Lohusayım başkaları benden lohusa!!!

benımde 50günlük kızım var, kaynanam su verelım dıye tutturdu 1 aydır. dıokı ''1 tatlı kasıgı veriyim''. olmaz dıyorum ''barı 1 cay kasıgı verıyım'' dıyo:) illa su vericek:) ben olmaz dedıkcede kızıma dıyo kı'' oo yavrum benim öldün susuzluktan kimbilir nasıl susamıssındır sen simdi,susadıgın için aglıyosun dimi'' kızıma böle şeyler sölüyo hep. kızım ne zaman aglasa susuzluktan aglıyo dıyo. su olayına takmıs durumda kadın yanı:)

vermecnm verme benımkıde dıyordu bende doktora goturdum onuda alıp orda sordum su verıyımmı doktor dedı sakın senın sutunden alıyo o suyu dıye bırde dıyordukı memelerını ov sut dolar fılan onuda sordum doktora hayır dedı sut bıle akabılır ama sakın ovmuycaksın dedı benımkıde baktıkı her verıdgı akıl ters sarıyo yavas yavas sustu ama her seferınde kaf sokuyo :D

senini susmus iyi ki, bizimkinde susmak falan yok, nerde kocakarı adeti var onları sölüyo bana. o cocukları dogdugu gun sekerlı su verırmiş. bide carsafa koyup sallayalım dıo hep. olmaz dıyorum, 5dk yıne söluyo carsafa koyup sallayalım:) gecenlerde esımın teyzesıyle yengesı geldı, onlara kızın odasını gösterıyodu kayınvaLdem, dolapları actı ve dedı kı : ''bakın herseyı ben ördüm''. şok oldum o an. hıç bişe dıyemedım. kızımın 40a yakın yelegı hırkası var, 2tane ördu kendı. gerı kalanını hep kendım ördüm ve annanem ördü. benım butun emeklerımı çöpe atıp herseyı ben ördüm,ben yaptım dedı:oklava:

benımde 50günlük kızım var, kaynanam su verelım dıye tutturdu 1 aydır. dıokı ''1 tatlı kasıgı veriyim''. olmaz dıyorum ''barı 1 cay kasıgı verıyım'' dıyo:) illa su vericek:) ben olmaz dedıkcede kızıma dıyo kı'' oo yavrum benim öldün susuzluktan kimbilir nasıl susamıssındır sen simdi,susadıgın için aglıyosun dimi'' kızıma böle şeyler sölüyo hep. kızım ne zaman aglasa susuzluktan aglıyo dıyo. su olayına takmıs durumda kadın yanı:)[/QUOTE

sevdim ben bunu ::)))laelaelaelaelae enfeksiyon falan kapar çocuk bunlar çocuklarını büyütebilmiş allah korumuş

benim kayınvalidem dogumdan 15 gun once geldi dogumdan 15 gün sonra fln gitti. dogum oncesinde annemi hizmetçi gibi kullandı dogumdan sonra da devam etti bunu yapmaya. annem hiç karışmadı sagolsun hatta beni yatıstırdı "sen bilirsin kızım" dedi her seferinde. ama kaynanam bu cocuk doymuyo yediklerin gaz yapıo bebekte üşütüyosun ondan bole. kimyon kaynatalım bebege verelim gazı gecsin.... daha neler neler unutmak istedigim için cok dile getirmiyorum. eşime daha doguma giderken dedim ne annemi ne anneni istiyorum ikinci dogumda die :D annem bana hiç karısmadı ama sancılarım geldiğinde cok sıktım kendimi o üzülmesin die bu yuzden 3 gun sancı cektim. her neyse yeni dogum yapacak arkadaşlar şimdiden anne ve kaynanalara deyin "doguma girince gelin anne" die erkenden toplamayın başınıza yoksa sıkıntı oluyor. ben dinlemedim bu tavsiyeyi siz dinleyin.. sizin iyiliğiniz için.

bende kötü bir lohusalık geçirdim o dönem kime gıcık olduysam şu an hala nefret ediyorum ... o dönemde kayınvalideme bende bebeklerime oğlum deme onlar senin oğlun değil torunum de demiştim düşünün artık içinde bulunduğum depresif durumu.....

benim lohusam kocam, nefes aldırmıyor bana, bebek 20 günlük oldu arsız da sağ olsun emiyor kusuyor ve hala gece gündüzü ayıramadı. uyumayınca sütüm yetmiyor oluyor, kusunca yaramıyor oluyor. normalde hiç kırmaz kalbimi anlatamadım bu sözlerin beni üzdüğünü :(

ay 15-20 gün sonra doğum yapıcam..şimdiden sinir basıyo bana..kocakarı hurafelerini duyurmaya başladı herkes..annemler henüz gelmedi..nekadar geç gelseler okadar iyi..çünkü eşimin ailesiyle aynı apartmandayız..ve sülalesiyle aynı mahalledeyiz..bizimkilerde gelince bizim ev curcuna..düşünmek bile istemiyorum..max. 20 gün sonra göndericem herkesi..insanlar cahil,düşüncesiz..bebek görmeye değil,elişisini alıp muhabbete geliyorlar..gün yapıyoz sanki..allah yardımcımız olsun..saygıda kusur etmek istemem ama insanın da bir patlama noktası var..

benim kayınvalidem de beni deli etti.doğumdan önce kayınpeder kayınbirader hepsi toplanıp geldiler.kayınpeder kaynanadan daha beter her şeye karıştı.Çocuğa emzik verecem diye tutturdu bir de.kaynana da annemi sığdırmadı.lohusalığım berbat geçti.şimdi kaynanama da kayınbabama da gıcık oluyorum:)

benımde 50günlük kızım var, kaynanam su verelım dıye tutturdu 1 aydır. dıokı ''1 tatlı kasıgı veriyim''. olmaz dıyorum ''barı 1 cay kasıgı verıyım'' dıyo:) illa su vericek:) ben olmaz dedıkcede kızıma dıyo kı'' oo yavrum benim öldün susuzluktan kimbilir nasıl susamıssındır sen simdi,susadıgın için aglıyosun dimi'' kızıma böle şeyler sölüyo hep. kızım ne zaman aglasa susuzluktan aglıyo dıyo. su olayına takmıs durumda kadın yanı:)[/QUOTE

sevdim ben bunu ::)))laelaelaelaelae enfeksiyon falan kapar çocuk bunlar çocuklarını büyütebilmiş allah korumuş

Ay bu kaynanaların hepsi mi aynı ya.Benim kaynanam da aynı fifirde.Yok bebek susar.Anne sütü yetmez mama alması lazım..Bebeklerim yolda şimdidden stres oluyorum.Ama ben ilk etapta annemi çağırıcam.Zaten evimiz küöük aynı anda gelemezlerşakkıdı

senini susmus iyi ki, bizimkinde susmak falan yok, nerde kocakarı adeti var onları sölüyo bana. o cocukları dogdugu gun sekerlı su verırmiş. bide carsafa koyup sallayalım dıo hep. olmaz dıyorum, 5dk yıne söluyo carsafa koyup sallayalım:) gecenlerde esımın teyzesıyle yengesı geldı, onlara kızın odasını gösterıyodu kayınvaLdem, dolapları actı ve dedı kı : ''bakın herseyı ben ördüm''. şok oldum o an. hıç bişe dıyemedım. kızımın 40a yakın yelegı hırkası var, 2tane ördu kendı. gerı kalanını hep kendım ördüm ve annanem ördü. benım butun emeklerımı çöpe atıp herseyı ben ördüm,ben yaptım dedı:oklava:

Hah br de şekerli su mevzusu var tabi.Neymiş bebek doğunca şekerli su verilecekmiş.Verilecek mişki bebek sarılık olmasınmış.Hey Allahım ne günlere kaldık

gercekten bu lohusalık cok farklı bir durummuş...
beniyim lohusa yoksa cevremdekiler mi anlamadım,yalnızca sunu anladım hepimiz aynı durumları yasıyoruz,hepimiz bu en önemli gunlerimizi acı cekerek atlatmaya çalışıyoruz,sadece anlayış ve birazcıkta olsa ilgi bekliyoruz ama kimse bunu görmek istemiyor...
ben kendimi avutuyorum bu gunlerde gececek diye,ama delipte gececek biliyorum....

bende aynı durum var.. ama başka açıdan.. sanki kayınvalidem doğurmuş gibi kıymetli oldu.. inanmıyorum yaa.. bebişe öyle çok karışmaz.. ama bebişim doğduğundan beri eşimi parmağında oynatıyor resmen.. bu evin hanımı ben değilim de o sanki... eşim beni çok şaşırttı bu iki ayda... annesinin bir dor.. eşim bir dediğini iki etmiyor annesinin.. benimse esamem okunmuyor:( ben de kötü gelin olmamak için susuyorum.. bu da geçer desin birisi.. nooluurr...
sevgiler..

bende aynı durum var.. ama başka açıdan.. sanki kayınvalidem doğurmuş gibi kıymetli oldu.. inanmıyorum yaa.. bebişe öyle çok karışmaz.. ama bebişim doğduğundan beri eşimi parmağında oynatıyor resmen.. bu evin hanımı ben değilim de o sanki... eşim beni çok şaşırttı bu iki ayda... annesinin bir dor.. eşim bir dediğini iki etmiyor annesinin.. benimse esamem okunmuyor:( ben de kötü gelin olmamak için susuyorum.. bu da geçer desin birisi.. nooluurr...
sevgiler..

buda gecer canım uzağa değil geriye dön bir bak hayatında neler neler gecip bitmedi mi...

benim kızım annemin ilk torunu kayınvalidemin beşinci. ama gene de değişen bir şey yok ikisi de yedi bitirdi beni. çocuk doymuyormuş. hele kayınvalidem doymuyor bu dedi emzir dedi. göğüslerim o kadar akardı ki ped yetiştiremezdik o göğüsleri kurutmayı başardı ya ona helal olsun. söylüyor diye emzirirdim çocuk çok yemekten kusardı. kusmak da öyle böyle değil mideyi tamamen boşaltırdı. tekrar acıkırdı ne verecem? yarım saatte bir göğsünü dolduran mucizevi bir insan değilim. çocuğum mama da yemez biberonu tutamaz acından ağlar dururdu. sonra da suçlu ben olurdum doyuramıyormuşum. sütüm olmazmış tabi yemiyormuşum. sütüme nazar değirmişmişim süt içsem su olur dermişmişim o yüzden sütüm olmazmış. çocuğa da nazarı ben değirmişim annenin nazarı değermiş. ne desem maşallah de senin nazarın değiyor diyor bana kendi çocuğum için böyle diyor. onu nasıl boğazlamamışım bak hayret ediyorum kendime.
yanından kaçar anneme giderim gene aynı terane çocuk gazından çıldırıyor. gaz diye bir şey yok çocuk açmış. emziririm kusar ah ölesim geliyor yazdıkça. annemin 4 çocuğu var gazdan haberi yok. kayınvalidemin 3 oğlu alt atında 3 torunu gazdan haberi yok. ama bir daha çocuğum olsun, yeminler olsun gidecem yanlarına 2 saatten 1 dk önce emzirmeyecem. böyle geberecekler hırslarından da bir kelime etsinler ben onlara yapacağımı bilirim. anneme az bağırmadım ama kayınvalidemin yaptıkları içimde kaldı.
bana geçenlerde diyor ki, kızım senin sütün çoktu da çocuk çok kusuyordu. aa farkına vardın demek diyorum valla ne yapayım ben aç sanardım meğerse çocuğun gazı varmış diyor. hatasını bilmesi de büyük bir şey tabi.
geçenlerde eltim doğurdu ona aç bu kızım, sütün doyurmuyor gibi laflar etmiyor. kadıncağızın sütü de yok. ama en azından kafası rahat. göğsümü kontrol etmiyor diyor. tabi etmez dedim. gögsümü eller kontrol ederdi boş bu falan derdi. en son tepem attı bir bağırdım benim göğsüme dokunmayacaksın artık diye. bir de gevrek gevrek soruyor niyeee? olan sütümü de kaçırıyorsun dedim neye uğradığını şaşırdı. eltim 1 aylık bebeği 2.5-3 saatte bir emziriyor. tek kelime edemiyor. tabi herkes gücü yettiğine. desin de görsün dünya kaç bucakmış.
emzik emen biberon emen çocukları seviyor diye çocuğumu emziğe alıştırmaya çalıştı. doğar doğmaz yememiş içmemiş gitmiş bakkaldan emzik almış. kafayı yemiş ya. hemşire bir bağırdı buna neye uğradığını şaşırdı. aylarca uğraştı delirdi ama alıştıramadı emziğe. biberona da 3.5 ayda ancak alıştırmayı başardı. ondan sonra da çocuk beni bıraktı diyor ki zaten senin sütün yoktu. NASIL YOKTU O PEDLERı KıM ISLATIYORDU diyorum cevap yok. bir de ona buna sütü yoktu bunun diyor. şöyle bir tokatı bassam rahatlarım ancak.

bidaha lohusa olmamak için doğurmıcam.....
o ne biçim bir dönem yaaa...
bir bebek hayatımızı nasıl daha doğrusu insanları nasıl değiştirir gördüm
herkezi çok iyi tanıdım

bu konuda en çok ben dertliyimdir heralde.. kafama çok takıyodum, stresten sütüm kesilecekti :( bi kaç tanesini yazayım ki bunlar hala söyleniyo
bu çocuk basmıyo, kalça çıkığı var bunda ( bebeğim 5 aylık)
grip olunca hemen nane limon verirlerdi yavruma benden gizli ( tüm gece durmazdı)
örümcek almışlar, 4. ayında oturtmaya çalışıyolar ona..
sütün yok senin, kesilmiş diye diye de kesilecek kadar azaldı sütüm...
üşütmüşsünüz, hasta bu çocuk ( bi kere hapşırdı diye)
bi yere giderken çok sarıyosun çocuğu bunalıyo ( battaniyesini kastediyolar)
daha neler neler :( Allah yardımcımız olsun.. en çok canımı sıkan da basmıyo diye kalça çıkığı teşhisi koymaları.. bebeğim 5. ayını bitirdi.. olabilir mi sizce???

Back
X