- Konu Sahibi tafi
- #1.341
Merhaba,
Birçok doktor kilonuzun %5inden fazlasının alınmasının sakıncalı olduğunu söylüyor.%5 i geçen de en fazla 5 litre alıyor.Sadece bu merkez %10 oranında yağ alıyor burada okuduğum kadarıyla.Ben tek seferde hallolsun diye bunu göze alamam ne yazık ki.Maddi gücüm 2. operasyonu olmayı kaldırmaz ama ben o kiloyu kendim veririm yine de 15 gün gibi bir süre sosyal hayattan geri kalamam.Klasik lipo yaptırmamamızın tek nedeni daha hızlı iyileşecek olmamız değil mi zaten.Üstelik bu merkez nedense uyutulmadan 6 litre yağ alabileceğini söylüyor.Hiç var mı uyutulmadan bu merkezde operasyon geçiren yok.Neden doğru düzgün uyutulacaksınız demezler ki aklım almıyor.Bu aradaa sevim08 den haber var ama buraya değil kendine konu olarak açmış 1 hafta yatalaklık boyutunda yatmış ve şu an 3 hafta olmasına rağmen hala dışarı çıkabilecek durumda değil.Ben ne olursa olup göreyim diyemem.
Bir kişide o miktarda yağ varsa alıyorlardır bu da obez hastalarda olabilir tahminimce. %10 çok yüksek bir oran ben yinede bu oranlata çıktıklarını sanmıyorum.....Klasik lipsuction yaptıran arkadaşımı örnek verirken size bu yöntemi tavsiye etmedim sadece o operasyon genel anestesiyle yapıldığından iyileşme sürecinin 2-3 haftayı bulabileceğini örneklendirmek için bahsettim....Lazer iposuction'da iyileşmenin daha kısa sürede olacağını vurgulamak için....Yoksa lazerli sistem olmamış olsaydı asla klasik liposuction'ı ben de göze alamazdım ve önceski görüntüme razı olurdum.....Riske girin dediğim nokta da iyileşme sürecidir, sağlığınız üzerine riske girin demek istemedim yanlış anlaşılmak istemem. Diğer arkadaşların iyileşme süreci uzun sürmüş bir şey diyemem bu durumda benimki ististani bir durum olmuştur diye yorumluyorum....Ben de tabiiki basit bir işlemdir demiyorum ameliyat sonrası eve geldiğimde ne oldu bana dedim, kımıldıyamıyordum ilk gün ama sonraki günler çabuk toparlandım ve sürecimi zaten anlatmıştım....Sevim 08'in yeni konusunu okudum o da ödem'in gitmesi konusunda aceleci davranıyor.....Biz de aynı durumdaydık ben fiziksel olarak çabuk toparlandım ama ödem lerin gitmesi 2-3 ayı bulmuştu.....Buradan okuduğuma göre operasyonu olacağınız dr'a karar vermişsiniz....Sizden de iyi haberlerinizi bekliyoruz...