Lohusa Erkekler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esim lohusaligimda inanilmaz sakin ve iyi davrandi ben agir atlattim oglum kolikti. Ama simdi ben memnuniyetsizim sanki cok sikayet eder oldum esimden. Oglumun dogumuyla daha bir iyi olduk sanki. Dusunuyorumda acaba o donemde sakinlestiricimi kullandi acaba

Duan için sağol, tatlılıkla da söyledim kavgada ettim küstüm kızdım ağladım her halimi gördü, aslında doğumu normal beklerken son anda sezaryen oldum eşimde bende hep normal istiyorduk doğuma ağlayarak girdim ağlayarak çıktım sütüm gelmediği için bebeğim aç kalmış tekrar hastaneye yattı yoğun bakımda üç gün, ben üç gün iki saatde bir hastaneye gittim emzirmeye bu olaydan önce eşim benle çok ilgilendi hatta doğumda gidip bebeği teslim bile almamışt ıbenim yanımda durdu karım önemli bebek umrumda değil diyordu ne zamanki oğlum hastaneye yattı eşim çok değişti asabi oldu aşırı panik oldu onun üstüne birde 15 günlükken deprem atlattık gurbetteydik eşim iyice bunaldı hep ben sağlam durdum bu da beni yıprattı alttan almak zorunda kaldım güçlü olmak zorunda kaldım bebeğim 6 aylık olunca memlekete yerleştik bir senedir burdayız ailesiyle çok iyi aram Allah bozmasın çok severim onları onlarda beni çok iyi insanlar oğullarının beni üzmesine çok kızarlar,eşimin psikolojik sorunu var ama bunu kabul etmiyor bana diyor sen hastasın diye hep evet sinirlerim bozuldu diyorum ben tedavi olurum ya sen evlilik terapistine gitmemiz lazım bak evliliğimiz bitiyor farkında değilsin diye defalarca uyardım en son bir hafta önce mektup yazdım aynı evde konuşmaktan aciziz onun etksii oldu ertesi gün çiçek almış gelmiş çok şaşırdım,dünde çok iyiydi ama pamuk ipliğine bağlı bir anne olarak oğluma kızmam hiç doğru değil bunun fazlasıyla farkındayım bu yüzden psikolağa gidicem zaten karar verdim, ben oğluma sabırlı oluncae şimde bana yi oluyor buna kızıyorum sevgi şartlı olur mu bu sevgimidir?

Aynı anlattığın gibi bende anlamıyorum neden neden ne yapmak lazım?

Tabi genelleme yapmak doğru değil bu sitede yazınlanlara göre son zamanlarda artar oldu bu durum,her yolu denedim benim eşim yazdığınız gibi sorun yok diyenlerden...20 aydır aklında geç çalışıyor sanırım:) bende çok diyorum nefret ediyorum diye ama benimde oğlum var nefret edilen bir erkek yetiştirmem umarım.

Son düzenleme:

ama canim bak dogum degil sadece siz ikiniz dogumdan haric bir suru badire atlatmissiniz bunlar cok onemli seyler gercekten fakat gercekten esin seni seviyor ve yonlendirmene ihtiyaci var durum onu gosteriyor...sizin hayatinizda dogum ile beraber bir degil bin degisiklik olmus nerdeyse tum bunlarin esini ve tabii ki seni etkilememesi imkansiz dolayisiyla iliskinizi yani ve etkilemis....fakat emin ol oyle asilmaz donulmez bir yola girmis degilsiniz senin sabrin rabbimin yardimiyla bunlar asilacak sevgi sartli olur mu demissin olmaz mi canim bir dusun? bana kotu davranirsa davransin beni aldatirsa aldatsin beni doverse dovsun ben gene onu severim diyebilir miyiz? asla .... yeryuzunde tum sevgiler sartlidir canim doganin kanunu budur ve ayrica esinden gelen sart sadece senin ogluna iyi davranmansa( ki bu zaten senin gorevin biliyorsun) daha ne istenir ki? simdi konuyu toparlayacak olursak evladiniz evliliginize bir anlam katti esin icin sende o da cok degerli yenidogdugunda tekrar hastaneye yatmasi esinde onu kaybetme korkusu olusturmus belki bunu hala bile atamamis olabilir fakat esin burda orneklerini gordugumuz kotu eslerden biri degil senden beklentisi makul ve karsilanabilir duzeyde esinin ailesi ile iliskilerinin iyi olmasi bile onun gozunde senin icin ne kadar arti puandir bunu bilemezsin ve elbette oturup bunu sana anlatmaz zaten ama o seni takdir ediyor bunu sakin unutma emin ol bundan ama elinden gelen bu dedimya onlar bizim gibi hissedemez ifade edemezler suan icinde bulundugun duruma 5 dk olsun tarafsiz bak rabbim baska dert vermesin inan ki durumunda birsey yok.... duzelecek.... asilacak..... rabbim sabrinin mukafaatini verecek emin ol

Yazdıkların için gerçekte çok teşekkür ederim dışardan birinin bakışına çok ihtiyacım vardı,ben asla hatasızım demiyorum tabi ki hatalarım var sadece eşimin kendinde hiç hata bulmaması beni üzüyor o bana melek yüzlüm derdi şimdi yüzüme bile bakmaması beni çok yıktı,buraya yazmadan önce çok düşündüm eleştirilmekten millette ne dert var bu da dert mi diyen olur diye ama gerçekten beni tüketen bir durumdu insanın eşi tarafından artık sevilmediğini düşünmesi değer görmemesi çok yıpratıcı niye evliyiz ki mutlu olmaki çin mutlu çocuklar yetiştirmek için bir anne mutlu değilse çocuğunuda mutlu edemiyor tabi bu her anne için geçerli değl ne annenlre var ne çileler çekiyorlarda evlatlarına bir of bile demiyorlar benim imrendiğim taktir ettiğim anneler onlar en büyük örneği kayınvaldem kadın melek gibi 7 tane evladı var hepsinin peşinden koşar hala incitmeden büyütmüş hep takdiri hakeden bir anne kendi annem için bile bunu diyemiyorum
Fikirlerin tarafsız güzel peki ben şimdi ne yapmalıyım eşim hep onun dediğini yapmamı isteyen biri ve yaptığım zamanda çok mutlu oluyor ama ben her zaman onun dediği olsun istemiyorum guruma dokunuyor gerçi benim fikrimede değer verir asla inkar edemem ama hep diyor sen bana güven benim dediğimi yap fakat ben tam olarak güvenemiyorum bana çok kırıcı şeyler söyledi unutamıyorum birde babası iyi bir örnek değil eş olarak yani gitgide ona benziyor bu da beni daha çok korkutuyor,ben iyi bir eş iyi bir anne olmak istiyorum evimde huzur istiyorum bunun için ne gerekirse yapmaya hazırım.

üç doğum yaptım kocam hiç değişmedi zaten hep odundu yine odun kaldıama değişmedi doğum öncesi sonrası aynıydı kk de okuduğum gibi lohusa depresyonuna girmedi benden uzaklaşmadı cinsellikten soğumadı beni sadece anne olarak görmedi
şimdi erkeklere ne oluyorsa anlamıyorum sanki doğumu kendileri yapıyor eşlerine destek olacaklarına köstek oluyorlar zaten her sıkıntıyı kadın çekiyor bebek bakımı doğum hamilelik zor üstüne bir de koca nazı çek

Aynı anlattığın gibi bende anlamıyorum neden neden ne yapmak lazım?

kimse anlamıyor beni, çünkü dışardan bakıldığında eşim hala bir dediğimi iki etmiyor, ev işi yaptırmıyor, ne istesem alıyor, sürekli şevkat gösteriyor, ama o kadar, sanki ben çooooooook sevdiği bir arkadaşı, kankası falanım, beni beğenmediği, arzulamadığı apaçık ortada ve bu da fazlasıyla rencide edici benim için...

Benım esım hıc odun degıldı her işimde yardımcıydı ve super bır kocaydı herkes özenerek ızlerdı
bızı ..kıskanclıktan catlardı..bebegımın dogumunda bırlıkte gırdık..ilk o degıstırdı altını ..2 gece
kımseyı refakatcı almadı yanımızdan ayrılmadı superdı ..
Eve geldıgı anda bambaska ılgısız suratsız cekılmez kavgacı bırı oldu ...Tam 360 derece döndu
ve 8aylık bebegımle de benı terk edıp gıttı ..sımdı 4 ay oldu o gıdelı ..Resmen bekarlık sultanlık
hayatını özledı sorumluluktan kactı baska anlamı yok bu lohusalık erkegın yüküne yenı yük oluyor
ve kacacak delık arıyor !!! Halbukı bu kadının hayatı degıstı,vucudu degıstı ..Herşeyı degıstı nasıl
yasıyor bunları destek olmam lazım dıyen yok..dısardan melek,bana gelınce seytan oldu !!
O zaman cocuk yapmayacaksın be adam..Baba olmak kolay,babalıgı becermek zor olan ...
Sonra da kadını suclarlar..Adam böyle olunca kadın da ugrasmaz bırakır ıste !Önce odun
sonra odun olsa bı nebze alısırsın ama önce süperken sonra bambaska olunca olmuyor!

tatlım erkek evlat annesi olmak çok zor bir şey bence,çok ince bir çizgi..Allah erkek evlat annelerine kolaylıklar ve başarılar nasip etsin diyelim,sizin sınavınız bizimkinden biraz daha zor bence.bu arada acilen psikiyatsite git sinirsel ruhsal durumunu paylaşınca o sana uygun günlük yaşantını aksatmayacak ilaç önersin düzenli kullanmaya sinirsel tedaviye yönelik,böylelikle biraz rahatla ve daha sakin gör neyin içindesiniz?biraz netleşmeye başlayınca problemler doğrultusunda ve maddi imkanlarınız ölçüsünde uzman destek alın.sakinleşmek yapacağın ilk şey olsun.ben sakinleşmediğim için derdimi kimselere anlatamadım.boşandım.evet boşanmalıydık,pişman değilim,bizimki bi dolu başka hikaye çünkü.Allah tez zamanda sana da eşine de doğru yolu göstersin inşallah..

kızlar az sabır geçecek bu günler.bebişler büyüyecek ve herşey eskisi gibi olacak.bu bir dönem sadece.en az hasarla atlatmaya bakın o kadar.tam da bu konuyu ele alan şeker gibi bir film var.ismi "aramızda bebek var" izleyin inanamayacaksınız.herkes mi aynı şeyi yaşıyormuş deyip halinize güleceksiniz.bir fransız filmi ama sanki bizim yaşadıklarımızı oynamışlar,ben çok şaşırmış ve çok gülmüştüm.rahatlayın artık biraz.

hahaaha..maşallah diyelim,imrendim bir an,şanslısın bu durumda..seninki eski erkeklerden,kalmadı fazla şimdi onlardan,yeni modellerin bir regl dönemleri eksik malesef:)

tavsiye için teşekkürler,googledan şöyle bir baktım,en kısa zamanda seyretmeyi düşünüyorum.tabi benimki biraz eğlencesine olucak:)

Maşaallah Allah bozmasın tabi odunluğunu bozabilir:) işte bende onu anlamıyorum bu erkeklere ne oluyor,eskiden gerçekten doğum çok kolaymış kadın doğrurmuş hayatına kaldığı yerden devam edermiş psikoljiymiş vs yokmuş erkek yine aynı kadın yine aynıymış şimdi ne oluyor anlamıyorum bazı şeyleri çok mu abartıyoruz acaba doğum doğal bir süreç bu süreci biz mi zorlaştırıyoruz acaba?

aynı durumdayız herkese göre iyi,kayınvaldemi çok severim şimdi kızı doğum yaptı ve eşiyle araları çok kötü ailesinden dolayı kayınvaldemgilde kalıyor kayınvaldem şimdi ikide bir diyorki benim oğullarım çok iyi siz iyi anlaşıyorsunuz kendi kızının kocası gerçekten odun diyorum anne sen oğlunun sinirini bana yaptıkların bilmiyormusun neresi iyi tamam sevdiğim yönleri var ama sorunlarımız olduğunu biliyor bugünlerde çok üzülüyorum kalbinide kırmak istemyorum çünkü zaten çok üzgünler kızlarının yuvası dağılacak nerdeyse ama benim mutsuzluğumu görmüyormuş gibi davranmaya başladı rahat batıyor der gibi yine derse artık söylüycem senin bilmediğin bir sorunumuz var oğlun bana yaklaşmıyor diye sona diyorum ayıp olur sus!

Çok üzüldüm Allah yardımcın olsun merhametsizlerle karşılaştırmasın,benim eşime bebek ağır gelmedi çok farklı durum bebek olunca beni umursamaz oldu yoksa oğluna bakar şikayet etmez

çok doğru sorumluluğumuz çok ilerde karısı annesi ne biçim yetiştirmiş diyebiliyor,inşaallah gidicem tedavi şart.

inşaallah geçer,o flimi duydumda bir türlü fırsat olmadı.

bu konuda ben de sıkıntı yaşadım...

çözüm şu.

erkek ekonomik olarak rahat etmeden,

duygusal olarak sorumluluk almaya hazır olduğunda,

ailesi olmadan kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiğinde,

ve daha hamile kalmadan erkek terapiye gönderildiğinde,

lohusalık sürecini kolaylıkla atlatacaktır.

Kendi ayakları üzerindeydi zaten düğün masrafları mobiya vs eşim yaptı ailesinin faydası olmadı ama dediğin gibi terapi şart.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…