafifletilebiliyor. Meme ameliyatimda boyle de yaptik. Eksi izleri kesip cikardilar. Kesiklerden meme implantlarini yerlestirip diktiler. Dikislerde ozellikle kaybolan ip KULLANMADILAR. Çünkü bu keloidi artirabiliyormus. Ameliyatın hemen pesine silikon jel(siliskar yanlış hatirlamiyirsam) ve jel ustune silikon yama kulkandim. Uzun bir süre boyle devam ettim. Iki kestikten birisi neredeyse normal iyilesti, digerinde ise keloid goruntusu eski yaralara nazaran çok çok az. Benim icin kabul edilebilir. Bu yara tipi icin doktorum sunu da söylemişti. Ben sana izsiz bir ameliyat garantisi veremiyorum sonra hayal kırıklığına uğramanı istemem. Bu ne yazik ki hastanin bunyesiyle alakali bir duruum, bazen olabiliyor boyle. Altinda ne yattigi hala kesin olarak bilinmiyor. Ama elimizden gelen tedbiri aliriz. Olur ya yine de keloid olursa o zaman kortizon enjekte edilebiliyor. Bu izin rengini açmaz ama kabarıklığı gideriyor demisti. Sonra arastirirken de bazi lazer tedavi uygulamaları gordum. Belki onlar da renk açılması icin uygulaniyordur detayını bilmiyorum. Kisisel tecrubemi sizinle paylaşmak istedim. Daha once hic ameliyat olmamış birinin ilk defa yüz bolgesi icin bıçak altina yatmasının riskleri cok konuşulmuyor ne yazik ki. Mesela ben artik Allah gostermesin hayati bir durum olmadıkça kozmetik maksatli yuz bolgesi icin bicak altina yatamayacağımı biliyorum baska türlü bir tecrübeyle. Siz de umarim iyisinizdir. Kendinize iyi bakin