Lohusa psikolojisi

Ben bu cümleye anlam veremedim. Doğum yapınca dünyanin senin etrafında döneceğini mi zannediyordun?
Herkes bebegi dusunuyor annenin agrisi sancisi ruh hali umursanmiyor. Dogru soylemis konu sahibi. Hamileyken de kadinin el ustundr tutulmasi karnindaki bebek hatrina. Dogum yapinca gercek kabak gibi su yuzune cikiyor

Lohusaligi kv yuzunden berbat gecenlerdenim. Su an nefretle hatirliyorum o gunleri. Ya gelinin evine hic gelme yada gelceksen o ceneni tut!
Bende bin turlu lafa maruz kaldim
Karnin cok sis nolcak senin bu karnin daha baska bidi bidi seyler.. su an karnimda indi eski halimede dondum. Ama surekli fiziksel ve psikoljik siddet iceren seyler soylerler.

Acilen gönderin kayınvalidenizi.
Kayınvalidesiyle iyi anlaşan biri olarak yazıyorum bunu. Lohusalıkta yanımda kaldığı süre zehir oldu. Aslında pek suçu yoktu, fakat fazla yardımsever ve baskındı, iş öyle bir raddeye geldi ki, bebeğimi eşim, ben ve kayınvalidem üçümüz doğurduk gibi hissediyordum.
Şu an bebeğim bir yaşını geçti ve ben yorumlara şöyle bir göz atınca bile fena oluyorum.
Lohusaya nasıl davranılır el kitabı çıkarıp torun bekleyenlere dağıtmayı planlıyorum.
Demem o ki geçmiyor, unutulmuyor.
Ne kadar erken yalnız kalırsanız o kadar sizin ve bebeğinizin hayrına olur.
Bu arada görümcenizin sevgilisiyle gelmiş olmasına takılmış olmanız anlamsız geldi.
En yakın değil mi onlar, gelinir tabi. Haberi alır almaz uçarak gelinir. İstemiyorduysanız haberi verirken şimdilik misafir istemiyoruz demeniz gerekirdi, yoksa asıl gelmemek ayıp olur.

Eşim pandemide dolayı evde.Calismalari durduruldu.Biz çok pratik bişekilde aslında hallediyoruz.Hastanede kaldığında hemsireler var diyerek kimsenin kalmasınistemedik.Cok huzurlu bir şekilde geçti.1 hafta kaldı yanımızda.Ama catlak,kilo,süt muhabbeti kadınlık yaristirmasina anlam veremedim.Alinganlik midir nedir eşimde uzaklaşmış gibi geldi

Yeğen görmeye gelmesi tabu ki normal.ama eve geldikten 1 saat bile geçmeden karşımda yqbanci birini görmek çok da hoş olmadi

Doğumda bazı sorunlar yaşadım.Normal doğum diye başlayıp 10 saat sonu sezeryan doğuma alındım.Orda tansiyon düşmesine bağlı boğulma hissi yaşadım.Gazdan dolayı da aynı hisler tekrar oldu.Dunya tabi ki etrafimizda dönmüyor herkes el pençe de olmasın ama biraz musade edilsin.Kendi anne vebabamda pandeminden dolayo kalabalık olmasın parca parca gelelim dediler.Annem ve babam böyle olurken aile saadeti kurulsun kız aileye kabul edilsin diye su durumda olmak da ne derece doğru

Merhaba,eşimin kardeşi erkek kız arkadaşıyla geldi.Ya aslında geçmişle alakalı doluluklar da var. Artık gitti daha sakin ve daha huzurluyum.Baebegimle daha.iyiyim.Arkami döndüğümde kucağı alıp duruyordu.Zaten ben almasına bisey demiyorum ama yatsın diye koydigim çocuğu yerinden etmesine anlam veremiyordum.Sakin çocuga emzik verelim çok tatlı görünüyor diyo.Amannn öyle işte.Galiba bu problemler hepimizin ortak noktası

Yeni dogum yapmis bir kadinin yaninda kayinvalidesi, eger ki cok sevecen sefkatli ve iyi huylu biri degilse,hic gelmesin. Destek degil kostek olur. Sahsen ben asla istemem.

Yeni dogum yapmis bir kadinin yaninda kayinvalidesi, eger ki cok sevecen sefkatli ve iyi huylu biri degilse,hic gelmesin. Destek degil kostek olur. Sahsen ben asla istemem.
Benim kayınvalidem sevecen, şefkatli, iyi huyludur. Yine de olmadı.

Benim kayınvalidem sevecen, şefkatli, iyi huyludur. Yine de olmadı.
En iyi kayinvalide olmayan kayinvalide o halde😁😁 kimse insanin annesi gibi olmuyor. Bunu biliyordum ama evlenince cok daha iyi anladim. Benim kayinvalidem sevecen degil sefkatli degil ve cogu zaman da iyi huylu bulmuyorum. Siz yine de sansliymissiniz.

En iyi kayinvalide olmayan kayinvalide o halde😁😁 kimse insanin annesi gibi olmuyor. Bunu biliyordum ama evlenince cok daha iyi anladim. Benim kayinvalidem sevecen degil sefkatli degil ve cogu zaman da iyi huylu bulmuyorum. Siz yine de sansliymissiniz.
Şanslıyım, saygılıdır çok. Ama bebekle sadece anne ve babanın ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Tamamen iyi niyetle o kadar çok karışıyordu ki anlatamam. Doktorun yanımda kırk gün baharatlı yeme dediğini duydu. Her yemeğe tepki veriyordu onu yiyemez bunu yiyemez doktor yasakladı diye. Sanki ben bilmiyorum. En son sucuk yiyecekken “benim canım çekti diye aldılar, yiyeceğim bunu” diye bağırdığımı hatırlıyorum 😂
Allah’ım her şeyi ama her şeyi o yapmak istiyordu. Bebek ağlayınca benden önce kalkıyordu tin tin arkasından gidiyordum. Bebeği benden çok sahiplenmişti. Kabus gibiydi.
Kötü olduğundan değil, onun oralarda lohusaya öyle bakım verildiğinden bunu iyi sanıyordu.
Her şeyi ikimiz hallederiz yardım istemeyelim kimseden diyorduk eşimle ama gelince git diyemedik.
Benim sınır koymayı henüz bilmiyor olmam da tuz biber ekti.
Of yazarken bile kötü oldum.
Lohusanın yanında kalacak kişi bilgilendirilsin yardım istenmedikçe karışmayın diye ya.

Şanslıyım, saygılıdır çok. Ama bebekle sadece anne ve babanın ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum ben. Tamamen iyi niyetle o kadar çok karışıyordu ki anlatamam. Doktorun yanımda kırk gün baharatlı yeme dediğini duydu. Her yemeğe tepki veriyordu onu yiyemez bunu yiyemez doktor yasakladı diye. Sanki ben bilmiyorum. En son sucuk yiyecekken “benim canım çekti diye aldılar, yiyeceğim bunu” diye bağırdığımı hatırlıyorum 😂
Allah’ım her şeyi ama her şeyi o yapmak istiyordu. Bebek ağlayınca benden önce kalkıyordu tin tin arkasından gidiyordum. Bebeği benden çok sahiplenmişti. Kabus gibiydi.
Kötü olduğundan değil, onun oralarda lohusaya öyle bakım verildiğinden bunu iyi sanıyordu.
Her şeyi ikimiz hallederiz yardım istemeyelim kimseden diyorduk eşimle ama gelince git diyemedik.
Benim sınır koymayı henüz bilmiyor olmam da tuz biber ekti.
Of yazarken bile kötü oldum.
Lohusanın yanında kalacak kişi bilgilendirilsin yardım istenmedikçe karışmayın diye ya.
Fazla ilgi de boguyor haklisiniz. Hele ki oyle hassas bir donemde. Yalniz kayinvalideniz cok tatliymis ya😍😁😁 benimkini dusununce ne bileyim. Benimki cok sevgisiz.

Doğum sonrası üç haftam kabus gibi geçti kv yuzunden.Seni çok iyi anlıyorum.Eskiden kendisine sevgim vardı ama dogumla birlikte tamamen tüketti bunu.Her şeye çok karismasi,evimin düzenini bozması,kizim dogdugunda ilk bir hafta emmedi diye kendini anne sanıp sürekli yavruma el koymasi,gece yanında yatırması,gelip gidip laf söylemesi..Of basım agriyor yaşananları düşününce.Kendimi çektim ben.Ola ki mesaj attı diyelim, o günüm kötü geçiyor.Oyle fena etkileniyorum.Cunku ben çok sessizdim.Saygisizlik olmasın diye ağzımı açmadım,konuşmadım.Ne oldu,yavrumla ilk ayimizi mahvetti.Ne zaman ki o evine döndü, kendimi anne gibi hissettim..🌻
Benden sana tavsiye lütfen içine atma.Ben yaptım ve şuan hala tüylerim diken diken oluyor onu gorunce, duyunca... Hislerimi eşimde biliyor, bu bir nebze rahatlatıyor beni.

Fazla ilgi de boguyor haklisiniz. Hele ki oyle hassas bir donemde. Yalniz kayinvalideniz cok tatliymis ya😍😁😁 benimkini dusununce ne bileyim. Benimki cok sevgisiz.
Tatlıdır ya sağolsun 😅 Sizin durum kötü tabi. Kayınvalide şans işi 😅

Biraz buyutmuyor musunuz?
Kardesinizin sevgilisi icin neden gerildiniz anlamadim.
O halde nasıl elti yarisina girip dogumda bile ikinci plana dustugunuzu dusundunuz :)
Kayinvalideye yardimlarindan dolayi tesekkur edin, daha fazla yorulmaması icin evine gidebileceğini soyleyin. Esiniz soylesin.
Siz de biraz kendinizle kalıp sakinlesin.

herkesin yaşadığı farklı farklı tabiki ama ben de çok çektim... bebeğim ağlarken kucağımdan alırdı vermek istemezdi. emzirme biberonla ver diye tutundu mesela. amaç neymiş? ben yoruluyormuşum gidip yatacakmışım biberonla sağıp verecekmişim. o içirecekmiş..iyi niyet gibi gözüküyor ama emzirmek sütü arttıran bişi. meme tutan bebeği niye biberona alıştırıp meme reddi yaptırayım ki? sonra o çocuk küçük yoruluyor sağ biberonla verelim demeye başladı. çocuk ayda 1,5 kilo alıyordu demekki memeden alıyor alacağını....
ikinci sinir olduğum konu sarı yemeni konusu. sarılık olmasın diye 2 ay ısrarla o beşiğe sarı yemeni koydu. o koydu ben kaldırdım. bir kere duş aldım geldim salona koymuş yemeniyi o da düşmüş bebeğin yüzünü kapamış. boğacaksınız çocuğu diye çemkirdim baya ondan sonra gitti yemeni. o ana kadar her seferinde sinir harbi yaşadık. ama benim dez avantajım eşimdi. annesi tarafından sindirilmiş bir eşim var maalesef. hala kavgaları annesiyle ben veririm. eşim saygıda kusur etmez kendisine. atla oğlum balkondan dese atlar herhalde. sorgu yok kendisinde... o dönemde bu huyunu bilmediğimden eşimle de birbirimize girdik. o yüzden kv gitmeden size huzur yok. benden söylemesi

Ne cok benim gibi lohusalikta kvde den ceken varmis. Burayi okuyunca kendimi yalniz hissetmedim :))
Benimki yirmi gun sonra gitti oyle rahatladimki sutumde artti cocugumla daha sakin ilgilendjm stres yok rahat rahat mis gibi.
Bir daha tovbe kv ile.lohusalik kesinlikle kimseye onermem 😅

Back
X