Listeli gelin

Gayet keyifli ve huzurluydu dedim.Gelin hanim! Abimin bi kac arkadasini sevmiyodu sirf sinir olsun diye abim x ve y ile disari cikti biraz takilcaklarmis dedim. Bu mesajimdan sonra sustu bisey demedi:KK70::KK70:
hadi gazanız mübarek olsun:KK70::KK70:

Kimsenin ayrılığına sevinmemistim ama bunda sevindim :KK45:

Şöyle insanlara prim vermeyin ya yaptıklarının hata olduğunu, asıl maksatlarının para koparmak olduğunu anladığınızı, herkesin onlara ölüp bayılmadığını anlasınlarEn Büyük KK

Yalnız abiniz barışır gibi geliyo bana. Kız yine kandırır ve listede tamamen yapılır. Inşallah yanılırım.

maalesef bazı yörelerde bu tarz adetler var, köyden köye değişiyor bizim memlekette adetler mesela.

bir kuzenime de buna benzer bir liste verildi nişanlısı tarafından.

kuzenin karşılamaya durumu yoktu zaten, ailesi de durumları olmasına rağmen bu tarz beklentileri doğru bulmadıkları için onaylamadılar. ki bunlar ne ki, kuzenimin ailesi kuzenime bir ev veriyordu zaten, ama bu altın meselesini çok çirkin buldular.

sonuçta problem çözülemedi ve bir altın meselesine bir nişan bozuldu.

o zaman çok üzüldük ailecek, şimdi herkes farklı yollarda yürüyor, hayırlısı buymuş demek ki.

kısaca verme durumunuz varsa kararı abiniz versin.
çünkü biten veya devam eden onun ilişkisi olacak. siz abinize bundan hoşlanmadığını belirtin elbette ama kesip atmayın. yoksa abiniz üzülüp pişman olup sizi suçlayabilir.

komşumun iki gelini var karadenizli ikisi de, ikisi de listeyle gelin oldular
kadın yaptı listedeki herşeyi
küçük oğlu kredi çekti altınları almak için
nasıl bi adetse artık ama var bu adet.

Tabiki bazi yorelerde var 20 sene once amcam icin kiz istedigimizde bizede liste vermislerdi ama afaki seyler degil. Yani bu iyice abartmis.. bazi yorelerde kiz zengin olur biraz miras kalacaktir bunun icin tabi erkek tarafininda durumu iyi olur liste uzun olur. Ama simdi bunlar gorgusuzlugun dibine vurmuslar. Kiz tipis tipis kendi donecek bu isten ama bakalim cocuk onu istiyrcekmi ac gozluluk yapmis.

Insallah oglum boylelerine dusmez ne diyeyim, simdi keske kizim olsaydı diyorum ben de bir liste hazirlardim. Simdi gelin bizim listeye ne yazar acaba... :D

Konu sahibi gozunu dort ac. Bu tip aileler abin sirtina yuk olur bir omur boyu. Abin o kadini degil tum ailesini beslemek zorunda kalir ya da bosanir. Benim de kardesimin basinda vardi boyle biri, benden ve ailemden destek asla olmayacak her seyi siz yapacaksiniz diye uyarinca ben kiz kacti ertesi gun. Ailen beni istemiyor sanirim boyle olmaz demisti :))
Abini kandirmasina izin verme. Bu tiplerin aileleri paragoz olur ve kizlarini hep ileride kendilerine bakma dogrultusunda yetistirir. Duygu somurulerine vs kanma sakin. Ben zamaninda dirayetli olmasaydim kardesim yiyici bir manyakla evlenmis olacakti. Sonra bana cok dua etti kiz apar topar kacinca. Ama o kacana kadar da baya oyun yapmaya calismisti.

Valla liste verilmesinden mahçup olacak bir kız olsa o liste hiç verilemezdi bana kalırsa. Şahsen benim yengem eşimin ailesine bunun onda birini yazdığı bir liste verse o listeyi yedirirdim adama. Kızın kredi topuna girmeyeceğini tahmin ediyordum; nitekim ağabeyiniz de test edip kendi görmüş. Kim bilir, gerçekten "Tabii ki öyle yaparız X, zaten biliyorsun ne kadar mahcubum" dese ağabeyiniz de ayrılık kararı almayacak ve ailenizden de yine destek alacaktı.

Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin

Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.

Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Abiniz kiminle hayatını geçireceğini bence bir kere daha düşünsün.

canım sizin geline ağırlığınca altın istemişler bitmemiş doğduğundan büydüğünede masrafınıda katmışlar...
vahhh vallah bedavaya gitmişiz...:KK42::KK71::KK71:

Gaziantepliler:KK70:Anteplileri cok severim boylesini ilk defa gördüm :KK61:
kizin ailesi gercekten gorgusuz babaniz neyin gururunu yapiyo babanizin yerine olsaydim abinize bu evlilik olnuyor o kadar der kesip atardin
bu isin ilerde cok cilki cikar haberiniz olsun

Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin

Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.

Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
yuhhh beee
bu kadarını ben bile istmeme bunlar baya soyguncu

maalesef bazı yörelerde bu tarz adetler var, köyden köye değişiyor bizim memlekette adetler mesela.

bir kuzenime de buna benzer bir liste verildi nişanlısı tarafından.

kuzenin karşılamaya durumu yoktu zaten, ailesi de durumları olmasına rağmen bu tarz beklentileri doğru bulmadıkları için onaylamadılar. ki bunlar ne ki, kuzenimin ailesi kuzenime bir ev veriyordu zaten, ama bu altın meselesini çok çirkin buldular.

sonuçta problem çözülemedi ve bir altın meselesine bir nişan bozuldu.

o zaman çok üzüldük ailecek, şimdi herkes farklı yollarda yürüyor, hayırlısı buymuş demek ki.

kısaca verme durumunuz varsa kararı abiniz versin.
çünkü biten veya devam eden onun ilişkisi olacak. siz abinize bundan hoşlanmadığını belirtin elbette ama kesip atmayın. yoksa abiniz üzülüp pişman olup sizi suçlayabilir.
Haklisiniz kesinlikle ayrilmasi icin baskı kurmadik ama annem bu durumdan hoslanmadigini ve yanlis oldugunu ifade etti.Abimde düşünüp yanlış olduguna karsr vermiski ayrilma karari almış.

Back
X