Lohusalık kaygı herkesin üstüme gelmesi

Hayırlısı olsun, Allah analı babalı büyütsün inşallah bebeğinizi
Bizimde gelinimiz yeni doğum yaptı. Eve geçtiği ilk akşam gittik annem eşim ben ve kızım. İkinci akşam da gittik çünkü annemin evine dönmesi gerekiyordu başka bir şehirde yaşıyor. Bende doğum yaptım ama asla karışmam sadece ona iyi gelicek şeyi söylerim sen bilirsin derim, annem biraz değişik bazen karışıyor
İkinci akşam gittiğimizde gelinimiz suratı asıktı hiç konuşmadı bizimle, bizde bebeği sevdik gittik ve birdaha da gitmek istemedim açıkçası, gitsem sık gidiyorum gibi hissediyorum gitmesem bebeği görmeye gelmiyor der.

Hayırlı olsun . Stres yapmayın.
Bunlar ilk zamanlarda illaki oluyor
Herkes bi fikir verir
Sakin kalmaya çalışın

Görümcelik te zor bence . ☺

bir de eklemek isterim benim de göğüs ucum hiç yok. resmen hiç yok yani. ama göğüs ucundan emmiyormuş zaten bebekler. ben kendim de hemşireyim ama bebekten cok anlamam yoğun bakımda yattı oğlum o sıra emzirmeye girdiğimde ucu yok alamıyo memeyi demiştim ordaki emzirme hemşiresi bana söylemişti. ucunun olmasında gerek yok kahverengi kısmı ver o zaman uçtan emmiyo sütü sen merak etme ağzı dolana kadar kahverengi kısmı ver c seklinde tut demişti ve gerçekten onun dediği gibi yaptığımda hem daha rahat emzirdim hem sütüm arttı. sen de acıyo diye kullanıyorsan kendi kararın tabii ki ama ucu yok diye endişelenme benim de öyleydi emin ol suan 2. gelcek hala öyle ve artık biliyorum ki uca gerek yok canını sıkma

çok iyi yapmıssınız cok haklısınız ama sunu belirtmek istiyorum suratı asıktı diye bi daha gitmem demeyin. belki canı bi şeye sıkıldı belki paylaşamıyo kimseyle o bi yeni anne siz de o yollardan geçtiniz ona destek olun. benim görümcem benden küçük ama onsuz asla lohusalık geçiremem ilkinde öyle destekcim oldu ki. ha çocuğa mı baktı? hayır nerden bilsin bekar zaten. ama onun evde olması kalması benımle sohbet etmesı dertleşmesi o kadar iyi geldi ki simdi 2.ye hamıleyım abla gelicem yine diyor gelcen tabii sensiz olmaz asla dedim ki cidden olmaz yani siz de lütfen yeni anne olmuş destekcisi olun suratı asık olabilir kim bilir canı neye sıkıldı kendini hatırla yeni anne oldugunda saçma sapan her seyi takıyodun kafana hepimiz öyleyiz cünkü 10.yu da dogursak oyle olacak siz de gelininize destek olun lütfen.

Sizinle alakalı olmayabilir. Biri bir şey demiştir, anneniz ya da annesi, kardeşiniz belki canını sıkmıştır. O psikolojiyle misafire ayıp olmasın diye düşünmeyebiliyor insan. Bir de eşinizle çok gitmeyin. Rahat edemiyordum ben erkekler varken. O dikişlerle, soğuk odalarda sürekli emzirecem diye savaş verdim. Ben terlerdim terim üstümde buz olurdu, bebek üşürdü. Üstü başı da düzgün tutmak mesele emzirirken. Kayınbaba, kayın, enişte evde bunaltıyorlardı. Çocuklar da yeni doğanı öpüp sıkıştırırlardı. Kucağa isterlerdi. Bebek bakmak zaten zor, yardımcı olamayacaksanız kısacık görüp gitmek en mantıklısı.

Emzirirken de süt kaçıyordu burnunun üst tarafında iki kaşinin ortasına alnına doğru başparmagimizla bastırıp msj yapıyorduk

Balkondan üzerimize işesin mi ay deliliğe bakar mısın

Kv yaninda emzirmeyin. Hatta kimsenin yanında çocuğunuzu emzirmeyin. Bebeginizin emeceginde oda değiştirin derim. O sizin evladınız. Kuralları siz belirlersiniz
Bende hamileyim. Aynı şeyler başıma gelecek belki biliyorum. Ama davranışım ve sözlerim hazır inşallah. Laf söylemek te çekinmeyin. Tutarlı olun. Mesafe koyun. O sizin yavrunuz. En iyisini siz bilirsiniz, o değil. Hurafe dolduruşa gelmememiz gerek. Eskilerden kalmış saçma sapan şeyler söylerler eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…