• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık mı haklı mıyım?

Üzülme hatalı olan annen
Evladını düşünse maddi anlamda beklentiye girmez. Diyelim bu lafın ustune sen annene yuklu miktar para verdın sonucunda eşinle aran bozuldu mutlu mu olacak 🤷‍♀️
Senin evladın onun torunu onun torununa alması gerekırken resmen torununu kıskanmıs çok ayıp. Bırak gitsin annen hiç kal falan deme kalırsa çok bozar daha huzurunu 🤷‍♀️

Aileler niye kızından oğlundan para bekler anlamam ya. Çok zor durumda olursun zaten onlar bilir yardım ederler istenmeden. Keyfi para isteyenlere sinir oluyorum

Lohusalık dönemi önemli ve güzeldir. Bu dönemde darlamaya ne gerek varki. Sanki size yardıma geldiği için beklentiye girmiş gibi geldi. Takmayın derim çok gereksiz olmuş

Annen hatali tabi ki bence kendide bunun farkinda siz sadece ağladınız onun gideceği birşey yapmadınız. Utancından gitmek istiyordur. Gitsin tamam bir arkadaş yazmis küs ayrılmayın diye ama lohusa kizi böyle bırakıp giderse hemde hiç konuşulmayacak konulardan dolayı nasil yüz yüze bakilacak. Unutulur elbet ama suanda lohusa kafasi cok farkli cok üzüldüm. Babanız bisey demedi mi?

Ben herseyi geciyorumda su aileler kendilerine baksin yardim etsin diyemi cocuk yapiyor hicbi zaman anlamadim

Annenizin durumu kotu olabilir eger sizin durumunuz iyise elbet iyi kotu yardim edin bu da mecburi degil sizin saygi sevgi anlayisinizdan elinizde olup paylasmanizdan kaynakli olmali. Bir yukumluluk zorundalik degil bence. Anne babaya yardim etmek tamam olur olmalida varsa ama su durumda acilacak konuda olmamali. Eger sizin durumunuzda iyi degilse sizden yardim beklenmesi uygun olmaz bu durumda. Siz yinede lohusaliginiz ve annenizin misafir olmasindan kaynakli yinede kendinizi guzel dille izah edin kalp kirilmasin belliki onlarda zor durumdalardir siz lohusayken bi umut konu acmak durumunda kaliyoda olabilir.
Kendinizi sakin olmaya zorlayin konusup halinizden bahsedin lohusaliginizdan su durumda boyle davranarak cok uzuldugunuzu soyleyin

Selam arkadaşlar. İyi akşamlar. Doğum yapalı bi hafta oldu.. Annem gelmişti yardıma. Mutfakta yemek yerken bi anda konu benim onlara maddi olarak yardım etmediğime geldi. Yok şunun kızı kadar olamadın vs. Çocuğa o kadar malzeme almışım vs. Annemgilin durumu iyi değil ama bunları duymaktan da bıktım. Sonra dayanamadım kötü huyum ağladım ve bi odaya uzandım. Sonra babamgile aradı bilet alın gidicem diye.. Yine kavga ettik..alınganlık mı yapıyorum.. Yoksa bu konulara gerek var mıydı? Laf sayıyor ben alınınca eve gelen misafire böyle yapılmaz diyor
Onun gidesi varmış bahane etmiş hiç üzme kendini, lohusa insanla konuşulacak konu mu o

Valla benim annemin, bu zamanda bulaşık makinası olmasa, kendime dert eder, bir şekilde alırdım. Kadın lüks birşey peşinde değil ki? Yazık değil mi, kaç yaşında hala böyle şeylere özeniyor.

Bana göre insan anne-babasının rahatını en az kendi rahatı kdr düşünmeli.

Maddi olarak yardımda bulunmak zorunda değilsiniz. Annenizin böyle bir talepte bulunması zaten yanlış. Sizi haklı gördüm ben. Lohusalıkla alakası yok
ınsanın evıne gelen anası bıle alınanlara fesatlık yapıyorsa eve kımseyı sokamıycaz galıba

Kim ne der bilmiyorum ama ben Anneye hak veremedim. Her şeyin zamanı var yardım edemedin diye evlenmişsin ve üstelik çocuğun olmuş yeri bu zaman değildi. Yaptıklarının lafını etmesi cabası . Benm de annem o kdr şey yaptı benm Yaptıklarımın yanında dağlardr resmen . Bu zamana kdr imkanınız varmış yapmışsınız şuan yapamıyorsanız bi durum var demekki söylemesi yanlış olmuş elbette .
Lohusa durumumudur bilemem. Ayrıca şu lohusa alınganlığı nasıl oluyor ve nasıl davranmak gerekiyor gerçekten bilmek lazım . Mesela Türk toplumu aileler anneler babalar kv ler halalar teyzeler herkes bir şey söylüyor yok sütün neden gelmiyor yok böyle yap yok şöyle yap bunlarla nasıl baş edilmeli mesela ? Keşke bilen anlatsa . O anlarda ne demek gerekiyor . Her şeye cvp veriyorum ama şu durumda nasıl davranmak gerek bilmiyorum..

Kim ne der bilmiyorum ama ben Anneye hak veremedim. Her şeyin zamanı var yardım edemedin diye evlenmişsin ve üstelik çocuğun olmuş yeri bu zaman değildi. Yaptıklarının lafını etmesi cabası . Benm de annem o kdr şey yaptı benm Yaptıklarımın yanında dağlardr resmen . Bu zamana kdr imkanınız varmış yapmışsınız şuan yapamıyorsanız bi durum var demekki söylemesi yanlış olmuş elbette .
Lohusa durumumudur bilemem. Ayrıca şu lohusa alınganlığı nasıl oluyor ve nasıl davranmak gerekiyor gerçekten bilmek lazım . Mesela Türk toplumu aileler anneler babalar kv ler halalar teyzeler herkes bir şey söylüyor yok sütün neden gelmiyor yok böyle yap yok şöyle yap bunlarla nasıl baş edilmeli mesela ? Keşke bilen anlatsa . O anlarda ne demek gerekiyor . Her şeye cvp veriyorum ama şu durumda nasıl davranmak gerek bilmiyorum..
bazende ımkandan yapılmıyo aslında benım oglum oldugunda dururmumuz su ankınden daha kısıtlıydı..ben kıyafettır vb almaktan kendımı alamıyordum..2 yasına falan gırınce almayı bıraktım ılk heves ıste

bazende ımkandan yapılmıyo aslında benım oglum oldugunda dururmumuz su ankınden daha kısıtlıydı..ben kıyafettır vb almaktan kendımı alamıyordum..2 yasına falan gırınce almayı bıraktım ılk heves ıste
Ya dediğim gibi imkan vardır veya yoktur . Oraya yeni doğum yapmış kızına geliyorsun bi anne olarak durumun hassasiyetini biliyorsun yeri ve zamanı değildi söylemenin , beklemenin de bence . Bu hayat şartlarında..

Ya dediğim gibi imkan vardır veya yoktur . Oraya yeni doğum yapmış kızına geliyorsun bi anne olarak durumun hassasiyetini biliyorsun yeri ve zamanı değildi söylemenin , beklemenin de bence . Bu hayat şartlarında..
bırde neden ılla dogum yapanın yanında bırı duruyorkı..benım ılk bebegım bırde çok bebek kucagına almıs ınsan degılım kızkardesım geldı..11 gun sonra yıne gelırsın dedım gıttı..bakabılır ınsan bebegıne ılla bırının durmasına gerek yok bence

bırde neden ılla dogum yapanın yanında bırı duruyorkı..benım ılk bebegım bırde çok bebek kucagına almıs ınsan degılım kızkardesım geldı..11 gun sonra yıne gelırsın dedım gıttı..bakabılır ınsan bebegıne ılla bırının durmasına gerek yok bence
Lohusa depresyonu geçirirse yalnız olmasın, ağrısı sızı varken işlerle uğraşıp uzun zaman ayakta kalmasın diye kalınır aslında ama bizim toplumda çoğunlukla lohusayı depresyona sokuyorlar sağ olsunlar. Ben eşimle annemin arası gerilmesin diye didinip durmuştum. Birşnin karısı birinin kızı doğurmuş depresyona girmeyip de ne yapsınlar 😡 vallahi onlarla uğraşmaktansa o bitkinlikle iş yapmaya razı geliyor insan, burnundan getiriyorlar

Lohusa depresyonu geçirirse yalnız olmasın, ağrısı sızı varken işlerle uğraşıp uzun zaman ayakta kalmasın diye kalınır aslında ama bizim toplumda çoğunlukla lohusayı depresyona sokuyorlar sağ olsunlar. Ben eşimle annemin arası gerilmesin diye didinip durmuştum. Birşnin karısı birinin kızı doğurmuş depresyona girmeyip de ne yapsınlar 😡 vallahi onlarla uğraşmaktansa o bitkinlikle iş yapmaya razı geliyor insan, burnundan getiriyorlar
aynen ya arkadasım..
ben burnumdan amelıyat olmustum daha ılk gozumu actım kıprdanamıyorum uyusturucunun etkısınden..kızkarseım homurdanıyodu..esımle atısmıslar..normalde cok ıyı gecınırler aslında benım rahatsızlıgımı bulmuslardı atısıcak..
kızkardesıme orada sut vardı bıraz verırmısın dedım kızkardesımde senınde ne cabuk karnın acıktı demıstı:)))

Back
X