- Konu Sahibi tafi
- #1.521
merhabalar
Lipo yaptırmaya karar verdikten sonra burdaki yorumların hemen hemen hepsini okudum. Her neyse, benim sorunum kalçamda egzersizlerle veremediğim yağlardı. çok büyük bi sorunum yoktu ama göbeğimde gram yağ olmamasına rağmen orantısız bi görüntüye sebep oluyodu. Perşembe günü hastane adını ve doktoru sonra açıklayacağım bir operasyon geçirdim. Bana sorarsanız doktorun lipo dan anladığı falan yok. Ameliyattan sonra bandajla çıkmışım, doktor sana göre korse yok dedi ve bandajları da 4 gün sonra çkartabileceğimi söyledi. 2 gün sonra bandajları çıkardım. hiç bir morluk yok , şişlik var , hala oturamıyorum. Bikaç sorum olcak ,
1- morluk olmaması alınan yağ miktarıyla mı alakalı ? 500 ml yağ alınmış , güya kasmış gerisi.
2- korse giymemem çok önemli mi ?
3- doktor yürü sürekli dedi. ben aksini söyleyen yorumlar okudum , hangisi doğru ?
Merhabalar, anladığım kadarıyla sizde fazla bir problem yok o sebeple tek bir bölgeden lazer lipoliz olmuşsunuz. Sadece bir çıkıntınız varmış kalçada o alınmış. Edindiğim bilgiye göre böyle lazer lipoliz işleminde maksimum alınabilen yağ miktarı 500 gr olabiliyor o da sizin gibi küçük sorunları olan hastalara uygulanabiliyor. Muhtemelen yağı parçalayıp bırakmış olabilir vücut onu kendisi dışarı atabiliyor .Bizlere uygulanan işlem ise lazer liposuction yani bizdeki yağ miktarı fazla olduğu için alınan yağ miktarı da fazla ve dışarı alınması gerekiyor, bir çok bölgeden de alındığı için ödem ve şişlilkerin fazla olmaması için korse giymemiz gerekiyor. Sizden az bir şey alındığı için korse giymeye gerek yok sanırım ve de morluk olmaması da o yüzdendir. Ödemiş olduğunuz rakamda şu anki şartlara göre normal. Ben de doktora ilk gittiğim zaman sadece gıdımı aldırmaktı niyetim diğer bölgeler için başka bir zamanda yaptırırım diye düşünüyordum ama doktorum tek bir bölge için bana 1500 tl demişti ve diğer bölgeler için farklı zamanda yaptırırsam ekonomik olmayacağını, her bölgeye ayrı fiyat olacağına kombine düşünürsem bütçem için daha uygun olur dedi. Bana da öyle mantıklı geldi ve opersayonumu oldum (5 ltr yağ alındı). Ama siz de de alınabilecek yağ miktarı o kadar sanırım o sebeple doktorun uygulaması doğru gibi geldi bana....Yürüme ve spor yapma konusunda doktor bir kısıtlama getirmedi bana da, ben operasyon sonrası hep ayaktaydım. Daha sonrasında LPG masaj yaptırdım ama doktor şart olmadığını söyledi gerçekten de gerekmiyormuş. Biraz bekleyin sonucu görmek için bence sizin durumunuzda bir problem yok. Çok geçmiş olsun.