Lohusalık ve kaynana

Kayinvalidenizin bu tepkisinden sonra heleki lohusa bir kadına bu asla yapılmaz ben olsam silerdim asla konuşmazdım ayrıca sizde dirayetli olun o eve kayinvaliden evle ilgilenmeye gelmesi lazm bebekle degil bebege bakmak senin görevin yardıma gelen insanda ev işleri icin gelir o konuda dirayetli ol ruh gibi gez ama sen bak yavruna diğer konutlara bidaha asla muhatap olma kendi çekip giden insanın arkasına düşme
 
İlk zamanlar çok zor geçiyor, ben her geçen günü hatırlamak bile istemiyorum.
İnsan eli, kolu tutulmuş gibi oluyor ama ne zaman insanlar gidiyor hayat normale dönüyor. Ben ilk bir ay evde hiçbir şey yapmadım, kayınvalidem ve annem kaldılar. Zaten düzen namına bir şey yok. Herkes ooo kolay günlerin, ne var emzir yatır diyordu ama ağızlarına çarpmak istiyordum. Sürekli emzirmek, kimi zaman saat başı kimi zaman 2 saatte bir uyanan, tok olmasına rağmen ağlayan bebek, sürekli kaka yapması ve alt değiştirmek, uykusuzluğa alışamamış olmak falan çok yorucuydu hele bir de gaz sancıları varsa. Merak etme her geçen gün daha iyi oluyor düzen adına. Ve ne zaman insanlar çekiliyor sen kendi düzenini kuruyorsun. Bir kça gün sonra aslında evinin işini de çok detaylıca olmasa da yapabildiğini farkediyorsun.
 
Teşekkür ederim. Anneme geldim. Allah ondan Razı olsun. Morel de oldu bana.

Canım hatırlamazmıyım hiç. Çok teşekkür ederim. Ne günler yaşadık evet kolay bulmadım yavrumu. Evet biraz sıkıldık ama bugünler de gececek. Anneme geldim.

İnşallah dünden beri yürüyemiyorum. Acile gittik sebep bulamadılar. Anneme geldim inşallah hersey daha iyi olacak.

2 kere geldi kp. Yanlarında emzirmek zorunda kaldım
Anlayışsız olunca böyle oluyor. Kv takılarını bile mevlütte takcaz demişti neymiş onlar altın takacakmış bizim onlara ziyafet vermemiz lazımmış. Pes diyorum. Ki zaten artık mevlütte gelme şansları bile yok. Oje sürerim karısırlar kolsuz giyerim karısırlar bıkmıştım artık.

Canım aynı zamanda geceleri ara ara nefes alamıyorum öksürük geliyor öksüremiuorum nefesim tıkanıyor sanki biri boğazımı sıkıyor öyle uyanıyorum. Ona da iyi gelir mi ki.

Yorumunuz beni gülümsetti mutlu etti teşekkür ederim

Allah analı babalı büyütsün kuzunuzu
eşinizin doğum izni yıllık izni vs yok mu neden evde değil
o olsaydı keşke az biraz yardımı dokunurdu
Eşim 5 gün evde. Yardımı var çok şükür. Baş başa kalınca bebek ağlar ben agrılarım dan ağlarım onuda ağlar gördüm. Büyük sınavdayız. Rabbim yardım etsin. İlk bebeğimiz tecrübesiziz. Ama şimdi anneme geldik. Evi biraz soguk benim evim kadar rahat değil ama idare edicez. Burda biraz kendime geldim
 
Ah ne güzel. İnşallah bende cabuk toparlarım. Göğüs ucum yok ememiyor. Göğüs koruyucu aldım. Onuda alana kadar ortalığı yıkıyor. Sarılık baslangıcı var bol bol emzirmem gerek. Kilosu azalmış. Çok ağlıyor. Allah tan anneme geldim altını alması bile büyük nimetmiş şuan. Çünkü doğrulmam zor tuvalete gitmek ızdırap ağrılarım var. Böyle değildim Bi anda oldum bende anlamadım. İyileşsem Bi an önce
 
Bana zaman hiç geçmeyecekmiş gibi geliyordu, ben de yaralarla mücadele ettim 1 ay boyunca parça kopmuştu resmen. Ayy ne günlerdi diyebiliyorum şimdi daha rahatım az çok bir düzen oluşmaya başladı. Ben de ruhen toparlayamadım bir türlü.
 
insanların bu mutlu gunlerını burunlarından getiren herkesi allaha havale ediyorum,
4 gunluk lohusa kadının cektıgıne bak

madem kocan olacak adam anasıyla anlaşamıyor senın yanına nasıl bırakıp gidiyor ,herşey beklenır o kadından ,
ama merak etme , biraz türkçe olacak ama eşşekkkk gibi gelecekler evine
 
Canim benim bebisin hayirli olsun .Ben de seni merak ediyordum.
Doğumu kv ler yapiyor herhalde .Ben dahil bir cok lohusayi depresyona sokan bu tipler.
Kendileri pofpoflanmak istiyor .Lohusa gelinden hizmet bekleyip ,nasil cildirtirim diye düşünüyorlar .
Lütfen üzülme. Yaşananları düşünme sadece bebeğine odaklam 1 ay icinde duzen kurmaya başlayacaksın. Uzerindeki bu stres azalacak .
Kendine zindan etme gunlerini .Bebeğine harca enerjini .
Ben cok üzüldüm, lohusayken yasadiklarimi bir daha yasamak istemezdim. Benim kv de de burnumdan getirdi .Bebegi emzireceğim vakit kac kez kucağımdan cekti kavga ettik .Mamaya baslamak zorunda kaldim .
Hepsi gelip geciyor kurtulmussun sen ona bak .Silerse silsin 2 gun sonra pervane olur .
 
Bütün suc esinin, karakterli erkek annesine de babasina da rest çekebiliyor üzgünüm esinde is yok.. Bosver şimdi onları, bebisine odaklan kimseye de kendini ezdirme, gerekirse bagir cagir
 
Ah canım ne zor günlermiş. Agrım var ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum. İnşallah bu günlerde geçecek. Pervane olamazlar artık cunku eşim asla istemiyor bana da baban öfke ile söyledi derse de kabul etmicem. El gibi olacaklar uzaktan bakacaklar.
Hersey gecer ama bu günler unutulmaz. İyiki annem varmış. Anneme hamile iken demiş ki bebek olunca bunlar bakamazlar ayrılırlar bu ne demektir ya. Bi kız annesine söylenir mii ne kadar terbiyesiz hadsiz insan lar. Böyle insanlar hayatımda olmasın daha iyi.

Bütün suc esinin, karakterli erkek annesine de babasina da rest çekebiliyor üzgünüm esinde is yok.. Bosver şimdi onları, bebisine odaklan kimseye de kendini ezdirme, gerekirse bagir cagir
Rest çekti hep çekiyor ama anlayışsız ve yüzsüz insanlar onlar. Eşim istemiyor kesinlikle. İnşallah bugünlerde gececek
 
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.

Size verebileceğim tavsiye eşinizi bebek bakımına dahil etmek. Yardımi eşinizden istemek.

Hem o baba olmayı öğrenir . hem sizin ruh haliniz açısından daha iyi olur.

Kolay gelsin :)
 
Eskiler, “ilişkiden sonra, boy abdesti almadan emzirmemek gerekir” derler..hatta “helal süt emmiş” deyimi bununla alakalıdır..ek bilgi:)

Size hak veriyorum, minicik bir can, dikişler, gelen-giden, ev işleri..fakat antidepresan kullanan insan alıngan olur, ilaçların sakinleştirici etkisinden dolayı sürekli uyumak isterler..kv.niz cahil olabilir, yetiştiriliş tarzı öyle olabilir ama kadın anlamayacak ve değişmeyecek..bebek çikolatalarını başka bir yere koyun, ikram edeceğiniz lokum masanın üzerinde dursun gibi basit önlemlerle önüne geçin bu tarz durumların.

Kaynanasıyla aynı evde yaşayıp, birde onlara hizmet eden var..en azından böyle dertleriniz yok.herşey yoluna girer..şimdi bile üstesinden geliyorsunuz..kv.niz psikolojik olarak rahatsız ona o gözle bakın çünkü ne sizi anlar, ne de size hak verir..

Bebeğinizle; sağlıklı, mutlu ömürler diliyorum
 
Sen ne zorluklarla kavustub yavruna .Sakin aldirma .3 kisilik cekirdek bir ailesiniz artik .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…