- 12 Mart 2009
- 5.981
- 4.905
- 173
Çok tatlısın sen yayuhhh beee
bu kadarını ben bile istmeme bunlar baya soyguncu

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok tatlısın sen yayuhhh beee
bu kadarını ben bile istmeme bunlar baya soyguncu
Bunları Cidde'n alacak Mısınız ? Ne şanslı gelin mişMerhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
evet yani, bir de damada sen çek krediyi diyor, o zaman kız kendisi çeksin madembu arada kız öğretmenmiş bu zamana kadar hiç mi kenara köşeye koymamış da sizden çeyiz parası istiyor
basbayağı kendi çeyizini alabilecek hiç bir şey yapmasa kredi çekebilecek durumda
Böyle liste yapilmasa enayi yerine konulmasak ailem daha fazlasını yapardi ama Bu sartlarda destek olmiycagimizi abime soyledik nitekim o da kiz arkadasindan ayrildi:))Bunları Cidde'n alacak Mısınız ? Ne şanslı gelin miş
öyledir bacım, hiçbişeyimiz olmasın, biz kendimiz herşeyimizi yaparız, yeter ki eşimle evleneyim, mutluluğum huzurum olsun diyen kadınlar değil de, nedense paragöz görgüsüz kadınlar baştacı olur. kader...Bizim buranin alim-satim olaylari pek garipsemedim aliskinim.
Lisedeyken aile dostumuzun ogluna asik olmustum. Besyo okuyodu. Sylvester Stallone'ye benziyordu.
Gitti "3 takim saten gecelik" de yazili olan listeli bi kizla evlendi. Mal oglu mal. Ne hayaller kurmustum seninle oysa..
Vs deme![]()
Valla millwtin kizi degerli baksana :) Ben yeni evliyim kiz tarafi yükü cekti annem o kadar cok sey aldi ki evlendik hala eli ustumuzde eşimin ailesi yine gec olsun dugun istefi o kadar sey istesek birakir kacarlardi kesin ustelik evlendik kurum av.olarak hemen atandim şükürMerhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin
Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.
Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Abimin kız arkadaşı bugün beni aradı agzimdan laf almaya calisti abimi sordu böyle olsun istemezdim bizim sonumuz böyle olmamalı filan dedi.Acik acik soylemesede aralarini yapmami istedi anladigim kadariyla ama ben karışmam dedim.Gelisme var mi konu sahibi? Abini kandirmamistir umarim.
Yaptiklari cok ayip bisey ama ayrilmalarina nedense üzüldüm. Inanin kötü tek bir söz soylemedim abime kiz arkadasiyla ilgili ama nedense vicdan azabi cekiyorum.Annemi sakinlestirsem belki orta bi yol bulunur diye düşünüp duruyorum.Biliyorum mantiksizca düşünüyorum ama elimde değil işteMüstakbel gelin hanım da çalışıyorsa abinle gitsinler bankaya 150 bin lira kredi çeksinler.düğünlerini yapaınlar altınlarını da alsınlar.sonuçta çöpe atacak değiller yatırım olur:)15 yıl boyunca birlikte ödesinler 40 bin lira faizle:)
Abimin kız arkadaşı bugün beni aradı agzimdan laf almaya calisti abimi sordu böyle olsun istemezdim bizim sonumuz böyle olmamalı filan dedi.Acik acik soylemesede aralarini yapmami istedi anladigim kadariyla ama ben karışmam dedim.
Annem de abimle konustu bugün.Abim iliskisini bize anlatmaz lafi cimbizla agzindan aliriz bisey sormayin bitti ben böyle biriyle evlenmek filan istemiyorum sana gelin olmaya bana eş olmaya layik değil dedi anneme.Durum böyle.[/QUOT
abin vermesi gereken doğru kararı vermiş
Yaptiklari cok ayip bisey ama ayrilmalarina nedense üzüldüm. Inanin kötü tek bir söz soylemedim abime kiz arkadasiyla ilgili ama nedense vicdan azabi cekiyorum.Annemi sakinlestirsem belki orta bi yol bulunur diye düşünüp duruyorum.Biliyorum mantiksizca düşünüyorum ama elimde değil işte![]()