Lohusa sendromu (kaynanam_eşim) :(

muzderif

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2013
44
0
16
Bursa
Merhaba arkadaşlar. Çok stresli günler geçiriyorum. :S lohusalıgımın 12 günü bügün. ama kaynanam saqolsun bıktırdı herşeyden. altlı üstlü oturdugumuz için dewamlı bizde. ilk 6 gün geceli gündüzlü kaldı. sonra ben artık geceleri kalmana gerek yok eşim war zaten dedim zor zamet yolladık. ama gündüzleri dibimden ayrılmıyor sabahın 8 den gecenin 12 sine kadar bizde ne meraklıymış bize ya. eşim deseniz kendinden bezmiş yüzüme ble bakmıyor çok çaresizim annmde uzakta oldugu için hep gelemiyor napcm blmiyom . evimi esir aldılar akşm yemekleride cmbür cemeat bizde yeniliyor. çok bunaldım çok

Kaynana yardım etmek için mi geliyor anlamadım.Sonuçta lohusa bir kadınsınız birinin kalması gerek diye biliyorum hatta lohusa kadın 40 gün yalnız bırakılmaz diye bir laf vardır.
Yani gelmesi dışında size batan şeyler mi var?

Son düzenleme:
cnım bence eşine söyle o ailesine sölesin uygun bi dille yoksa sen konuş deki ben rahatsız oluyorum artık ben gelmek istediğim zaman gelirim zaten eğerki ses çıkarmazsan üstüne geliyolar kendimde biliyorum ben Allah yardımcın olsun

eşim ailesine laf sölettrmez iğce bindiler tepeme bide başlarda kendi kardeşinide çaqırdı oda kaldı bide bizim yatak odamızda bizim yatagımızda yatırdı o günden sonra iyice nefret ettirdi kendinden. sürekli aqlıyorum. eşim deseniz yüzüme bakmaz oldu benden iyice koptu .

ben seni anlıyorum çekirdek ailesin yalnız kalmak belki de kafa dinlemek istiyosun belki de seslere katlanamıyosun belki de evinde yemek yemeleri her şeye karışmaları seni rahatsız ediyor galiba ama sen sustukça bu böyle devam etcektir tepkini koymalısın bence

canım artık napıcaksın katlancan bende doğum yapınca kesin benimde başımı yiyicekler şimdiiden bunu düşünüyoum bence çoçuğunu al odana çekil ne biliyim sorarlarsa başım ağrıyo sesten felan de çoçuğumda sakinlikte duruyo de biraz kendini çek bakalım onlar takılsın içeride belki bi fikir ama ne bliyim bi dene

geçici bir durum ama böyle düşünüp kendini rahatlatmaya çalış. zamanla bazı seyler oturur sende kontrolü daha fazla ele alırsan senın ıyı olduğunu yardım gerekmedıgını gorup cekılebılır belkı.

12 gunlukken is yapmaktan bas ve sondaki dikislerim acildi
Birakin gelsinler yatin yuzulun dinlenin sonra cocuk ayaklaninca nefes almaya cok ihtiyaciniz olacak

Bu kadar yüz verirseniz,tepkinizi koymazsanız,daha çok bunalımdan bunalıma girersiniz.
Keşke en başından sizinde bi aile olduğunuzu,sınırlarınızı,mesafenizi öne sürseymişsiniz.
Gelip size yardım ederken,canınızdanda bezdirmemeleri gerekir..Bu yüzden aradaki dengeyi siz ve eşiniz ayarlayacak.
Lütfen kendinizi ezdirmeyin,kendi sınırlanırızı koyun..40 gün yanınızda neden kalıyorlar?
Yemeğinizi yapıp,işlerinizi halledip insinler madem evlerine.

Konuş istersen kadınla..
Bizim başbaşa kalmaya ihtiyacımız var desen etkilenir mi ki..
Ağlamayana meme vermezler derler..
Ama anlayışlı biri olsa zaten başka türlü davranırdı
Zor ya Allah yardımcın olsun çok sinir bozucu

40 gün diye bir adet mi varmıi. ben 10 gün sonra her işi mi kendim yapabildim. 2 küçük bebekle

sizin tek sanırım bence artık iyi olduğunuzu işlerinizi kendiniz yapabileceğinizi anlatın . eşinizle bebeğinizle sizinde yalnız kalmaya ihtiyacınız var..

SIzi Anlıyorum Bu Durum Size Batıyor Ama Sizde Avantaja Çevirin. Çocuğu Alın Kucağınıza Tam Süpürülecek Emzirin, Tam iş Yapılacak Ben uyutayım Bi Geleyim Tapın Bol Bol Dinlenin. Ne Tskıyorsunuz Kafaya.

zaten ayni apartmandasiniz neden sizde kaliyorlar ki ne gerek var :S Bence o sabah 8 de gelmeden siz gidin böyle 40 günü doldurun gerci ayni sey yine ic icesiniz ama en azindan ev de is yapmak zorunda kalmazsiniz sonucda yeni dogum yapmissiniz. Bu aileler neden böyle ben ayri sehirdeyim ama gelip 1 hafta falan kaldiklarinda insan rahat edemiyor helede pek anlasamiyorsaniz bu yüzden bende cocuk yapmaya korkuyorum

böyle bir şeye katlanmak zorunda değilsiniz huzurlu olacaksınız ki çocuğunuzuda bol bol emzirebileceksiniz.ben doğum sonrası 3gün katlanamadım kv ye. 40 gün bende kalsa cıngar çıkardı evde heralde.

şu anda tepkinizi açıkça ortaya koyun.nasılsa lohusasınız çok stresliyim bunalıyorum falan filan die işin içinden çıkarsınız.lohusa depresyonu denilen bişey var yani:)

insan lohusalikta bazen en yakinlarina bile tahammul edemezken...amannn dikislerimden vs vs dunya yansa umrumda degildi lohusaligimda..kimse icin yerimden kimildamiyorum sadece bebegimin bakimi icin vs...cok acim vardi cunku...fiziki degisiklik ruhende beni bunaltmisti o gunlerde...ama kalkip evin icinde dolasmak yurumek ve arada bir agir olmayan islerimi yapmak beni rahatlatiyordu..tabii bunlari dogumdan bir sonraki gun yapmadim...dogumdan 10-15 gun sonra yaptim...tabiiki 40 im cikana kadar agir is namina birsey yapmadim cok sukur zorunda kalmadim...sizde kalmayin...buyukler neden bir kadinin kirkinin cok onemli oldugunu soyluyorlar simdi daha iyi anliyorum..normal bir dogumda insan 6-7 haftada ancak toparlanip ayaklanabiliyor...sezeryani ve dikissiz dogumu bilmiyorum tabii.

yat yerine kalkma bence...oylelerine boylesi sart.

evet canım aynen öle. kayınpeder 40 gün burdayız dio sabır diyorum napayım
kayınpedere noluyomuss yaa edepsizliğe bak anlayıslı olan bır kayınbaba eve gelmeye utanır logusalı kanaması olan bır kadın her halde olacaktır her yerde bebegını emzırecektır uzanmak ıstıycektır senın ne ısınvar evde be adam... akşam oldumu 1 kat asagı ın ıste rahat bırak
ahhh ahh ınsanın en gusel gunlerının ıcıne edıyolar

neyy kaynana hızmet edecek heee kaldımı boylelerı ben gormedımde logulasılıgımı anlatayım sıze
çalısan bı anneyım 37.haftamı doldurana kadar calıstım tam dedım kı ayaklarımı uzatıcam dınlenecem doguma kadar...
dogum yapmama 3 hafta var kaynanam kayınpederım memleketten geldı başıma 1,5 ay kalmaya... maksat bana yardım etmekmısss.... annem yanımda zaten gerek yoktu desemde basıma tunedıler kaynanamı tanımanızı cok ısterdım anneler bas tacıdır ok ama kadın bır genıs bır rahat dunya yansa umru degıl pasaklı vs..bende tam tersı nken ustunde duran tez canlı evımın gunluk ısını doguma gıdene kadar kendım yaptım yanıı tahammul edemem pıslıge vs...
gece 4 lere kadar oturur oglen 2 ye kadar kalkmaz br tıp kayınbabam kulaklar duymuyo dogustan sagır ve dılsız malesef basında kayınvalıdem olmadan olmuyo...ev kucucuk 2 odadan ıbaret bızım oda oglana yaptıgımız oda ve salon mutfak bı arada yanı evde bızden baskasının yasamasına musaıt bı ortam yok...
her gun ev bark toplamam olay olur vay efendım bı tarafımızdan b... mu akıyo benım huyumu bılıyosunuz anne sızden bısı beklemıyom buyrun oturun bas koseye 1 saatte bıtırıyorum ben dedıkce hergun bır kavga cıkardı yemek yaptın dogum agzı evı tam tıkır supurup sılmısız tum ınce detaylar yapılmıs kadın baklava borek derdınde unlar tozudumu mutfak dolabları vs.. yaglı ellerle her yerı eller bana kasıntılar gelır anca bogaz derdınde yaptıklarınıda kafama kakar sabah ve akşam gunde ıkı partı çay sefası yapar 2şer demlık ıkı bacak arasında habıre yayılan bır tıp getır gotur ula bana hızmet etmeye geldın sozde ben sana hızmet edıyom nasıl ıs nasıl vıcdan yaptıgın bı yemek bulaşık makınem bozuktuı elımde bulasık yıkıyom sabah uyuycam ıcerden bagırıyo kaynanamı var kaynatamı saygısız kopek ...bılmemne eşımı dolduruyo gun ıcınde aksam 5 karıs surat gelıyo eve...
erken dogum yaptım 38+3 de daha bıtmedı cocugum dogdu hakaret ustune hakaret hurrem gıbı o kadar anırdın (eşeğim sankı ben tabıre bak) cıkara cıkara 2860gr cocuk mu cıkardın mal doktoru bı dınle cocuk ıcerde buzulmuıs kalıs ıc karnım dar dıe ayakları ust uste bınmıs senın dedıgın lafmı ... cocuk dogdu dogum esnasında kakasını yapmıs onuda cıgerlerıne solumstu 1 hafta kuvezde kaldı ben hemen o gun hastaneden cıktım ama bebegım yok zaten acılıyım o halımle bıle hızmet bekledı benden ne ıse gunde 5 kere hastaneye gıdıyodum emzırmeye ... cocuk hastaneden eve cıktı cok sukur ama asırı gaz sancılı bır bebek 6 ay gece gunduz susmadan agladı cıyak cıyak ne yaptıysak boş yurtdısından ılaçlar bıle fayda etmedı ... koca gece sabaha kadar uyumam evın korıdoru bana mesken olmus sabah 8,30 gıbı uyurdu bende o saate kadar uyumamısım dogal olarak pert uyumak ıstıyom uyuycam dınlencem kı cocuguma bakmaya halım kaldın esek gıbı ne yatıyon anne mı var babamı var gıkım cıkmıyodu ama agla agla kalk hızmet et bılmem nee o halde benı kullandı o kadın ardından 15 gunluk oldum mevlıt okutcaam evde bebek ıcın bızde dugun gıbı olur bebek mevlıtlerı 2 gorumcem 1 kaynım eltım evde 12 kısı bırden ızmırden geldıler hepsınde yenı dogmus bebek 5-10 aylık 2 tane 3 yasında bı var 10-12 yasında 2 var 14 yasında bı var evde yatacak yer yokken gelmelerı tuhaf kaldıkı sorunlu oldugunu bılıyolar yatak yorgan yok benım cocugumu anlattılar 1 haftada ole onları agırladım 16 kşi 70 m2 evde yattık kalktık halımızı dusunun ve her gun o evı ben supurup sıldım yemegı kaynanam yaptı dıe ellı laf saydı hıc uyumadan 32 gun logusalık gecırmısım dusunun bı halımı akşamları kavga cıkaran bır koca anası ve ablalarının doldurusuyla ustume yuruyen bırı :26: ahh kızlar ahhhh neler goreceksınız basa gelmedıkce bılınmıyo maleseff sutlerımın gıtmedıgıne kocamla o ara bosanmadıgımıza hayret edıyomm o psikolojıyle nasıl dayanmısım logusa logusa bılmıyom bıde durdukca dokunuyo bu durum bana ıcımden atamıyom... hakkımı helal etmıyom hıcbırıne...

ay kardeşim yatıp kalkıp halime şükrediyim ben ssen neler yaşamışşsın öle ya:)
okurken içim şişti
bende lohusalıktan korkuyorum diodum tüh bana yazıklar olsun

eşim şimdiden daha ağır kaldıtmaz sen ne varsa söle ben yapim ben bilemiyom der
annem gelcek kısmetse doğuma sen bebğini yedir içir doyur ben geri kalan işini yaparım diyo
ben bide lohusalıktan tırsım tırsım tırsıorum
yok artık kokrmuorum seninkinin yanında benim şartlarımı sölemek bile utandırdı beni

ayrıca konu sahibinin kayınpederine bende şaşırdım yahu o nasıl adammış lohusa kadının yanına benim bildiğim erkek gitmez
yani evine yattığı odaya en azından hani her halde bulunabilir falan diye gidersede haberli gidder oda sadece ziyaret amaçlı
hani bebeği görelim falan diye bana tuhaf geldi açıkçası

ya guselım ınsan once kendını gelıstırmıs olcak cahıl olmayacak malesef logusa kadına hızmet cok sevaptır kaldıki onun ıcın haftalar oncesınde buyurdun geldın o halımle benden hızmet beklemek surat asmak ıcın kocamla aramı bozmak ıcınmı dogursun sutlerınıde uzerek gotureyım mıydı amacı bılmıyorum allah sahıdım onunda 2 kızı var desem kı ılk bende yasadı torun hayırr ... rabbıme dua ettım hep çok sukur kı saygımı bozmadan atlattım memleketlerıne dondukten sonra gule oynaya gonderdıgım kaynana ve gorumcelemler kaynımlar 2 ay konusmadılar bıde arayıp anama babama kufur ettıler... buna ragmen hala kocamı kırmamak ıcın elımden gelenı yapıyorum rabbım versın mukafatınıda onlara cezasınıda ...
dualarımın sonucu benden 4 ay sonra gorumcem hamıle kaldı dogumuna gıttım ben anası totosunu yayıp kenarda cayına servıs ararken gorumcemın tum evını ındırdım asagı yazık yapamamıs hamılelıgı boyunca topladım evını doguma hazırladım yatagını yorganını vs hastaneye ugurladım evın son hazırlıklarını yaptım sut yapsın dıe ne logusa serbetlerı ne corbalar hazırlamadım hastaneden geldı corbasını agzına besledım ben aılemden bole terbıye aldım onlar gıbı kakara kıkırı yapmaya boy bos gostermeye gelmedım doguma zaten anlamıstır kaynanamda gorumcelerımde benım yaptıgımın 1/10 kendı kızlarına yapmadılar evladına acımayan gelınıne hıc acımıyomus onu gordum nasıl bı aılenın ıcıne dustum dıe kendımı yıyıp bıtırıyorum dını ınancları pek kuvvetlı aılenenın allah korkusu daha ıclerıne oturmamıs allah yanımızda olsun baska dıycem bısı yok
sanada hayırlı dogumlar cnm allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsın sabır ıhsan eylesın o gunlerde bol bol dua et cunku ınsana ıyıde konussalar kotu konusuyomus gıbı gelıyo... malesef logusalık psikolojısı farklı bısı kendını hıcbı sekılde uzme bebegıne saglına emzırmene bak tatlım gerısı boss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…