Lohusalık dedikleri ne zormuş meğer

heramora

Be different
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
3.636
4.583
133
Kızlar nolur yardım edin ben deliriyorum galiba. Geçtiğimiz cuma sezaryanla doğum yaptım. Doğumdan sonra eve geçtik annem kv de geldiler. Annem geceleri de kalıyor çünkü tek başıma başedemiyorum. Annem sağolsun üf demeden her an yanımda. Kv stabil. Her zamanki halleri. Görümce ve eltiler nerdeyse her gün geliyorlar. Amaç nedir çözemedim. Çocukları deseniz sürekli bebeğimin tepesindeler. Bi şey de demiyodm eşim için. Ama bıgün azarladım çekilin başından oyuncak mı bu dedim. Görümcem darıldı. Deliriyorm kızlar tam uyuyo bebeğim bu çocuklar da üstüne üstüne abanıyorlar. Zaten yenidoğanlar yakın temasta ürküyor biliyorsunuz.

Gelen gidenin şöyle tut, Böyle emzir. Kendine alıştırma, Kucakçı alıştırma, Aa mama da mı veriyosun laflarından daral geldi zaten.

Bi yandan eşimi çok ama çok özlüyorm. Eşimin doğum izni çok azdı ztn ptesi bitti. özelde çalışıyor. İşten çıkınca da babasının işlerine koşturuyor(babası hastalandığı için). Onu çok az görüyorum. Belki günde bikaç saat. Geceleri deseniz çocuğun başındayım zaten uyuduğum uyku 4 saat anca. Hep yanımda olsun istiyorm eşim. Oldum olası bağlıyımdır ztn.

Ağlayarak yazdım kızlar. Çok bunaldım. Çok kötüyüm. Çıldırmak üzereyim. Çok çaresiz ve yalnız ve de beceriksiz hissediyorum hiçbi şey hayal ettiğim gibi değil.

Doğum yaptın demek. Gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün. Güzel yazılar yazsın yavruna:anne:

Lohusa psikolojisine girmişsin, çoğumuz yaşadık bunu. Ama işte cevrendeki insanlar hayatını kolaylastirmiyorlarsa neden yanına gelip hayatını daha da zorlaştırıyorlar anlamıyorum..:KK12:

Hele çoluk çocuk her gün gelmenin anlamı var mı? Şimdi havalar soğuk herkes hasta, ya sana yada bebege mikrop bulaşırsa ne olacak??

Bence eşinle konuş, kardeşlerine söylesin. Annesi hadi geliyor, ama diğerlerine lüzum yok..

Kızlar nolur yardım edin ben deliriyorum galiba. Geçtiğimiz cuma sezaryanla doğum yaptım. Doğumdan sonra eve geçtik annem kv de geldiler. Annem geceleri de kalıyor çünkü tek başıma başedemiyorum. Annem sağolsun üf demeden her an yanımda. Kv stabil. Her zamanki halleri. Görümce ve eltiler nerdeyse her gün geliyorlar. Amaç nedir çözemedim. Çocukları deseniz sürekli bebeğimin tepesindeler. Bi şey de demiyodm eşim için. Ama bıgün azarladım çekilin başından oyuncak mı bu dedim. Görümcem darıldı. Deliriyorm kızlar tam uyuyo bebeğim bu çocuklar da üstüne üstüne abanıyorlar. Zaten yenidoğanlar yakın temasta ürküyor biliyorsunuz.

Gelen gidenin şöyle tut, Böyle emzir. Kendine alıştırma, Kucakçı alıştırma, Aa mama da mı veriyosun laflarından daral geldi zaten.

Bi yandan eşimi çok ama çok özlüyorm. Eşimin doğum izni çok azdı ztn ptesi bitti. özelde çalışıyor. İşten çıkınca da babasının işlerine koşturuyor(babası hastalandığı için). Onu çok az görüyorum. Belki günde bikaç saat. Geceleri deseniz çocuğun başındayım zaten uyuduğum uyku 4 saat anca. Hep yanımda olsun istiyorm eşim. Oldum olası bağlıyımdır ztn.

Ağlayarak yazdım kızlar. Çok bunaldım. Çok kötüyüm. Çıldırmak üzereyim. Çok çaresiz ve yalnız ve de beceriksiz hissediyorum hiçbi şey hayal ettiğim gibi değil.
Bugunlerde gecer insallah sabret. benimde yaklasti dogumum aymi sekilde bunlari bende yasicam yasamayanda yoktur sanirim

Kimse darılamaz canım öyle bir lüksleri yok.annene söylettir sen uğraşma bile.bisüre sık gelmesinler,çocuklar yoruyor desin.alınanda alınsın yani.kocan kısmına gelince , oda düzene girecek ,herkes herşeye alışıp işler rayına oturunca kocan sen ve bebişin olcanız.bu dönemde her kadın yetersiz hisseder.sadece geçeceğini bil..

Ben sezaryenden sonra bir hafta annemde kaldım. Sonra kendi evime geçtim. Kv ile karşılıklı oturduğumuz halde o da saatlice geldi gitti. Cunku ayaklanmistim.. ve yemek gunluk temizlik dahil her işimi halledebiliyordum.. çocuğun da masallah sakinmis. Hiç milletin agiz kokusunu çekme.. Gölge etmesinler başka ihsan istemez..

Doğum sonrası depresyonunun ayak sesleri gelmeye başlamış ;) aynı şeyleri yaşayan biri olarak tek söyleyeceğim bu durum hormonlardan ileri geliyor. Biraz zaman geçsin herşeye alışacaksın merak etme. Bende evde kimseyi istemezdim, sadece eşim olsun diyordum. Yemek yapmaları,soru sormaları,uyu demeleri,çocukla ilgilenmeleri herşeyleri batıyordu bana. Hep ağlamak istiyordum. Meğerse normalmiş. Hiç içine atma duygularını. Düşünmekten,sinir olmaktan lohusalığımın keyfini çıkaramamıştım. Sen aynı hataya düşme sakın. Sal gitsin. Bol bol dinlen. Ver çocuğu ellerine uyu bol bol. Nasılsa sonunda sana kalacak bebiş merak etme. Güle güle büyüt yavrunu canım. Herşey güzel olacak merak etme

Hayırlı olsun ALLAH analı babalı büyütsün,sen haklisin canım yeni doğanın başına öyle üşüşülmez bunları bilmeleri lazım,kırılmaları doğru değil hormonların tavan yapmış bu derece hassas olman normal yakında gelen giden azalır yavrunla düzenin oturur bebeğinin keyfini çıkar azcik sabret,iyi bir annesin unutma...

allah yardımcın olsun cnm kimsenin darılmaya hakkı yok öncelikle istersen zile küçük bebek var uyuyor diye kağıt yapıştırmakla başla işe sonra işte laf arasında ayyy bir yerde okudum yeni doğan çocuk mikrop kapmış gelen gidenden ben bebeğimi koruyorum allahtan diyip laf sok

Ben de 2 lohusaligimda da çok fenaydim anlıyorum seni .yakında geçecek merak etme.simdi hiç geçmeyecek gibi geliyor değil mi.evet ben de eşimin hep yanımda olmasını istiyordum.o zor geliyordur bir de kalabalık bunalmıştır.gorumcelerin hergün gelmese iyi olur aslında dusunemiyorlar demek ki.sabret geçecek merak etme .aslında arada bebegi bırakıp 1 saatliğine bile olsa ciksan ne kadar iyi gelir.ben bazen yapıyordum çok iyi geliyordu.ama disardayken etraftaki insanlar çok garip geliyordu allahim ben de bu insanlar gibi normal bir hayat sürecek miyim yeniden diye garip garip bakıyordum etrafa.cok ilginç bir duygu lohusalik

Allahım yardımcın olsun gönlünü ferah tutmays çalış kusen kussun bosver.5gun var dogumuma aynı seyleri yasicagimi biliyorum o yüzden ben şimdiden strese girdim senin bu halde olman çok normal bence iyisin bile emin ol çoğu insan boyle

Lohusalik hormon mormon bilemeyecegim ama bem lohusa olmayan halimle okuyunca daraldim. Insana sanki hic gitmeyeceklermis heo boyle bir hayata mahkum olacakmis gibi gelir sanirim. Bence cocuklari uyarmaya devam et. Alinan alinsin yahu bu ne anlayissizlik. Annen kalsa yaninda kafi.

Doğum yaptın demek. Gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün. Güzel yazılar yazsın yavruna:anne:

Lohusa psikolojisine girmişsin, çoğumuz yaşadık bunu. Ama işte cevrendeki insanlar hayatını kolaylastirmiyorlarsa neden yanına gelip hayatını daha da zorlaştırıyorlar anlamıyorum..:KK12:

Hele çoluk çocuk her gün gelmenin anlamı var mı? Şimdi havalar soğuk herkes hasta, ya sana yada bebege mikrop bulaşırsa ne olacak??

Bence eşinle konuş, kardeşlerine söylesin. Annesi hadi geliyor, ama diğerlerine lüzum yok..
Söyleyemiyorm üzülecek diye. Çok düşkünüm eşime. Şu dakkaya kdr yansıtmamaya çalıştm ona ama artk dayanamıyorm ağlayarak aradm dedim eve gel ben ölücem yoksa. Konuşmaya çalışacağım. Biraz yardım etsin en azndan kardeşlerinin çocuklarını dizginlesin. Çıldırıyorm o çocuklardan da nefret ettim iyice
Off heramora ben burada gerildim var ya doğumdan sonraki evimdeki kalabalık canlandı gözümde yardım etme ayağına ne saçmalıklar yaptılar en son intiharı bile düşündürdüler yollamaya bak derim
Kovacağım bi gün o olacak. Kendimi zor tutuyorm dişlerimi sıkıyorm. psikologa gideceğim sanırım. Sonum iyi değil yani.
Kimse darılamaz canım öyle bir lüksleri yok.annene söylettir sen uğraşma bile.bisüre sık gelmesinler,çocuklar yoruyor desin.alınanda alınsın yani.kocan kısmına gelince , oda düzene girecek ,herkes herşeye alışıp işler rayına oturunca kocan sen ve bebişin olcanız.bu dönemde her kadın yetersiz hisseder.sadece geçeceğini bil..
Eşime sarılmayı özledim ya böyle bi şey var mı, biz sürekli gezen elele dolaşan çifttik. Noldu bize daha da neler olacak diyorm. Ne zaman eskisi gibi olacağız
O yüzden en güzeli belki annenin evine gitmek.. madem esin de yoğun çalışıyor, senle ilgilenemiyor.. annenin evine de böyle dolup bosalmazlar. Bebek gormeye gelen konu komşu akraba da vakitlice gelip gider.
Bunu annem de söylüyor. Ama eşim ben orada kalamam çekinirim diyor. Daha az görüşürüz diyor da ztn geceleri annemle bebeğimden başka kimseyi göremiyorm. Belki de çare bu dediğindir
Aslinda bu kadinlar da lohusa oldular neden bu kadar dusuncesizler?
Lohusanin yaninda ne kadar az kisi o kadar iyi hele de cocuk coluk falan daha buyuk sıkıntı ama kendileri yasadilar ya illa baskasina da yaşatacaklar.
Biz yaşadık onlar yaşamasin demezler.
demiyorlar. Bi de sezaryan oldum el insaf yahu. Kovsam hakkımdır yani delirtene kdr zorluyorlar

+1 bence de annen söylesin. Çoluk çocuk ne işleri var hergün. Onların dusuncesizligi. Alınmaya hakkı yok. Bebek çok küçük. Kendilerinin uyarması lazım

kv ne uygun bir dille annem zaten yanımda siz daha fazla yorulmayın de yolla gitsin.. hem ona hem annene gerek yok zaten.. o gidince eltilerinle görümceninde ayağı kesilir.. ne o öle el kadar bebeyi her gün görmeye gelmeler..
siz kendi düzeninizi oturtamadığınız için bu kadar üzgün ve streslisiniz .. herkes evine çekilsin düzeni kurunca tadını çıkarmaya başlarsınız.. lohusalık sendromu değil yaşadığınız şey kalabalık sendromu..

Back
X