Listeli gelin

glsn67

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2015
241
237
18
34
Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin

Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.

Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede

Eeee gelin ne yapıyormuş? Kendini mi getiriyormuş? Resmen tepenize çıkacaklar, görgüsüzler.
Abiniz bunları görüp hala nasıl evlenecek o kızla? Sadece Trabzon setler 15 bin civarı falan.
Siz de karşılığında ''Adetler listesi'' yapıp denk bir listeyi onlara verin. Böyle bir adet de duymadım bu arada uydurdukları çok belli.
Gelinler nereden para koparsak diye şaşırmışlar, yazık !

Çok saçma ve de komik
Ayy ne çok şey istemişler yaa
Ağzım açık kaldı resmen
Mal satıyorlar sanki.
Bizde gelin olduk ama mesela ailem değer biçmedi
Neyi layık görür seniz kendinize yakışanı yapın dediler,bitti.

e geriye ne kalmış zaten bütün evin eşyasını yazmışlar. Bence de ne koparsak kar gözüyle bakıyorlar. Ben sizin yerinizde olsam listeyi ellerine verir hayatta başarılar dilerdim

Gerçekten yolunacak kaz olarak görmüşler sizi hatta eliniz değmişken kızın anasıyla babasının nikahını tazelemenizi istememelerine şükredin

Çok çok tuhaf.. Bu konuyu abiniz konuşsun sevgilisiyle bence siz ne kadar mudahil olursanız o kadar goze batar.. Baya gormemiş insanlar oldukları çok belli.
Iste babam izin vermiyor adam gurur yaptı sanırım herseyi yapcaz diyo.Fakat annemle ben sinir oluyoruz.Tmm dahil olmayalim kaynanalik gorumcelik yapmayalimda istedikleri cok cok sacma

Ben kız tarafının nereli olduğunu merak ediyorum cevap verirseniz sevinirim

İki metre zincir ne yaaa...ayrıca çeyiz için para mı,yuh artık...yatak odasını da yazmışlar...eee kız tarafı hiç bişey yapmayacak anlaşılan...ne kadar terbiyesiz bir aileymiş...ilk defa duydum böylesini

Görgüsüzlük. Çingenelik bu.
O listeye bakıp "kızım sen bu kadar etmezsin" deyip listeyi kafalarına atmak gerekirdi bence. :)

Bu çingenelerle aile olmayın derim. Koşarak uzaklaşın. Zaten bu huylar herkesi birbirinden soğutur, abinizde yakında aşk maşk da kalmaz. Buraya yazıyorum.

Gerçekten yolunacak kaz olarak görmüşler sizi hatta eliniz değmişken kızın anasıyla babasının nikahını tazelemenizi istememelerine şükredin
Haa düğün konusuna hic girmedim bile. Annem salonda nisan yapmayalim o parayla cocuklar eksigini gedigini kapatir dedi bunlar tutturdu nisan olcak hemde en güzel yerde olcak diye.

Iste babam izin vermiyor adam gurur yaptı sanırım herseyi yapcaz diyo.Fakat annemle ben sinir oluyoruz.Tmm dahil olmayalim kaynanalik gorumcelik yapmayalimda istedikleri cok cok sacma
valla babanız karşı çıkmıyorsa ve gucu yetiyorsa yapsın madem.. Bu kadar altını alacak gucu varsa beni de evlatlık alsın

Böyle aileler de iyice türedi ya. Açgözlülükten başka birşey değil. Millet bir 10 yıl çalışmasak da damadı nasıl sömürsek falan bunun derdinde galiba.

Ben annenizin yerinde olsam "himm, demek kizinizin ederi bu kadar.." derdim
Insan kendi çocuğuna paha bicebilir mi ya?
Resmen arsizlik...bizde herkes durumuna göre yapar bizde eşimin tarafindan hiçbirşey istemedik, herkesin kendi şanı sonuçta...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…