Loğusa dönemi zor durumdayım anneler yardım!!

Balsenus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
13
3
36
34
Anneler merhaba ben 4 gün önce sezeryan ile Doğum yaptım.Fakat yurtdışındayım ve yanımda kimse Yok.bu hafta annem gelecek bekleyemedik onu suyum geldi.ve şuan hiç moralim Yok hep ağlamak istiyorum oda üstüme üstüme geliyor resmen göğsümde bir ağırlık??Ve aynı zamanda da çocuğuma bakamama korkusu acaba emzirirken boğulur mu diye hep tedirginim bebeğimle yanlız kalmaya korkuyorum sürekli okuyorum ama bu durumu yaşayan var mı??lütfen yazar mısınız neler yaptınız bu zamanları nasıl atlattınız??Şimdiden teşekkürler..

Merhaba :) ben bu lohusalık belasını öyle uzun ve yoğun yaşadım ki bundan sonra bununla uğraşan kim varsa hemen yardıma koşacağım dedim kendime. Benim annem bir onbeş gün kadar kaldı yanımda, açıkçası sürekli şikayetçi halleri, bir türlü rahat edememesi falan derken varlığı daha büyük dert oldu bana.
İlk 35 günüm ağlamayla geçti. Bir de kızım erken doğdu, ememiyordu, sarılık geçirdi derken benim meme uçlarımın yaraları tam kabustu.
Bir düzen kurmaya çalışın. Eşinizi de bu düzenin her anına katın. Bunalınca yardım istemekten asla çekinmeyin. Anne arkadaş komşu kim olursa yakasına yapışın. Nefes almaya çok ihtiyacınız var. İlk bir aydan sonra da mutlaka fırsat buldukça dışarı atın kendinizi. Tatillerde alışverişe gidin, diğer günlerde sokakta bir iki tur atın.
Şimdilik çok uyuyordur ama ilerde kucak isteyince alın kucağınıza işlerinizi yapın. Ben kucağımda kızımla üstümü giyinip makyaj yapıyorum :) kendinizi iyi hissettirecek şeyleri 5er dakika bile olsa yapın.
Ama en çok da nasıl oluyor bilmiyorum ama bir şekilde geçiyor bu dönem, buna inanın.
Sağlıkla büyüsün bebeğiniz :emir_bebek:

Canım hayırlı olsun rabbim bağışlasın evladını kız mı erkek mi :nazar:
Bende sezeryan doğum yaptım 4 ay önce bebegimi hastanede bırakıp gelmek zorunda kaldim 10 gün sonra çıktı hastaneden eve getirdik kucağıma almaya korkuyordum cok küçüktü eşim bana destek oldu cesaret verdi - annelerimizde olsa ona kimse senin kadar iyi bakamaz onun annesi sensin dedi internetten baktım nasıl yıkanır altı nasıl temizlenir aglasada sakin olmaya çalıştım birde yatak Odanın girişine demir koymak iyiymiş halinin altına elbise askısı koyduk şimdi hatırladım daha orda duruyorzz

Merhaba çok teşekkür ederim öncelikle cevaplarınız Ve yardımlarınız için bebeğim erkek umarım çabuk geçer Allah yardım etsin tüm annelere (loğusa).yenigelinim elbise askısı Ve Demir ne için konuyor??ilk defa duyuyorum

Merhaba çok teşekkür ederim öncelikle cevaplarınız Ve yardımlarınız için bebeğim erkek umarım çabuk geçer Allah yardım etsin tüm annelere (loğusa).yenigelinim elbise askısı Ve Demir ne için konuyor??ilk defa duyuyorum
Batıl inanç canım anne bebek korkmasın diye konuyor en iyisi ayetel kursi okumak

Anneler merhaba ben 4 gün önce sezeryan ile Doğum yaptım.Fakat yurtdışındayım ve yanımda kimse Yok.bu hafta annem gelecek bekleyemedik onu suyum geldi.ve şuan hiç moralim Yok hep ağlamak istiyorum oda üstüme üstüme geliyor resmen göğsümde bir ağırlık??Ve aynı zamanda da çocuğuma bakamama korkusu acaba emzirirken boğulur mu diye hep tedirginim bebeğimle yanlız kalmaya korkuyorum sürekli okuyorum ama bu durumu yaşayan var mı??lütfen yazar mısınız neler yaptınız bu zamanları nasıl atlattınız??Şimdiden teşekkürler..
Merhabalar yaşadıklarınız bir çok annenin yaşadığı tedirginlik ve sıkıntılar. Bunu sadece siz yaşamıyorsunuz, çoğu anne yaşıyor, bunu hatırlayıp bu duygu durumunuzun geçeceğini bilerek kendinizi rahatlatmaya çalışın. Duygularınızı bebeğiniz hissediyor ve ona uygun tepki veriyor. O sebepten daha mutlu huzurlu ve sakin olmaya çalışın ki bebeğiniz de öyle hissetsin ve size o şekilde yansıtsın. Okuduğum bir kitapta hayatın en çetin dönemlerinden bir tanesinin bebekli hyata alışmak oldugu yazıyordu. Kendinize vakit ayırmaya çalışın bebeğiniz uyudukça siz de uyuyun dinlenin sevdiğiniz şeyleri yapın hobileriniz varsa kısacıkta olsa onlara vakit ayırmaya çalışın. Hava almaya ihtiyacınız var bebeği eşinize emanet edin ve yarım saatliğine de olsa çıkıp hava alın. Anneniz gelince biraz daha rahatşayacağınızı umuyorum. Ev işleri ile uğraşmayın, siz bebeğinize sarılın anneniz ev işlerinizi yapsın siz bol bol ten teması kurun bebeğiniz ile. Bu gunleri atlatacağınızı unutmayın siz büyük bir muciZe gerçekleştirdiniz.:)

Back
X