Liposuction yaptran var m arkadalar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tafi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şükür bugün 4.günüm oldum ve kurtuldum ilk gün çok zordu ikinci gün daha rahattim ama ilk gün çok pişman oldum çok zor geçti çünkü

ben yarın kol liposakşın a giriyorum tahlil ler yapıldı anestezi onayladı ameliyat sonrası ne zaman banyo yaptınız olanlar cevaplar mı

bnm işlm btti kolumda morarma var birazda ağrı haricinde iyiyim çok şkr sonda takılmadı

kızlar bugünhastaneden çıktım aşırı morluk var çürümüş gibi ve ödem toplamış alt kolda dahil bandaj sarmışlar ben rahat edemedim alt koldki bandajı çıkardım üstte kaldı sadece ama alt kolum şişti biraz bnun bi sıkıntısı olurmuki acaba ve sanki hiç yağ alınmamış gbi görünüyor doktor morlukların normal olduğunu söyledi ve çürükler için korkma dedi şişlik inmeden kolunda küçülme bika günde anlarsınız dedi.

kimse de bişey yazmamış ben yazayım da bi gören olursa cevaplasın nolur. ben bugün ilk banyomu yaptım 3. günüm korsem yarın gelicek şuan bandajlıyım bandaj çok zor mutlaka korse lazım. birde bende çok ödem şişlik var ama çok orantısız bir şişlik mesela koltuk altım berbat şekilde şiş sanki sarkmış gibi kolumun kas kısmından aşağıda bi pörtleklik var sanki yağ üstten alınmış alta imiş gibi stresyaptım bunlar ya geçmezse diye deneyimliler lütfen paylaşın aynılarını yaşadınız mı resim de paylaşıyorum .

Eklentiler

• 20170209_101851.webp
    20170209_101851.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 479
  • 20170209_101902.webp
    20170209_101902.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 446
  • 20170209_101944.webp
    20170209_101944.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 408
  • 20170209_102014.webp
    20170209_102014.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 425
  • 20170209_102021.webp
    20170209_102021.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 420
  • 20170209_102029.webp
    20170209_102029.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 410
  • 20170209_102031.webp
    20170209_102031.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 391
burada deneyim paylaşmak çok önemli ben liposakşın konusunda en çok toprak ve mervenursema ile iletişimde idim onlar beni çok rahatlattı mervenur bana yağ olan yerleri almasını söyle diye tavsiyede bulundu yoksa benim aklıma gelmezdi ameliyat odasına girene kadar doktorla bunu konuşma fıratım olmadı çok yoğundu çizimi yaparken söyledim doktor bey kolumun üst kısmında topak biyer var orayı da alıcaksınız demi diye "yoo orası kas" dedi hayır hayır kesinlkle orda yağ var diyet spor hayretmiyor oraya dedim tamam bakarız orayada yağ varsa alırız dedi bende nerde varsa alın lütfen açmışken dedim. sırttaan alttan üstten almış ve bana dediki o dediğiniz yer gerçekten yağmış söylemeseniz ben onu kas diye bırakırdım kasa kanül girmemeli yoksa ödem çok beirgin oluyor dedi ama denedim ve gördüm yağmış o kısım ve aldım dedi paylaşımlar çok önemli en ufak bir paylaşımız bile burada hayat kurtarabiliyor benim istediğim gibi olmasa çok üzülürdüm ama sürekli izin alma şansım olmadığından bidaha yaptıramazdım bu acıya katlanıyorsam en iyisi olmalı Allah yardımcı olandan fikir beyan edenden tecrübe paylaşandan razı olsun gerçekten çok önemli .

arkadaşlar merhaba ben de yasadıklarımı sızınle paylaşmak ıstıyorum.liposuction olayına gercekten ıhtıyacınız yoksa hiç girmeyin derim bır hemşire ve yasamıs bırı olarak.eğer olduysanız da düzeltme ameliyatını cok ıyı arastırın cunku duzeltme gercekten daha zor. ben 2003 yılında basenlerımden ve bacak arkası bölgemden klasik liposuction olmusrum. ancak seneler gecip sürekli kilo alıp verınce belden aşağı bölgem cok sekılsız, engebeli ve selülit tarlasına döndüm. ameliyatım cok zor gecmıstı ve o zaman benden 3 litre çekilmişti. tekrar ıkıncı bır amelıyatı olmaktan hem korktum hem de guvenecegım bır hekım bulamadım. zaten genelde de düzeltme hastalarını pek sevmezler. neyse o sekılde 14 yıl yasadım:) sürekli kapatarak saklayarak ...kasım 2016 da karar verdim ve tekrar ameliyat oldum. basenlerımden, bacak arkasından yani selülitli bölgemden ve iç bacaklardan. ameliyatım zor gecti. 2 gün hasatnede yattım. toplam 6 litre alındı. doktorum bir kerede alalım kurtul dedi ve ona son derece güvendim. epidural aneztezi ile oldum. ilk 1 hafta işe gıdemedım ancak ameliyattan cıktıgım gunun ertesı korse altından bile yumrularım gıtmıstı sankı. banyo zamanım geldıgınde gözlerıme ınanamadım, selülitler, yumrular , asımetrık cıkıntılar yok....doktorum gercek sonucu 2 ay sonra alırsın dedi...sımdı 3 ay gectı ve ben 14 yıl sonra ilk kez tayt gıydım, kilom fazla degil amelıyata gırmeden once 68 dım ancak o kadar duzensız bır goruntum vardı kı en kalın kot kumasından bıle bellıydı. sureklı tunık ve kısa elsılerı tunık gıbı kullanarak genış bol paça pantolon uzerıne gıyınıyordm yanı o derece cıkıntılar bellı ıdı. sımdı cok mutluyum,,,sürekli eskı kıyafetlerı gıyıp bakıyorum,,,,sureklı gece kalkıp aynalarda kendımı ızlıyorum. sımdı tek bır sorunum kaldı, ılk amleıyatımdan sonra popmun bıttıgı yerde sarklamalr vardı zaten..bundan sonra da daha belırgın oldu, bıraz daha kılo verıp bu amelıyat ıyıce oturunca dr um germe yapacak. arkadaslar eger vucudunuz cok kotu degılse lutfen bu amelıyatı yapmayın derim. gercekten hem cok buyuk rısklerı hem de bellı bır zaman sonra tahrıbatı ,,,sarkması ve kılo aldıkca duzensızlıkler mutlaka oluyor. herkese bol saglıklı gunler dılerım.

slm. bugün liposakşın olalı 9.günüm kolumun iç tarafında sertlkler var normal mdir acaba bilen var mı pütür pütür elime geliyor dalgalanma sarkma çökme filan olur muacaba hay allah

Bende ayın 3.unde oldum.vaser hi def.15.gunu atlattım cok şükür. Ayni anda memeye yag transferide oldum ama memede en ufak bir agri olmadi.fakat karnimda ki agrilar muthisti

kimse de bişey yazmamış ben yazayım da bi gören olursa cevaplasın nolur. ben bugün ilk banyomu yaptım 3. günüm korsem yarın gelicek şuan bandajlıyım bandaj çok zor mutlaka korse lazım. birde bende çok ödem şişlik var ama çok orantısız bir şişlik mesela koltuk altım berbat şekilde şiş sanki sarkmış gibi kolumun kas kısmından aşağıda bi pörtleklik var sanki yağ üstten alınmış alta imiş gibi stresyaptım bunlar ya geçmezse diye deneyimliler lütfen paylaşın aynılarını yaşadınız mı resim de paylaşıyorum .

geçiyor geçiyor benimde yağ alınan yerlerim böyleydi arnica kullandım çok iyi geldi

arkadaşlar merhaba ben de yasadıklarımı sızınle paylaşmak ıstıyorum.liposuction olayına gercekten ıhtıyacınız yoksa hiç girmeyin derim bır hemşire ve yasamıs bırı olarak.eğer olduysanız da düzeltme ameliyatını cok ıyı arastırın cunku duzeltme gercekten daha zor. ben 2003 yılında basenlerımden ve bacak arkası bölgemden klasik liposuction olmusrum. ancak seneler gecip sürekli kilo alıp verınce belden aşağı bölgem cok sekılsız, engebeli ve selülit tarlasına döndüm. ameliyatım cok zor gecmıstı ve o zaman benden 3 litre çekilmişti. tekrar ıkıncı bır amelıyatı olmaktan hem korktum hem de guvenecegım bır hekım bulamadım. zaten genelde de düzeltme hastalarını pek sevmezler. neyse o sekılde 14 yıl yasadım:) sürekli kapatarak saklayarak ...kasım 2016 da karar verdim ve tekrar ameliyat oldum. basenlerımden, bacak arkasından yani selülitli bölgemden ve iç bacaklardan. ameliyatım zor gecti. 2 gün hasatnede yattım. toplam 6 litre alındı. doktorum bir kerede alalım kurtul dedi ve ona son derece güvendim. epidural aneztezi ile oldum. ilk 1 hafta işe gıdemedım ancak ameliyattan cıktıgım gunun ertesı korse altından bile yumrularım gıtmıstı sankı. banyo zamanım geldıgınde gözlerıme ınanamadım, selülitler, yumrular , asımetrık cıkıntılar yok....doktorum gercek sonucu 2 ay sonra alırsın dedi...sımdı 3 ay gectı ve ben 14 yıl sonra ilk kez tayt gıydım, kilom fazla degil amelıyata gırmeden once 68 dım ancak o kadar duzensız bır goruntum vardı kı en kalın kot kumasından bıle bellıydı. sureklı tunık ve kısa elsılerı tunık gıbı kullanarak genış bol paça pantolon uzerıne gıyınıyordm yanı o derece cıkıntılar bellı ıdı. sımdı cok mutluyum,,,sürekli eskı kıyafetlerı gıyıp bakıyorum,,,,sureklı gece kalkıp aynalarda kendımı ızlıyorum. sımdı tek bır sorunum kaldı, ılk amleıyatımdan sonra popmun bıttıgı yerde sarklamalr vardı zaten..bundan sonra da daha belırgın oldu, bıraz daha kılo verıp bu amelıyat ıyıce oturunca dr um germe yapacak. arkadaslar eger vucudunuz cok kotu degılse lutfen bu amelıyatı yapmayın derim. gercekten hem cok buyuk rısklerı hem de bellı bır zaman sonra tahrıbatı ,,,sarkması ve kılo aldıkca duzensızlıkler mutlaka oluyor. herkese bol saglıklı gunler dılerım.

Çok sevindim adınıza olup sorun yaşayanlardan biride bendim ilk bacak lipom da aynı sizin yaşadıklarınızı yaşadım :( artı iç bacaktan yag çekimi fazla olduğundan iç bacakta deri sarkması oldu :(( yağ dolgusu oluyorum oraya ikidir dünya para bayıp :( sizin ikinci işlemi yapan doktorunuz kim? adını yazarmısınız lütfen

buarada korse konusunda kesin bilgi yok kim 3 hafta kimi 4 hafta kimi 6hafta diyr siz ne kadar kullandınız

valla benim doktorum daha bişey demedi çıkar diye ama 2 ay taktırıyor genelde yeni oldum ben bacaklara yağ lazımdı ondan alındı fazla yerlerden 17 günüm galiba bugün

valla benim doktorum daha bişey demedi çıkar diye ama 2 ay taktırıyor genelde yeni oldum ben bacaklara yağ lazımdı ondan alındı fazla yerlerden 17 günüm galiba bugün
ya çok fena sıkıyor korse yaktı beni valla bende iple çekiyorum bir ayın dolmasını haftaya salı doluyor of İnş. yeterlidir bi bukadar daha dayanamam gibi

Kızlar olmadan önce ameliyat videolarını hiç izlediniz mi? Ben izledim ve şu an korku içerisindeyim.
Uzun çubuk gibi birşeyle giriliyor. Popo falan okey ama karın için yaptırsam yumurtalıklara falan zarar verir mi? Daha çocuğum yok. Böyle aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Ne yapsam bilemedim.
Pilates ve ultrashape tarzı ameliyatsız yöntemler mi denesem..

Motivasyona ihtiyacım var.

ya çok fena sıkıyor korse yaktı beni valla bende iple çekiyorum bir ayın dolmasını haftaya salı doluyor of İnş. yeterlidir bi bukadar daha dayanamam gibi

benim korsem ilk hafta hep yardımcı kadınım kapatıyordu dardı ama 15 gün bitti bollaştı kendim giyiniyorum kopçaları takıyorum bana korse rahatlık ya zor gelmiyor yaktı derken sıcak mı tutuyor yada kumaşımı yakıyor ? doktoruna bir sor bakalım 1 ay yeterlimi

Kızlar olmadan önce ameliyat videolarını hiç izlediniz mi? Ben izledim ve şu an korku içerisindeyim.
Uzun çubuk gibi birşeyle giriliyor. Popo falan okey ama karın için yaptırsam yumurtalıklara falan zarar verir mi? Daha çocuğum yok. Böyle aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Ne yapsam bilemedim.
Pilates ve ultrashape tarzı ameliyatsız yöntemler mi denesem..

Motivasyona ihtiyacım var.

valla ben hiç izlemem bir kere karın germeyi izledim doktorum kızdı :( kötü etkilendim uyuyup uyanıyorum o kadar

benim korsem ilk hafta hep yardımcı kadınım kapatıyordu dardı ama 15 gün bitti bollaştı kendim giyiniyorum kopçaları takıyorum bana korse rahatlık ya zor gelmiyor yaktı derken sıcak mı tutuyor yada kumaşımı yakıyor ? doktoruna bir sor bakalım 1 ay yeterlimi
yani tahriş etti kolumu çok dar bolu işe yaramıyormuş doktor bişeyde demedi süre konusunda burda olanlar dan cevap bekliyorum kimler kaç günde bıraktı özellikle kol olanlar

MUTLAKA OKUYUN!! Ve lutfen sonrasinda yassyabiliceginiz komplikasyonlari bilmeden bu ise kalkismayin...!!!
Bugun 7.gunum.. hala yardimla oturup kalkiyorum :/
karin ve bel bolgemden 3,5 lt yag alindi.. sadece 3,5.. (ki bu ameliyatta bir seferde, vucut agirliginizin en fazla %5 i kadar yagi almalilarmis..) ki 62 kilo olan benimicin tam normal bir rakamdi)

Neyse... 1 gece hastanede kaldim., yontem; "megaliposuction"..
4.gun sonunda drenlerim cikti.. dus alabilecegim soylendi.. neyse eve geldim, korsemi cikardim ve dus alacaktim ki, birden gozlerim karardi, klozetin ustune oturdum.. (Allahtan o an yalniz degildim!) midemin de bulanmaya basladigini hissettim.. gozlerim iyice karardi, ve sonrasini hatirlamiyorum.. ablam, tirtir titreyip kasilan vucudum, geriye kayan gozlerim, kitlenen dislerim ve soluk slmami engelleyen dilimi geriye cekmeye calisirken esime seslenip 122 yi aramasini istemis.. gozumu actim ki ambulans ekibini gordum.. sonra acile!! Tansiyonum dusmus vs dendi.. baska elzem bisey bulamadilar, ben eve geri..(devlet hastanediydi)
O gun bidaha korsemi takmadim.. uyudum, uyandim ertesi gun sabah az biseyler atistirip yine ve "iyi ki" ablamla dus haxirligina kalkistim.. dren yerlerimi pansuman yaptik. "Ben yine kotu oluyorum" demisim sadece! Gozlerim kararmaya baslamisti yine.. bironceki gunun aynisi yasamaya baslamistim.. ben yine yerlerde :(
Yine 112 yine ambulans.. yine 30 sn kadar bilincim kapanmis.. vs resmen sara nobeti gibiymis durumum!
Bu kez "Ac...dem hastanesi" aciline gittik. Kendime iyice gelince ilgili bir dr dan bilgi istedim.. yani hastanedeki bir plastik cerrahtan.. (baska bir ilde operasyon oldugumdan o an kendi dr'uma gitmem imkansizdi.) hastanede plastik cerrah yokmus neyse ayni islemleri yspan, hastanenin genel cerrah dr'u hikayemi dinleyip "kesinlikle korseyi giymeli, vucudunda dune gore morluklar olusmaya basladiysa, deri altinda kanama devam ediyordur.. kanamaya karsi kompres amacli korse giyilmeli" ve "suan vucudun alistigi metabolik dengesi bozulmus durumda ve vucut buna uyum saglamaya calisiyor.. 4-6 hafta korseyi cikarmamali" demis.. hatta kendi dr umla telefonda gorusmus bu cerrah.. sagolsun!!
Sonra da bunlari soylemis yakinlarima..
... kan kaybetmisim yerine kan yapici seyler yemeliymisim.. bol su tuketmeli ve korseyi cikarirken asla ayakta olmamiymisim.. uzanip korsenin kopcalarini ysvas yavas bekleye bekleye acip, sinra oturur vaziyete gelip yine biraz bekleyip, en son ayaga kalkmaliymisim.. ki yine bayilmamam icin :(

simdi paranoyak oldum yalniz wc ye bile gidemiyorum :(
yasadiklarim, bu operasyonu olan hastalardan sadece yüzde dördünde gorulurmus.. maalesef o da bana denk geldi :/
lipo oncesi/sonrasi karsilasabileceginiz komplikasyonlari iyice okuyup arastirmadan bu ise kalkismayin., ve bir seferde %5 oranindan fazla yag crktirmeyin! Sonrasinda diyet sporvs gerekecdk mi diye doktorunuzla konusmayi jnutmayin.,!
---
Bu yontemle (megaliposuction) ayni yerlerde birdaha yaglanma olmuyormus demisti doktorum.
Derdim yine yaglanmak olmaz da, derinin cukurlasmasi :/
Bana sans dileyin ki cok istedigim bu operasuon icin sonradan bin pisman olmayayim. :((
Umarim sizler de olmazsiniz..

MUTLAKA OKUYUN!! Ve lutfen sonrasinda yassyabiliceginiz komplikasyonlari bilmeden bu ise kalkismayin...!!!
Bugun 7.gunum.. hala yardimla oturup kalkiyorum :/
karin ve bel bolgemden 3,5 lt yag alindi.. sadece 3,5.. (ki bu ameliyatta bir seferde, vucut agirliginizin en fazla %5 i kadar yagi almalilarmis..) ki 62 kilo olan benimicin tam normal bir rakamdi)

Neyse... 1 gece hastanede kaldim., yontem; "megaliposuction"..
4.gun sonunda drenlerim cikti.. dus alabilecegim soylendi.. neyse eve geldim, korsemi cikardim ve dus alacaktim ki, birden gozlerim karardi, klozetin ustune oturdum.. (Allahtan o an yalniz degildim!) midemin de bulanmaya basladigini hissettim.. gozlerim iyice karardi, ve sonrasini hatirlamiyorum.. ablam, tirtir titreyip kasilan vucudum, geriye kayan gozlerim, kitlenen dislerim ve soluk slmami engelleyen dilimi geriye cekmeye calisirken esime seslenip 122 yi aramasini istemis.. gozumu actim ki ambulans ekibini gordum.. sonra acile!! Tansiyonum dusmus vs dendi.. baska elzem bisey bulamadilar, ben eve geri..(devlet hastanediydi)
O gun bidaha korsemi takmadim.. uyudum, uyandim ertesi gun sabah az biseyler atistirip yine ve "iyi ki" ablamla dus haxirligina kalkistim.. dren yerlerimi pansuman yaptik. "Ben yine kotu oluyorum" demisim sadece! Gozlerim kararmaya baslamisti yine.. bironceki gunun aynisi yasamaya baslamistim.. ben yine yerlerde :KK43:
Yine 112 yine ambulans.. yine 30 sn kadar bilincim kapanmis.. vs resmen sara nobeti gibiymis durumum!
Bu kez "Ac...dem hastanesi" aciline gittik. Kendime iyice gelince ilgili bir dr dan bilgi istedim.. yani hastanedeki bir plastik cerrahtan.. (baska bir ilde operasyon oldugumdan o an kendi dr'uma gitmem imkansizdi.) hastanede plastik cerrah yokmus neyse ayni islemleri yspan, hastanenin genel cerrah dr'u hikayemi dinleyip "kesinlikle korseyi giymeli, vucudunda dune gore morluklar olusmaya basladiysa, deri altinda kanama devam ediyordur.. kanamaya karsi kompres amacli korse giyilmeli" ve "suan vucudun alistigi metabolik dengesi bozulmus durumda ve vucut buna uyum saglamaya calisiyor.. 4-6 hafta korseyi cikarmamali" demis.. hatta kendi dr umla telefonda gorusmus bu cerrah.. sagolsun!!
Sonra da bunlari soylemis yakinlarima..
... kan kaybetmisim yerine kan yapici seyler yemeliymisim.. bol su tuketmeli ve korseyi cikarirken asla ayakta olmamiymisim.. uzanip korsenin kopcalarini ysvas yavas bekleye bekleye acip, sinra oturur vaziyete gelip yine biraz bekleyip, en son ayaga kalkmaliymisim.. ki yine bayilmamam icin :KK43:

simdi paranoyak oldum yalniz wc ye bile gidemiyorum :KK43:
yasadiklarim, bu operasyonu olan hastalardan sadece yüzde dördünde gorulurmus.. maalesef o da bana denk geldi :/
lipo oncesi/sonrasi karsilasabileceginiz komplikasyonlari iyice okuyup arastirmadan bu ise kalkismayin., ve bir seferde %5 oranindan fazla yag crktirmeyin! Sonrasinda diyet sporvs gerekecdk mi diye doktorunuzla konusmayi jnutmayin.,!
---
Bu yontemle (megaliposuction) ayni yerlerde birdaha yaglanma olmuyormus demisti doktorum.
Derdim yine yaglanmak olmaz da, derinin cukurlasmasi :/
Bana sans dileyin ki cok istedigim bu operasuon icin sonradan bin pisman olmayayim. :KK43:(
Umarim sizler de olmazsiniz..

Çok geçmiş olsun ; yazınızı okurken (bende yeni oldum lazer lipo ) doktoruma heryerden çekin 5.6 litre 36 beden olana kadar demiştim espri ile yağ çekimin de cimrilik yapıyor diye ama aynı dediğiniz dedi kilo boy orantılı dedi risk almam alamam ! benden sırt, bel, az da kol kalın yerden almış 3 litre gibi işte ama şu var sizin yaşadığınızı bende yaşadım abulanslık olmadım ama yazınızı okuyunca o kusma göz kararması bayılma durumu ben bayılmaya yakın yanındaki yardımcı bayana dedim teli al dr .... ara durumu anlat doktor demiş hemen küvetin içine yatırın çıkarmayın ayakları havaya kaldırın öyle kalsın herhalde 10 dakika 15 dakika kaldım sonra ayıldım korseni mutlaka tak ama mutlaka çökme dalgalanma bu ameliyatların komplikasyonlarr yaşanıyor korse önlem için; dren neden takıldı anlamdım bende dren yoktu litre çok diyemi acaba sende bu tarz ameliyatlarda en büyük risklerden biride ''emboli'' benim de en koktuğum , sağol bilgilendirme için geçmiş olsun tekrardan

Back
X