LOHUSALIK SENDROMUNU BU SEKILDE YAŞAYAN VARMI ? LUTFEEEENNN CEVAPPP :(

Shmelodi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2017
88
47
88
Merhaba sevgili anneler ben doğum yapali 8 ay oldu .6 aylıkken başladı bende bu durum.bebegimi cook seviyorum onunla gayet güzel ilgileniyorum.yani onu ihmal etmiyorum.Fakat ona karşı bazen çok farklı hislerim düşüncelerim oluyo .ona karşı yabancılaşma üzülerek söylüyorum ama sanki soğuma gibi biseyler oluyo.cumleye bile dokemedigim hisler.cok can sıkıcı.cokta evde kalmamaya çalışırım ama bi türlü geçmek bilmedi.insanlar hevesle severken ben de bi ona karşı iticilik oluyo.bu depresyonmudur.ama herhangi bi aglama krizlerim vs.yok.yasayan ve atlatan varsa lütfen bana yazsın :(

8 ay olmus aslinda bu kadar sureden sonra bu yabanciligi cekmeniz ilginc geldi bana. Ben lohusaligimda bebegime sinirlendigim oluyordu icten ice .yorgunluktan tabi oda.surekli aglama krizlerine giriyordum ama bu 1 aydan fazla surmemisti. Kizim 6 aylik ve her gecen gun daha cok baglaniyorum

8 ay olmus aslinda bu kadar sureden sonra bu yabanciligi cekmeniz ilginc geldi bana. Ben lohusaligimda bebegime sinirlendigim oluyordu icten ice .yorgunluktan tabi oda.surekli aglama krizlerine giriyordum ama bu 1 aydan fazla surmemisti. Kizim 6 aylik ve her gecen gun daha cok baglaniyorum
Ağlama krizlerim vs yok .ama sanki ona karşı bazen sevgimden şüphe ediyo gibiyim .Halbuki onu coook seviyorum .çok tatlı çok sevimli .fakat bazen cok tuhaf hisler olusuyo bende.

Bebek kazayla mı oldu isteyerek mi? Yada baştan istemiyordunuz. Eşiniz mi sizi zorladı ?

Bebek kazayla mı oldu isteyerek mi? Yada baştan istemiyordunuz. Eşiniz mi sizi zorladı ?
Hayır hıc öyle bisey yok .isteyerek oldu . İyikide oldu. Varlığına binlerce kez şükür .ama hislerim farklı . Ona karşı yalancı hisler bunlar biliyorum geçecek . Biraz internetten araştırdım çoğu kişide olabiliyormuş okudum rahatladim biraz .

Evet olur. Anne de bir insan stress altindayken hissiyadi degisebilir. Onemli olan o duyguyu kontrol etmek. Farkinda olmaniz o duyguyu yendiginizi gosteriyor zaten.

Bir zaman sonra gececektir.

Hayır hıc öyle bisey yok .isteyerek oldu . İyikide oldu. Varlığına binlerce kez şükür .ama hislerim farklı . Ona karşı yalancı hisler bunlar biliyorum geçecek . Biraz internetten araştırdım çoğu kişide olabiliyormuş okudum rahatladim biraz .
O zaman çok yaramaz yavrucak sizi kızdırmış ve üzmüş. Çok fazla takılmayın mevzuya. Dillendirmeyin. Yani ben çocuğuma tuhaf hissediyorum diye bişey yok. Eminim kendinize de açıklayamıyorsunuz bunu. Buradaki çoğu üye de açıklayamaz. Yanlış anlaşılır. Güzel düşünün. Öpün koklayın yavrunuzu. Allah size nasip etmiş. Binlerce aile var çocuğu olmayan. Şükredin derim.

:anne::anne::anne:
Merhaba sevgili anneler ben doğum yapali 8 ay oldu .6 aylıkken başladı bende bu durum.bebegimi cook seviyorum onunla gayet güzel ilgileniyorum.yani onu ihmal etmiyorum.Fakat ona karşı bazen çok farklı hislerim düşüncelerim oluyo .ona karşı yabancılaşma üzülerek söylüyorum ama sanki soğuma gibi biseyler oluyo.cumleye bile dokemedigim hisler.cok can sıkıcı.cokta evde kalmamaya çalışırım ama bi türlü geçmek bilmedi.insanlar hevesle severken ben de bi ona karşı iticilik oluyo.bu depresyonmudur.ama herhangi bi aglama krizlerim vs.yok.yasayan ve atlatan varsa lütfen bana yazsın :KK43:
Canım lohusalıkta her kadın benzer sorunlar yasıyor , kızım dogdugunda benim de aklıma türlü türlü şeyler geliyodu eşimin desteğiyle atlattım çok şükür bunları.. yani senin ki geçici bi durum kötü hislere kapıldığın da Allaha sığın . Allah gerçekten sabrını veriyor sen annesin yaradan anne olmayı sana nasip etmiş şükret haline..Unutmayın mutlu anne , mutlu çocuk demektir .:anne:

Canım lohusalıkta her kadın benzer sorunlar yasıyor , kızım dogdugunda benim de aklıma türlü türlü şeyler geliyodu eşimin desteğiyle atlattım çok şükür bunları.. yani senin ki geçici bi durum kötü hislere kapıldığın da Allaha sığın . Allah gerçekten sabrını veriyor sen annesin yaradan anne olmayı sana nasip etmiş şükret haline..Unutmayın mutlu anne , mutlu çocuk demektir .:anne:

Son düzenleme:
Çok sukur mutluyum mutluyuz ama beynimi kemiren çok tuhaf duygularım var bebeğime karşı. Onu çok seviyorum ama sanki sevmiyormuşum gibi bi his var içimde.Bazen ona karşı sevgimden emin olamıyormuş gibi tuhaf duygulara kapılıyorum. Bu düşünceler ve duygular beni çok üzüyo bide bebeğim 8 buçuk aylık. :KK43:

Aslında tam tersine duyguların çok yoğun olduğu için olabilir mi?
İfade edememekte burdan geliyor belki..
Ya ben onu cok seviyorum ne yapacam diye dusunuyor bazen insan..
Onu kollamak,uzerine titremek,hep onun istedigi gb davranmak,hep gulusunu gormek,belki bazen insanlarin önüne atmis gb hissedip tekrar gobise saklamak bile geciyor olabilir mi aklindan :)

Fazla masumlar..çookk..
Insani suclu hissettiren bazı yanlar var.
Başka bir dünyada büyümeli çocuklar diyor içten içten bir ses,tertemiz,uzulmeden..

Ama Allah onu sana emanet ettiyse var bi bildiği.Sadece hislerinden emin olup belki de dogru kelimeleri bulamiyorsan hic baska kelimeleride aramamak en guzeli..

Merhaba sevgili anneler ben doğum yapali 8 ay oldu .6 aylıkken başladı bende bu durum.bebegimi cook seviyorum onunla gayet güzel ilgileniyorum.yani onu ihmal etmiyorum.Fakat ona karşı bazen çok farklı hislerim düşüncelerim oluyo .ona karşı yabancılaşma üzülerek söylüyorum ama sanki soğuma gibi biseyler oluyo.cumleye bile dokemedigim hisler.cok can sıkıcı.cokta evde kalmamaya çalışırım ama bi türlü geçmek bilmedi.insanlar hevesle severken ben de bi ona karşı iticilik oluyo.bu depresyonmudur.ama herhangi bi aglama krizlerim vs.yok.yasayan ve atlatan varsa lütfen bana yazsın :KK43:
Mrk etme gececek sonra okadar baglanacaksin ve seveceksin ki

loğusa depresyonu kımı ınsanda geçmiyor doktordan yardım alın. ben doğum yaptım 3 hafta ağladım eşim odadan çıkamıyordu işe gidemedi insanlar nasılsın dıyor ağlıyorum mutsuzlukdan ölücem. 3 hafta azala azala geçti çok şükür öyle berbat bır durumkı mutlaka gıdın. ablama doktoru hormonlar hamılelıkte cok yukselıyor gobek bagı kesılıncede bırden düşüyor o yuzden duygu dalgalanmaları normal demıstı. ama geçmıyorsa mutlaka gıdılmelı

bende de

her gören ay bu kılo sana çok yakışmış dedikçe ben deliriyordum bebek muvludune gıyecek birşey bulamayınca
senın yuzunden şişko oldum alın bu bebegı emzirmiyorum falan diye çıldırmıştım , kocama bir dünya laf saydım
çocuk bir yanda ağlıyor ben bir yanda , yazık annem deli oldu kadın neyapacagın ışaşırdı ama daha 1 aylık bile olmamıştı kuzum,
sizin ki bence ınanamamak bu bebek benım mı bu banamı baglı gibi bir his olabilir

Merhaba herşey zamanla düzelecektir. Ancak bu süreçte biraz sabırlı olmak gerekiyor sanırım. Bence bu düşünceleriniz tamamen sürekli bebekle ilgilendiginizden kaynaklanıyor. İnsan nefes almak istiyor ama o nefes arasında bile sanırım hâlâ bebisleri düşünüyoruz. Bir de etraftaki olayları pek takmayin çünkü daha kötü oluyor yoksa. Herşey sabır umarım düzelir

Bende bebegime kimsenin dokunmasini istemiyorum ayak parmaklarim bile geriliyor
bazen kimseyle gorusmemeyi bile dusunuyorum

Haklısınız biraz daha rahat olmalıyız ama olmuyor işte. Eskiler nasılmış bir türlü çözemedim Lohusalık bende de geç başladı hatta psikolojimin bozuk olduğunu falan düşünmüştüm

Yani lohusalik sendromu icin gec bi sure bence 6 aylik o lohusalik sendromu degulde bebek hayati biraz kisitladigi icin bir sıkkınlik olabilir kendi kendinize teselli edin bebisi birilerine birakip kendinize vakit ayirin

Back
X