Doğuma Hazırlık lohusalık döneminde kim yardımcı olucak

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tiona

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
28.022
14.077
498
47
[B sevgili arkadaşlar bu konuyu kendi topğimdeki arkadaşlarlada zaman zaman paylaştım buradaki lohusa annelerin yorumlarınıda okudum umarım bu dönemimizi hepimiz rahat geçiririz arkadaşlar bu arada buradan okuduğum kadarıyla evi çok kalabalık hemde yatılı olucak lar varmış aman arkadaşlar sonradan üzüleceyiniz şeyleri yapmayın zamanında önleminizi alın derim benim konuma gelince 30 haftalık hamileyim kızlar yavaş yavaş kim yardımcı olucak eşimle konuşuyoruz aramızda kayınvalidem ve annem rahmetli oldu kayınvalidemin gözleri görmüyordu zaten annem ise kafası kaldırmazdı stresli hayat yaşamış rahmetli görümcem ve eltim kendi evlerinini temizlemezler temizlikçi çağırırlar kızkardeşimin var istanbulda oda yeğenim var evlere şenlik bir yaramaz anlatamam gece 2 lere kadar uyumuyor hep tepiniyor bizim suratımız asılıncada kardeşim başlıyor dövmeye diyorum çocuğz vurma diye akşama kadar öyle geçiyor gittiklerinde oh diyorsun zaten 33gün sonrada ben geldim baktım diye başına kakar oda ayrı babam kızkardeşime telefon açmış sen gitme biz sevgi ile gideriz diye oda imam nikahllı karısı babam okadar pis anlatamam size 26 yaşına kadar onlarla yaşadım hep arkalarını temizledim sinirlerim harap oldu ilaç kullanmak zorunda kaldım babam evde 2 tuvalet var herkezin yıkandığı küvetin içine işer niye yapıyosun diyorum böyle rahatım karışma diyor mutfak lavabosuna tükürür burnunu siler kağıdı dalonun ortasına atar elini hiç yıkadığını görmedim elini yüz havlusuna siler simsiyah olur havlu kendi babamdan nefret ettim birde hanımıyla el şakaları terbiyesiz hareketler bizim yanımızda argo sözler bu nedir ya üvey babam olsa bu kadar olur dedimki eşim rahatsız kimseyi kabul edemiycez eşim yardımcı olucak bana kızlar sinirlerim yıpranıcağına diyorum birkaç gün zorluk çekeriz

canım çok haklısın,zor olur belki ama en doğrusunu yapmış olursunuz.allah yardımcın olsun:(

en doğrusu eşin ama hastanede ne olacak canım refekatçı malum erkeklere izişn verilmiyor kalması için mesela bn sezeryn oldum 2 hafta rhat hareket eedemedim

selam
öncelikle hayırlı doğumlar dilerim
benim annemde rahmetli oldu
kayınvalidemde bursadaydı doğum yaptığımda
teşrif etme zahmetinde bulunmadı
hastanede eşim kaldı yanımda 2 gün sağolsun ben dirayetliyim ilk gece kendim kalktım hep yataktan yardım istemeden, sende öyle ol arkadaşım bu dünyada sağlam durmak zorundasın helede arkanda annen yoksa,
eve geldik abim yengemigetirdi istememe rağmen oda tüm gün oturdu sağolsun misafirler geldiğinde bile benim yaptığım ikramlıklardan vermeye üşendide gene ben kalkıp verdim
aslında çok isterdim bütün gün yataktan kalkmıyım birileri hizmet etsin ...4 gün kalıp gittiler zaten ondan soınra hep tek başımaydım gelenlerde şaşırıyodu
Allah yardımcın olsun seninde

çok zor valla allah yadımcınız olsun yakın güvendiğiniz bir arkadaşınız yok mu arkadaşlar akrabalardan daha ilgili olabiliyor bazen. benim de annem yetişemeyecek sanırım benim doğuma teyzemin oğlunun düğünü var aynı zamanlara denk geliyor, bende kadın huzursuz olmasın diye söylemedim yetişemezsin diye. bakalım hayırlısı Allah bir kolaylığını verir. çok dert etme kendine umarım kolay atlatırsın.

Etrafınızda emeki bir ebe hemşire falan yokmu??? ücreti karşılığında riica edin....
Hem böylece profesyonel yardım almış olursunuz....

Benimle annem ilgilenecek... Ama böyle bir şansım olmasaydı böyle bir arayışa girerdim... Bakıcı hizmeti veren şirketler var.. 1 aylığına birini istediğinizi söyleyin 1 ay böyle bir kişyi çalıştırarak yardım alın....

[B sevgili arkadaşlar bu konuyu kendi topğimdeki arkadaşlarlada zaman zaman paylaştım buradaki lohusa annelerin yorumlarınıda okudum umarım bu dönemimizi hepimiz rahat geçiririz arkadaşlar bu arada buradan okuduğum kadarıyla evi çok kalabalık hemde yatılı olucak lar varmış aman arkadaşlar sonradan üzüleceyiniz şeyleri yapmayın zamanında önleminizi alın derim benim konuma gelince 30 haftalık hamileyim kızlar yavaş yavaş kim yardımcı olucak eşimle konuşuyoruz aramızda kayınvalidem ve annem rahmetli oldu kayınvalidemin gözleri görmüyordu zaten annem ise kafası kaldırmazdı stresli hayat yaşamış rahmetli görümcem ve eltim kendi evlerinini temizlemezler temizlikçi çağırırlar kızkardeşimin var istanbulda oda yeğenim var evlere şenlik bir yaramaz anlatamam gece 2 lere kadar uyumuyor hep tepiniyor bizim suratımız asılıncada kardeşim başlıyor dövmeye diyorum çocuğz vurma diye akşama kadar öyle geçiyor gittiklerinde oh diyorsun zaten 33gün sonrada ben geldim baktım diye başına kakar oda ayrı babam kızkardeşime telefon açmış sen gitme biz sevgi ile gideriz diye oda imam nikahllı karısı babam okadar pis anlatamam size 26 yaşına kadar onlarla yaşadım hep arkalarını temizledim sinirlerim harap oldu ilaç kullanmak zorunda kaldım babam evde 2 tuvalet var herkezin yıkandığı küvetin içine işer niye yapıyosun diyorum böyle rahatım karışma diyor mutfak lavabosuna tükürür burnunu siler kağıdı dalonun ortasına atar elini hiç yıkadığını görmedim elini yüz havlusuna siler simsiyah olur havlu kendi babamdan nefret ettim birde hanımıyla el şakaları terbiyesiz hareketler bizim yanımızda argo sözler bu nedir ya üvey babam olsa bu kadar olur dedimki eşim rahatsız kimseyi kabul edemiycez eşim yardımcı olucak bana kızlar sinirlerim yıpranıcağına diyorum birkaç gün zorluk çekeriz
arkadaşım bu ne ya !!! ağzım açık okudum valla. Sen en iyisi kendi yavrunada kendinede kendin bak. başka çaren yokmuş gibi görünüyo zaten. bende ilk doğumumda her işimi kendim yaptım sayılır. hiç başıma kırmızı kurdele bağlayıp yatmadım ama çok isterdim o ayrı konu tabi. annem hasta, ablam öğretmen, kızkardeşim izmirde oturuyor, bitek kayınvalidem vardı yanımda ama oda yaşlı zaten bi bardak su zor istiyordum zaten. o yüzden hep ayaktaydım , alttan dikişlerim vardı ve zorlamadan dolayı sürekli kanama ve acı mevcuttu maalesef. Çok ama çok zordu geçirdiğim o 40 gün. yakında ikinciyi doğuracağım ve şimdide bir farkı olmayacak gibi görünüyor. gene aynı acıyı aynı stresi yaşayacağım maalesef. allah bizim gibilere kolaylık versin ne diyim.

sevgili arkadaşlar yorumlar için teşekkürler burada lohusa anneleri çok okudum yaşadıkları çok üzücü diyorumki yanımızda sinir bozucu insanlar olacağına hiç olmasın tabi eşlerinizin hatırı için kayınvalidelere katlanmak zorundasınız ama mesafeli olup herşeye karıştırmayın derim hele gelenden bir yardım göremiyorsanız kırmadan göndermeye bakın kızlar

selam
öncelikle hayırlı doğumlar dilerim
benim annemde rahmetli oldu
kayınvalidemde bursadaydı doğum yaptığımda
teşrif etme zahmetinde bulunmadı
hastanede eşim kaldı yanımda 2 gün sağolsun ben dirayetliyim ilk gece kendim kalktım hep yataktan yardım istemeden, sende öyle ol arkadaşım bu dünyada sağlam durmak zorundasın helede arkanda annen yoksa,
eve geldik abim yengemigetirdi istememe rağmen oda tüm gün oturdu sağolsun misafirler geldiğinde bile benim yaptığım ikramlıklardan vermeye üşendide gene ben kalkıp verdim
aslında çok isterdim bütün gün yataktan kalkmıyım birileri hizmet etsin ...4 gün kalıp gittiler zaten ondan soınra hep tek başımaydım gelenlerde şaşırıyodu
Allah yardımcın olsun seninde

saol güzelim yatılı misafir zaten zor gidince yatak yorgan kaldırılacak nevresim yıkanacak lohusalıkta kesinlikle kabul etmem canımeşimde birilerini bulur akrabalardan biliyorum eşlerimiz iyi niyetli ama gelene ben hizmet edicem yine insan başına geleceyi bilmezmi

arkadaşım bu ne ya !!! ağzım açık okudum valla. Sen en iyisi kendi yavrunada kendinede kendin bak. başka çaren yokmuş gibi görünüyo zaten. bende ilk doğumumda her işimi kendim yaptım sayılır. hiç başıma kırmızı kurdele bağlayıp yatmadım ama çok isterdim o ayrı konu tabi. annem hasta, ablam öğretmen, kızkardeşim izmirde oturuyor, bitek kayınvalidem vardı yanımda ama oda yaşlı zaten bi bardak su zor istiyordum zaten. o yüzden hep ayaktaydım , alttan dikişlerim vardı ve zorlamadan dolayı sürekli kanama ve acı mevcuttu maalesef. Çok ama çok zordu geçirdiğim o 40 gün. yakında ikinciyi doğuracağım ve şimdide bir farkı olmayacak gibi görünüyor. gene aynı acıyı aynı stresi yaşayacağım maalesef. allah bizim gibilere kolaylık versin ne diyim.

allah kolaylıklar versin sana canımbende uzanayım sevenim olsun arada hamileyken yada doğumda istediğim yemek önüme gelsin isterdim ama herşey istediğimiz gibi olmuyor eşimde bende çekirdek aileyiz annelerimiz vefaat etti allha şükür başka sıkıntımız yok ne yapalım tek sıkıntı bu olsun

uffff bu konu benide çok düşündürüyor.
tüm sülaleyle aynı şehirde olmamıza rağmen ben kimseyi istemiyorum yaaa :(
ne annem gelsin ne kayınvalidem.
kendi evimde yabancı olurum huzursuz olurum.
inşallah normal doğum yaparımda kimselere ihtiyacım olmaz inşallah....

ayy bnde öle ıstıorum ınşallah normal olsunda kımseyeıhtıyac kalmasın ben yalnız kalmak ıstıorum desekte gtseler:))

uffff bu konu benide çok düşündürüyor.
tüm sülaleyle aynı şehirde olmamıza rağmen ben kimseyi istemiyorum yaaa :(
ne annem gelsin ne kayınvalidem.
kendi evimde yabancı olurum huzursuz olurum.
inşallah normal doğum yaparımda kimselere ihtiyacım olmaz inşallah....
canım benim, duanı ''inşallah normal doğum yaparımda alttan dikişlerim olmaz'' diye değiştir bence :))) dikişsiz doğum olursa senden iyisi olmaz zaten, ama dikişli olursa, ki maalesef kesmeden duramıyo doktorlar, işte o zaman mecbursun birinin yardımına. sağlıklı doğumlar canım..

aa glupcum ben tüm normal doğumlarda muhakkak alttan dikiş atıldığını sanıyoduuum...
dikişsiz doğurma ihtimalimizde mi var ?
(çok cahilim yaaa )
ay canım inşallah dediğin gibi olur inşallaaaahhhhhh....

Allahım hepimizin bir solukta doğurmamızı nasip etsin...

annem olcak iyileşene kadar kayınvalidem de bikaç gün kalck sanırım
ama ben şikayetçi değilim bu durumdan,bebekler gibi baksınlar bi zahmet bana :))

evet lilacım malesef şimdi moda olmuş daha çok kesiler dikişler.eskiden çok nadirmiş bu tip şeyler
normal doğum adı üstünde normal olurmuş % 90.aksi bi durumda müdahale olurmuş sadece
şimdi kesmeden duramıyolar nedense :((

Allah hepimize hayırlı doğumlar versin,ne diyelim

bnm de bu konuda endişelerim var annem 3 torun baktı bıktı artık ztn kolu beli her yanı agrıyor ona çok yuklenemem kayınvalidemle görümcesi gelecek sanırım ama yatılı hiç istemiyorum onlarıda.bana anlatıyorlar.eşim için biz 40 gunlukken limon yedirdik.çay içerken canı çeker idye çay tattırdık diye abuk sabuk şeyler düşünün 40 gunluk çocugun canı çaymı çeker kahve bile yalatmışlar.bebegimi onlarla yanlız bırakmaya korkarım ben :(

bnm de bu konuda endişelerim var annem 3 torun baktı bıktı artık ztn kolu beli her yanı agrıyor ona çok yuklenemem kayınvalidemle görümcesi gelecek sanırım ama yatılı hiç istemiyorum onlarıda.bana anlatıyorlar.eşim için biz 40 gunlukken limon yedirdik.çay içerken canı çeker idye çay tattırdık diye abuk sabuk şeyler düşünün 40 gunluk çocugun canı çaymı çeker kahve bile yalatmışlar.bebegimi onlarla yanlız bırakmaya korkarım ben :(

malesef böyleleri var benim eltimde hastaneden geni gelmiş bebeğe pekmez yalatıyorlardı, gördüm şok oldum cigerlerini yakarsın çocugun die uyardım hatta aman bişiy olmaz dediler şekerli su bile verdiler ki doktorlar su bile vermeyin diyorlar. şimdi çocuk 6 yaşında bağırsak problemleriyle uğraşıyorlar yazık ettler çocuğa üç günlükken iflas etti yavrucağın sindirim sistemi.

malesef böyleleri var benim eltimde hastaneden geni gelmiş bebeğe pekmez yalatıyorlardı, gördüm şok oldum cigerlerini yakarsın çocugun die uyardım hatta aman bişiy olmaz dediler şekerli su bile verdiler ki doktorlar su bile vermeyin diyorlar. şimdi çocuk 6 yaşında bağırsak problemleriyle uğraşıyorlar yazık ettler çocuğa üç günlükken iflas etti yavrucağın sindirim sistemi.

bal 1 yaşına kadar yasak onu biliyorum bebek vucudu tolere edemiyor onu.pekmez de bozuyor demekki.6.aydan sonra neyse de 2 günlük çocuga yazık yahu

Back
X