Lohusalik sendromu mu

yaprakali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
3.256
2.096
133
36
Kizlar ben dun sdogum yaptim. Size bir konuda danisicam dun hastanede kaldim sabaha kadar uyuyamadim. Annem normalde yakin akrabanin cocuguna bakiyor gece benle kaldi annem izinli olmasina ragmen tum gun o aile de bize geldi sagolsunlar geliyorlar ama basim kazan gibi oldu bebek uyuyunca bende uyur dinlenirim diyordum. Anneme dedim anne sen benle kalma diye oda bana laf sayarak gitti en azindan esimle uykusuz kalsam gunduz dinlenirim diye hem lohusayim hem heryerim agriyor haksizmiyim hayir birde cocuklarin gurultusunden basim catliyor. İnanin bir bardak cay icemedim hem bebekle ilgilen hem milletle kafam kazan

Sendrom falan değil. Dinlenmeye en çok ihtiyacı olan dönem insanın. Bebek uyuduğunda gözünü kapatmak, evde rahat uzanmak yatmak. Bu dönemde birilerini istememek gayet normal. Benim kapıdan uğrayan komşuya bile sinir olduğum olurdu. Ayak üstü 10 dk konuşacağıma uyurum derdim. Kimseyi istemedim yanımda bu yüzden misafir anlamında. Eşimle hallettik. Yalnız kalmak kesinlikle daha iyi bu dönemde. Özellikle ilk çocukta. 2. Bebek olunca ister istemez birilerine ihtiyaç duyuluyor her ikisine de yetebilmek için

bu koronada ne işi var o kadar kişinin.hastalık var kimseyi kabul edemeyiz desenize gelen ek misafirlere
Gelen misafirler ablamlar zaten ama basim kaldirmiyor cocuk gurultusunu. Ya birde tum gun evde yarim saat uyuyamadim cocuk uyudu misafirden uyuyamadim sonrasindada cocuk uyumadi zaten simdide annem yuzunden uykum kacti anne sen git boyle hem gece hem gunduz uykusuz kaliyom dedim diye hayir gecede tek yaptigi sey bebegi bana vermek esim onu yapar dedim diye tavir aldi kizdi gitti. Ya o cekebilir ama ben cekmek zorundamiyim

Haklısınız . Yeni bir hayata başlarken bu kadar kişiye gerek yok. Benim tek anlamadığım anneniz. Neden söylendi ve gitti

Dün bir bugün iki ne işi varki milletin evde koronayıda geçtim yani insan biraz çekinir dün doğum yapmıs kadının evinde çocuklarıyla aksama kadar

Git demeniz de pek olmamış ama bilemedim.
Siz de haklısınız.
Anneniz dışında kimse olmamalıydı.
Gelenler hangi akla hizmet gelmiş ki?

Git demeniz de pek olmamış ama bilemedim.
Siz de haklısınız.
Anneniz dışında kimse olmamalıydı.
Gelenler hangi akla hizmet gelmiş ki?
Ama dayanamadim artik annem bugun uyudu benimkide can tam uyudum ruya goruyordum babam geldi. Tamam onunda torunu sevmek istiyor ama dayanamiyorum hem yorgunluk hem mide bulantisi hem uykusuzluk

Ya geldi torununu görüp gitsin bari babanız da.
Uzun kalmasınlar. Cidden çok anlamsız olmuş.
Keşke sen git demek yerine anne hiç dinlenemiyorum kalabalık gürültü perişan etti beni bir çare bulalım deseydiniz.

Anneniz izindeymiş, niye geldiler ve niye kabul ettiniz? Yeni doğum yapmış kadına ertesi gün şu dönem gelinir miymiş?
Ben en yakın arkadaşımın doğumunda hastaneye gittim de yukarı çıkmadım yeni doğum yaptı rahatsız olur tedirgin olur şu dönemde diye. Eşini tebrik ettim hediyemi verdim hastanenin bahçesinde, ay insanlar ne kadar düşüncesiz.

Gelen misafirler ablamlar zaten ama basim kaldirmiyor cocuk gurultusunu. Ya birde tum gun evde yarim saat uyuyamadim cocuk uyudu misafirden uyuyamadim sonrasindada cocuk uyumadi zaten simdide annem yuzunden uykum kacti anne sen git boyle hem gece hem gunduz uykusuz kaliyom dedim diye hayir gecede tek yaptigi sey bebegi bana vermek esim onu yapar dedim diye tavir aldi kizdi gitti. Ya o cekebilir ama ben cekmek zorundamiyim
Bu sekilde ifade ettiyseniz kirilmakta kizmakta hakli kadin. Siz isteginizde haklisiniz ama keske daha nazik bir sekilde soyleseymissiniz.

Ya geldi torununu görüp gitsin bari babanız da.
Uzun kalmasınlar. Cidden çok anlamsız olmuş.
Keşke sen git demek yerine anne hiç dinlenemiyorum kalabalık gürültü perişan etti beni bir çare bulalım deseydiniz.
Dedimde annemde bana yardim etmek istiyor ama ben napayim ki

Dogum sonrasi 40 gun annem yanimdaydo.Valla cocuklar uyur uyumaz kapimi kapatir cabuk yat uyu dinlen derdi.Cunku uyku=süt.Hatta telefon karistirmak isterdim elimden alirdi uykusuz kalirdim cok.Haklisin yani sonuna kadar.

Back
X