• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusayım dertliyim

tembel kelimesini kullanmadı ama söyledikleri buna çıktı. doğumdan sonra eve geldiğimde de bir tatlı sözü esirgediği için ona ihtiyaçlarımdan bahsetmek istemiyorum anlamayacak nasıl olsa. ona da tesadüfen o günlere yığılan iş yükünü bahane etmişti.

ah şu erkekler ne kadarda ruhsuz düşüncesiz. Sen çocuğunu doğurmuşsun. hastneden gelmişsin. adam bir tatlı sözü esirgemiş. seni pamuklara saracağı yerde :(

sizin bir probleminiz yok bence..eşiniz odun (Kusura bakmayın)

Güler yüzlü ve nazik bir adam olmak bu kadar zor mu??? Bu erkekler neden böyle.??? hele ki böyle hassa bir zamanda..hele ki böyle güzel bir zamanda.bebek gelmiş...daha ne olsun.:16::16:

evet aynen öyle. zaten kendisi de aynı akşam iletişim özürlü olduğunu kabul etti. buna rağmen benimle konuşabilmek için elinden geleni yapıyormuş. görüşürken söyleseydi bunu evlenmezdik. evlenmek dururken hiç söyler mi... ben de anlayamadım yani aynı eve girince muhabbet artar sandım, bende öyle oldu gerçi ama onda olmadı.

evet adak olayında biraz abartmışsın sonuçta içinden gelmiş kesmiş Allah kabul etsin.. ama öte yandan senin de bunalman normal eviniz kalabalık lohusasın bebek bakımı.. bence bir an evvel baş başa kalmaya bakın ..

canım en güzel günlerinizi birbirinize sevgiyle saygıyla destek olacağınız günlerinizi böyle heba etme..

neşelen herşeyi güzel gör.. çünkü çok güzel bir varlık geldi evinize..

adak olayında senin alıngan olduğun büyüttüğün görünüyor.eşin de kendince içinde bulunduğun durumdan bahsetmiş.konuşmuş yani.. konuşmasa daha mı iyi.. HAYIR. üzme sıkma kendini..

adak dediğin şey öyle yayılmaz ki zaten.. eşisin tamam ama bu adak ya.. başka birşey değil.. senin bebekle ve kendinle ilgilenmen gereken bir dönemde bunun alım satımı vs bahsetmemiş olabilir. sonunda söylenir zaten.. adağım vardı kestim diye.. kendi ilgilenmiş. allah kabul etsin..

bence eşinin gönlünü al. allah kabul etsin de.. bir güleryüz bir sarılma yanağından bir öpücük kondur.. onun da hayatında birşeyler değişti. yeni bir başlangıç yapıyorsunuz.. evlilikte yaptınız ama bu sefer yüreğiniz titrediği biri için başlangıç yapıyorsunuz..

vay be herkes abartmışsın diyor :S
her şeye rağmen teşekkür ederim yorumlarınız için :)

vay be herkes abartmışsın diyor :S
her şeye rağmen teşekkür ederim yorumlarınız için :)
Yani esin incelik gostermemis, sen de biraz abartmissin. Da asil sorun bence su evin kalabaligi. Turk milletinin su bebek olunca eve dolusma meselesine sinir oluyorum. Bi birakin insanlar bir anlasin ne olduklarini, aile olduklarini. Bi biràkin bebek bir gorsun annem kim babam kim. Klisedir. Bebegrf buyukler bakar, anne bunàltilir, baba salondà uyur ve bebekle hic ilgisi yokmus gibi davranir. Gelen, giden.... Adi dà yardim ediyoruz. Bir kisi olsun yeter. Anneanne, babaanne, teyze vs. Digerleti gunduz gorsun gitsin. on gunlerce kalmak nedir?

Bence haklısın.
Adak olayını abartma denmiş de adak adadığını vs söylemeyi unutmuş olabilir,
insanlık halidir, ama kurbanı kestirdiğini söylememesi
ve sizin bunu sonradan öğrenmeniz çok çok garip bence.

Ayrıca siz annelik sendromu yaşıyorken o da babalık sendromu yaşıyor olabilir.
Bazı erkeklerde de görülen bir durum.
Fakat yine de eşinizin size özellikle bu dönemde daha ılıman davranması gerek.
Ne demek beceriksizsin falan.
Sen yeni doğum yapmışsın elbette bir takım şeyler eskisi gibi olmayacak.

Bir de artık 40'ınız çıkmış.
Bebegine bundan sonra kendin bakabilirsin.
Bence bir önce yatılı misafirlerden uzak kalıp bebekli hayattaki düzeninizi oturtmalısınız...

Yani esin incelik gostermemis, sen de biraz abartmissin. Da asil sorun bence su evin kalabaligi. Turk milletinin su bebek olunca eve dolusma meselesine sinir oluyorum. Bi birakin insanlar bir anlasin ne olduklarini, aile olduklarini. Bi biràkin bebek bir gorsun annem kim babam kim. Klisedir. Bebegrf buyukler bakar, anne bunàltilir, baba salondà uyur ve bebekle hic ilgisi yokmus gibi davranir. Gelen, giden.... Adi dà yardim ediyoruz. Bir kisi olsun yeter. Anneanne, babaanne, teyze vs. Digerleti gunduz gorsun gitsin. on gunlerce kalmak nedir?

bebek görmeye gelenler zaten gelip gidiyorlardır. ama gelen misafiri karşılayacak olan yakınlar da lazım evde. ev işlerini de aynı şekilde yapacak birileri lazım. o birileri de anneanneler teyzeler halalar babaanneler pek tabi dedeler oluyor. onlarda sırayla gelip gidiyorlar. bunlar çok normal ve olması gereken.lohusaya ev işleriyle yemekle uğraşacak hali yok. bebekle ilgilenmesi lazım. kendinin dinlenmesi lazım.

yani aslında o kalabalıkta normal. yeni bir dönem bir bebeğin bakımı eve gelenler yeni düzen veya düzensizlikler hormonlar kişileri etkiliyor. annenin ve babanın burda yapması gereken geçici bir dönem olduğunu hissetmek düşünmek. yani şimdi bunları söylemek kolay ama işte o zaman böyle hissedip düşünemiyorsunuz.. eve gelenler de bizim için bize yardımcı olmak için geldiklerini düşünmemiz lazım.öyle anlar oluyor ki anne uykusuzluktan emzirirken bir an içi geçip uyaması orda da kimse yoksa bebeğin ölümüne bile sebep oluyor. dolayısıyla birilerinin olması lazım.. kontrol edilmesi anneyi dinlendirmesi lazım. bu kontrol bazılarının hoşuna gitmeyebilir ama benim canımın bir parçasının hayati durumu iyiliği söz konusu olursa ben razı olurum. isterim.

herkese kolay gelsin hepimize kolay gelsin..

Son düzenleme:
sezeryanla 2 ay olcak doğum yaptım..daha hastaneden cıktıgım gun başladı gelengiden...hadi anne baba kayın valide neyse...uzak akrabalar bile..inanın halada devam ediyor..cocugum ağlarken ben hazırlık yapıyorum..bazan hazır alıyorum..param dayanmıyor..birde gelen ev oturmasına gelirgibi geliyor..inanın cok bunaldım..evimin işinimi yapıyım onlarlamı ugrasıyım...yarın gene misafiirm var..müsait değilim dediğim halde 3 gun ust uste aradılar ..artık nediyim..şimdi gece gece birşeyle yapcam:(

Valla artik erkekler lohusa sendromu yasiyor. Daha gecenlerde bir tanidihimiz kocasi lohusayken uzerine yuruyup tartaklamis duydum ve cok cok uzuldum. Benim lohusaligim zor gecti oglum kolikti ve bana yardima gelenlee benden hizmet bekliyordu her neyse gecti gitti ama ben lohusayken cok ac kaldim ve bakilmadim.. esim hic olmadigi kadar sabirli ve anlayisliydi surekli aglama krizlerine girerdim o teselli ederdi ama hic yardimi olmadi, cok zor bir donem gecirdik biz ama atlattik cok sukur lohusalik zor. Sizde kalabaliktan bi sekilde kurtulun bence esin kurban olayinda haksiz senin bilmen gerekiyordu, soyledikleri de yanlis ama ne yapacaksin maaalesef bizim gibi degiller ve sunuda unutma tatlim sen artik lohusa degilsin.. bundan sonra cekirdek aile olarak cok mutlu zamanlar gecireceksiniz kavga etseniz bile o kucuk melegim bir hareketi ile farketmeden konusmaya baslayacaksiniz.

Bence Ev gereksiz kalabalık tamam doğum yapmıışssın annenler bakmış etmiş 40gün sizde neden kalıyorlar eskiden anne babamız kendileri büyüttüler bizi eşin evdeki kalabalıktan skılmıştır herkesi gönder artık sanki doğum bi hastalıkmış gibi 40gün yatmanın anlamı yok bence eşinde sende evin kalabalığından birbiinize sarıyosunuz bana sorarsan

senin esinde benim esim gibi iyi birsey soyluyormus gibi yapip alttAn alttan vuranlardan.
valla ayni kelimeler esin beni gicik etti. kendi esime yeterince gicik oluyorum bu huylqrindan onu hatirladim heralde :47:

canm öncelikle bebeğin hayırlı olsun. bu tür ufak tefek konulara kafanı takmadan önce hep bebeğini ve onun sağlıklı olduğunu düşün ve mutlu ol, gerçekten ciddi bir sağlık sorunu olsa sen eşim ne dedi bu ne dedi onu mu düşünecektin? ciddi bir sorun yok ortada sen abartıyorsun.

mesela eşinin adak konusunda, sana söylememesine bozulmuşsun ama ifade etme şeklin daha farklı. ne var sanki senelerdir çocuğumuz olmuyodu gibi agresif bir ton kullanmışsın, bunun karşılığında eşinin de agresif olması normal, adama adak adadığı için hesap sormuşsun, sonuçta kendisi bireysel olarak da adayabilirdi bu kadar manevi bir olayda illa da sormak zorunda değil? bir de adak adaması için uzun süredir çocuğunuzun olmaması gerekmiyor, örneğin bir sınava hazırlanırken onu geçersem şunu yaparım diye adak adayabilirsin, illa o sınavdan kalıp da ikincisine hazırlanman gerekmiyor.

senin esinde benim esim gibi iyi birsey soyluyormus gibi yapip alttAn alttan vuranlardan.
valla ayni kelimeler esin beni gicik etti. kendi esime yeterince gicik oluyorum bu huylqrindan onu hatirladim heralde :47:

ayy yaşayan bilir canım yaa. açık açık söyler benimki, sonra da onca lafın arasından cımbızladın da yine kızacak bir şey buldun der. şimdi beceriksizsin lafı cımbızla mı çekilmiş oldu, açık açık sarfedilen bir kelimeydi yani.

ya bizimkiler mecburen yatılı geliyor. biz eşimle hemşeriyiz. ben evlenip eşimin yanına başka şehre taşındım. annemle babam 40 gün, duasını yaptırmak için kaldılar gidip gelme olmasın diye havalar belli olmaz, hem de lohusa kadın evde yalnız bırakılmaz diye. ama kayınpeder neden bir haftadır bende onu anlayamadım. 5 gün kalıp pazar günü gidebilirdi babamla beraber çok da iyi olurdu. hatta iki gündür bir de doktora gidiyor burda delirecem yani.

Back
X