• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lost

• Konu Sahibi Konu Sahibi mia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
8.bölümü indirdim birde güzel izledim arkadaşlar. Ama parça parça ve sessiz olarak. Alt yazı henüz piyasada yok.

Varyaaa Julyetlen sovyır sevgili oluyorlar. İnanmiyceksiniz ama sovyır julyet'e çiçek bile veriyor.Şu heykel vardıya hani 4 ayaklı onun tamamını görüyoruz. Devasal birşey.

Üffff ya sessiz de izlenmiyorki. hele ki altyazısız.:dilcikar:

:1shok:Neeeeeeeeeee!Ben anlamıştım zaten bir duygusallaşma olacağını. Zaten dizideki ilişki çemberini anlamak mümkün değil!benneyaptımki

Heykelin elinde muhtemelen ankh var.

Ankh-Mirror-TutanchamunTomb.JPG

Peki bu semboli bölümde başka biryerde daha gördük,neresi mi? :)

bscap0001qwt.jpg

Peki eski mısırda Ankh neyi simgeler? Az önce küçük bir araştırma yaptım ;

Mısırlı; "yaşam haçı"dır, kadın ve erkeğin birlikteliğini simgeler ve evrensel yaşamın çekiciliği olarak ele alır. Nil'in anahtarı olarak da bilinir.
Ankh sembolü genel anlamıyla ya da semavi ve dünyevi alem arasındaki irtibata ilişkin anlamıyla kullanıldığında, daire Semavi Yönetim?i ?T?nin yatay çizgisi olan kol yeryüzü ile semavi alemi ayıran sınırı simgeler; sütun sembolizmini içeren aşağı inen kol ise iki alem arasındaki, iki yönlü her türlü irtibat ve iletişimi temsil eder.
Sembol inisiyenin alnının ortasında, iki gözünün arasında, yani üçüncü göz hizasında tutulduğunda, misterlere inisiye olmuş bulunmayı ve sırrı gizli tutmayı simgeler. Bu, arkan denilen sırlara açılan kapıları inisiye olmayanlara kapatan anahtardır. Yani bu, öte-alemin tülünü aralamış, durugörü gibi psişik yeteneklere sahip olmuş ve görünmez hiyerarşi ile vizyon veya sezgi yoluyla temasa geçmiş inisiyenin sırları kimseye açıklamaması gerektiği anlamına gelir.
Ankh sembolünün kulpundan tutulan bir anahtar olarak kullanıldığı sembolizmlerde ise, bu anahtar, onu taşıyan kişinin İsis gizemleri (misterleri) inisiyasyonundan geçmiş biri olduğunu simgeler. O kimsenin göğün kapısının anahtarına sahip oluşu İsis ve Osiris?le temsil edilen semavi vazife organizasyonunda, artık şuurlu olarak hizmet edebilecek bir duruma gelmiş olmasını ifade eder.
Mumyaların üzerine konulan ankh sembolü, mumyalananın, ilahlara benzer duruma gelene kadar doğum-ölüm süreçlerinden (reenkarnasyon) defalarca geçeceğini simgeler.
Sembol, haç kısmından tutulması, İsis?in elinde olması gibi farklı bağlamlarda daha farklı anlamlarda kullanılmaktadır.

alıntıdır

"5x08 itibariyle adanın geçmişinde mısırlıların olduğu ima edilmiştir.
yıkılmamış haliyle gördüğümüz heykel taueret'e* benzemektedir. hamile kadınların bebeklerini koruyan mısır tanrısı.
ayrıca ölümsüzlüğü simgeleyen ankh kolyelerinin bolca görünmesi, daha önceden sayıların arkasında hiyerogliflerin çıkması, adanın çıkışının kuzey afrika'da olması akla mısır imparatorluğunu getiriyor.

hatta bomba ihtimal, gözleri sürmeli richard alpert de firavundur. olmadı o diyarlardan görev icabı adaya düşmüş bir kimsedir"
--- (tos ba ga, 05.03.2009 09:25 ~ 13:31)

1236237056832.jpg

Hepsi alıntıdır.

Bu durumda ilk bebeğin adada doğmasının nedeni heykeldir diyebiliriz. Ve sonrasında heykel yıkılıncada adada bebekler ölü doğdu.

Ama madem öyleydi dersek neden kadınları doğum için 2 hafta kala denizaltıyla burdan götürüyoruz dediler:mymeka:

Öff ben bu lostun ta:mymeka:

yaa offf benim hala indirme %81 de
nette hiç bi yerde yok izleyemedim yaa deli olcam heeee

3 yıl önce 3 yıl sonra diye diye allak bullak ettiler kafamı :mymeka: Horace'ı hatırlatcam sana Nev'im ama az araştırmam lazım, hatta bu adamın Jacob olduğuna dair yazılar okumuştum bir ara, sana çok şugar bi hediyem var :asigim: Sawyer abim iki hatun arasında kaldığına göre belki ikisinide bırakıp sana gelir :roflol::roflol:

vlcsnap89153.jpg

Beni bir sawyer paklamaz artık malum adada ki her kadın sawyerin kollarından geçtiyse bende jack riçird sawyeri ve daha bilumum yağuşukluları isterim :dilcikar:

LOST S05E09 "Namaste" ABC Promo #1

[dailymotion]video/x8kill_lost-5x09-namaste-abc-promo-1_creation[/dailymotion]

İşin yoksa iki hafta bekle, uyuzlar :mymeka:

Ya daha 8 'i kritik etmeden poh mu var koyuyosun sinek piki ya kuzum:mymeka:

Benim izlemedimi bile bile inadına yapıyosun dimi kalleşte-tatlicadiarzu-laelaelaelaelae

Ya daha 8 'i kritik etmeden poh mu var koyuyosun sinek piki ya kuzum:mymeka:

Benim izlemedimi bile bile inadına yapıyosun dimi kalleşte-tatlicadiarzu-laelaelaelaelae

Aha bana ne dediiin :1shok: Git küstüm :dilcikar:

8 i izlemedim daha 9 un fragmanını atmışlar neler oluyo öle. birbirlerine dalmışlar resmen

faraday ne dedi ??
""plak gibi dönüp duruyor"" dedi
ve hemen arkasından gördüğü turuncu kafalı kızanın charlotte olduğunu anladı
yaniii kıssadan hisse demek ki gerçekten yüzyıllardır aynı olaylar dönüp dönüp duruyor

ayrıca horace;
ben adaya ilk geldiğinde vardı sonra ben kendi insanlarını öldürdüğünde o da ölmüştü
ve john rüyasında görmüştü bi (rüya mıydı meçhul tabi) ağaç kesiyodu ve karımla ikimize ev yapıcam diyordu.

ee ve de faraday sürekli sölememem gerek yapmamam gerek diyordu charlotte ın cesedi kaybolduğunda
acaba neyi sölememesi gerek
aynı olayların sürekli dönüp durduğunu mu

charlotte ın küçüklük halini görünce nası baktı öyle be yaff alın size yeni teori faraday sübyancı olacak :)))

Son düzenleme:
Yok anam yok:delphin:

Sürekli söylemeyeceğim dediği şey şuydu.

Hatırlarsan çarlot faradaya demiştiki sen bana küçükken bu adaya dönme demiştin.

Eee faradayda şimdi onun çocuk haline gitti ve aslında kaderi karıştırmamak için söylemesi lazım ama o söylemek istemiyor kaderi değiştirip yaşamasını sağlamak içün.

Ben dediydim yahu Faraday zamanda yolculuk sırasında söylediydi bunu diye! Ama kimse dinlemedi beni. :delphin:Bana şarlotunu kaybetmiş faraday muhabbeti yaptılar.-tatlicadiarzu-
Neyse ya ama çok üzüldüm Faraday'a mecnunlara dönmüş garibim! Uğruna zamanları deldiği Şarlot'u gitmiş kolay mı?laelaelaelaelae
Ama Richard'ım bu bölümde de çoooooook karizmatikti.:asigim:

Allam Allam Allam
bu ne şamın şekeri arabın çeketi ayol.:delphin:
beynim sulandı gene. sulandı ne kelime göl oldu yüzüyom içinde.

nev hurleyın hastanedekı odasının yanında ayırttığın odaya tez zamanda yerleşip
o kocaman ağacın altında tavla oynecem. ıkı gelen daha olursa okey bılem atarız Allamaşakkıdı

ule faraday da kafayı yedı garıbım, çarlot deye deye.:delphin:
adamlar saklı gızlı adada yasayelor herşeylerı var yav.
zaman kavramı sıfır oldu bende kımın eli kımın cebınde...

Türkçe alt yazı düştü izlemeye başladım bencokacimcoook

Yalnız anlamadığım şey lostta önceki bölümlerde diyorya izlemediğimiz kısımlarda vardı nan senaristlerde mi kafayı yedi nedir:1closedeyes:

Heykelide gördüm kocaman kadın heykeli o varya kesin afrodittir hatta önden görürsen kesin banu alkan çıkarsositososito

Lostta oynayan türk banu alkan:roflol:

Bunuda haber etmesinlerde sonra nan:mymeka:

Nannnnn dharmacıların başı mr.flortta kim şok oldum:1shok:

Ya bu horaceyi biz nerde nasıl görmüştük öncesini unuttum hatırlatın nan

çıkar mı çıkar falla banu bu :delphin:

sora riçırt, sovyır,jack, ben, lokun karşısına gecip,

meşur şarkısını söler.......

NEREMİ ......NEREMİ......:roflol:

arkasından kaldıramazsan kaldırırlar :roflol:

jülyet ıle keyt nası tepkı vercek bakam banuya karşı:roflol:

çıkar mı çıkar falla banu bu :delphin:

sora riçırt, sovyır,jack, ben, lokun karşısına gecip,

meşur şarkısını söler.......

NEREMİ ......NEREMİ......:roflol:

jülyet ıle keyt nası tepkı vercek bakam banuya karşı:roflol:

Allah senin iyiliğini versin babannem:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

oka herıfı bı arada bulmuş bırakda banu bı konser versin nev:roflol:

gercekten kafam cok karisti..
kate de bi karar veremedi gitti
jack sanki zayiflamis gibi geldi...
sawyer muhtesem ya o yan yan bakmalari yerim essek:asigim:

sawyer ın yan bakısları icime islediii :delphin: kaape juliet sawyeri indiregandi yapmış ama kate geri döndü ne olcek acaba bi de 9 fragma konusmalarda ne denio ing bilmezz bennn :utangac:

5.sezona yeni gectim ya sawyer kate kurtulsun diye atliyor helikopterden ama 4.sezonun bir bölümünde jack kate sawyer secimini yapti orda kaldi ben yanindaydim ben sana yardim ettim o degil diyor ama sawyer onlar icin atladi ..vay be ne heycanli ilerliyor..bu bacaksiz ben nasil bir adammis ya

Back
X