• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık mı haklı mıyım?

bırde neden ılla dogum yapanın yanında bırı duruyorkı..benım ılk bebegım bırde çok bebek kucagına almıs ınsan degılım kızkardesım geldı..11 gun sonra yıne gelırsın dedım gıttı..bakabılır ınsan bebegıne ılla bırının durmasına gerek yok bence
Doğrudur aslında bende isterim bebeğime kendim bakmak ama nasıl olur bilmiyorum mesela . Kız kardeşiniz gelmiş ne güzel bence bi insan başta gelmedi anne kardes vs sonra gitmeli . Benm annemde yengemde kaldı ama ev işlerine yardım etti mesela mutfak daha çok yemek fln bebekle yengem ilgilendi çunku dikişleri çok ağrıyordu duruma göre değişir bence. Ama ne biliyim ben aslında karışılmasına karşıyım daha çok gel yardım et git yani o öle böyle olsun şöyle yap belirli bş zamandan sonra ben laf etmeye başlarım sanırım yada söylerim 😏

her şeyi konuşmanın yeri ve zamanı vardır. sizin maddi yardım yapmamanızın yeri bu zamanmıymış.
bende burada anneye hak veremedim, özellikle de artık sende anne olmuşsun. bebeğe tabi ki bir şeyler alacaksın. gökten inmeyecek ya. durumun çok iyidir göz ardı edersin annenin sitemini bir derece anlarım ama senin de durumun o kadar iyi değilse nasıl maddi yardım yapasın.. lohusalıktan da gözüm korktu bu arada bu site sayesinde :-)

Doğrudur aslında bende isterim bebeğime kendim bakmak ama nasıl olur bilmiyorum mesela . Kız kardeşiniz gelmiş ne güzel bence bi insan başta gelmedi anne kardes vs sonra gitmeli . Benm annemde yengemde kaldı ama ev işlerine yardım etti mesela mutfak daha çok yemek fln bebekle yengem ilgilendi çunku dikişleri çok ağrıyordu duruma göre değişir bence. Ama ne biliyim ben aslında karışılmasına karşıyım daha çok gel yardım et git yani o öle böyle olsun şöyle yap belirli bş zamandan sonra ben laf etmeye başlarım sanırım yada söylerim 😏
kac yıllık evlısın bebegın varmı

Sizde hicbir sorun yok sorun anneniz... ya nedir dertleri cocuk dogurmak ev kurmak bebek bakmak ve calismak bunca isin gucun arasinda vay bana bulasik makinesi almadin. Cik git sinirlerimi bozma diyesi geliyo insanin.
Benim Babam da evlenmeden once ne birikimim varsa aldi elimden. Eve ne zaman gitsem Maas kartim kredi kartim son limite kadar gider cekerdi. 10 bin dolar vermisligim var 4 sene once...Kiz kardesime hep dedim 5 Yildizli otele gitsem daha az param gider diye. Annem de suyum yok buyum yok ne dediyse aldirirdi kiz kardesime de bana da... onlarsa bizden alir yer icer, erkek kardesime araba almalar, onun dugunu icin birikim yapmalar... biz uveyiz tabii..
Sonra sozde takilan bileziklerimi bile aldirlar vermediler annem Babam. Esime rezil ettiler beni, basim onumde evlendim. Hic bisey takmadilar da zaten. Sonra ben bi gun ya kac zaman oldu annemin kac tane bilezigi var neden aldiginizi odemiyorsun dedim Babam dediki utanmiyomusum ben. Elalemin cocugu neler yapiyomus. Halamin damadi 200 bin kredi cekerlerken kefil bile olmus ya beni gecti damat ki yasliyo adam... yapicak bisey yok yok sayin, duymayin gormeyin ben oyle yapiyorum artik.

Sizde hicbir sorun yok sorun anneniz... ya nedir dertleri cocuk dogurmak ev kurmak bebek bakmak ve calismak bunca isin gucun arasinda vay bana bulasik makinesi almadin. Cik git sinirlerimi bozma diyesi geliyo insanin.
Benim Babam da evlenmeden once ne birikimim varsa aldi elimden. Eve ne zaman gitsem Maas kartim kredi kartim son limite kadar gider cekerdi. 10 bin dolar vermisligim var 4 sene once...Kiz kardesime hep dedim 5 Yildizli otele gitsem daha az param gider diye. Annem de suyum yok buyum yok ne dediyse aldirirdi kiz kardesime de bana da... onlarsa bizden alir yer icer, erkek kardesime araba almalar, onun dugunu icin birikim yapmalar... biz uveyiz tabii..
Sonra sozde takilan bileziklerimi bile aldirlar vermediler annem Babam. Esime rezil ettiler beni, basim onumde evlendim. Hic bisey takmadilar da zaten. Sonra ben bi gun ya kac zaman oldu annemin kac tane bilezigi var neden aldiginizi odemiyorsun dedim Babam dediki utanmiyomusum ben. Elalemin cocugu neler yapiyomus. Halamin damadi 200 bin kredi cekerlerken kefil bile olmus ya beni gecti damat ki yasliyo adam... yapicak bisey yok yok sayin, duymayin gormeyin ben oyle yapiyorum artik.
beterın beterı varmıs..kımılerı kız cocugunu farklı goruyo galıba

Yıllık değil de 11 aylık daha. Şehir değiştirme durumumuz var ondan sonra düşünüyoruz kısmetse .. :)
Gercekten kendıne guven cunku yanında kalan canın kanında olsa davranıslar batmaya baslıyo..belkı hastane ıle bırlıkte 3..5 gun yanında bırı kalsın gercekten gerek yok..ve ınanılmaz guzel bır duygu bakması zevklı..bır ınsanın sartlar el verıyorsa hayatta basına gelen en guzel sey bebek sahıbı olmak..
Sezeryanla olmustu benım sureklı agrı vb olmuyor sakın korkmayın..

Gercekten kendıne guven cunku yanında kalan canın kanında olsa davranıslar batmaya baslıyo..belkı hastane ıle bırlıkte 3..5 gun yanında bırı kalsın gercekten gerek yok..ve ınanılmaz guzel bır duygu bakması zevklı..bır ınsanın sartlar el verıyorsa hayatta basına gelen en guzel sey bebek sahıbı olmak..
Sezeryanla olmustu benım sureklı agrı vb olmuyor sakın korkmayın..
Ya zaten kimseyi istemiyorum bakmak sürecinde anneme demiştim gel kal sen torununa bakarsın bende çalışırım diye ama baya zaman geçtikten sonra olur muhtemelen. Çunku ben kendmi biliyorum dayanamam söylerim. Yengemden biliyorum bebeğini emzircek kadın yatak odasında bşr sürü laflar aaa sütün mü gelmiyor aaa neden acaba yok şunu iç yok bunu iç en sonunda yengem dayanamadı bi müsade eder misiniz dedi kötü bir şey demedi kadın aslında ama herkesin bi suratı düştü halamın annemin fln ama iyi oldu yani kadın bunalmış zaten kimse yatak odasına giremedi bi daha :))) girse de kalamadı fazla .

Selam arkadaşlar. İyi akşamlar. Doğum yapalı bi hafta oldu.. Annem gelmişti yardıma. Mutfakta yemek yerken bi anda konu benim onlara maddi olarak yardım etmediğime geldi. Yok şunun kızı kadar olamadın vs. Çocuğa o kadar malzeme almışım vs. Annemgilin durumu iyi değil ama bunları duymaktan da bıktım. Sonra dayanamadım kötü huyum ağladım ve bi odaya uzandım. Sonra babamgile aradı bilet alın gidicem diye.. Yine kavga ettik..alınganlık mı yapıyorum.. Yoksa bu konulara gerek var mıydı? Laf sayıyor ben alınınca eve gelen misafire böyle yapılmaz diyor
Bazen benim annemde okuyup güzel maaşın olmadı diye söylenir eve hep bekarken katkıda bulundum zaten kötü niyetle söylediklerini düşünmüyorum

Okuyunca çok şaşırdım. Yeni bebeğiniz olmuş. Bir dolu masraf yapmışsınızdır. Annenizin size destek olması gerekirken, bir de bebeğinize aldığınız eşyaların lafını yapıyor. İnanılmaz.
Annenizin gittiği iyi olmuş. Lohusasınız, böyle özel ve zor bir süreçte anneniz de olsa yanınızda bu kadark toksik kimseyi bulundurmayın. Allah korusun gireceğiniz stres sütünüzün bile kesilmesine sebep olabilir. Sağlıkla büyütün inşallah .

Back
X