• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık mı haklı mıyım?

Alittlesunshine

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2021
282
131
23
31
Selam arkadaşlar. İyi akşamlar. Doğum yapalı bi hafta oldu.. Annem gelmişti yardıma. Mutfakta yemek yerken bi anda konu benim onlara maddi olarak yardım etmediğime geldi. Yok şunun kızı kadar olamadın vs. Çocuğa o kadar malzeme almışım vs. Annemgilin durumu iyi değil ama bunları duymaktan da bıktım. Sonra dayanamadım kötü huyum ağladım ve bi odaya uzandım. Sonra babamgile aradı bilet alın gidicem diye.. Yine kavga ettik..alınganlık mı yapıyorum.. Yoksa bu konulara gerek var mıydı? Laf sayıyor ben alınınca eve gelen misafire böyle yapılmaz diyor

Cok yuzeysel anlatmissiniz..Annenizin durumu ne kadar kotu sizin durumunuz ne kadar iyi bilmiyorum..Ve ne olursa olsun evinize gelen annenizle tartismaniz olayin buyuyup gitmek istemesi hos degil..(fakat ben bir anne olarak kizima bize yardim etmedin demezdim bunu da belirteyim gurur yapardim sanirim)

alınganlık mı yapıyorum.. Yoksa bu konulara gerek var

Lohusasınız,bebeginizle en güzel ilk zamanlarinizi anneniz bile olsa sizi ruhen darlayarak gecirtmesi yanlis.Bu konularin zamani su dönemleriniz olmamaliydi.Anneniz alınganlık gösteriyor.Uzerinde durmayin bebeginize verin ilginizi😊

Saglikla büyütün bebeğinizi🌸

Cok yuzeysel anlatmissiniz..Annenizin durumu ne kadar kotu sizin durumunuz ne kadar iyi bilmiyorum..Ve ne olursa olsun evinize gelen annenizle tartismaniz olayin buyuyup gitmek istemesi hos degil..(fakat ben bir anne olarak kizima bize yardim etmedin demezdim bunu da belirteyim gurur yapardim sanirim)
Aslında bişeyler söyledi bende biraz abartı tepki verdim sanırım biraz kırıldım.. O bunu sevmiyor ben de durup dururken bu konuların açılıp laf duymasını sevmiyorum.. İkimizde kendimizce bunları söylüyoruz.. Maddi anlamda çok köyü değiller ama beklentileri kayda değer bi mevla olsun istiyorlar yine ben gönderiyordum ufak ufak

Sizde evlisiniz cocuk sahibi olmussunuz sizden beklenti icinde olmasi yanlis bana göre. Heleki yeni doğum yapmis kizina boyle konular acmasi cok sacma sende haksiz bir davranis goremedim
B
Gözü mü kalmış
Evladınıza yaptıklarınız aldıklarınız keyif verir.
Kimse bu konuda size hesap soramaz.
Bi de kendisiyle kıyaslıyor.. Bana bir bulaşık makinesi alamadınız diyor oysa bende daha geçen yıl aldım.. Bilmiyorum insan evladı rahat olsun istemez mi

Merhaba, gerçekten biraz yüzeysel yazmışsınız. Acaba evlenmeden önceki zamanlardan mi bahsediyor? O zamanlar mi yardımcı olmadınız maddi olarak? Çünkü aile kötü durumdaysa bu sizin göreviniz. Ama durum bu şekilde değilse; siz evlenmişsiniz ve bir aileniz var. Onlara çok çok bedbaht bir durumda olmadıkça yardımcı olmak zorunda değilsiniz. Eşinizle ortak bir bütçeniz var sonuçta. Bu eşinizle ikinizin kararı olabilir ancak. Bir de çocuğunuz olmuş üstelik. Yani bu iki ihtimale göre durumlar değişir.

Selam arkadaşlar. İyi akşamlar. Doğum yapalı bi hafta oldu.. Annem gelmişti yardıma. Mutfakta yemek yerken bi anda konu benim onlara maddi olarak yardım etmediğime geldi. Yok şunun kızı kadar olamadın vs. Çocuğa o kadar malzeme almışım vs. Annemgilin durumu iyi değil ama bunları duymaktan da bıktım. Sonra dayanamadım kötü huyum ağladım ve bi odaya uzandım. Sonra babamgile aradı bilet alın gidicem diye.. Yine kavga ettik..alınganlık mı yapıyorum.. Yoksa bu konulara gerek var mıydı? Laf sayıyor ben alınınca eve gelen misafire böyle yapılmaz diyor
Maddi olarak yardımda bulunmak zorunda değilsiniz. Annenizin böyle bir talepte bulunması zaten yanlış. Sizi haklı gördüm ben. Lohusalıkla alakası yok

Evladın anne babaya ihtiyacı oldugu zaman yanında görmek desteklerini beklemek nekadar normal ise anne baba da evladına ihtiyacı olabilir bunu dile getirmesi çok tuhaf degil benim için.
Bulaşık makinesi alamadınız dediğine göre başka evlatlarıda var hepinizi katmış konuşmaya ama siz sadece aglamış olmazsınız anneniz anlamanıza karşılık gitmek istememiştir

Ben anneyi haklı göremedim. Birincisi bu konuların konuşulacağı, eteğindeki taşları dökeceği zaman mıydı ?
Kaç yaşına gelirsek gelelim şu başka evlatlarla kıyaslanmak gerçekten çok can sıkıcı. E siz de onu başka annelerle kıyaslayın o zaman. Bir de siz üzülmüş ağlamışsınız zaten babanızı arayıp bilet al gidecem demesi nedir, daha çok üzmek mi? Tamam yardıma gelmiş ama yarardan çok strese neden olacaksa gitmesi daha hayırlıdır.

Yüzde yüz haklısın. Lohusaya nedense illa daha lohusa olunuyor. Halının altına süpürülmüş ne varsa, kimin ne karın ağrısı varsa hepsi dökülüyor. Düşkünsün ya dört bir koldan saldırılıyor. Neyse geçecek sen güçlü dur. Annen de bence gitsin. Parayla insan torununa bakmaz. Yardım edip etmemen o günün konusu olmamalı. Ki yardım etme zorunluluğun yok. Sen doğurduğun çocuk büyüyünce sana para versin diye mi doğurdun? Şu halinle zaten para kazanacak durumda değilsin kimseye de yardım edemezsin. Çok kızıyorum ben kızına lohusayken böyle yapan annelere. Allah yardımcın olsun, olacak da. Geçecek üzülme. Bebeğine yoğunlaş, Allah analı babalı büyütsün.​

Yüzde yüz haklısın sana önerim şu ..ben öyle yaptım annemle fazla gecinemem ve bende kavga ederim diye çok korktum o dönemde bebeğimin odasından asla ayrılmadım o rda yedim yemeğimi basucundaydim sürekli zaten 1 hafta 1 saat dahi uyumadım ben prematüre doğmuştu sürekli besledim annemde sütüm artsın diye sağolsun odama hep sıvı getirdi hoşaf su vs.. yani ben sadece bebeğime yogunlastim kimseyle mecburiyet dışı konuşmadım ..annem ve eşim diğer kizima baktı ev işlerini halletti ... Logusaligin keyfini çıkarttım öyle mutlu ve hzuurluydum ki .. çok güzeldi yaa aşk doluydu o günlerin güzelliğini unutamıyorum şimdi 1 yaşına girmek üzerine ..

Back
X