Fragola açıklayıcı mesajın için gerçekten teşekkürler.
Moderasyonla bir alakam yok ama görüşümü belirtmek istiyorum.
Tartışma gerçekten kötü olmuş ama aynı zamanda isilayın üstüne de fazla gidildiğini düşünüyorum.
Kimseye laf etmek,rencide etmek istemem ama diğer kk üyeleri de bariz biçimde afrikadaki açlardan,o parayı verenin şöyle olduğundan böyle olduğundan,o parayı vereceğine neler yapacağından vb. bahsederek pek nazik davranmamışlar.
Sadece bir tarafa yüklenmek çok yanlış ama en yanlışı 2-3 çantanın muhabbeti yüzünden insan kırmak,hem kendi hem de karşımızdakinin moralini bozmak.
Kaldı ki,parasını nereye nasıl harcayacağı kişinin kendi bileceği iştir.ısterse tuvalette kullanır,isterse yatırım yapar,isterse çanta alır,isterse yastığının altında saklar.Madem o kadar paran vardı da afrikada açlar var sen gidip çanta alıyorsun demek,ayıplamak,hatta dalga geçercesine davranmak benim görüşüme göre ayıptır.Sonuçta o kisinin kendi parası kendi seçimidir.
Tartışmayı alevlendirmek gibi bir niyetim yok ama lütfen karşılıklı olarak saygı sınırlarını aşmayalım.Burada mahalle baskısı tarzı kimseyi ayıplamak,dalga geçmek,ezici davranışlarda bulunmak kimsenin hakkı değildir,aynı şekilde karşı taraftan da aynı davranışlar beklenilir.
.En azından forumda bulunan herkesin huzuru için.
Saygılar.