- 7 Şubat 2022
- 787
- 1.199
- 43
- 33
- Konu Sahibi Spagetti Bolonezz
-
Normal doğum beklediğim için eli kulağında her an kızıma kavusabilirimilk bebeğim, tecrübesizin. Özellikle doğum sonrasından cok korkuyorum. Annem gelecek yanımda kalmaya kv yakin zaten gun icinde oda burda olur. Hayata hep kendi arastiran yapan çabalayan biri oldum kimseden bisey istemedim, şimdi ise yardima ihtiyacım olacak. Tamam, ama özellikle o duygu hali ile yanlış anlamaktan ve yanlış anlaşılmaktan cok korkuyorum. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum uzun bir süredir uğraşıyorum da ama az kaldı malum, yine bu düşünceler kafamda. Meme tutmasi emmesi sut gelmesi kilosu göbeği doğumu vs bi ton şey duyarım ve normalde de cevap veririm ama lohusa kafasıyla farklı hissetmekten korkuyorum. Verebileceğiniz bir tavsiye var mı? İlla kötü olacak değil tabiki ama bilmiyorum tecrubesiz olmak bilmedigim bisey olması beni cok geriyor
Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize.Normal doğum beklediğim için eli kulağında her an kızıma kavusabilirimilk bebeğim, tecrübesizin. Özellikle doğum sonrasından cok korkuyorum. Annem gelecek yanımda kalmaya kv yakin zaten gun icinde oda burda olur. Hayata hep kendi arastiran yapan çabalayan biri oldum kimseden bisey istemedim, şimdi ise yardima ihtiyacım olacak. Tamam, ama özellikle o duygu hali ile yanlış anlamaktan ve yanlış anlaşılmaktan cok korkuyorum. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum uzun bir süredir uğraşıyorum da ama az kaldı malum, yine bu düşünceler kafamda. Meme tutmasi emmesi sut gelmesi kilosu göbeği doğumu vs bi ton şey duyarım ve normalde de cevap veririm ama lohusa kafasıyla farklı hissetmekten korkuyorum. Verebileceğiniz bir tavsiye var mı? İlla kötü olacak değil tabiki ama bilmiyorum tecrubesiz olmak bilmedigim bisey olması beni cok geriyor
Ben de aynısını yazacaktım. O gelcek bu kalacak yanımda... bunlar zorunlu değil. Hastanede zaten meme tutmayı emzirmeyi gösteriyor hemşireler. Yurt dışında, koca dışında kimse olmuyor evde. 1 hafta izin alıyor, karı koca bebek üçü beraber geliyor eve. İkisi bakıyorlar bebeğe ve yemin ederim 1 hafta en geç 10 gün sonra kadın kaldığı yerden devam ediyor hayatına. Diğer çocuğu okula götürüyor ve genelde evcil hayvan da oluyor evde köpeğe bile bakıyor kadın.Sağlıkla kucağınıza alın dilerim.
En güzel tavsiye şu olur sanırım, laf olsun görev olsun diye değil gerçekten sizi anlayacak, yardım edecek kişiyi yanınızda bulundurun.
Süreç, tecrubesizlik gerçekten zor görünüyor aslında değil ama konuşmaktan ziyade size yardımcı olmak için, severek buradayim diyecek bir kişi olsa kafi.
Ben de aynısını yazacaktım. O gelcek bu kalacak yanımda... bunlar zorunlu değil. Hastanede zaten meme tutmayı emzirmeyi gösteriyor hemşireler. Yurt dışında, koca dışında kimse olmuyor evde. 1 hafta izin alıyor, karı koca bebek üçü beraber geliyor eve. İkisi bakıyorlar bebeğe ve yemin ederim 1 hafta en geç 10 gün sonra kadın kaldığı yerden devam ediyor hayatına. Diğer çocuğu okula götürüyor ve genelde evcil hayvan da oluyor evde köpeğe bile bakıyor kadın.
Sadece bebek icin degil kendiniz içinde kuru fasulye tuketmeyin. Bende sezaryen dogum yaptim 10 gun kabiz olmamanız lazim. Kuru fasulye, nohut, mercimek ozellikle ilk 10 gun yasak. Size baska yemek yapamazlar mi?1 haftalık bebek sahibi biri olarak yazıyorum şu an yanımda annem ve kayinvalidem var sozde bana yardımcı olmaya geldiler ama ikisininde kovmamak için kendimi zor tutuyorum. Annem her bebek ağladığında pişik oldu ondan ağlıyor diyip altını açıyor ev sıcak üst üste giydiriyor çocuğu sütüm geliyor yok bu çocuk aç mama verelim diyo ki dün gece gizlice mama vermiş. Kayinvalide desen hem biseyden anlamiyo hem bık bık konuşuyor. Lohusa kadınım beni düşünen yok kurufasulye yapmışlar yanına pilav iki gündür fasulye gaz yapar bebeğe diye pilav yiyorum. Hoşaf yapın dedim bir tencere hoşaf iki güne bitti bu kadın lohusa biz az yesekte olur diyen yok her yemeğin yanına koyup yediler. Artık bugün kalktım sezeryanli halimle 3 çeşit yemek yaptım ki sütüm gelsin sağlıklı besleneyim diye. O kadar dertliyim ki bu konuyu ben açmışım gibi içimi döktüm. Yani kimseye ihtiyacınız yok belki birkaç gün onuda eşiniz yapar zaten. Her anne bebeğinin dilinden anlar onlar 10 çocukta buyutseler bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz ve her şeyin üstesinden gelirsiniz. Sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin Allah.
Yaparlar aslında ama işte düşünen kim biraz önce kalktım kendim yaptım corbami yemeğimiSadece bebek icin degil kendiniz içinde kuru fasulye tuketmeyin. Bende sezaryen dogum yaptim 10 gun kabiz olmamanız lazim. Kuru fasulye, nohut, mercimek ozellikle ilk 10 gun yasak. Size baska yemek yapamazlar mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?