- 26 Aralık 2016
- 949
- 703
- 103
- Konu Sahibi damlaainkorea
-
Cok sıkıldım ama kendimi çok eleştiriyorum resmen kinadigim insanlara dönüştümKendi benliğine dönmek ve vücudunun eski haline gelmesi 2 sene sürer diyorlar çok normal daha yeni annesin 4 ay ne ki :)
Ne zaman kendinize geldiniz acabaBende olmadı canım ne yalan söyliyim 2 doğum yaptım ilk 40 a kadar tabi stresli agrasifli sinirli geçti ne yalan söyliyim
Valla 40 dan sonra hiç olmamış gibi devam ettim yani ama o 40 gün nasıl desem böyle en ufak şey gözüme batıyordu agrasifin tekiydim nasıl bir hormonal birşeyse gerçekten berbat bir durumNe
Ne zaman kendinize geldiniz acaba
Bunlar hep hormonlardan. Arkadaşım emzirme bitince normale dönüyor her şey demişti. Prolaktin hormonu tetikliyor benceCok sıkıldım ama kendimi çok eleştiriyorum resmen kinadigim insanlara dönüştümher şeye sinirleniyorum, sürekli ilgi istiyorum. Doğumdan önce alanlara saygı duyan devamlı ilgi isteyen biri değildim şimdi sürekli anlam veremediğim bir devamlı ilgi isteme hali ve sinirlilik var.
Hadi bakalım inşallahBunlar hep hormonlardan. Arkadaşım emzirme bitince normale dönüyor her şey demişti. Prolaktin hormonu tetikliyor bence
Yardım alıyor muydunuz? Tek başınıza mıydınız?Bende olmadı canım ne yalan söyliyim 2 doğum yaptım ilk 40 a kadar tabi stresli agrasifli sinirli geçti ne yalan söyliyim
Tek başımaydım şöyle ilk dogumumds kayınvalidem 2 aya kadar yanımdaydı. İkinci doğumumda 15 gün yanımdaydılar sonra yanlızdım tamamenYardım alıyor muydunuz? Tek başınıza mıydınız?
Maşallah size o zamanTek başımaydım şöyle ilk dogumumds kayınvalidem 2 aya kadar yanımdaydı. İkinci doğumumda 15 gün yanımdaydılar sonra yanlızdım tamamen
Cok teşekkürlerFiziksel olarak 1 yıl, mental olarak 2 yıl. Bunu bir makalede okumuştum ve bu kadar uzun sürmesine şaşırmıştım. 40 sadece hayati tehlike arz ettiği için hem tıpta hem de eski Türk inanışında 40 sayısının önemi (kırklamak, kırk uçurmak, kırk gün) olduğu içindir. Hatta tıpta sezaryen doğumsa lohusalık ve hayati tehlikenin geçmesi 40 gün de değil 2 aydır. O yüzden aslında anneliğe, yeni hayata alışma süreci de diyebiliriz bu 2 yıl için.
Aslında yardım alıyorum eşim işten dönünce cocuga bakiyor ama o kadar kaygılıyım ki ve gündüz çay kahve içecek kimsem bile yok 2 yildir Türkiyeye dönmedim cok ozguvenliydim mental olarak da çok saglikli hissediyordum ta ki lohusaya kadar.Ben zaten heyheyliydim. İyice arttı. Bebeğimin uykusu, sağlığı, emzirme sorunları, aileler, koca, ülke değiştirme derken hepsi tam olarak bu dönemde sorunlarım.
Lohusalık olmayabilir mi asıl adı? Yani uykusuzluktan, fazla yorgunluktan, yeterince yardım alamamaktan, eski hayatınıza özlemden olabilir mi?
Kocam evin işlerine de yardım ediyor aslında işten gec dönmesine rağmen ama ev işlerine yardım ettiği için oturup sohbet etmeye bile vakit kalmıyor haldur huldur yemek yerken birimiz çocuk bakıyor birimiz yemek yiyor sonra birimiz çocuk ile ilgilenirken birimiz ev işini yapıyor ve bitti gün bu kadar.Bebeğiniz küçük. Uykusuzluk, yorgunluk, hayatınızın değişmesi bunların hepsi sizin ruh halinizi etkiliyor. Beni eşimin gece uyuması bile sinir ederdi gıcık olurdum kendisine.
Sizin kişisel alanınız kalmamışken eşinize bu konuda da çok anlayışlı olamazsınız,o da normal. Kadınların bu dönemden daha çok ilgiye ve anlayışa ihtiyacı var zaten. Koca kişileri de bunu yapmali en azından bir zahmet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?