• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Liposuction yaptran var m arkadalar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tafi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
uzun zamandır konuyu takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum,
ben de bu kışa göbek ve bacak bölgeme liposuction yaptırmak istiyorum ama bunun için önce epey bir kilo vermem lazım, boyum 1.64 kilom 76 :(
10 kilo versem de karnımda ciddi miktarda yağ kalacaktır, bu durumda lazer lipo bana uygun değil sanırım çünkü bu yöntemle 1-1.5 kg gibi az miktarda yağ alınıyor anladığım kadarıyla...
benim gibi kilolu arkadaşlar hangi yöntemle yağ aldırdınız? sonuçtan memnun kaldınız mı? her tür öneriye açığım.

merhaba birce68,

sizde vaser lipo mu oldunuz? ben hangi teknik daha iyi sonuç veriyo bilmiyorum, doktorumla görüştüğümde laser mi vaser mi tercih etmeliyim banada fikir verebilir misiniz?
sağlıklı mutlu günler

Merhabalar, asagi yukari boy ve kilo oranlarimiz ayni tek fark Ben sizden 2.5 kg daha fazlaydim operasyon oncesi.hangi yontemin daha iyi oldugunu sormussunuz AMA bu cevaplamam cok zor cunku Ben vaser lipo oldum ve laser lipo yuda sadece arastirdim yani laser konusunda yorum yapmam dogru olmaz..formda laser lipo yaptiran bircok hanim var onlarda benim gibi memnunlar doktorunuzu iyi secin hangi yontemi yapacaksa o yontem deneyimlerini arastirin deneyimsiz bir doktorun yapacagi bir islem degil cunku. Ben deneyimimi gecmis sayfalarda anlattim detayli bir sekilde.. Sayet kadar verdiyseniz lipo olmaya bence iyi bir dotkora gidin kafaniza takilan her soru yu sorun ve gecikmeden onada sorayim buna da sorayim hangisi daha iyi diye dusunerek hem kafanizi hemde bedenizinizi yormadan operasyonunuzu olup kendinizi mutlu edin. Boyle yazmamin nedeni Ben bu yatayi yaptim kafam karmakarik olmustu buda 3 seneme mal oldu keske hemen olsaydim diye soylenip durdum kendime malesef ki keskeler 3 senemi geri getirmedi.. Simdi mutluyum cunku 40 bedene dustum 2 beden ve 9 kilo gitti 7 haftada ( masallah) AMA cok siki diyet yapiyorum ve hergun pilates. Hedef ekim sonunda 36 beden olabilmek bunu basarabilecegimi biliyorum artik tabiki allahin izniyle... Bunlari yazarken yuzumdeki tebessum ve mutlugu yasamaniz dilegi ile....

merhaba birce68,

sizde vaser lipo mu oldunuz? ben hangi teknik daha iyi sonuç veriyo bilmiyorum, doktorumla görüştüğümde laser mi vaser mi tercih etmeliyim banada fikir verebilir misiniz?
sağlıklı mutlu günler

Boy ve kilo orani demistim AMA oranlari baskasiyla karistirmisim kusura bakmayin

Merhabalar, asagi yukari boy ve kilo oranlarimiz ayni tek fark Ben sizden 2.5 kg daha fazlaydim operasyon oncesi.hangi yontemin daha iyi oldugunu sormussunuz AMA bu cevaplamam cok zor cunku Ben vaser lipo oldum ve laser lipo yuda sadece arastirdim yani laser konusunda yorum yapmam dogru olmaz..formda laser lipo yaptiran bircok hanim var onlarda benim gibi memnunlar doktorunuzu iyi secin hangi yontemi yapacaksa o yontem deneyimlerini arastirin deneyimsiz bir doktorun yapacagi bir islem degil cunku. Ben deneyimimi gecmis sayfalarda anlattim detayli bir sekilde.. Sayet kadar verdiyseniz lipo olmaya bence iyi bir dotkora gidin kafaniza takilan her soru yu sorun ve gecikmeden onada sorayim buna da sorayim hangisi daha iyi diye dusunerek hem kafanizi hemde bedenizinizi yormadan operasyonunuzu olup kendinizi mutlu edin. Boyle yazmamin nedeni Ben bu yatayi yaptim kafam karmakarik olmustu buda 3 seneme mal oldu keske hemen olsaydim diye soylenip durdum kendime malesef ki keskeler 3 senemi geri getirmedi.. Simdi mutluyum cunku 40 bedene dustum 2 beden ve 9 kilo gitti 7 haftada ( masallah) AMA cok siki diyet yapiyorum ve hergun pilates. Hedef ekim sonunda 36 beden olabilmek bunu basarabilecegimi biliyorum artik tabiki allahin izniyle... Bunlari yazarken yuzumdeki tebessum ve mutlugu yasamaniz dilegi ile....

selam birce ben de çok hızlı kilo vermiştim. doktorum çatlakların geçmez dedi. çok hızlı zayıflarsan da çatlak oluyor. en azından bir doktora danışıp krem vs alırsan belki olmaz.

uzun zamandır konuyu takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum,
ben de bu kışa göbek ve bacak bölgeme liposuction yaptırmak istiyorum ama bunun için önce epey bir kilo vermem lazım, boyum 1.64 kilom 76 :(
10 kilo versem de karnımda ciddi miktarda yağ kalacaktır, bu durumda lazer lipo bana uygun değil sanırım çünkü bu yöntemle 1-1.5 kg gibi az miktarda yağ alınıyor anladığım kadarıyla...
benim gibi kilolu arkadaşlar hangi yöntemle yağ aldırdınız? sonuçtan memnun kaldınız mı? her tür öneriye açığım.

size tavsiyem yavaşça ve spor yaparak zayıflayın. günde 40 dk yürüme bandi (en az 5-6 ayarında) çok işe yarıyor. en son kalanlara çare düşünürsünüz.

size tavsiyem yavaşça ve spor yaparak zayıflayın. günde 40 dk yürüme bandi (en az 5-6 ayarında) çok işe yarıyor. en son kalanlara çare düşünürsünüz.
Nilüfer hanıma kesinlikle katılıyorum, son çare olmalı...

Nilüfer hanıma kesinlikle katılıyorum, son çare olmalı...

teşekkür ederim. ama ben 20 kilo da versem liposuction yaptıracağım diz kapaklarım ve ayak bileklerim için slim lipo şart, zayıfken de şikayetçiydim bu bölgelerden... göbeğimde de ciddi yağlanma var öyle diyetle sporla halledilecek gibi değil, 92 kilodan indim bu kiloya, haliyle vucut deforme oldu. hedefim kasıma kadar 10 kg verip operason geçirmek ama henüz geniş bölgeler için hangi yöntemi araştırmam gerektiğini bile bilmiyorum.

teşekkür ederim. ama ben 20 kilo da versem liposuction yaptıracağım diz kapaklarım ve ayak bileklerim için slim lipo şart, zayıfken de şikayetçiydim bu bölgelerden... göbeğimde de ciddi yağlanma var öyle diyetle sporla halledilecek gibi değil, 92 kilodan indim bu kiloya, haliyle vucut deforme oldu. hedefim kasıma kadar 10 kg verip operason geçirmek ama henüz geniş bölgeler için hangi yöntemi araştırmam gerektiğini bile bilmiyorum.

çekinmeden en iyi doktorlara gidin. kafanıza takılan her soruyu not alın ve sorun. iyice araştırdıktan sonra yaptırın. vaser yaptırdım ama en fazla ne alınır bilmiyorum. zaten 5 lt den fazla almak riskli önerilmemeli. kötü bir sonucu canlı gördüm. alışveriş esnasında mağazada bir kadın karnını gösterdi çukurlar vardı. öncesi ve sonrası resimlerine bakın. kötü sonuçlar var mı diye sorup varsa resimlerine bakın.

spora ne zaman başladın. doktorun yapma dediği hareket kısıtlaması var mıydı.

viser hidef ile basen ve diz içlerim, midem, karnım, belim den yaklaşık 2,5 lt yağ alındı. alınan yağların bir kısmı yan boşluklar ile popoma enjeksiyon yapıldı.

14 ağustos Çarşamba Sabah 9 gibi girip yaklaşık 4 saat sonra çıktım. uyandığımda çok üşüyordum. Yatağıma ısıtıcı koydular. Doktorum akşam 10 gibi uğradı. Çok ilgili ve hastasını önemseyen bir doktor. Korsemi sıyırıp masaj yaptı. Ama midem bulanıyor ayakta duramıyordum. Bu nedenle getirdiği silikon pedleri Cuma günü yerleştireceğini söyledi. Giysi şeklindeki korsemin üstüne ayrıca karına baskı yapan ek bir korsem daha var. Akşam dayanamadığım için 11-12 gibi ağrı kesici yaptılar. Gece uyudum uyandım. Hatta dışarıda olanları duyarken rüya da gördüm. Hasta bezi çok iyi bir fikirmiş. İlk üç gün çok akıntı oluyor.

15 ağustos Perşembe günü 12.30 gibi çıkış yaptım. Ama sabah 10 gibi yine ağrı kesici yaptırdım. Yatarken problem yok. Ancak ayağa kalkarken canım yanıyordu. Basen ve diz içi hafif. Ama karın ve bel yaptıranların sancısı fazlaymış onu anladım. Ağrı sanki çok spor yaptıktan sonraki kas ağrıları gibi ama şiddetlisinden. Eve geldiğimde akşama kadar yattım. Doktor öne karın altına 2 adet arkaya 1 diren koymuş. Kardeşim birkaç kez masajımı yaptı. Antibiyotık ve ağrı kesici kullanıyorum sabah akşam. Gece daha rahat uyudum.

16 ağustos Cuma günü doktora gittim. Korsemi çıkarıp masaj yaptı. Masaj yaptıkça canım yandı ve direnlerden akıntı geldi. Acıya rağmen masaj daha sonra rahatlık veriyor. Dr yıkanabileceğimi söyledi ve masaj yapmaya devam etmemi istedi.

17 ağustos Cumartesi sabahı bel fıtığı olduğum için devamlı sırtüstü yatmaktan korkunç bel ağrısıyla uyandım. Yatakta sağa sola dönmek ilk etapta acılı. Karın kasları tüm vücudun merkezi gibi her hareketimde kendini hatırlatıyor. Sonra korsemi kardeşimin desteğiyle çıkarıp duş aldım. Korsem yıkandı. İlk defa akşam 8 gibi kendi çabalarımla yataktan kalmayı başarabildim.

18 ağustos Pazar günü aynı geçti. Ayağa kalkarken mide ve karnımda spor yaptıktan sonraki ağrıya benzer ağrı var.

19 ağustos Pazartesi dr randevuma geç kalınca randevuyu ertesi güne aldılar. yıkanmaya karar verdim. Korseyi çıkarmak duş almak yeniden giymek 1 saatimi aldı. Vücuda rahatlık veriyor ve dr un dediği gibi iyileşmeyi hızlandırdığı açık.

20 ağustos Salı direnlerimi çıkardılar. Karnım şiş diye biraz masaj yapınca diren yerlerinde akıntı gelmeye başladı. Bunu görünce evde daha dikkatli baskı yaparak masaj yapmaya devam ettim. Karnımda kalmasındansa biraz sancıyla akması daha kabul edilebilir. Ayrıca korsemin altında süngerimsi dokuda 3 adet büyük silikon-jel ped var (yaklaşık 20cmx29cmx1.3cm). Mide karın ve arkadan belime kendinden yapışkanlı. Korsenin iz yapmasına engel oluyormuş ancak bugün arkada biraz iz yaptığı fark edildi. Devam ederse çıkaracakmışım. Tansiyonum düşmese ayakta devamlı yürümek daha sancısız ve konforlu. Üstelik akıntı da geliyor.
Ara sıra tartılıyorum. 56,5-57 kg girdim. Ertesi gün evde tartıldığımda 59 kg dum. Ateşimde 37.6 dan her gün bir derece azalarak devam etti. Bugün 35.6 derece. Müthiş su içme ihtiyacı duyuyorum.

21 ağustos Çarşamba yıkandım. Hala kilom yüksek. ödem var sanırım. sadece oturup kalkarken alt karında ve çok hafif basenlerde sızı oluyor.

22 ağustos Perşembe doktorum muayene etti. Arka belimde toplanan yaklaşık yarım çay bardağı kadar sıvıyı hiç acıtmadan aldı. Basenlerimdeki iki adet dikiş de alındı. Artık gündüzleri korsemi çıkarıp akşam giyecekmişim. Ayrıca renksiz görünce kan haplarını kullanmadığımı anladı. Çok ilgili bir doktorum olduğu için mutluyum. B ve c vitaminleri ile demir haplarına devam edeceğim. 15 gün sonra tekrar kontrolüm var.

Son düzenleme:
spora ne zaman başladın. doktorun yapma dediği hareket kısıtlaması var mıydı.

Benim doktorum 2 hafta sonra baslayabilirsin dedi. Bende doktorumun dedigi gibi 2. Haftada basladim hic sikintim olmadi spor yaparken AMA okudugum kadariyla turkiyede 4 hafta sonra basla diyormus doktorlar... Benim nacizane fikrim kendinizi iyi hissettiginiz gun yavas yavas yuruyus yapmaniz hafif tempoda 20 dakikayla baslarsaniz zorlanmazsiniz sakin tempolu yurumeyin ilk hafta cunku sisiyorsunuz. Vucudunuz ilk 3 gun 20 dakikalik hafif tempoya alisiyor ve 3.gunden itibaren 30 dakika ya cikartin yurume hizinizi artirarak ilerleyin 7. Gunden itibaren tempolu yuruyebilirsiniz. Sakin kosmayi denemeyin heryeriniz sizliyor anlattiklarimi deneyim ettigim icin yaziyorum. Siz yag enjeksiyonu da yaptirdiginiz icin pilates yapmamalisiniz ozellikle ilk 3 ay sizinde bildiginiz uzere pilates vucudu sikilastiriyor bu nedenle enjekte edilen yagin vucutta tutunma suresi ve tam olarak sekillenmesi 3 ay surdugu icin uzmanlar onermiyor diye okumustum AMA bunu uzmana birebir sormadim.doktorunuza veya pilates egitmenine sorabirsiniz. Bu arada odemleriniz icin Bol Bol maydonoz yerseniz ve saplarini da kaynamis suya atip 10 dakika sonra suzerek icerseniz cok faydasini goreceginize eminim birde taze ananas yerseniz hem icerdigi seker orani sebebiyle tansiyon dusmesi, halsizlik sorunlariniz gider hemde odem atmak icin harika bir meyve. Bu arada sakin hareketsiz kalmayin gunluk islerinizi yapmaya calisin ki vucudunuzu daha dik tutmaniz acisindan cok faydasini goreceksiniz en azindan Kambur yurumeniz duzelecek ve daha az agri duyacaksiniz... Bu anlattiklarimi kendim yapip faydalarini gordugum icin paylasiyor ve oneriyorum... Insallah en kisa zaman da iyilesir gunluk hayatiniza donersiniz...

bugün korsesiz ilk günüm. akşam yatarken giyeceğim artık. annemle vücuduma baktık. basenler ve diz arkalarında morluklar var. diz arkaları özellikle çok koyu. yaklaşık on adet delik saydım. belden aşağı inen yanlar çok şiş. doktorum ineceğini söyledi.

Son düzenleme:
merhaba geçen hafta salı günü bursadan dr adnan erdeme liposactipn yaptırdım sadece ilk gece biraz acı oldu verdiği iki adet antibiyotiği kullanıyorum halen çarşamba günü kontrole gittim her şey yolunda dedi ve pazartesi gelmemi istedi bakalım pazartesi gidicem ne olacak benim merak ettiğim dr adnan erdeme daha önce liposaction yaptıran var mı daha sonra sonuçları ne oldu

arkadaşlar ben de bu perşembe ameliyat olacağım,boyum 1.71 kilom 64,evlendikten sonra anormal kilo aldım,10 ayda 6 kilo..durduramıyorum..zaten mevcutta varolan bel kalınlığım ve can simidim deli gibi arttı..ve hiç olmayan göbeğim çıktı..hacettepe'de olacak ameliyatım..ama foruma göz atınca korkmaya başladım..lütfen bana yardım edin..tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirm..hepinize şimdiden teşekkürler

merhaba 2009 yılında ameliyat olacağından bahsetmişsin oldun mu acaba ve sonuçları nasıl oldu

ben ameliyat olalı tam 1 hafta oluyor.3,5 lt yağ alınmış.benim sadece ilk 2 günüm biraz eziyetliydi.Ama ben hep kendime 3 gün sonra ayaktasın demiştim.gerçektende 4.günden sonra hergün dışardaydım.Saatler boyu değil ama en az 1 saat yürüdüm.Sadece insanların bana çarpmamasına dikkat ediyorum.Hala biraz ağrım oluyor ama o kadarda olur diyorum.vucudumda gözle görülür bi değişiklik yok henüz.drum kesinlikle çukur olmayacak vucüdün dedi.Güvenmekten başa çare yok.
3 hafta boyunca korse gıyıcem,tuvalet kısmı bıraz ezıyetli.aç kapa derken çıtçıtların çoğu koptu:)
Soracağınız bişi olursa memnuniyetle cevaplarım.

merhaba 2009 yılında liposaction ameliyatı olmuşsun birazcık geç de olsa geçmiş olsun diliyorum sonuçları hakkında bilgi verir misin lütfen herhangi bir proplem oldu mu

merhaba bende lipoliz olmayı düşünüyorum ama okuduklarımdan sonra tek endişem ameliyat ağrıları değil de 2 yıl sonra ne olacağı... herkes farklı bişey demiş yaşadıklarından dolayı. kimi çok pişmanım olmayın diyor, kiminin beklediği gibi olmamış. benim korkum 2 sene sonra geri dönüşü olmayan çukur ve çıkıntıların olup olmayacağı....
daha önce slim lipo ya da lipliz olmuş arkadaşların tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. amaliyattan 5 ay sonra herşey güzel eminim ama 2 sene sonra yine mutlumusunuz. UMARIM HERKES MUTLUDUR... cevap verirseniz çok sevinicem....
sevgiler

viser hidef ile basen ve diz içlerim, midem, karnım, belim den yaklaşık 2,5 lt yağ alındı. alınan yağların bir kısmı yan boşluklar ile popoma enjeksiyon yapıldı.

14 ağustos Çarşamba Sabah 9 gibi girip yaklaşık 4 saat sonra çıktım. uyandığımda çok üşüyordum. Yatağıma ısıtıcı koydular. Doktorum akşam 10 gibi uğradı. Çok ilgili ve hastasını önemseyen bir doktor. Korsemi sıyırıp masaj yaptı. Ama midem bulanıyor ayakta duramıyordum. Bu nedenle getirdiği silikon pedleri Cuma günü yerleştireceğini söyledi. Giysi şeklindeki korsemin üstüne ayrıca karına baskı yapan ek bir korsem daha var. Akşam dayanamadığım için 11-12 gibi ağrı kesici yaptılar. Gece uyudum uyandım. Hatta dışarıda olanları duyarken rüya da gördüm. Hasta bezi çok iyi bir fikirmiş. İlk üç gün çok akıntı oluyor.

15 ağustos Perşembe günü 12.30 gibi çıkış yaptım. Ama sabah 10 gibi yine ağrı kesici yaptırdım. Yatarken problem yok. Ancak ayağa kalkarken canım yanıyordu. Basen ve diz içi hafif. Ama karın ve bel yaptıranların sancısı fazlaymış onu anladım. Ağrı sanki çok spor yaptıktan sonraki kas ağrıları gibi ama şiddetlisinden. Eve geldiğimde akşama kadar yattım. Doktor öne karın altına 2 adet arkaya 1 diren koymuş. Kardeşim birkaç kez masajımı yaptı. Antibiyotık ve ağrı kesici kullanıyorum sabah akşam. Gece daha rahat uyudum.

16 ağustos Cuma günü doktora gittim. Korsemi çıkarıp masaj yaptı. Masaj yaptıkça canım yandı ve direnlerden akıntı geldi. Acıya rağmen masaj daha sonra rahatlık veriyor. Dr yıkanabileceğimi söyledi ve masaj yapmaya devam etmemi istedi.

17 ağustos Cumartesi sabahı bel fıtığı olduğum için devamlı sırtüstü yatmaktan korkunç bel ağrısıyla uyandım. Yatakta sağa sola dönmek ilk etapta acılı. Karın kasları tüm vücudun merkezi gibi her hareketimde kendini hatırlatıyor. Sonra korsemi kardeşimin desteğiyle çıkarıp duş aldım. Korsem yıkandı. İlk defa akşam 8 gibi kendi çabalarımla yataktan kalmayı başarabildim.

18 ağustos Pazar günü aynı geçti. Ayağa kalkarken mide ve karnımda spor yaptıktan sonraki ağrıya benzer ağrı var.

19 ağustos Pazartesi dr randevuma geç kalınca randevuyu ertesi güne aldılar. yıkanmaya karar verdim. Korseyi çıkarmak duş almak yeniden giymek 1 saatimi aldı. Vücuda rahatlık veriyor ve dr un dediği gibi iyileşmeyi hızlandırdığı açık.

20 ağustos Salı direnlerimi çıkardılar. Karnım şiş diye biraz masaj yapınca diren yerlerinde akıntı gelmeye başladı. Bunu görünce evde daha dikkatli baskı yaparak masaj yapmaya devam ettim. Karnımda kalmasındansa biraz sancıyla akması daha kabul edilebilir. Ayrıca korsemin altında süngerimsi dokuda 3 adet büyük silikon-jel ped var (yaklaşık 20cmx29cmx1.3cm). Mide karın ve arkadan belime kendinden yapışkanlı. Korsenin iz yapmasına engel oluyormuş ancak bugün arkada biraz iz yaptığı fark edildi. Devam ederse çıkaracakmışım. Tansiyonum düşmese ayakta devamlı yürümek daha sancısız ve konforlu. Üstelik akıntı da geliyor.
Ara sıra tartılıyorum. 56,5-57 kg girdim. Ertesi gün evde tartıldığımda 59 kg dum. Ateşimde 37.6 dan her gün bir derece azalarak devam etti. Bugün 35.6 derece. Müthiş su içme ihtiyacı duyuyorum.

21 ağustos Çarşamba yıkandım. Hala kilom yüksek. ödem var sanırım. sadece oturup kalkarken alt karında ve çok hafif basenlerde sızı oluyor.

22 ağustos Perşembe doktorum muayene etti. Arka belimde toplanan yaklaşık yarım çay bardağı kadar sıvıyı hiç acıtmadan aldı. Basenlerimdeki iki adet dikiş de alındı. Artık gündüzleri korsemi çıkarıp akşam giyecekmişim. Ayrıca renksiz görünce kan haplarını kullanmadığımı anladı. Çok ilgili bir doktorum olduğu için mutluyum. B ve c vitaminleri ile demir haplarına devam edeceğim. 15 gün sonra tekrar kontrolüm var.

merhaba msnrana,
yazılarını takip ediyorum, şu anda tatildeyim pek fırsatım olmuyo ama geç de olsa mutlaka bakıyorum
genel olarak 3. günün sonunda kendin ayağa kalkabilmişsin, benim okuduğum diğer hastalarda en az 3 gün yatak diyolar, ama bazıları daha hızlı tprlanıyo 4. günü iş başı yapabiliyor. Tamamen bünyeden bünyeye göre değişiyo nekahat süresi benim anladığım ve kan değerleri işte çok önemli.

Ama ben iyileşme sürecinizi maşallah deyim:nazar::nazar: hızlı buldum, bundan sonrası daha da güzel olacak inşallah.
Sizden güzel haberler bekliyorum :16:

kısmetse yakında bende liposuction yaptırmayı düşünüyorum.umarım sonuçlar iyi olur.

peki korse olayı nasıl oluyor?yani ameliyat öncesi biz mi alıyoruz yoksa ücrete dahil hastane temin ediyor mu?

Back
X