• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusayım dertliyim

girlinred

Ne mutlu Türküm diyene 🇹🇷
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
16.793
33.248
798
eşimle iletişim sorunlarım tam gaz devam ediyor. bir hafta önce bebeğim kırk günü geride bıraktı. bu süre zarfında annem,babam bende yatılı kaldılar memleketten gelip. kv 15 gün kadar kalıp memlekete döndü. geçen hafta kp geldi, babamı yolcu ettin, annem bu haftasonu gidecek, görümcemle kv gelecekler, görümcem evli 2 çocuklu, kp de sanırım dönecek. evde durum bu.
geçen gün eşimin çocuğum olsun diye adak adadığını ve bebeğimizin doğumundan sonra da kurbanı kestirdiğini öğrendim. kendisi söyledi. haberim yoktu. ''neden adak adadın ki duyan da senelerdir çocuğumuz olmuyor sanacak, evlendikten sonra mı adadın'' falan gibi sorular sordum. eşim de ''ne saçma sapan sorular soruyorsun, insan Allah kabul etsin der bırakır'' dedi. susup kaldım çok üzüldüm. sonuçta olsun diye adak adadığı o çocuğu ben doğurdum, herhangi biri değilim ki soru sormaya hakkım olmasın. bunu açıklayan bir nnotu odamıza iliştirdim akşamüstüydü. gece yatınca bana lohusalıktan dolayı evin kalabalığının üstüme üstüme geldiğini, bundan dolayı ailemi de hep azarlayıp çok ayıp ettiğimi falan söyledi, kendisine bozulmmamı da bu depresyona bağladı. kadınlarda bu depresyon olurmuş ona göre, bende de olması normalmiş, ben zaten beceriksizmişim, öyle gece uyumayıp gündüz de kafa dağıtabilen tiplerden değilmişim, büyükler evimizde olduğu için ayaklarımı uzatıp oturmaktan fedakarlık etmek bile büyük bir şeymiş benim için, o yüzden benden fazla bir şey beklemiyormuş... başımdan aşağı kaynar sular döküldü. sağol ya falan dedim, yorganı başıma çekip ağlamaya başladım. o da tv kumandasını falan fırlattı, biliyordum bunları cımbızlayacağını neden söyledim falan diye ufak çapta kriz geçirdi. şimdi konuşmuyoruz aynı evin içinde.
uzun oldu kusura bakmayın. ama bende mi bir anormallik var bilemiyorum. bu sözlere kızmayacak kadın tanımıyorum. ne yapmalıyım? ben alıngan mıyım? yorumlarınızı bekliyorum.

Çok hassas bir dönemdesiniz, küçük meselelere üzülüp ağlamanız çok normal. Bence eşiniz de bunu söylemeye çalışmış ama pek çok erkek gibi doğru ifade edememiş. Eşinizin iyi niyetini göz ardı etmeyin ve onun için de zor bir dönem olduğunu unutmayın. Alınganlığı engelleyemezsiniz ama farkında olursanız kırdıklarınızı toplamak kolay olur.

Çok hassas bir dönemdesiniz, küçük meselelere üzülüp ağlamanız çok normal. Bence eşiniz de bunu söylemeye çalışmış ama pek çok erkek gibi doğru ifade edememiş. Eşinizin iyi niyetini göz ardı etmeyin ve onun için de zor bir dönem olduğunu unutmayın. Alınganlığı engelleyemezsiniz ama farkında olursanız kırdıklarınızı toplamak kolay olur.

eşimin benden gizli iş yapması, sorunca da başından savması falan normal mi? bilmiyorum o beceriksizsin, kendini oyalayanlardan değilsin falan lafları beni çok kırdı. insan böyle mi söyler ya... sarılıp okşayan, güzelce konuşup karısını avutan tipler yok mu?

Ne dediğini anlamadım
gece uyumucan
gündüzce kafa dagıtıcan
nasıl olcak cocugu kim bakıcak
benmi yanlıs anladım

Sanirim ikinizde biraz abartmissiniz .suan en mutlu olmaniz gereken bir donem bu giden gunleri tekrar yasayamayacaksiniz, bebeginizin ilk aylarini boyle birbirinizi hirpalayarak heba etmeyin .
Ve gercekten evdeki o kalabaliktan kurtulup bir an once basbasa kalmalisiniz ..
Bebek dogdugunda akika kurbani kesilir beki esin onu yerine getirmek istemis ama adini falan bilmedigi icin adak demis olabilir sana. Senin sorman gayet normal .. sanirim esin baska olaylar yuzunden icine attiklarini parca psrca cikartiyor ..
Ben sabirli olmani ona anlayis gostermeni ve acik olmani tavsiye ederim .
Sanirim evdeki kalabaliktan rahatsizsin haliyle buda cok normal ve taze anne degisen hormonlar yuzunden normalde vermeyecegi tepkileri verebiliyor vede zaman zaman sesini yukseltiyor bunu esin farketmis ve dile getirmis sende kabul et evet ben boyleyim bir cok kadin gibi lohusaligimin tadini cikartmak istiyorum, evde rahat dolasmak, bebegimi rahat rahat ulu orta emzirmek, salonda uzanip tv izlemek icimden geleni yapmak istiyorum de. Ev cok kalabalik bebege adapte olamiyorum bunun icin zaman gerekiyor senden anlayis istiyorum de .. Bence sende oda bu durumu kabullenince aranizdaki sorun halledilecek ..

Bu arada bebisin hayirli olsun gule gule buyut ;)

dogumdan sonra herkes farklı farklı sorunlar yaşıyor
sizin durumunuzda normal
benim anlamadıgım ev neden o kadar kalabalık
o gidiyor öbürü geliyor
kp baba görümce çocuk kv anne
ay yazarken bunaldım
bu kadar kalabalıkta nasıl rahat ediyorsunuz

Gizli iş dediğiniz Allah rızası için kurban kesmiş, soruları geçiştirmesi hoş değil ama gayet basit ve sıradan bir davranış. Hepimiz hayatımızda pek çok kez yaparız bunu. İnanın lohusa olmasanız bu kadar önemsemezdiniz.
Bu arada kurbanı da sağ salim kucağımıza alalım diye adamıştır. Gerçekten üzülecek bir şey yok ortada, eşiniz anlayışlı olmaya çabalamış ama doğru cümleler kuramamış.

Ay ben burda daraldım sizin evin trafiğine, ama herkes senin için uğraşıyor sonuçta tabi. Eşin nerde nasıl konuşacağını pek bilmeyen biri gibi geldi bana yada oda bi dönem geçiriyor. Haklısınız o şekilde söylemesi saygısızlık olmuş, umarım konuşup anlaşırsınız.

ev harbiden çok kalabalık o konuda eşinle hemfikirim senin ailen onun ailesi gelen giden offf ben bunaldım, sen hiç sıkılmadın mı, eşin ve çocuğunla baş başa kalıp yeni hayatınıza alışmak istemedin mi, adak mevzusunu da biraz abartmışsın sanki, benimde adağım var yıllardır çocuğum olmuyo değil hatta tam tersi istedim ve Rabbim ol dedi şükür ama bu bir adak, uzatmaya gerek yokmuş harbiden hele ki gurur yapıp sanki yıllardır çocuğumuz olmuyo noktasına getirmek gereksiz, tüm bunların yanı sıra eşinde Romeo sayılmaz tabiki o da ayıp etmiş amacını aşmış söyledikleri

anladığım kadarıyla eşiniz akika kurbanı kestirmiş, çok da güzel yapmış allah kabul etsin, çocuk dogdugunda allaha şükretmek için kesilen bir kurbandır , illa olmadığıyla ilgili bir durum değildir .

loğusalık depresyonu yaşıyor olabilirsiniz , sakin olmaya çalışın, ama o kadar kalabalığa ne gerek var anlamadım :44: böyle bir durumda ben eşimden yada sözlerinden değil o kadar gelen gidenden rahatsız olurdum sanıyorum, belki sizde onlara sıkılıp eşinizi mi yanlış anladınız acaba ? bütün o gelen gidenler , evdeki curcuna sizi rahatsız etmiyor mu ?

bence bebeğinize odaklanın, keyfini çıkarın ,bana göre eşinizin söylediklerinde bi yanlışlık yok gibi , ama üslubu yanlış olmuş !

hayır arkadaşlar akika kurbanı değil. eşim şahsi olarak adak adamış.
kalabalıktan tabii ki rahatsızım. ama sonuçta bunlar en yakınlarımız ve bebeği görmeleri gerekiyor. halası görmesin mi yani tek yeğenini... bu arada kardeşim de gelip bir hafta kaldı söylemeyi unuttum :) bu konuda bir şey diyemem yani. ama mesela şimdi kp gelip beş gündür bende kalması normal mi? annem gitmiş olsaydı ben napacaktım? sabah sekizde kalkan adama kahvaltı nasıl hazırlayavacaktım gece uyumamış halimle bilmiyorum. işte eşime bunları açıklamak çok zor. her erkek gibi sabah işe gidip akşam eve geliyor. her zaman ne giyiyosa onları giyiyor. benim gibi sabahtan akşama kadar evde insanlarla oturmuyor. şimdi tişörtlerim içinde üstüme çok azı uyuyor. onların da kimisi geniş yakalı, kimisi kolsuz. her şey herkesin yanında giyilmiyor. bebeğin bakımlarını yapmak için girmek zorunda olduğum oda evin en sıcak odası. lohusa olduğum için daha çok terliyorum, üstümü değiştirmk isteyip giyecek bir şey bulamamak falan zorlanıyorum. eşime bunları anlatamıyorum çünkü hamile bile değilken de tembel olduğumu düşünüyordu.

Ne dediğini anlamadım
gece uyumucan
gündüzce kafa dagıtıcan
nasıl olcak cocugu kim bakıcak
benmi yanlıs anladım

gündüz annem falan evde ya. yemek yapıyor, bebeğe bakmama yardımcı oluyor. ben gece yorulsam da gündüz kendime zaman ayırabilirim, kafa dağıtabilirim. eşim olacak robot bunu olası sanıyor.

Eşin adağını sana söylememiştir.Çünkü çocuğu olsun istemiş,bunun için adak adadım dese seni de strese sokacak,ya olmazsa korkuları başlayacaktı.Ya da içinden gelmiştir.Bunu da söylemeye çekinmiştir.İnsan psikolojisi.Bence burda alınacak,gizli bir iş yapmış durumu yok.Bak ne güzel ki,senin şu an ki psikolojini çok iyi anlayabiliyor.Bak böyle her lafa söze takılırsanız,evlilik zor yürür.Ne güzel bebişiniz sağ salim doğmuş.Evliliğinize yeni bir neşe gelmiş.Kalabalıkta olur,gelen giden de olur.Allah gelen gidensiz bırakmasın.

Eşin adağını sana söylememiştir.Çünkü çocuğu olsun istemiş,bunun için adak adadım dese seni de strese sokacak,ya olmazsa korkuları başlayacaktı.Ya da içinden gelmiştir.Bunu da söylemeye çekinmiştir.İnsan psikolojisi.Bence burda alınacak,gizli bir iş yapmış durumu yok.Bak ne güzel ki,senin şu an ki psikolojini çok iyi anlayabiliyor.Bak böyle her lafa söze takılırsanız,evlilik zor yürür.Ne güzel bebişiniz sağ salim doğmuş.Evliliğinize yeni bir neşe gelmiş.Kalabalıkta olur,gelen giden de olur.Allah gelen gidensiz bırakmasın.

evet kalabalık olmak bir dert olmamak bir dert. ben de bu yüzden yakınmamaya, onlar bizim ailemiz deyip sessiz kalmaya çalışıyorum.

Sanirim ikinizde biraz abartmissiniz .suan en mutlu olmaniz gereken bir donem bu giden gunleri tekrar yasayamayacaksiniz, bebeginizin ilk aylarini boyle birbirinizi hirpalayarak heba etmeyin .
Ve gercekten evdeki o kalabaliktan kurtulup bir an once basbasa kalmalisiniz ..
Bebek dogdugunda akika kurbani kesilir beki esin onu yerine getirmek istemis ama adini falan bilmedigi icin adak demis olabilir sana. Senin sorman gayet normal .. sanirim esin baska olaylar yuzunden icine attiklarini parca psrca cikartiyor ..
Ben sabirli olmani ona anlayis gostermeni ve acik olmani tavsiye ederim .
Sanirim evdeki kalabaliktan rahatsizsin haliyle buda cok normal ve taze anne degisen hormonlar yuzunden normalde vermeyecegi tepkileri verebiliyor vede zaman zaman sesini yukseltiyor bunu esin farketmis ve dile getirmis sende kabul et evet ben boyleyim bir cok kadin gibi lohusaligimin tadini cikartmak istiyorum, evde rahat dolasmak, bebegimi rahat rahat ulu orta emzirmek, salonda uzanip tv izlemek icimden geleni yapmak istiyorum de. Ev cok kalabalik bebege adapte olamiyorum bunun icin zaman gerekiyor senden anlayis istiyorum de .. Bence sende oda bu durumu kabullenince aranizdaki sorun halledilecek ..

Bu arada bebisin hayirli olsun gule gule buyut ;)

teşekkür ederim :)
bu arada eşim senin için ayaklarını uzatmamak bile büyük fedakarlık derken tembelliğimie atıfta bulunuyor. biz çünkü akşamları hep uzanırız pek oturmayız normalde ikimiz evdeyken. yani gerçek anlamda fedakarlık gösterdiğimi düşündüğü falan yok burası yanlış anlaşılmış sanırım :)

canım sen lohusasın, yani hassas dönemdesin
eşin de bence evdeki olağanüstü kalabalıktan çok bunalmış
benim anlamadığım annen baban neden 2 aya yakın süredir sizdeler
onlar o kadar kalıyorsa kv kp görümce de o kadar kalcak olsa
hiçbişey diyemezsiniz de

bence kalabalık eşini germiş ve kaba bir dille hitap etmiş beceriksizsin diyerek
dediysen annene gitme yapamam falan diye duyduysa ondan kaba bir şekilde böyle demiştir
tabiki eşini haklı bulmuyorum
keşke herkes kısa süre kalsaymış
ikinizde bu kadar gerilmezdiniz...

cnm bence çok haklısın. lohusa olduğunu hassas olduğunu bile bile neler söylemiş. tembel fln. ne kadar ayıp. senin en çok manevi desteğe ihtiyacın olan zamanda yaptığına bak.

Buraya kadar haklısın. Amaaa sende lohusa olduğun için alıngan olabilirsiin. ona sarıl. ona çok ihtiyacın olduğunu söyle. öp. zor bir dönemden geçtiğini hamilelik doğum lohusalık yeni bir bebek . her şeyin ağır geldiğinden bahset. kaleyi içten fetih et bence. tatlılıkla. kendinide fazla üzme. sonra doğum sonrası depresyona girersin. ben girdim neler çektim.

gelen giden çokmuş. çocuğu ver baksınlar. kafana göre takıl. iş fln yap rahatlarsın. çocuğunu alıp açık havaya çık. bir yerde otur çay iç. kendini ferahlatacak bişeyler yap. bu zor dönemde birbirinize ihtiyacınız var. kavga etme eşinle

canım sen lohusasın, yani hassas dönemdesin
eşin de bence evdeki olağanüstü kalabalıktan çok bunalmış
benim anlamadığım annen baban neden 2 aya yakın süredir sizdeler
onlar o kadar kalıyorsa kv kp görümce de o kadar kalcak olsa
hiçbişey diyemezsiniz de

bence kalabalık eşini germiş ve kaba bir dille hitap etmiş beceriksizsin diyerek
dediysen annene gitme yapamam falan diye duyduysa ondan kaba bir şekilde böyle demiştir
tabiki eşini haklı bulmuyorum
keşke herkes kısa süre kalsaymış
ikinizde bu kadar gerilmezdiniz...

lohusa kırk gün yalnız bırakılmazmış inancından hareketle işte kırkı çıkana kadar kaldılar. eşimin kalabalıktan rahatsız olduğunu pek sanmıyorum. canı isteyince odamıza çıkıp uyudu, dışarıda gezdi.

cnm bence çok haklısın. lohusa olduğunu hassas olduğunu bile bile neler söylemiş. tembel fln. ne kadar ayıp. senin en çok manevi desteğe ihtiyacın olan zamanda yaptığına bak.

Buraya kadar haklısın. Amaaa sende lohusa olduğun için alıngan olabilirsiin. ona sarıl. ona çok ihtiyacın olduğunu söyle. öp. zor bir dönemden geçtiğini hamilelik doğum lohusalık yeni bir bebek . her şeyin ağır geldiğinden bahset. kaleyi içten fetih et bence. tatlılıkla. kendinide fazla üzme. sonra doğum sonrası depresyona girersin. ben girdim neler çektim.

gelen giden çokmuş. çocuğu ver baksınlar. kafana göre takıl. iş fln yap rahatlarsın. çocuğunu alıp açık havaya çık. bir yerde otur çay iç. kendini ferahlatacak bişeyler yap. bu zor dönemde birbirinize ihtiyacınız var. kavga etme eşinle

tembel kelimesini kullanmadı ama söyledikleri buna çıktı. doğumdan sonra eve geldiğimde de bir tatlı sözü esirgediği için ona ihtiyaçlarımdan bahsetmek istemiyorum anlamayacak nasıl olsa. ona da tesadüfen o günlere yığılan iş yükünü bahane etmişti.

teşekkür ederim :)
bu arada eşim senin için ayaklarını uzatmamak bile büyük fedakarlık derken tembelliğimie atıfta bulunuyor. biz çünkü akşamları hep uzanırız pek oturmayız normalde ikimiz evdeyken. yani gerçek anlamda fedakarlık gösterdiğimi düşündüğü falan yok burası yanlış anlaşılmış sanırım :)

sizin bir probleminiz yok bence..eşiniz odun (Kusura bakmayın)

Güler yüzlü ve nazik bir adam olmak bu kadar zor mu??? Bu erkekler neden böyle.??? hele ki böyle hassa bir zamanda..hele ki böyle güzel bir zamanda.bebek gelmiş...daha ne olsun.:16::16:

Back
X