• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık + Kayınvalide

gokceslem

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
224
Puanlar
18
Herkese hayırlı akşamlar, kısa ve net bir şekilde anlatmak istiyorum. 20 gün önce doğum yaptım sezaryenle. İlk 10 gün annem kaldı sağ olsun, sonra annem gitti kayınvalidem geldi. Ailelerimizden ayrı şehirde yaşıyoruz. Neyse bu dönemde kayınvalidem ile bir tartışmam oldu. Eşimle bir atışmamızda kayınvalidem odadan çıkıp ortalığı karıştırıyorsun hep böyle yapıyorsun gibi birçok şey söyledi. Ki kv karşı bireysel hiçbir saygısızlığım olmadı. Ertesi gün eşim işe gidince ben odamdayken geldi yine birçok şey söyledi. Klasik kayınvalide lafları. Tek lohusa sen misin? Biz neler gördük vs. Ben çok ağladım üzüldüm ve kalbim gerçekten kırıldı. Şuan aynı evde kv ile kalmak istemiyorum. 12 gün oldu. Eşime de bu durumu anlattım. Beni dinledi anlamaya da çalıştı annesi ile de konuştu. Neyse olayı unutmuş gibi davranmaya çalışıyorum ve saygımı korumaya çalışıyorum ama ben yalnız kalmak istiyorum. Bunu eşime nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum. İleride annemi gönderdin diye bunu başıma kalkar mı diye de korkuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var

Bunu eşime nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum.
Neyini düşünüyorsunuz? Durduk yere gitmesini istemiyorsunuz herhalde. Kadının ağzı durmuyor, sizi huzursuz ediyorsa gitsin. İleride başınıza kakmaya çalışırsa siz de hak ettiğini söylersiniz, yine olsa yine yaparım dersiniz.

Annem tekrar gelecek diyin. Zaten anneniz 10 gün kalmış o da yeterince kalmış. Diğer bir seçenek olarak ben kalan zamanda bebeğim ve seninle geçirip adapte olmak istiyorum diyin. Hatta bunu kayinvalidenize söyleyin. Anne yardımların için çok sağol kalan süreci oğlun ve bebeğimle geçirip adapte olacağız kendimi o şekilde daha rahat hissedeceğim diyin. Son seçenek de delirin zaten lohusasınız ve yasadiklariniza göre hakkınız diye düşünüyorum

Herkese hayırlı akşamlar, kısa ve net bir şekilde anlatmak istiyorum. 20 gün önce doğum yaptım sezaryenle. İlk 10 gün annem kaldı sağ olsun, sonra annem gitti kayınvalidem geldi. Ailelerimizden ayrı şehirde yaşıyoruz. Neyse bu dönemde kayınvalidem ile bir tartışmam oldu. Eşimle bir atışmamızda kayınvalidem odadan çıkıp ortalığı karıştırıyorsun hep böyle yapıyorsun gibi birçok şey söyledi. Ki kv karşı bireysel hiçbir saygısızlığım olmadı. Ertesi gün eşim işe gidince ben odamdayken geldi yine birçok şey söyledi. Klasik kayınvalide lafları. Tek lohusa sen misin? Biz neler gördük vs. Ben çok ağladım üzüldüm ve kalbim gerçekten kırıldı. Şuan aynı evde kv ile kalmak istemiyorum. 12 gün oldu. Eşime de bu durumu anlattım. Beni dinledi anlamaya da çalıştı annesi ile de konuştu. Neyse olayı unutmuş gibi davranmaya çalışıyorum ve saygımı korumaya çalışıyorum ama ben yalnız kalmak istiyorum. Bunu eşime nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum. İleride annemi gönderdin diye bunu başıma kalkar mı diye de korkuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
Valla söyleyin açık açık. Yoksa ilerde tam tersi ne akilsizmişim neden katlanmisim. Bana yazık değil mi kendi değerini bilmemisim dersiniz. Anneliginiz hayırlı olsun. Annelik ile gelmesi gereken bir bencillik butonu var onu açın . Çocuk doğuran sizsiniz eşiniz ve kayinvalideniz değil. Lohusalıkta alttan aldığım herşey için pismnaim.

Ben de 20 gun once dogum yaptim degil kv kendi annem sinirlerimi bozdu strese soktu sutum kesilecek diye kendimi annemi gonderdim. Su an sizin dusunmeniz gereken kendi cekirdek aileniz, o bu ne der diye dusunmeyin acikca soyleyin gitsin veya esiniz annesine soylesin . Gercekten lohusalikta çekilmiyor

E kayınvalideniz ne kadar kalacak ki uzun süre mi kalmayı planlıyordu.
Tatsızlık oldu diye kendisinin de gitmeyi istemesi lazımdı aslında

Valla söyleyin açık açık. Yoksa ilerde tam tersi ne akilsizmişim neden katlanmisim. Bana yazık değil mi kendi değerini bilmemisim dersiniz. Anneliginiz hayırlı olsun. Annelik ile gelmesi gereken bir bencillik butonu var onu açın . Çocuk doğuran sizsiniz eşiniz ve kayinvalideniz değil. Lohusalıkta alttan aldığım herşey için pismnaim.
Çok haklısınız insan zaten hassas oluyor. Nerede, nasıl duracağını da bilmiyor.

Kızım deli misin?
Kv lohusalıkta çekilir mi?
Tez zamanda evine gönder güzelliği
Baktın olmuyor ufak bir cinnet halleder
Birtek lohusa sen misin dediğinde evet benim ben birciğim diyeceksin kuzum
yer bu kv seni diyeyim sana
Ömür boyu bu lohusalığı unutamazsın
sende kv lohusası mağdurları arasına katılır bozuk plak gibi her fırsatta dönüp dönüp durursun

Bebek doğunca anaların gelip kalması adeti kalkmalı ya. Kimse anasına güvenerek doğurmuyor. Her kadın sezaryen de doğursa kendi bebeğine bakabilir. Fiziksel olarak 2-3 gün zorlanırsınız belki olabilir. Geçiyor. Bir kadın bebeğine yetebilir. Bu süreçte eş desteği yeterli. Gönderin kv evine gitsin. Ben kocamla başbaşa kalmak ve çocuğumun düzenini oturtmak istiyorum diyebilirsiniz. İlerde pişman olursunuz. Bu günler geri gelmiyor ve bu zamanlar çok kıymetli.

Normalde kaç gün kalma niyetiyle geldi? Baştan belli miydi yani? Az Bi vakit kaldıysa yüz göz olma derim.

Madem sizin için gelmiş bir hediye alıp artık kendim idare edebilirim diye tatlı bir konuşma ile gidebileceğini söyleyebilirsiniz.

Bebek doğunca anaların gelip kalması adeti kalkmalı ya. Kimse anasına güvenerek doğurmuyor. Her kadın sezaryen de doğursa kendi bebeğine bakabilir. Fiziksel olarak 2-3 gün zorlanırsınız belki olabilir. Geçiyor. Bir kadın bebeğine yetebilir. Bu süreçte eş desteği yeterli. Gönderin kv evine gitsin. Ben kocamla başbaşa kalmak ve çocuğumun düzenini oturtmak istiyorum diyebilirsiniz. İlerde pişman olursunuz. Bu günler geri gelmiyor ve bu zamanlar çok kıymetli.
Kızım deli misin?
Kv lohusalıkta çekilir mi?
Tez zamanda evine gönder güzelliği
Baktın olmuyor ufak bir cinnet halleder
Birtek lohusa sen misin dediğinde evet benim ben birciğim diyeceksin kuzum
yer bu kv seni diyeyim sana
Ömür boyu bu lohusalığı unutamazsın
sende kv lohusası mağdurları arasına katılır bozuk plak gibi her fırsatta dönüp dönüp durursun
Ne kadar doğru yorumlar. Gerçekten bunu söylemeye bile çekinmek aslında toplumda kadın olmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Güzel bir dille söylemek istiyorum ben de artık

Normalde kaç gün kalma niyetiyle geldi? Baştan belli miydi yani? Az Bi vakit kaldıysa yüz göz olma derim.
Aslında en başında eşime demiştim ben kimseyi uzun istemiyorum diye ama ısrarla yardımcı olacak yemek falan diye tutturdu. 12 gün oldu bir 15 gün daha kalacak gibi duruyor ama istemiyorum. Tek kalmak istiyorum artık

Bende sizi anlamıyorum siz kendinizi ezdirmezseniz kimse size tek laf edemez o eskidenmiş dersin ben olsam odaya kendimi kapatır kendiside tek basına otursun odada eşinde anasını göndersin ne güne duruyor huzursuzluk veriyorsa bak bende içime attım attım çok kötü benden çıktı lohusa depresyonu geçirdim kendini düşün

Bak lohusa depresyonuna girersin çıkamazsın Allah korusun bu zamanlar stresli zamanlar bende sezeryan ile doğum yaptım 3. Gün bulaşık Makinesi indirdim yerleştirdim 😂 kimseyi de istemedim herkesin evi var işi gücü var valla gelmeyin dedim eşim 10 gün babalık izni kullandı zaten . Keşke kendi kalkıp gitse yani kayınvalide ama bilemedim

Aslında en başında eşime demiştim ben kimseyi uzun istemiyorum diye ama ısrarla yardımcı olacak yemek falan diye tutturdu. 12 gün oldu bir 15 gün daha kalacak gibi duruyor ama istemiyorum. Tek kalmak istiyorum artık
Bence dayan bi 15 gün daha. Çok zordur eminim ama bence ileride pişman olabilirsin hormonların biraz yatışınca. Yine kendini ezdirme, lafını esirgeme tabii ki. Ama git demek çok başka bisey. Burda yazanların gazına gelmemeni öneririm. Kayınvalidenin kesinlikle haklı bulmuyorum. Ama 'çık git' denecek kadar da bisey yok ortada açıkçası. Uzun vadeli kendini düşünmen lazım. Kendi bacağına sıkma bi 15 gün için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X