Lojmandan çıkmalı mıyım ?

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
158
kızlar bana acil bir akıl verin lütfen.kendinizi benim yerime koyun siz ne yapardınız onu söyleyin.hemen kısaca yazayım.eşim asker.5sene olacak evleneli, ilk dışarı taşındık, sonra ben hamile kaldım 7 aylık hamileyken lojmana geçtik.iki senedir burada oturuyorum.eşim gölcükte çalışıyor ben oradaki lojmanlar apartman olduğu için gittim taa yalova tarafındaki lojmanlara,karamürsele. burdakile dubleks.çocuk oynasın bahçeli falan dedim. bin pişman oldum.iki senedir yaşadığım artık allah bilir. evimi sayısını bilmediğim kadar su bastı alt katı, iki haftadır gene gene. ne halım kaldı ne mutfağım. ve pis su, klozetler taşıyor, pire desen dolu yeni kurtuldum ondan, bahçeli olduğundan kedi köpek dolu,hamam böceği envayi çeşidi var. bıktım ,illallah geldi. çocuğum 15 aylık,benim gölcükten lojman alma hakkım var tekrar. ama tabi lojman hakkı 5 sene. benim 3 senem kaldı. siz olsanız 3 sene için bir daha ev taşır mısınız? gölcüğe apartmana gider misiniz? bir de alıştık buraya , oh bahçeli, çocuk dışarıda sürekli güzel havada, mangal serbest, yeşillk.ama diğer eksileri bezdirdi.ısınması ayrı sorun. gölcükte apartman olacak, ses yapıcaklar biz yapıcaz,ama eşime yakın,hastanelere yakın , gölcük merkezde. burası allahın terkettiğ yer. ne yapayım ne olur bir şey söyleyin. lojman yönetimi arıyorsun burda kaç kere kaç gün sonra geliyorlar. bir serbestlik bir umursamazlık ne olur söyleyin siz olsanız ne yaparsınız ?

arkadaşlar ekliyeyim ayrıca, eşim gemide görevli ve sürekli görevlere gidiyor.yok gene yok: ben üst kattayım, kızım aşağıya inmek istiyor, aşağıya her indiğimde sinir oluyorum. yemek yiyip çıkıyoruz masada.halı falan kalmadı, yeni yıkatmıştım daha 3 gün olmadı.karoların altından sular çıkıyor, sürekli çıkıyor akşamdan beri. wc de taştı.biz 4daireyiz yanyana.diğerlerinin de oldu sonrada ama benimki kadar hasar yok

çocuk bahçede oynar,mangal,yeşillik vs demişsiniz ama pire,böcek,kedi köpek derken bunlar ne derece keyifli olabilir ki sizin için.sonuçta gideceğiniz yer apartman dairesi olsa bile gün içinde çocuğunuzu çıkarabileceğiniz,haftasonları mangalınızı yapabileceğiniz yeşillik alanlar bulabilirsiniz.bahsettiğiniz yer gölcük sonuçta,istanbul gibi beton yığınlarının içinde yaşamayacaksınız...ama bunlar bir yana,daha önce apartman yaşamına uyum sağlayamamışsanız,apartmandaki olağan gürültülere bile siz ya da eşiniz tahammül edemiyorsanız,yani kısacası komşularla sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız gitmemek daha iyi olur.sonuçta müstakil evinizdeki sorunlarla kendiniz baş edebilirsiniz ama insanların arasındaki sorunlar daha çözümsüz oluyor

vallahı ben evde karınca görmeye dayanamaynalardanım nasıl hala durabılıyosun o evde....merekeze taşınırsan orda daha çok çıkarsın çocuğunla parka götütürsün ne bılıyım daha başka aktıvıteler ama bence bıran önce çık....

canım ben olsam tasınırdım apartman olsun yanı en azından boyel sorunlar olmaz ,suan oturdugun lojmanı dublex yapmıslar ama tesısatını ıyı yapamamıslar sanırım yanı sureklı bu sorunalrla mı ugrascakssın bence hakkın bıtmeden tasın cocugunda alıssın ,tamam bahcelı ev cok guzel oluyo hele yazın super ama senın kı bıraz sorunlu daıre ,hem merkezde olcakmıs esıne yakın hastaneye yakın olcakmıs bence bı cok artısı olcak ,aam bununda tesısatına bakırın tasınmadan once boyle su basmalarıyla ugrasmayan

evet çünkü kararsızım. ikisene oldu taşınalı buraya, buradan çıkıcam 3 sene sonra gene çıkıcam. gelip yardım edicek kimse de yok. annem babam gelemz,kardeşim var benden ufak ve başıboş biraz , kayınvalidemle kayınpederim rahatsız. 7 aylık hamleyken bile inanın koca evi topladım tek başıma, eşim dahi yoktu, eşim geldi kamyonla yüklediler, buraya geldik eşim göreve gitti, ben tek başıma temizlik ve eşya yerleştim yemin ederim, koca karnımla.o kadar zor ki gene ev taşımak çocukta büyük ayaklandı iyice,hiç durmuyor.

gölcükte de lojman olacak , onlarda eski, onlarında sorunlar var, oturan arkadaşlarım var, ama burdaki sorun daha çok. daha önce de apartmandaydık canım. ama çocuk yoktu.şimdi çocuk burada doğdu,alıştık rahatlığa, ondan çekiniyorum. hop hop koşturuyor burda. hadi yazın çıkardım, kışın evde olacak hep, mecbur evde gürültü olacak.offf çok kararsıızım, hayatta bu kadar çaresiz kalmadım.aradayım şu anda.

olsun canım sureklı sorun yasamaktansa bı kere daha çekersın ev tasıma ısını olur bıter ,esının ızın alabılcegı bı zamnda tasınırsın

taşınıcam sonra 3sene sonra lojman hakkım biticek bir daha taşınıcam. çok zor geliyor,2-3 senede bir ev taşımak.

taşınıcam sonra 3sene sonra lojman hakkım biticek bir daha taşınıcam. çok zor geliyor,2-3 senede bir ev taşımak.

hergun her dönem bu sıkıntıları çekeceğine taşın daha ıyı hem 3 yıl sonra neler olur kımbılır sende evdekılerde stres ıçınde kalacağınıza taşın bencede....sen hazırlan yavaştan eşin gelene kadar :)

cnm çok zor allah yardımcın olsun, taşın bence madem lojman hakkın varmış, 2-3 senede bir ev taşımak çok zor ama ben her sene taşıyanları da biliyorum, üst komşum var, bir sene olmadı daha en üst katta su deposu patlamış evini su bastı, taşınacak oda, dışarda bile olsa mutlaka taşınacam diyor

3 sene için değer bence, hem eşin sefer çıktığı zaman şehir merkezinde olursun, konu komşu olur. Çocğun var, hastalık var sağlık var. Lojmana girdikten sonra da lojman yönetim kuruluna dilekçe ile başvurarak eksikliklerin yada bozuk olan şeylerin yapılmasını talep edebilirsiniz. Ayrıca 5 yıl lojman hakkın dolunca lojman sayısı ve personel sayısı nasıl onları öğren, lojman sayısı yeterli ise uzatabilirsin, yada lojmana girmeyenlerin yerine şartlı lojmanda oturabilirsin. Ki olmasa bile 3 yıl uzun süre kesinlikle değer, hem ısınman kolay olur hem de dediğim gibi eşin yokken de sorun çıkarsa rahat atlatırsın. Ayrıca şehir içi evden eve nakliyeler var ve inan çok pahallı değil. Sen sadece özel eşyalarını toplayacaksın, mutfak eşyaları ve kırılacak eşyaları özellikle ellememen gerekiyor ki nakliye şirketinin sigortası kapsamına girsin.

cnm ben de lojmandayım. benim eşim de subay.. asla bir daha lojmana girmicem.. kendim ev tutcam. ben en çok gürültüden muzdaribim. lojmanlar çok kötü. zaten lojman da bedava değil. dışarıdaki ev fiyatları ile aynı lojman kirası..
zaten dışarda ev tutsaydın o pis slar hamam böceği ile verdiğin mücadele açısından aynı fiyata denk gelirdi. ben asla bi daha lojmanda otturmayı düşünmüyorum. sadece düşük iht,imal erzuruma tayin olasılığı var. erzurumda sadece lojmanlar ısınıyormuş ki biliyorsunuz erzurum çok soğuk ve 8 ay kar kalkmayan bi memleket.

Ben şu anda Almanya'da oturuyorum iki senedir.Buraya değermendere'den geldik.Gölcük lojmanlarınıda iyi bilirim.Bence taşını.
yalova2da annem oturuyor.Karamürsel lojmanlarınıda bilirim.Ama Değermendere ve gölcük bence harika.Çocuklar her yere alışırlar.İnan bana.

cnm eşime sordum.. eğer 5 yılın dolmadan çıkıyorsan aynı garnizon içinde yani izmit-kocaeli içinde diğer lojmana geçme hakkın olmuyormuş.
bence sen doğrudüzgün bi eve çık

senin eşin dün doktordu bugün subay mı oldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…