Lisede dışlanmak ve sevilmemek

altinsuyu

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
55
29
3
26
Hepinize merhaba Başlıktan da anlayacağınız üzere lisede sevilmiyorum ve dışlanıyorum.Lisenin ilk senesi herşey çok güzeldi,çok yakın bir dostum ve sevdiğim arkadaşlarım vardı.Açıkçası sınıfta davranışlarını sevmediğim kişilerde vardı ancak bir problemim yoktu onlarla.

Lise 2'de sınıftaki iki grubun arasında bir problem çıktı.Bu gruplardan birisi benim arka sıramda oturuyorlar ve sürekli diğer grubun arkasından atıp tutuyorlardı.

Bunları duymama rağmen olabildiğince olaya yanaşmamaya çabaladım.Sonra diğer gruptan birisi bana mesaj attı.Biraz konuştuktan sonra sen duymuşsundur diye ağzımdan laf almaya çabaladı.Söylemedim.En sonunda "olaya senin adında karışır söyle bitsin"dedi.Hatta bu kız beni kendi grubuyla olan whatsapp grubuna aldı ve orda hepsi benim üstüme geldi.

Bende duyduğum şeyleri söyledim.Bir yandan da vicdan azabı yaşıyordum.İki günlük tatilden sonra bu iki grup benimle konuşmak için yanıma geldi.Resmen beni sıkıştırıp zorladılar.

Gruplardan biri benim yalan soylediğimi iddia etti ama duyduklarıma emindim.Diğer grupta benim ismimi vererek konuştu ve beni korumak yerine diğer grubu savunup "aramızı bozmaya mı çalışıyorsun?"diye üstüme geldiler.Kısaca onlar iyi ben kötü oldum.

Sınıftaki herkes benimle arasına mesafe koydu.Herkes beni yalancı ve suçlu olarak nitelendirmeye başladı.Rapor alıp birkaç hafta okula gitmedim.Herşeyimle dalga geçtiler cidden o kadar dışlandım ki bir kaç boyunca yaşadım bunu ve hala yaşıyorum.Sınıf grubundan beni attılar arkadaşım var bir tane ondan başka kimsem yok.Sınıfta o arkadaşımın gelmediği gün kitap değişimi olacaktı kimse kitabını benimle değiştirmek istemedi.Yerli malı tarzı bir etkinlik yapılacaktı ben anneme saatlerce uğraştırdım yemek yapsın diye benim yaptıklarımı yemediler.

Yanlış bir davranışımda güldü herkes.Artık derse katılımım bile oldukça düştü.3-4 aydır yaşıyorum bunu.O gruptan bir kız benimle çok uğraştı.Dediğim her sözle dalga geçti.Bende biraz pelteklik var arkadaşımın dediğine göre boş derste benim taklidimi yapmışlar

Şuan hala tüm olaylar böyle işliyor.Okul değiştiremem zaten son sene temel liseye geçeceğim o zamana kadar dişimi sıkmam lazım.

Okul idaresi çok sert sınıf falan da değiştiremem.Ne yapmalıyım?Hepinize şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

neden whatsap konuşmalarını göstermedin? sonuçta sen gidip sizin hakkınızda böyle konuşuyorlar dememişsin.
kızlarla sakin bi şekilde konuşabilirsin sadece yanlış anlamayı düzeltmek için yapıyorum bu konuşmayı dersin.
çokta takılma bırak dalga geçsinler sende onlarla dalga geç

Onlardan ustunmussun gibi takil. Sen gozlerinle hareketlerinle kendine guveninle onlari alt edebilirsin o cesareti gordum ben sende. Bak o zaman ne yapiyorlar. Kendine bak daha guzel daha ilgili ol. Kendin disinda kimseyi onemseme. Bu sozlerimi dinle.

Canım benim kıyamam sana
Hepimizin hayatında böyle zor günler olmuştur, kendimizi ifade edemediğimiz ve dışlandığımız ..
Aslında biliyor musun duygu kontrolünü öğrenmen için çok iyi bir fırsat .
Bu yaşadıklarından sonra kimseye tamamen güvenmemeyi, beklentiye girmemeyi öğreneceksin . Hayatta bazen tek olduğunu ..
Bi arkadaşın söylediği gibi güçlü olmalısın. Okula gitmemek de neymiş !! Sen seninle dalga geçenlere bi böcek kadar bile kıymet verme, derslerden de kopma, başarını yükselt, bu şekilde sana saygı duymak zorunda kalırlar

Birincisi ve en önemlisi ders puanlarını yüksek tut...başarılı öğrenci her zaman makbuldür...
İkincisi seneye bölüm seçeceksin ve sınıflar değişecek...çoğundan kurtulursun...

Kendini boyle guzel ifade edebildigine gore bunun ustesinden gelebilirsin.Bende lise hayatimi yalniz gecirdim guvendigim tek bir kiz arkadasim vardi o da baska bor siniftaydi.Kiz gruplarini uzaktan izlerdim bir gun can cigerken diger gun dusman kesilirlerdi cokta lazim degil yani bu insanlarin arkadasliklari.Bak gor yakin zamandada zaten birbirlerine girerler.Sen sadece bu tarz varliklar yuzunden dersinden olma onlar seni yok saydikca basarinla kendini goster.Imkanin oldugundada okulunu degistirirsin.Inan bana o arkadasliklardan yillar sonra eser kalmayacak hic sıkma canını.

Canım senin adına üzüldüm bunu hemcinslerime söylemek istemezdim ama biz kızlar biraz çirkefiz ama sınıftaki erkekler falan niye getirdiğin yemeği yemiyo anlamadım yani seninle sorunu olmayanlar niye dahil oluyo

Bunlar nasıl çocuk, bunlar nasıl öğrenci? Mafyanın içine düşmüşsün canım benim. Öğrencilikle uzaktan yakından alakası olmayan sorunlu ergenler onlar. Velin kat muavininle görüşsün, sınıfını değiştirsin. Gerekirse müdüre çıksın, daha da kabul etmiyorlarsa okul değiştir. Üstelik dönem sonu geliyor, Şubat tatiline kadar bu meseleyi hallet. Belki Şubat tatilinde okul değiştirirsin. Derslerin etkilenmiş bile bak. Kendi iyiliğin için bunu yap.

Lisede falan acimasiz oluyo gencler . Rehber hocanla konus duymamazliktan gel okul bitince kimseyi gormessin zaten . Ah ah bizde lisedeyken boyle ergenlikler yapardik ne sacma yasiyormusuz.

Senin yaşında bir kuzenim var. Onun taktiğini vereyim sana. Olabildiğince cool durmak. Çok konuşmaz kimseyle yakın ilişki kurmaz. Notları iyidir. Bir şey olunca gelir bize sorar. Kimseye eyvallahı yoktur. Böyle olunca kimse ona buluşamıyor kolay kolay. Böyle olmayı dene.

Canm kıyamam sana hiçbirini ciddiye alma öyle tipler bi baltaya sap olamaz emin ol sen derslerine gr çık evine gt hicbiseyı kafana takma umursama

Canım lise çağında bunu yaşamak ne kadar zor tahmin edebiliyorum.a slinda o olaylar olurken güçlü dursaydin onlari takmasaydin bunu yapamazlardi.ama hala yapabilirsin onlara karşı umursamaz ol gayet neşeli davran.aktiviteler varsa okulda onlara katil.o anlattığın arkadaşına gül eğlen.senin etkilenmedigini görürlerse bu kadar üstüne gelmezler.

Kendini iyi ifade ediyorsun.

Ezik bir karakter degilsin.

Derslerinin uzerine dus.

En iyi notlari sen al.

Derslere katil hocalarinla iletisimin iyi olsun.

O zaman senin havan daha baska olur.

Derslerin iyi olunca kendine guvenin artar.

Senin özguvenin artikca onlar senden tirsar.

ne yazık ki milletin en acımasız olduğu zamanlar canım takmamaya çalış boş vakitlerinde kitap oku milletle muhabbet etme zaten 1 senen kalmış temel liseye geçmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…