lojmanda kendisi ya da bir yakını oturmuş hanımlar fikir verir misiniz lütfen..

nayino1310

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
96
97
Secimlerden sonra sanirım tayinimiz belli olacak..
Yalnız kafama takılan bir kaç birsey var..
Ben komşularla sıkı-fıkı olmayı sevmeyen,çat kapı gelmelerden ve gelmemi bekleyen komşulardan hoşlanmayan,bir misafir geleceği zaman kendimi paramparça eden biriyim..
Yalnızlıktan şikayet etmedim hiç bir zaman sadece ailemi özlüyorum şuan da da gurbetteyim ..Kendi kendime evimde vakit geçirmeyi seviyorum..6 aylık da bir kızım var..
Esim izinli olduğunda da evde olursak güzel vakit geçiririz..
Benim sorum ise lojmandaki ortamın nasıl olduğu..
Lojmanda oturan bi arkadas tavsiye etmiyorum cok dedikodu oluyor dedi ki ben cok sıkılıyorum karsimda baskasinın hakkinda kötü konusan birinden..
Suan bulundugun yerde lojmanda dglm ama 3 -5 esimin arkadaslarinin hanımlariyla arada sırada görüsüyoruz..Ama ne muhabbetleri sariyo beni ne bakış açılarımız aynı..
Mesela bnm evde oturmami garipseyip gereksiz cumleler kuruyorlar..Sonra evimin esyasina iste tayincisin ne gerek vardi pahali almaya falan filan..
Duvar kagidi yaptik bi duvara toplasaniz 200 tl gitmedi ki ben 2 yil oturdum bu evde iste ne gerek var masrafa diye surekli konusuyolar..Kendi evine yaparsin die buyuk olanlar akil veriyo :)
Ama anca 10 yil sonra kendi evime oturabileceğim(onlarinda çoğu öyle) yani ben şuan istediğimi 10 yıl sonraya mi ertelemem daha mantiklı..
Mesela hemen eşlerini anlatıyorlar daha doğrusu giybetini yapıyorlar eslerinin işte romantik değil yok eve geliyor internette hep falan diye inanın ki esimin hiç bir iyi yanından bahsetmiyorum hani onun esi yapmış benim ki yapmıyor diye düşünüp moralleri bozulmasın diye..
Mesela bir gün biri esinin aldığı çiçekten övünüyor misafirliğe gittik görelim diye koymuş ortaya halbuki esim aldırmış çiçeği arkadaşına hanımlar bekler al diye..:) ben hiç bir şey demedim neticede gururu incinir insanin böyle bir şey duysa..Böyle insanlarda ayni binada oturma riskim var sanki orada da.. çünkü biliyorum hepimiz gurbetteyiz diye samimi olma şartı varmis gibi icli dışlı olmal istemiyorum kimseyle uzak olsamda bu sefer gıcık kaparlarmıs gibi geliyor..
Simdi ben isine karışılmasından hoşlanan biri değilim..
Ailevi konularıma girilmesini de sevmem..
Bide su konu var hanımlar arasında ne konuşmuşsa eslerine anlatıyorlar ..Aramızda konuşulan bir konuyu esimden duyunca çok şaşırdım..Eşim de dikkat et diye uyardı beni bu konuda..
Bide doğuda lojman daha güvenli diyenler var ama ben pek korkan biri değilim zaten..
Lojman daha ucuz diyenlerde var bu çok umurumda değil açıkçası ben eşim uğruna pesinde gurbet gurbet geziyorsam oda üçe beşe bakmaması gerekiyor..
Simdi bana akil verin lütfen kendimi anlattım size yapımı..
Lojman mi normal ev mi ?

Son düzenleme:
Meslek önemli

O lojmanlarda hayat rütbeye göre yaşanıyor ve eşler de aynısını bekliyor diye duymuştum

Arkadaşımın babası subaydı komşularının zihinsel engelli kızı buna yaşadığı uygunsuz şeyleri anlatmıştı o da annesine anlattı kızın annesine söylesin diye kadın da önce eşine anlatıp olumlu yanıt alınca anlatmıştı zira işte rütbe bilmem ne sıkıntı yapıyormuş

Komutanın eşi eve davet ederse gitmek zorunlu imiş çoğunluk ev hanımı olunca çalışanları dışlama daha çok oluyormuş ger zaman gidip gelmiyor ya da onun evine farklı insanlar da girip çıkıyor diye

Eşimin babası polis annesi ev hanımı o çok memnunmuş halen anlatır iyi anlaşırdık gider gelirdik vs diye hayatları dar alanda geçermiş ama hep beraber istedikleri yere de giderlermiş

Bir de nöbet vs olunca da birlikte takılurlarmış galiba

Birlikte bir ömrü paylaşmak için yapılan evliliginiz hakkında " ben eşim uğruna gurbet gurbet geziyorsam onun da 3 e 5 e bakmaması gerekir " diyerek ferman buyurmuşsunuz zaten...
bize hiç laf düşer mi.....
Bunu cıkardıysaniz ne diyebilirim ki ..Lojman sirf daha ucuz diye lojmanda oturmayı mantikli bulmadigima deginmek istedim. Birlikte bir omrü paylastigim esim bana lojman daha ucuz diye orada oturmami teklif ederse o zmn oda onun ayıbı olmaz mi?

Doğu ama neresi?
Bazı yerler var ki memleketi orası olmayan insanların ayak uydurması cok cok zor.
Türkçe dahi bilmeyen kesimler var. ''Bazı kesimlerde'' askeri personeli ''özellikle çocuklarını'' sıkıntıya sokacak davranışlara maruz kalabiliyorsunuz.
Yani tüm bu dedikodu ,komşu düşüneceğiniz en son şey olmalı.

Ayrıca benim annem her zaman mesafeli bir kadın olmustur ama gıcık kapan olmadı hiç..sadece belli protokollere ayak uyduruyorsun belli günlerde. Sonra evine geçip işine bakıyorsun.

Lojmanlarda çok dedikodu olduğu doğru. Ama kapınızı kapatırsanız kimse gelemez. Buda gerçek. İçli dışlı olmak size bağlı

Doğu ama neresi?
Bazı yerler var ki memleketi orası olmayan insanların ayak uydurması cok cok zor.
Türkçe dahi bilmeyen kesimler var. ''Bazı kesimlerde'' askeri personeli ''özellikle çocuklarını'' sıkıntıya sokacak davranışlara maruz kalabiliyorsunuz.
Yani tüm bu dedikodu ,komşu düşüneceğiniz en son şey olmalı.

Ayrıca benim annem her zaman mesafeli bir kadın olmustur ama gıcık kapan olmadı hiç..sadece belli protokollere ayak uyduruyorsun belli günlerde. Sonra evine geçip işine bakıyorsun.
Hic bu açıdan düşünmemiştim tesekkur ederim..

Bunu cıkardıysaniz ne diyebilirim ki ..Lojman sirf daha ucuz diye lojmanda oturmayı mantikli bulmadigima deginmek istedim. Birlikte bir omrü paylastigim esim bana lojman daha ucuz diye orada oturmami teklif ederse o zmn oda onun ayıbı olmaz mi?
Neden ayıp olsun
Hayatta hersey lüks yaşamak mi size gore
önemli olan aynı çatı altında olak değil mi

Su an disarda oturuyorum burda dedikodu daha cok.siz gitmezseniz sizede kimse gelmez lojmanda merak etmeyin.kimse kimsenin okadarda umrunda degil yani.basta size heryerde oldugu gibi sivil lojman farketmez hosgeldine gelicez derler musait degilim haber veririm deyip kimsenin yuzunede bakmayin.kimsede sizi tinlamaz olur biter.ben lojmanda hep iyi insanlara dostlara denk geldim cunku hepimiz ayni seyi yasiyoruz.sivilde kimse anlamaz ne yasiyoruz.dediklerimi yapin keyfinize bakin yada disarda oturun.

Neden ayıp olsun
Hayatta hersey lüks yaşamak mi size gore
önemli olan aynı çatı altında olak değil mi
Lojmanda 200 lira kirayla oturmak mütevazi bi yasam dışarıda 500-600 tl kirada oturmak istemek lüks yasam düskünlügü ise ....tesekkur ederim yine de düsüncelerinizi paylaştıginiz icin bu luks yasama istegimi sorgulayacagim gercekten öylemiyim diye..

Ben lojmanda yaşıyorum
Evet dedikodunun olduğu doğru ana bu size bağlı herkesle samimin olmaz kimseye prim vermezseniz kimsede sizin dedikodunuzu yapamaz

Ben lojmanda 1 kişi ile samimiyim gerisi olması gerektiği kadar merhaba merhaba
Hakkımda konuşanlarda anan ne soğuk kadın derler en fazla heralde ama fazla samimiyetten (lojman içi) hoşlanmıyorum ına göre davranıyorum onun için

Su an disarda oturuyorum burda dedikodu daha cok.siz gitmezseniz sizede kimse gelmez lojmanda merak etmeyin.kimse kimsenin okadarda umrunda degil yani.basta size heryerde oldugu gibi sivil lojman farketmez hosgeldine gelicez derler musait degilim haber veririm deyip kimsenin yuzunede bakmayin.kimsede sizi tinlamaz olur biter.ben lojmanda hep iyi insanlara dostlara denk geldim cunku hepimiz ayni seyi yasiyoruz.sivilde kimse anlamaz ne yasiyoruz.dediklerimi yapin keyfinize bakin yada disarda oturun.
Ben insanlara öcü gibi goren biri degilim..
Komsu olayini söylememde ki amac sürekli gel gitten hoslanmadigi ama misafirim gelecegi zamnda elimden geleni yaptigini acikladim..bende suan disarida oturuyorum yasadigim durumlardan oturu lojman daha mi iyi olur daha mi kotu diye tecrubeli insanlardan fikir almak istedim..Niye beni azarlar gibi cvp verdiginize de anlam veremedim acikcasi..

Siz zaten bunu bilerek evlenmissiniz .. madem öyle kabul etmeseymissinz ! Bu ayıp deil neden ayıp olsun evlilik iyi günde kötü günde beraber olmak deil midir ?

Meslek grubunuz önemli
Benim oturduğum lojmanda karı koca çoğunluk aynı meslek grubu ve çalıştıkları için Kimse evde yok,gelip gitMe yok
Birkaç ev hanımı var o kadar
Lojmanın kolaylıkları yadsınamaz heke doğudaysan
Çocuğunuz varmış,biraz büyüsün ayaklansın hele bi 3 yaşına gelsin artık siz ona yetmeyeceksiniz,arkadaş isteyecek,o zaman da çocuklu arkadaşlarınızı ararsınız bu düşüncelerinizi hatırlayıp
Lojman çocuğunuz için de hazır arkadaş,güvenli ortam demek

Secimlerden sonra sanirım tayinimiz belli olacak..
Yalnız kafama takılan bir kaç birsey var..
Ben komşularla sıkı-fıkı olmayı sevmeyen,çat kapı gelmelerden ve gelmemi bekleyen komşulardan hoşlanmayan,bir misafir geleceği zaman kendimi paramparça eden biriyim..
Yalnızlıktan şikayet etmedim hiç bir zaman sadece ailemi özlüyorum şuan da da gurbetteyim ..Kendi kendime evimde vakit geçirmeyi seviyorum..6 aylık da bir kızım var..
Esim izinli olduğunda da evde olursak güzel vakit geçiririz..
Benim sorum ise lojmandaki ortamın nasıl olduğu..
Lojmanda oturan bi arkadas tavsiye etmiyorum cok dedikodu oluyor dedi ki ben cok sıkılıyorum karsimda baskasinın hakkinda kötü konusan birinden..
Suan bulundugun yerde lojmanda dglm ama 3 -5 esimin arkadaslarinin hanımlariyla arada sırada görüsüyoruz..Ama ne muhabbetleri sariyo beni ne bakış açılarımız aynı..
Mesela bnm evde oturmami garipseyip gereksiz cumleler kuruyorlar..Sonra evimin esyasina iste tayincisin ne gerek vardi pahali almaya falan filan..
Duvar kagidi yaptik bi duvara toplasaniz 200 tl gitmedi ki ben 2 yil oturdum bu evde iste ne gerek var masrafa diye surekli konusuyolar..Kendi evine yaparsin die buyuk olanlar akil veriyo :)
Ama anca 10 yil sonra kendi evime oturabileceğim(onlarinda çoğu öyle) yani ben şuan istediğimi 10 yıl sonraya mi ertelemem daha mantiklı..
Mesela hemen eşlerini anlatıyorlar daha doğrusu giybetini yapıyorlar eslerinin işte romantik değil yok eve geliyor internette hep falan diye inanın ki esimin hiç bir iyi yanından bahsetmiyorum hani onun esi yapmış benim ki yapmıyor diye düşünüp moralleri bozulmasın diye..
Mesela bir gün biri esinin aldığı çiçekten övünüyor misafirliğe gittik görelim diye koymuş ortaya halbuki esim aldırmış çiçeği arkadaşına hanımlar bekler al diye..:) ben hiç bir şey demedim neticede gururu incinir insanin böyle bir şey duysa..Böyle insanlarda ayni binada oturma riskim var sanki orada da.. çünkü biliyorum hepimiz gurbetteyiz diye samimi olma şartı varmis gibi icli dışlı olmal istemiyorum kimseyle uzak olsamda bu sefer gıcık kaparlarmıs gibi geliyor..
Simdi ben isine karışılmasından hoşlanan biri değilim..
Ailevi konularıma girilmesini de sevmem..
Bide su konu var hanımlar arasında ne konuşmuşsa eslerine anlatıyorlar ..Aramızda konuşulan bir konuyu esimden duyunca çok şaşırdım..Eşim de dikkat et diye uyardı beni bu konuda..
Bide doğuda lojman daha güvenli diyenler var ama ben pek korkan biri değilim zaten..
Lojman daha ucuz diyenlerde var bu çok umurumda değil açıkçası ben eşim uğruna pesinde gurbet gurbet geziyorsam oda üçe beşe bakmaması gerekiyor..
Simdi bana akil verin lütfen kendimi anlattım size yapımı..
Lojman mi normal ev mi ?

Ben şu anlattıklarınızdan kendinizi üstün, diğerlerini küçük gördüğünüzü çıkardım sadece. Normal kadınlar eşleri hakkında diğer kadınlara serzenişte bulunurlar zaten, hepimiz yapıyoruz bunu. Benim eşim romantik değil, benimki çok dağınık, benimki fazla titiz falan diye konuşuyoruz. Bu dedikodu değil, bir nevi dertleşme. Eşi çiçek alan hanımın da hoşuna gitmiş jest, ortaya koymuş. Ne yapsaydı, köşe bucak saklasa mıydı siz görmeyin diye. Bunun kaynağının eşiniz olması ve sizin bunu bir şekilde dile getirmeniz hiç hoş değil. Yüzüne söylemeseniz de kendinizle, eşinizle hatta evinizle eşyanızla falan övünüyorsunuz.

Çocukluğum ve ilk gençliğim lojmanda geçti. Aile gibiydik biz orda. Bir günden bir güne kavga gürültü kırgınlık olmadı ne bizim aramızda ne de ailelerimiz arasında. Bir çoğumuz orda doğduk, kardeş gibi büyüdük. Aradan onlarca sene geçti hepimiz farklı yerlere dağıldık, hala görüşürüz. O yüzden lojman dendi mi akan sular durur bende... Mutluluğun, huzurun adıdır lojman.

Ben de lojmanda oturuyorum. Gayet güzel komşuluk ilişkilerimiz var. Herkes kendi halinde. Ayrıca lojmanda oturmayanlar dedikodu yapmıyor mu? :KK64:Alasını yapıyorlar...
Genellemek doğru değil.

Ben şu anlattıklarınızdan kendinizi üstün, diğerlerini küçük gördüğünüzü çıkardım sadece. Normal kadınlar eşleri hakkında diğer kadınlara serzenişte bulunurlar zaten, hepimiz yapıyoruz bunu. Benim eşim romantik değil, benimki çok dağınık, benimki fazla titiz falan diye konuşuyoruz. Bu dedikodu değil, bir nevi dertleşme. Eşi çiçek alan hanımın da hoşuna gitmiş jest ortaya koymuş. Ne yapsaydı, köşe bucak saklasa mıydı siz görmeyin diye. Bunun kaynağının eşiniz olması ve sizin bunu bir şekilde dile getirmeniz hiç hoş değil. Yüzüne söylemeseniz de kendinizle, eşinizle hatta evinizle eşyanızla falan övünüyorsunuz.

Çocukluğum ve ilk gençliğim lojmanda geçti. Aile gibiydik biz orda. Bir günden bir güne kavga gürültü kırgınlık olmadı ne bizim aramızda ne de ailelerimiz arasında. Bir çoğumuz orda doğduk, kardeş gibi büyüdük. Aradan onlarca sene geçti hepimiz farklı yerlere dağıldık, hala görüşürüz. O yüzden lojman dendi mi akan sular durur bende... Mutluluğun, huzurun adıdır lojman.

Normal bi arkadasinizla konusun dogrudur bunu bende yapiyorum ama grupca oldugunuz bi ortamda hepinizin esi ayni is yerindeyse o ortamda konusulmamali bu durum esin kulagina gittiginde gurur kırıcı bi durum olur demek istedim..Ve bu durumu yanlis buldugumu lojman ortaminda da hepimizin esi ayni yerde calisiyor olacagi icin bu ve benzeri baska sıkıntılar olur mu demek istedim...
Çicek mevzusunuda ztn bana da ayni gün geldigini biliyordu bana yapacagi bisey yoktu ortada ama diger insanlara yapmasini garipsedm cunku kendi aralarinda yakinanlar vardi bu konuda..
ustunlugumde yemek masamla duvar kagidim iste onlarda almadiklari ve yaptirmadiklari icin bana igneleyici laf soylemelerinden dolayi soyledim..
Ben herkes boyledir boyle olacak die bi genelleme de yapmak istemedim yanlis anlasildiysam da ozur dilerim..2 yildir boyle bi ortam da oldugum icin yine bu tarz mi olacak diye danismak istedim..
Lojman ile ilgili dusuncelerinz icin tesekkur ederim..

Doguya gittiginiz zaman,doguda lojmanin onemli olup olmadigini yasayarak anlarsiniz..24 yil yasadim lojmanda,kimse sizi kendisiyle gorusmeniz icin zorlamaz,gicik filan da kapmaz..kaparsa da kapinizi kapatir kendi hayatiniza bakarsiniz.Bu durum sadece lojman icin gecerli degil,lojman disinda oturdugunuz zamanda ayni durum sozkonusu..

sizden buyuk olanlar sizin iyiliginiz icin demistir kirada oturdugun eve masraf yapma diye,bebeginiz henuz kucuk o buyudukce o az dediginiz 200 lira ve daha nice 200 liralar yavrunun hobi kursuna egitimine kiyafetine bi suru ihtiyacina gidecek.ne yalan soyleyim annem 6 yildan az oturma ihtimalimiz olan eve kagit magit yaptirmadi,tek maasla iki cocuk okuttular,lojmanda oturmasak ne rahat okuyabilirdik ne de seneler sonra el kadar bebeyken arkadaslik ettigin kisileri yaz kamplarinda gorebilirdik..
lojman arkadasligi bi baskadir cok baskadir..ordan oraya tayin gorurken tayin zamani heyecanla birbirine kenetlenir insan acaba bu kez nereye savrulcaz diye.siz bunlari yasamayacaksiniz belki ama yavrunuz buyudugunde yasayacak.
o lojmanlar olmasa insan o tayinlere katlanamaz,insanin ruh halini dengede tutuyor orasi,cunku istanbuldan marasa pat diye 2 ay icinde insan yerlesince neye ugradigini sasiriyor mesela.

X