Doğuma Hazırlık Lohusa halleri alarmı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Spagetti Bolonezz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2022
787
1.199
43
33
Normal doğum beklediğim için eli kulağında her an kızıma kavusabilirim ilk bebeğim, tecrübesizim. Özellikle doğum sonrasından cok korkuyorum. Annem gelecek yanımda kalmaya kv yakin zaten gun icinde oda burda olur. Hayata hep kendi arastiran yapan çabalayan biri oldum kimseden bisey istemedim, şimdi ise yardima ihtiyacım olacak. Tamam, ama özellikle o duygu hali ile yanlış anlamaktan ve yanlış anlaşılmaktan cok korkuyorum. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum uzun bir süredir uğraşıyorum da ama az kaldı malum, yine bu düşünceler kafamda. Meme tutmasi emmesi sut gelmesi kilosu göbeği doğumu vs bi ton şey duyarım ve normalde de cevap veririm ama lohusa kafasıyla farklı hissetmekten korkuyorum. Verebileceğiniz bir tavsiye var mı? İlla kötü olacak değil tabiki ama bilmiyorum tecrubesiz olmak bilmedigim bisey olması beni cok geriyor

Son düzenleme:
Sakin olun bebeginize en iyi gelen en mutlu eden kisi siz olucaksiniz. Bu dusuncelerin hicbirine gerek yok. Bebeginizi kucaginiza aldiginizda emzirmeyi tutmayi nefesini dinlemeyi hepsini yapicaksiniz zaten.
Yardima ihtiyac duyma durumu yalnizca 1 hafta. O da esiniz bile yeter bunun icin. Mahcup hissetmeyin kendinizi. Herkes uzerine duseni yapicak. Zaten sizin bebise bakmaktan hic bisey dusunmeye vaktiniz kalmicak.
Kendi ilk animi hatirliyorum, bebegimin aglayisini duydugumda ilk emzirdigimde optugumde sarildigimda hic bir endisem kalmamisti. Emin olun mukemmel bir anne olucaksiniz Saglikla kavusun yavrunuza

Sağlıkla kucağınıza alın dilerim.
En güzel tavsiye şu olur sanırım, laf olsun görev olsun diye değil gerçekten sizi anlayacak, yardım edecek kişiyi yanınızda bulundurun.
Süreç, tecrubesizlik gerçekten zor görünüyor aslında değil ama konuşmaktan ziyade size yardımcı olmak için, severek buradayim diyecek bir kişi olsa kafi.

Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize.

Şimdiden bu kaygılarda olmayin derim ben. Akışına birakırsanız, anı yaşamaya çalışızsanız bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Ola ki ufak tefek durumlar yaşadınız. Size destek olmak isteyenlerden yardım istemekten çekinmeyin. Bırakın sizinle ve bebeğinizle ilgilensinler. Siz bebeğinizin anneliğin ilk zamanlarının tadını çıkarın.

Yeri gelecek duygulanacaksıniz, yerj gelecek uykusuz kalıp yorulacaksınız ama ne olursa olsun üstesinden geleceğiniz gücünüz olacak ama ne olursa olsun kendinizi ne üzün, ne kalp kırın su akar yatağını bulur bunu unutmayın.

Ailece birbirinizin yüzüne bakabilecek kadar iletişiminiz olursa en azından ileride pişmanlık yaşamazsınız.

Herkes mutlaka karışıyor bu süreçte. Ben he diyip kendi bildiğim şekilde davrandım cok fazla kulak asmayın lohusalik yeterince zorlu bir süreç moralinizi şimdiden düşürmeyin. Hepsi gelip geçiyor

Lohusalık yarı delilik hali, elbet yanlış anlaşılmalar olacak, ama herkes seni alttan alacak. Bunları düşünme, tadını çıkar. Çok hızlı büyüyorlar, ilk günleri özlüyorsun :) Bol bol da video çek, tek önerim bu

Bebeğim dünyaya gelecek onunla ilk günlerimiz ilk defa gözünü açacak mükemmel anlar yasiycam anne oluyorum bunlara odaklanın olumsuz şeylere odaklı olmayin bugünleri kendinizi uzerek geçirmeyin bebekle odada ilgilenip bol dinlenmek çok iyi gelir anneler de ev işi yemek yapsınlar hayırlı olsun inşallah

doğum öncesi ve sonrası omega 3 kullanımının postpartum sendromunu büyük oranda azalttığıyla ilgili bir araştırma okudum. muhtemelen kullanıyorsunuzdur o halde size daha yüksek sindirim kapasitesi olan krill yağı önerebilirim. içerisinde daha kaliteli ve daha sindirilebilir omega 3 ve çok güçlü bir antioksidan olan astaksantin bulunuyor. marka fark etmez mutlaka temin edin..

Ben de aynısını yazacaktım. O gelcek bu kalacak yanımda... bunlar zorunlu değil. Hastanede zaten meme tutmayı emzirmeyi gösteriyor hemşireler. Yurt dışında, koca dışında kimse olmuyor evde. 1 hafta izin alıyor, karı koca bebek üçü beraber geliyor eve. İkisi bakıyorlar bebeğe ve yemin ederim 1 hafta en geç 10 gün sonra kadın kaldığı yerden devam ediyor hayatına. Diğer çocuğu okula götürüyor ve genelde evcil hayvan da oluyor evde köpeğe bile bakıyor kadın.

Öncelikle Allah kurtarsın bir avazda inşallah lohusalık dönemi herkeste farklı seyreden hormonal bir dönem. Başkalarının hikayelerine göre kafanızda sekillendirmeyin. Tabiki bir dönem hormonların dediği oluyor ama siz bebeğinizin bu çok çabuk geçip giden güzel döneminin tadına varmaya odaklanırsanız ve annelerin desteğini de kabul ederseniz kolayca geçecektir. Mutlaka takviye vitamin kullanın, bol bol temiz havaya çıkın 5 dk bile olsa. Şimdiden Allah bağışlasın

Ben covid sürecinde doğum yaptım, ilk 2 gün ablam ve annem yanımda kaldı ama annemi çağırdığını pisman oldum.
1-2 günlük anneyim ya benden anında kendisi gibi 6 çocuk yetiştirmiş bilinç bekledi.
Moral yok, sevincim yok sürekli ültimatom sürekli o öyle bu böyle..

Sonra kv ve görümcem geldi.Kv'm taktı kafasına bu çocuk agliyorsa üşüdü (Aralık ayı) sarıp sarmalayin, bebeğin sesinin her çıkışında her ağlamada gazı var üşüdü ayaklarına karnına sıcak su torbası koyalım.
3 gün boyunca..
Çocuga süt yetersiz geldiği için beslememedi açlıktan ağlamış resmen.
Dr a götürdük kilo kaybı ile mama başlandı.
Herkesi gönderdim zaten covid bahane kalan lohusalik günlerim yalnız geçti ve inanılmaz rahattım strese sokan yok eşim sürekli pohpobluyor süt artti kimsenin bık bık konuşması yokken.

Ondandır derim ki annen dahi olsa boş boş konuşacak kişileri alma eve

Bi kac kez lohusalik yasamis biri olarak, derim ki.. akisina birak rahat olmaya bak.. agrilar acilar oluyor dogum zaten basli basina bir olay.. gobek kilo
Bunlar dusunecegin en son sey.. biraz duyduklarini unut derim.. zamani gelince zaten oluruna varacak

1 haftalık bebek sahibi biri olarak yazıyorum şu an yanımda annem ve kayinvalidem var sozde bana yardımcı olmaya geldiler ama ikisininde kovmamak için kendimi zor tutuyorum. Annem her bebek ağladığında pişik oldu ondan ağlıyor diyip altını açıyor ev sıcak üst üste giydiriyor çocuğu sütüm geliyor yok bu çocuk aç mama verelim diyo ki dün gece gizlice mama vermiş. Kayinvalide desen hem biseyden anlamiyo hem bık bık konuşuyor. Lohusa kadınım beni düşünen yok kurufasulye yapmışlar yanına pilav iki gündür fasulye gaz yapar bebeğe diye pilav yiyorum. Hoşaf yapın dedim bir tencere hoşaf iki güne bitti bu kadın lohusa biz az yesekte olur diyen yok her yemeğin yanına koyup yediler. Artık bugün kalktım sezeryanli halimle 3 çeşit yemek yaptım ki sütüm gelsin sağlıklı besleneyim diye. O kadar dertliyim ki bu konuyu ben açmışım gibi içimi döktüm. Yani kimseye ihtiyacınız yok belki birkaç gün onuda eşiniz yapar zaten. Her anne bebeğinin dilinden anlar onlar 10 çocukta buyutseler bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz ve her şeyin üstesinden gelirsiniz. Sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin Allah.

Sadece bebek icin degil kendiniz içinde kuru fasulye tuketmeyin. Bende sezaryen dogum yaptim 10 gun kabiz olmamanız lazim. Kuru fasulye, nohut, mercimek ozellikle ilk 10 gun yasak. Size baska yemek yapamazlar mi?

Kulakları kapatıp içgüdüleri dinlemek bence işin sırrı
Her konuda bi milyon farklı fikir var çünkü
Ve ilk çocukta hangisi en doğru insan bilemiyor

Allah sağlıkla kavuştursun inşallah
bebeğin ve kendi sağlığınız dışında ki hiç bir şeyi Ciddi ye almayın bol bol dinlenin herkes eve döndüğünde enerjiniz olsun hemde ilk başta emmeye alışsın bebek dinlendikçe süt oluyor en geç 20 günde toparlanırsınız hatta normal doğumda 1 hafta bile yeter

Sadece bebek icin degil kendiniz içinde kuru fasulye tuketmeyin. Bende sezaryen dogum yaptim 10 gun kabiz olmamanız lazim. Kuru fasulye, nohut, mercimek ozellikle ilk 10 gun yasak. Size baska yemek yapamazlar mi?
Yaparlar aslında ama işte düşünen kim biraz önce kalktım kendim yaptım corbami yemeğimi

Yazan moral veren umut olan herkese teşekkür ederim, bol bol yorumlarinizi okuyacağım en umutsuz ve en düşük zamanlarimda yeniden yeniden bakacağım yazılarınıza, Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…