• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Liposuction yaptran var m arkadalar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tafi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar,
ilk kez yazıyorum bu foruma uzun zamandır takip ediyordum. kavitasyon mu liposuction mı bu arada kalanlardanım. Özel bir hastanenin güzellik merkezi bölümünden cumartesi günü kavitasyon için gün aldım ama iki uygulama arasında kaldım. zaten ocak ayından beri diyet yapıyorum. boyum 1.62 64 kilodan 59 kiloya düştüm diyetisyenimin uygun gördü kilo 57 ancak karın bölgemdeki yağlanma gitmeyecek bu kiloya düşsem bile. 28 yaşındayım ve henüz çocuk filan yok. benim merak ettiğim liposuction gibi ciddi cerrahi uygulamamı yoksa kavitasyonu mu tavsiye edersiniz.

merhaba arkadaşlar

bende liposuction yaptırmaya karar verdim.kilom fazla 1.72 boy 83 kilo ama bütün kilom göbeğimde kol bacak ve basenlerim ince göbeğim aşırı derecede büyük.haftaya dr.la görüşmeye gideceğim.sizce liposuction benim için iyi olur mu?
teşekkürler

Merhabalar,
ilk kez yazıyorum bu foruma uzun zamandır takip ediyordum. kavitasyon mu liposuction mı bu arada kalanlardanım. Özel bir hastanenin güzellik merkezi bölümünden cumartesi günü kavitasyon için gün aldım ama iki uygulama arasında kaldım. zaten ocak ayından beri diyet yapıyorum. boyum 1.62 64 kilodan 59 kiloya düştüm diyetisyenimin uygun gördü kilo 57 ancak karın bölgemdeki yağlanma gitmeyecek bu kiloya düşsem bile. 28 yaşındayım ve henüz çocuk filan yok. benim merak ettiğim liposuction gibi ciddi cerrahi uygulamamı yoksa kavitasyonu mu tavsiye edersiniz.

ben geçen sene kavitasyon radyo frekans lazerli vakum masajı olan bi paket satın almıştım 10ar seans2 ayın sonunda 1 .5 cm falan farketmişti diyet yapmadığım için fazlasıyla geldiler tabi yerine eğer korkun yoksa ve fırsatın varsa liposuction yaptır bence

merhaba arkadaşlar, ben 3 ay önce liposuction yaptırdım. göbek ve basen bölgem berbattı, göbeğim sarkıyordu ve resmen simitlerim vardı. önce baya bi araştırdım. çünkü spor, kavitasyon, herşeyi denemiştim. fakat doktorumla görüştüğümde bazı bölgelerin ne yaparsam yapayım gitmeyeceğini hatta genetik olduğunu söyledi. bunun üzerine karar verdim. lokal ile canım yanacağını düşünerek genel anestezi aldım. sadece çıktığım zamanı hatırlıyorum bir korse giydirilmiş ve yatakta yatıyordum. ha bu arada anestesi doktorum estetik cerrahım ve hastane ekibi mükemmel denecek şekilde ilgilendiler. il gecem biraz zor geçti liposuction sonrası sızıntılar normal zaten ikinci güne kalmıyorlar fakat benim tansiyonum sıvı almadığım için düştü hastanede refakatçi şart ne olur ne olmaz sonuçta bu bi operasyon. 1 ay boyunca korse taktım. gece gündüz korse takmak sıkıcı ama daha operasyondan çıkar çıkmaz korsenin de etkisiyle dümdüz bir karın ve simitsiz yanlar harika:))) 2,5 kilo yağ alınmasına rağmen gözle görülür fark kıyafet giydikçe daha da belli ediyor kendini. doktorum ilk 3 ay sporu yürüyüş de dahil yasakladığı için spor yapamıyorum fakat protein ağırlıklı besleniyorum. ve yağlı yemek yemiyorum. şimdi 3 ayım doldu ve kontrole gideceğim ben sonuçtan memnunum. ne tarla gibi bi karnım var ne de negatif bir durum bence doktorunuzu iyi seçmeniz şart. ben bu anlamda çok şanslıyım. 6 ay bittikten sonra tam sonucu alacağım. lpg ve benzeri masajları doktorum gerek olmadığı için önermedi. sonuç ise bence harika.

merhaba arkadaşlar, ben 3 ay önce liposuction yaptırdım. göbek ve basen bölgem berbattı, göbeğim sarkıyordu ve resmen simitlerim vardı. önce baya bi araştırdım. çünkü spor, kavitasyon, herşeyi denemiştim. fakat doktorumla görüştüğümde bazı bölgelerin ne yaparsam yapayım gitmeyeceğini hatta genetik olduğunu söyledi. bunun üzerine karar verdim. lokal ile canım yanacağını düşünerek genel anestezi aldım. sadece çıktığım zamanı hatırlıyorum bir korse giydirilmiş ve yatakta yatıyordum. ha bu arada anestesi doktorum estetik cerrahım ve hastane ekibi mükemmel denecek şekilde ilgilendiler. il gecem biraz zor geçti liposuction sonrası sızıntılar normal zaten ikinci güne kalmıyorlar fakat benim tansiyonum sıvı almadığım için düştü hastanede refakatçi şart ne olur ne olmaz sonuçta bu bi operasyon. 1 ay boyunca korse taktım. gece gündüz korse takmak sıkıcı ama daha operasyondan çıkar çıkmaz korsenin de etkisiyle dümdüz bir karın ve simitsiz yanlar harika:))) 2,5 kilo yağ alınmasına rağmen gözle görülür fark kıyafet giydikçe daha da belli ediyor kendini. doktorum ilk 3 ay sporu yürüyüş de dahil yasakladığı için spor yapamıyorum fakat protein ağırlıklı besleniyorum. ve yağlı yemek yemiyorum. şimdi 3 ayım doldu ve kontrole gideceğim ben sonuçtan memnunum. ne tarla gibi bi karnım var ne de negatif bir durum bence doktorunuzu iyi seçmeniz şart. ben bu anlamda çok şanslıyım. 6 ay bittikten sonra tam sonucu alacağım. lpg ve benzeri masajları doktorum gerek olmadığı için önermedi. sonuç ise bence harika.

Merhaba,

Çok geçmiş olsun hangi doktora yaptırdınız acaba ben Ankara'dayım burda iyi bir doktor arıyorum

ne kadar güzel göbek bence insann sosyal yaşamını çok etkiliyor.27 yaşıma kadar istediğim gibi bir elbise giyemedim.simit bölgem çok çıkıntılı duruyo popoda olmayınca direk göze batıyor.
mart sonuna kadar bende yaptırmak istiyorum sonuçlar inşllah sizinki gibi başarılı olur:nazar:

Merhaba,

Çok geçmiş olsun hangi doktora yaptırdınız acaba ben Ankara'dayım burda iyi bir doktor arıyorum

NUGLIN size kendi dr.muharrem demirciogullari ni tavsiye ederim ank.tunalida nills pol. Sahibidir bende yaptrali dun 1 hafta oldu 2 kg yakin yag alndigini soyledi dr. 1 aydan oncede fazla bisey bekleme uavss yavas sonuc alindigini soyledi

Spor neden yasak bilginiz varmi

Merhabalar, ben de operasyon sonrası yan simitler gitmişti, hemen bir incelme gözle görülür farkediliyordu. Ama yine de sonuçları almak için bir 3 ay beklemek gerekiyor o süreç içinde vücut büyük oranda formunu buluyor. Sizde de şu an bile incelme olmuştur ama siz farkedemiyorsunuzdur. 1 hafta sonuç almak içinde çok erken vücut bu dönemde ödem topluyor zaten. Daha sonra ödemler yavaş yavaş atılıyor ve vücut formuna kavuşuyor. Banada 1 hafta giyeceksin demişlerdi ama dikişleri aldırmaya gittiğimde 1 hafta daha giymemi istedi doktorum toplam 2 hafta giydim yani....Siz de sakın endişelenmeyin daha çok erken dönem zamanla farkı kesinlikle göreceksiniz. Çok geçmiş olsun.

PEGANUM oncelikle icimi rahstlattiniz tskler;) benim belim cok ince 77 cm basen 105ve ozellikle simitler 100 idi ameliyat oncesi simdi olctugumdede ayni ama korseninde etkisiyle daha toparlams gorunuyrm genede cm olarak hic bi kayp yok ve bu durum korkutyr okadar agriya ve bakamadgm morlulkara deysin istiyrm umarim simitlerden kurtulurum Birde dikisler kendi aticak demisti dr. Sizin alindimi

PEGANUM oncelikle icimi rahstlattiniz tskler;) benim belim cok ince 77 cm basen 105ve ozellikle simitler 100 idi ameliyat oncesi simdi olctugumdede ayni ama korseninde etkisiyle daha toparlams gorunuyrm genede cm olarak hic bi kayp yok ve bu durum korkutyr okadar agriya ve bakamadgm morlulkara deysin istiyrm umarim simitlerden kurtulurum Birde dikisler kendi aticak demisti dr. Sizin alindimi

Ben ölçülerimi not etmemiştim ameliyat öncesi sadece göbek bölgemin 87 cm olduğundan emindim ameliyat sonrası 84 cm olmuştu....Normalde ilk günler bende de baktığımda göbeğim yerinde duruyordu, vücudum ödem toplamıştı sanki değişiklik yokmuş gibiydi, sadece simitler biraz gitmiş gibiydi ama işe başladığım gün herkes bana nasıl birden zayıfladığımı sormuştu. Zaman içinde ödemler gitti göbeğim indi ve şu an ameliyatın üzerinden 11 ay geçti. Son derece zayıf görünüyorum, göbek bölgemde 80 cm'e indi...Ameliyet öncesi 38 bedendim hatta 40 bedeni zorluyordum şu an 36 bedenim...Cm olarak siz de şu an eksilme olmasa dahi panik yapmayın kesinlikle ilerleyen zamanlarda sizinde memnuniyetiniz artacak ve ve zahmetlerinize değecek. Dikiş olayına gelince beni 1 hafta sonra çağırıp dikişlerimi aldılar çok basit bir işlemdi. Sizin doktorunuz alma gereği duymamıştır belki eriyen dikiştir ya da farklı bir uygulama yapmış olabilir. Her doktorun izlediği yol farklı olabiliyor bunda bir sorun yok.

Merhabalar,

Merhabalar, ben 2011 bahar aylarında 10 seans kavitasyon yaptırmıştım 1 cm bile incelme olmadı. 61 kiloydum ilk seansa başladığımda ve yaptığım reimle birlikte 55 kiloya düşmüştüm ama görüntüme yansıyan hiç bir şey olmadı...Kilo kaybı zaten kavitasyondan değil yaptığım rejimden kaynaklanıyordu...1250 tl para vermiştim ve çöpe gitti. Ben istediğim değişimi göremeyince bayağı bir tartışmıştım merkezle bu işlem tamamen bir para tuzağı başka bir şey değil. Zaten incelme olmayınca rejimi biraktım ve eski kiloma geri dönmüştüm. 2012 baharında lazer lipo oldum gıdı, göbek,bel,karın,basen,bacakiçi ve şu an 53 kiloda 36 bedenim. Fazlalıklarımdan hiç bir şey kalmadı ayrıca ağır bir operasyon değil, sedasyon + local anestesiyle ben 3-4 günde toparlanıp 4. gün işbaşı yapmıştım. Ben size lazer lipo'yu kesinlikle tavsiye ederim.

Merhabalar, ben 2011 bahar aylarında 10 seans kavitasyon yaptırmıştım 1 cm bile incelme olmadı. 61 kiloydum ilk seansa başladığımda ve yaptığım reimle birlikte 55 kiloya düşmüştüm ama görüntüme yansıyan hiç bir şey olmadı...Kilo kaybı zaten kavitasyondan değil yaptığım rejimden kaynaklanıyordu...1250 tl para vermiştim ve çöpe gitti. Ben istediğim değişimi göremeyince bayağı bir tartışmıştım merkezle bu işlem tamamen bir para tuzağı başka bir şey değil. Zaten incelme olmayınca rejimi biraktım ve eski kiloma geri dönmüştüm. 2012 baharında lazer lipo oldum gıdı, göbek,bel,karın,basen,bacakiçi ve şu an 53 kiloda 36 bedenim. Fazlalıklarımdan hiç bir şey kalmadı ayrıca ağır bir operasyon değil, sedasyon + local anestesiyle ben 3-4 günde toparlanıp 4. gün işbaşı yapmıştım. Ben size lazer lipo'yu kesinlikle tavsiye ederim.

Teşekkür ederim peganum yarın kavitasyonu iptal ettirdim yarın özel bir hastanenin estetik cerrahı ile ön görüşmem var bu ameliyatlarla ilgili neler sorabilirim? Birde yaklaşık olarak karın bölgesinden maliyeti ne kadar oluyor tahminen?

ne kadar güzel göbek bence insann sosyal yaşamını çok etkiliyor.27 yaşıma kadar istediğim gibi bir elbise giyemedim.simit bölgem çok çıkıntılı duruyo popoda olmayınca direk göze batıyor.
mart sonuna kadar bende yaptırmak istiyorum sonuçlar inşllah sizinki gibi başarılı olur:nazar:

teşekkür ederim gerçekten pozitif etkiliyor insanı sarkan göbek ve simitler gidince doktorum görüntü olarak 10 yaş farkettiğini söylüyor. umarım sizin de başarılı geçer şimdiden geçmiş olsun:)

Spor neden yasak bilginiz varmi

liposuction sonrası iyileşme dönemi 6 ay sürüyor. bu süre içinde de ödem, şişlik olmaması için spor amaçlı yürüyüş dahil her türlü sporu yasakladı doktorum. en fazla markete yürüyebiliyordum o da spor amaçlı değil de zorunluluk hali durumunda. zaten çok uzun süreli yürüyüşler de zaman zaman ağrı yapabiliyor çok nadir olsa da.

Teşekkür ederim peganum yarın kavitasyonu iptal ettirdim yarın özel bir hastanenin estetik cerrahı ile ön görüşmem var bu ameliyatlarla ilgili neler sorabilirim? Birde yaklaşık olarak karın bölgesinden maliyeti ne kadar oluyor tahminen?

Operasyonun local+ sedasyon'lamı, yoksa genel anestesiyle yapılacağını (çoğunlukla local+ sedasyon yapıyorlar), buna göre operasyon öncesi neler yapmanız gerektiğini, iyileşme sürecinizi,operasyon sonrası dikkat etemiz gereken hususlar, zaman kısıtlamanız varsa ne zaman iş başı yapabileceğinizi, sonuçları ne kadar sürede alıcağınızı, refakatçı gerekip gerekmediğini, eğer daha sonra revizyon gerekirse (düşük bir ihtimal) ücret alıp almayacağınıi korseyi ne kadar süreyle giyeceğinizi, korse için ayrı ücret alınıp alınmayacağını, bir rahatsızlığınız varsa, kullandığınız ilaç vs. onları söyleyin zaten size soracaklardır. Maliyet konusuna gelince her doktorun ücretlendirmesi farklı oluyor. Ameliyatın hastane ya da klinikte olması local yana genel anestesiyle olması ücrete farklılık getiriyor. Birde yapılacak bölge sayısı ve alınacak yağ miktarına göre kişiye özel fiyat belirliyorlar o sebeple sizi yanıltmak istemem bu lkonuda en kesin bilgiyi görüşeceğniz cerrahtan alabilirsiniz. Benim en problemli bölge bel çevrem ve bacak içi idi ama görüşmeye gittiğimde doktorum alınması gereken başka bölgeleride ilave etti. Benden gıdı, bel, karıni yan simitler, baçak içii basen, popo dan toplam 5 ltr'ye yakın alındı ve 5000 tl ödedim. Fikir vermesi açısından söyledim görüşün bakalım size ne diyecekler.

Operasyonun local+ sedasyon'lamı, yoksa genel anestesiyle yapılacağını (çoğunlukla local+ sedasyon yapıyorlar), buna göre operasyon öncesi neler yapmanız gerektiğini, iyileşme sürecinizi,operasyon sonrası dikkat etemiz gereken hususlar, zaman kısıtlamanız varsa ne zaman iş başı yapabileceğinizi, sonuçları ne kadar sürede alıcağınızı, refakatçı gerekip gerekmediğini, eğer daha sonra revizyon gerekirse (düşük bir ihtimal) ücret alıp almayacağınıi korseyi ne kadar süreyle giyeceğinizi, korse için ayrı ücret alınıp alınmayacağını, bir rahatsızlığınız varsa, kullandığınız ilaç vs. onları söyleyin zaten size soracaklardır. Maliyet konusuna gelince her doktorun ücretlendirmesi farklı oluyor. Ameliyatın hastane ya da klinikte olması local yana genel anestesiyle olması ücrete farklılık getiriyor. Birde yapılacak bölge sayısı ve alınacak yağ miktarına göre kişiye özel fiyat belirliyorlar o sebeple sizi yanıltmak istemem bu lkonuda en kesin bilgiyi görüşeceğniz cerrahtan alabilirsiniz. Benim en problemli bölge bel çevrem ve bacak içi idi ama görüşmeye gittiğimde doktorum alınması gereken başka bölgeleride ilave etti. Benden gıdı, bel, karıni yan simitler, baçak içii basen, popo dan toplam 5 ltr'ye yakın alındı ve 5000 tl ödedim. Fikir vermesi açısından söyledim görüşün bakalım size ne diyecekler.

Teşekkür ederim peganum umarım aklıma yatar. dediğim gibi ben ideal kilomdayım sadece göbekteki fazlalığım olduğunu düşünüyrum tabi doktor neler çıkarır ne söyler yarın bakıcam artık :)

slm arkadaşlar.Ben ablama yaptırdım lipo.Konuyla ilğili hepinizin yorumlarını dikkatlice okudum lipo yaptırıcak arkadaşların ilk önce çok iyi bir plastik cerrah bulmaları gerekli bu işlemi yapan çok fazla plastik cerrah var önemli olan doğru doktoru bulmak çünkü bu işlemi yağların alımından çok vucudun neden bukadar yaglanma yapısına müsait oldugunu araştırması gereklidir.Bunun içinde hastadan alınan yağ örneklerinin patoloji işlemiyle incelenmesi lazım.aşırı kilo yapısına sahip arkadaşlar önce mini lipo yaptırarak kilo alış sebepleri belli olması patoloji örnekleri gönderilmeli daha sonra büyük çaplı bir oparasyona geçilmeliki sonuç mutlu edici ve devam edici olsun.bizim doktorumuz bu konuda çok hassastı çok sağolsun yaklaşık 3 sene oldu ve sonuç gerçekten mutlu edici.herkese iyi günler

merhabalar
Lipo yaptırmaya karar verdikten sonra burdaki yorumların hemen hemen hepsini okudum. Her neyse, benim sorunum kalçamda egzersizlerle veremediğim yağlardı. çok büyük bi sorunum yoktu ama göbeğimde gram yağ olmamasına rağmen orantısız bi görüntüye sebep oluyodu. Perşembe günü hastane adını ve doktoru sonra açıklayacağım bir operasyon geçirdim. Bana sorarsanız doktorun lipo dan anladığı falan yok. Ameliyattan sonra bandajla çıkmışım, doktor sana göre korse yok dedi ve bandajları da 4 gün sonra çkartabileceğimi söyledi. 2 gün sonra bandajları çıkardım. hiç bir morluk yok , şişlik var , hala oturamıyorum. Bikaç sorum olcak ,
1- morluk olmaması alınan yağ miktarıyla mı alakalı ? 500 ml yağ alınmış , güya kasmış gerisi.
2- korse giymemem çok önemli mi ?
3- doktor yürü sürekli dedi. ben aksini söyleyen yorumlar okudum , hangisi doğru ?

Arkadaşlar , dediğim gibi 3 gün oldu normal lipo yaptıral ortada bişey yok henüz, ama ben spor yapan bir insanın benim için bi miktar da olsa yağ alınması oldukça iyi. Diyet yapan düzenli spor yapan bir insanım. Her neyse , gelelim tecrübemden sizlere de yardımcı olmak için neler anlatabilirim kısmına !
1- bi kere aynen de araştırdığım gibi basit bir ameliyatmış. Ameliyat oldum , bittikten sonra uyandım yatağımda 2 saat kadar kas ağrısı gibi , kesinlikle abartılı bir ağrı olmayan az şiddetli bir ağrı vardı. 6-7 saat sonra ağrı çok hafifledi ve otobüsle eve gittim , taksi tercih etmedim çünkü oturamıyordum.
2- anestezi bende 2.gün tam olarak etkisini geride bıraktı, ancak ameliyattan sonra 4 saat geçti ayağa kalktım ve inanılmaz baş dönmesi yaşadım .
3- arkadaşlar doktora dikkat edin , benim gibi üzret uygun diye tecrübesiz doktorlara yaptırmayın. gerçi ben de nakit 2000 tl sadece kalça için verdim , az falan da değil !
4- ve arkadaşlar doktorum masaj konusunda bişey söylemedi , bu masajı da tarif edebilirseniz çok sevinirim :) hepinize iyi şanslar diliyorum

slm arkadaslar bugun lazerlipo ve liposaksın yaptralı 11.gunum dr kontrolum vardı hala agrılarım var ve göbegımde beze seklınde bıseyler gelıyrdu bunları dr.uma soyledım ödem ve kanama olmus bırıkmıs dedı benı lenf dranej ( umarım yanlıs yazmamısımdır ) yarım saatlık bı kur uyguladı carsamba gunu tekrar uygulama yapılacak ödemımım gıtmesı ıcın böyle bısey yapılıyrmus beden ölcumde bı degısıklık yok kılo kaybımda olmadı dr. bana 1 ay beklemem gerktıgını soyledı göruceksın degisimi dıyor umarım oyle olur bırde yuruyus yapabılırmıyım dedım evde yuruyus bandında olmaz ama dısarda az ve yavas olmak sartıyla tmm dedı sormak ıstedıgınız bı sey olursa burdaym hepınıze gecmısolsun

Back
X