Merhabarlar,
dün inşaatı devam etmekte olan kooperatifteki evimizi görmeye gittik. başka bir şehirde oturan kaynanam ve kaynatam da birkaç gündür bizdeydi ve bizimle birlikte geldi.
evi görünce eşime salonun tahminimden küçük olduğunu, bizim iri koltuklarımızın ve yemek odası takımımızın bu odaya sığmama ihtimali olduğunu söyledim. sığmazsa belki salonun yanındaki odadan kemerli bi bölme açtırıp iki odayı birleştirebileceğimizi söyledim. eşim böyle bişeyin mümkün olmadığını söyledi. ben bikaç örnekle tanıdıklarımın yaptırdığını hiç de sorun olmadığını söyledim. ama eşim böyle bi iş için yeniden proje çizilmesi gerektiğini bununda 8-10 milyara patlayacağını söyledi. ben kiriş ve kolon kırmayacağız sadece tuğla bölmeden kapı açacağız dediysemde kaynanamların yanında bu konuyu kavgaya döktü.
yok olmaz bizi şikayet ederler, projesiz yapılmaz, anlamıyomusun. başkaları yaptırmış ama şikayet etse birileri başları sıkıntıya girer. vs vs . dedi. bizi tartışır gören kaynanam ve kaynatam da sağolsun araya girip bi de onlar konuşmaya başladı. yok kızım yavaş yavaş yaptırırsınız. bak olmuyomuş. vs vs. çalışan bi kadın olmama rağmen her konuda baskı gösteren oğullarını alttan almalıymışım çağrılarını yineleyerek konuşmaya devam ettiler. her ne kadar eşime bu bizim sorunumuz lütfen bunu başbaşa tartışalım desemde üçüde susmadı. kaynanam oğlunun bana şiddet dahi uyguladığını bilmesine rağmen yine alttan almamı bekledi. sağolsun kendisi oğluna tembihliyomuş ama oğlu dinlemiyomuş. sizce annesini dinlemeyen bi erkek var mı dünyada! bi şair anadır adamı edem adam demiş.
neyse işte bana mantıken saçma gelen bu durumu bugün özel bi yapı firmasına, bağlı olduğumuz ilin inşaat müh. odasına ve kooperatif kurucusuna sordum. yapılır hiç problem değil dediler. benim eşim inşaat mühendisidir kendileri ve sanmıyorum ki bu kadar yaygın bi uygulamadan bi haber olsun, bana atmasyondan söylemiş olduğu bahanelerin arkasında bağıra çağıra saatlerce dil dökerek nasıl durdu şaşkınlık içindeyim. yok o bi yana kaynanamların yanında o hale düşürmesi yeteri kadar kırıcıydı. şimdi ben bu kapı için bi mani olmadığını öğrendim. siz olsanız ne yapardınız ?