Lösemi All B tip

savascianne

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2024
11
0
1
35
Herkese merhaba,
21 haziran 2024 tarihinden beri 2 yaşındaki oğlum lösemi tedavisi görmekte.Bu süreçte özellikle ilk başlarda hastalığını öğrendiğimizde çok araştırdım ama konu ile ilgili bu hastalığı ve süreci anlatan çok kimse olmadığını gördüm.Belki bir anneye bir babaya bu konuda araştırma yapan herhangi bir kişiye umut olabiliriz diye açtım konu başlığını.Eğer bu konuda araştıran birileri çıkar ve bilgi almak isterse seve seve sürecimizi paylaşabilirim.

2 yaşındaki oğlumun kafasının alt kısmında boynuna yakın bir kısımda beze şeklinde içten şişlik farkettim araştırdım ve çok korktum yarın doktora götürcem

2 yaşındaki oğlumun kafasının alt kısmında boynuna yakın bir kısımda beze şeklinde içten şişlik farkettim araştırdım ve çok korktum yarın doktora götürcem
Çoğu çocukta lenf nodu vardır enfeksiyondan kalan.Ki insanlarda bile o kadar cokki.Bu tek başına bir bulgu değil.Telas etmeyin

Mrhb nasıl farkettiniz bilgi almak istiyorum

Merhaba bize de 7 haziran da tanı kondu ve şuan hastanedeyiz lütfen bana süreci anlarır mısınız şuan duymaya çok ihtiyacım var oğlum 7 yaşında

Merhaba bize de 7 haziran da tanı kondu ve şuan hastanedeyiz lütfen bana süreci anlarır mısınız şuan duymaya çok ihtiyacım var oğlum 7 yaşında
Merhaba benim kardeşim de bu hastalığı atlattıo aml ydi all den daha tehlikeli. hiç korkmayın lösemi %95 iyilesilen bir hastalik süreci zor tedaviye başlanıldığı ilk iki ay vücut çok halsizlesiyor yürüyecek halleri bile kalmıyor ama hiç korkmayın hastalıktan değil hastalıkla savaşan ilacın etkisi iki aydan sonra yavaş yavaş duzeliyor aml nin tedavi süreci 6 ay all daha uzun sürüyor. Hijyene, morale ve bol bol su icirmeye özen gösterin ne kadar su içerse kemoterapi ilacını vücut daha çabuk atıyor ve kesinlikle şeker vermeyin şeker hastalığı besliyor. Merak ettiğiniz bir şey olursa seve seve yanıtlarım hangi hastane de tedaviye başladınız? İsterseniz kardeşimle de iletiseme gecenilirsiniz şuan 24 yaşında üniversite okuyor.

Konu sahibine desteğiniz adına ben teşekkür ederim. Ne kadar iyi niyetlisiniz

Çook özür dilerim süreç bildiğiniz gibi uzun ve meşakatli olunca inanın giremedim.Bizim sürecimiz düşük risk grubu ile başladı.türkiye de farklı protokoller uygulanıyor bizim almanya da yürütülen son ğrotokolle idi.Kemotrrapi süreci başlıyor ilk 6 ay belirli aralıklarla protokoller var bu süre de en önemli şey bağışıklıkları düşük olduğu için enfeksiyon riski.Süreç her çocuk için apayrı geçiyor biz şimdi idame tedavisindeyiz ve bu süreye kadar şükürler olsun bizim sorunsuz ve risk hep düşükte gittik.Sizin aklınıza takılanlar varsa sorarsanız daha net cevap verebilirim.

Merhabalar siz nasıl fark ettiniz ? Kendiniz mi şüphelendiniz?
Bizim çok ilginç hiçbir belirtisi yoktu.2 yaşındaydı ve çok sağlıklı herhangibir kanama haldizlik iştahsızlık kemik ağrısı gübi şeyleri yoktu ama bacağında kırmızı benekler vardı alerji diye gittik çocuk doktorumuz kan tahlili istedi ve kan sonuçlarına göre lösemi olabilir denilerek hemen kemik iliği testi yapıldı ve orada öprendik all b tip lösemi hastası olduğunu

Tanıdığım birinden şüpheleniyorlar. Ancak bir yaş altında olduğu için tanı koymuyorlar. Adını bilmediğim ( sanırım nötropeni ) bir değeri düşük çıkıyordu sürekli bazı doktorlar bunun normal olduğunu bazıları ise losemi olabileceğini söyledi bu değer 6 ay içerisinde yükselme gösterirken göğüs ile bağlantılı bir sorunu çıkmış ki buda lösemiyi işaret ediyormuş. Önerilerinize açığım

Korkmayın en başta süreç ne kadar zor olsa da doktorlarınızla omuz omuza süreci geçirdiğinizde inanın daha kolay oluyır herşey.Biz antalya medicalparkta tedavimizi olduk.3 profesör 2 uzman hematolog takibiyle tedavisi oldu.2. Ayınız bitmek üzere tahminimce 1. Protokolün 2. Kısmına geçmişsinizdir alexan a diye düşünüyorum.O dönem yoğun kemo alıyor çocuklar ve sürekli kan değerleri düşük seyrediyor sürekli kan ve trombosit desteği olmultu bizde.Kan değerleri o dönem çok düşük oluyor ben çok endişe ederdim ama süreçte bu normal kabul görüyorlardı.Ben en çok hijyene su içirmeye az da olsa yemek yedirmeye sağlıklı beslemeye devam ettim.Bizim doktorlarımız bazı yerlerde yurt dışından kemoterapi getirtmemizi söyledi ama bu ilk protokolün başında bir de son kısmında aldı.Bizde halsizlik enfeksiyon şükür hiç olmadı doktorlarımızın tabiriyle çok rahat bir süreç atlattığımızdı.Moral aşırı önemli 2 yaşında bir çocuğu hastane sürecine adapte etmek kolay olmadı ama hep oyuna çevirdik bu süreci.Enfeksiyon en çok korktuğumuz şey nötröpenik oluyorlar o yüzden maske izole yaşam hepsine çok dijkat ettik

Yani tek nötröpeni oluşu tanı için yeterli değil ama nasıl kemik iliği bakmıyorlar şaşırdım hastane sürecimizde 6 aylık lösemi hastası bebekte vardı doktor çok önemli.Vir de bizim ilk teşhiste wbc değeri çok yüksekti plt değerimiz neredeyse hiç yoktu iç kanama tiski olabilecek kadar düşüktü

Kemik iliği bakılmadı dediğim gibi bir yaş altı tanı koymayız demiş, doktor durumu biraz hafife alıyor gibi geldi bana çünkü tam altı ay genetik testi beklediler doktora ulaşamıyorlar vs devlet hastanesi birde.. ama bunları not edip söyleyim annesine teşekkürler..

Bu konuda bizim şansımız antalya bu konuda çok iyi durumda.Devlet malesef bizim ilk teşhis konulduğunda 2 gün tıpta kalmak zorunda kaldık ama ardına özel sağlık sigortası olduğu için hemen özeli ayarlayıp geçiş yapmıştık.Umarım şifası bol olur ve iyileşir.İnanın o kadar farklı kan hastalıkları var ki genetiğe bağlı yani ihmal edilmemesi gereken bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…