Lütfen akıl verin......

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
arkadaşlar ben 19 yaşındayım ve 16 aylık nişanlıyım.nişanlım şuan askerde 6 ayı kaldı nasipse inşallah 6 ay sonra gelecek tam yaz başı olduğu için düğünümüzü hemen yapıcaz ama benim daha doğrusu bizim bir sprunumuz var benim ailemin maddi durumu gayet ii nişanlımın ailesi biraz cimri ve görgüsüz insanlar arada kültür farkı var ama nişanlımı çok sevdiğim için katlanmak zorundayım en büyük problemimizde nişanlımın işi lise 2 den terk ben uzman çavuş olarak kalmasını istiyorum askeriyede en başta oda kabul etti dilekçe verdi ama şuan durumlar malum karışık olduğu için vazgeçti rente car işi yapmak istiyor yani araç kiralama servisi bunun içinde maddi destek gerek kafam çok karışık lütfen yardım edinn çok uzun oldu biliyorum ama yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.:sm_confused:

sevıyorsan..maddı yada manevı destegı yapıcaksın....
ama onunda sana aynısını yapacagına emınsen....ya dugunde fazla masraf yapmayıp iş ıcın harcıyacaksın...yada aılenın destegıyle olucak...
baska caresı yok canım...

sevıyorsan..maddı yada manevı destegı yapıcaksın....
ama onunda sana aynısını yapacagına emınsen....ya dugunde fazla masraf yapmayıp iş ıcın harcıyacaksın...yada aılenın destegıyle olucak...
baska caresı yok canım...

yorumun için saol canım inan düşüncelerinize çok ihtiyacım var benim ailem arkamızda zaten onlar olmasa onlara güvenmesem bu kadar cesur hareket edemezdim ama benim aileminde kullanılmasını istemiyorum çünkü nişanlımın ailesi hiç yardım etmiyor aksine bütün borcu babama yüklemeye çalışıyorlar.

rent a car işinden para kazanabilecek mi? ticari risk taşıyor nihayetinde
ona yol gösteren büyüğü yok mu, uzman çavuş olarak kalmasını tavsiye eden biri, sadece sen mi yönlendirmeye çalışıyorsun?
baban hiç bir şeyi ödemek zorunda değil, el sürmesin hiçbirşeye...evliliğinizi planlarken az çok konuşmuşsunuzdur, şunlar yapılsın bu olsun diye...

:1closedeyes:canım renta car işinde iyi para var söyliyim.benim sevgilim emlakçı bir yandada renta car işini düşünüyor.bana söylediği; bir araba alıyım krediyle,zaten o kendi kazancıyla kredi borcunu öder bi seneye kalmaz .ama o babasıyla beraber düşünüyor ve zaten işi var.eğer ona destek olacaksa ailesi yada senin ailen bir süre sıkıntı çekersiniz ama sonra sonrası iyi olur.iyi geliri olduğuna eminim hakkınızda hayırlısı olur umarım canım

canim bence cok gencsin evlenmek icin
19 yasindasin..simdiki gencleri anlayabilsem bende 21 yasinda olarak
20 yasinda evlenmek..aklim almiyor...
Keske biraz daha bekleseniz.. nisanlinin isi kesin olsa, biraz
para kazansa daha iyi olurdu..
sanki aceleniz varmis gibi..
ki bunlar benim düsüncem..
sevgiler....

rent a car işinden para kazanabilecek mi? ticari risk taşıyor nihayetinde
ona yol gösteren büyüğü yok mu, uzman çavuş olarak kalmasını tavsiye eden biri, sadece sen mi yönlendirmeye çalışıyorsun?
baban hiç bir şeyi ödemek zorunda değil, el sürmesin hiçbirşeye...evliliğinizi planlarken az çok konuşmuşsunuzdur, şunlar yapılsın bu olsun diye...

baya para var ama dediğin gibi çok riskli ya çevre edinemezse krediyle alıcaz bide 5 6 sıfır arabanın kredisinin altından kalkmak zor.onun alilesi parada vermiyor akılda benim babam yönlendiriyor ama oda fazla karışmak istemiyor sebep olmak istemiyor biz ne karar verirsek o olcak.benim ailem hiç bişey istemedi ne altın ne ev ne mobilya hiç birşey talep etmedik benim babam bütün beyaz eşyanı çeyizini mobilyanı ben alırım diyor benimde zoruma gidiyor.

:1closedeyes:canım renta car işinde iyi para var söyliyim.benim sevgilim emlakçı bir yandada renta car işini düşünüyor.bana söylediği; bir araba alıyım krediyle,zaten o kendi kazancıyla kredi borcunu öder bi seneye kalmaz .ama o babasıyla beraber düşünüyor ve zaten işi var.eğer ona destek olacaksa ailesi yada senin ailen bir süre sıkıntı çekersiniz ama sonra sonrası iyi olur.iyi geliri olduğuna eminim hakkınızda hayırlısı olur umarım canım

nişanlımın askere gitmeden arabası vardı 1 hafta önce izne geldi 4 gün araba kiraladı 500 ytl ye mal oldu çok ii para var ama çokta riski var bende sadece rente car olmasın aynı dükkanda ya internet aç yada emlakçılık yap dedim oda onlara yanaşmıyor aklım çok karışık yaaa napıcam bilmiyorum..

19 yasindasin, hayatinin en güzel yillarini sorumluluk altina girerek yasamak nerde bu yaslarin, genclignin tadini cikarmak nerde....:delphin:

Nasilki bazi seyleri anlamak cözmeye yetmiyor, sadece ask ve sevgide evlenmek icin yeterli degil güzelim ....Tabiki olmasi gerek sevmedende olmaz fakat körü körüne degil her zaman mantignida kullanarak ..:kahve:

Nisanlin durumunu düzeltikten sonra herseyi rayina oturttuktan sonra evlenseniz daha iyi olmazmi?? Hemde nasil güzelim...Bak simdiden kara kara düsünmeye basladin ve inanki simdiki bu sorunlarin problemlerin evlendikten sonrakilerinin yaninda solda sifir kalicak...:delphin:

Allah etmesin tabiki fakat Hepimiz bu yollardan gectik ve bu yollar yüzde 99 tasli ve daglidir...:kahve:

Allah yardimciniz olsun:Saruboceq:

canim bence cok gencsin evlenmek icin
19 yasindasin..simdiki gencleri anlayabilsem bende 21 yasinda olarak
20 yasinda evlenmek..aklim almiyor...
Keske biraz daha bekleseniz.. nisanlinin isi kesin olsa, biraz
para kazansa daha iyi olurdu..
sanki aceleniz varmis gibi..
ki bunlar benim düsüncem..
sevgiler....

düşüncene saygı duyuyorum canım ayrıca teşekkürler ama cahillik işte ama mutluum şükür bi sıkıntım yok inş. evlenincede herşeyin en güzeli olacağına inanıyorum.

19 yasindasin, hayatinin en güzel yillarini sorumluluk altina girerek yasamak nerde bu yaslarin, genclignin tadini cikarmak nerde....:delphin:

Nasilki bazi seyleri anlamak cözmeye yetmiyor, sadece ask ve sevgide evlenmek icin yeterli degil güzelim ....Tabiki olmasi gerek sevmedende olmaz fakat körü körüne degil her zaman mantignida kullanarak ..:kahve:

Nisanlin durumunu düzeltikten sonra herseyi rayina oturttuktan sonra evlenseniz daha iyi olmazmi?? Hemde nasil güzelim...Bak simdiden kara kara düsünmeye basladin ve inanki simdiki bu sorunlarin problemlerin evlendikten sonrakilerinin yaninda solda sifir kalicak...:delphin:

Allah etmesin tabiki fakat Hepimiz bu yollardan gectik ve bu yollar yüzde 99 tasli ve daglidir...:kahve:

Allah yardimciniz olsun:Saruboceq:

çok ama çok haklısınız benimki tamamiyle körü körüne oldu hiç mantığıma danışmadım ailem istemedi maddi açıdan kültürel fark yüzünden ama ben çok sevdim ve inandım inş. sonuna kadarda böyle olur Allah a şükür maddi açıdan bi sıkıntım yok ama babam çok tutucu biri çok sıkıyor beni bu nişanda biraz o yüzden erken oldu belki rahatlarım dedim aam şöyle söylüyüm ben 16 aydır nişanlıyım nişanlımla 1 kere çarşıya gitmedik bizim evimize gelmedi alyansımı bile ben seçmek için gidemedim o kadar yani..maleseff

Bence bu kadar erken nişanlanarak hata etmişsiniz. BArii düğünü hemen yapmayın. Bu ne acele. Ne demek 6 ay sonra askerden gelecek ve hemen düğün yapıcaz. Bu adamın daha işi yok gücü yok. Neyle evleneceksiniz, eşyalar takılar ıvır zıvr nasıl alınacak. Babam herşeyi alacağını söyledi diyorsunuz neden????
Bir erkek olarak evlenmeye niyetleniyorsa evliliğin gereklerini de yapmak zorunda siz kendi üstünüze düşeni yapın yeterli. Bırakın düğünü o yapsın, takılarını (hrnekadsar istememiş olsanız da takı takmalı size sonra içinizde uhde kalır hiç bişey olmasa bir bilrzik) alsın, evini tutsun mobilyalarını alsın. Alsın ki evliliğin sorumluluğunu taşıyıp size koca olabilsin. Babanızın dayayıp döşediği bir evde gene babanızın yapacağı düğünle evlendiğinizde ancak evcilik oyayabilirsiniz. İşini de babanız kursun da tam olsun bari...

Nişanlınızın rahatlığı da pes doğrusu.. Bence sakın ama sakın işini kurmadan yada bir işe girmeden evlenmeyyin...

canım bu acele nıye yasında kucuk
nasılsa gerı kalan omrunu evlı gecıreceksın
nısanlın gelsın askerden kursun ısını yuruyomu bakalım olmadı baska bı ıs dener
ama evlıyken bu sorunlar daha yıpratıcı olur
hayatınızı duzene koymadan evlenmeyın
helekı babanın tutucu davranıslarndan kurtlmk ıcın bu kadar erkencı davranıyosan yapma sakın pısman olursun

babanızın parasıylamı rent a car yapmak istiyor.valla iyi yere tezgah açmış.bir erkekde gurur olmalı biraz.ben asla hoş karşılamıyorum.özellikle kız babalarının damatlara gereğinden fazla maddi açıdan destek çıkmasını.sonra bedavacılığa iyice alışıyorlar.ve siz ailenizle eşiniz arasında kalıp maholuyorsunuz.çok yakın bir arkadaşım aynı durumları yaşadı.eş adayınız size nasıl bir yaşam sunabilecekse ona evet demeniz lazım.babanızın desteğiyle bir yere kadar gider.hem sonra nasıl kabul ediyorlar böyle büyük bir yardımı ben anlamıyorum arkadaşlar.kadın halimle ne teklif ederim böyle bir iş teklifini nede kabul ederim.ne kazanıyorsam eşimle onu yer içerim.üstelik bu kriz ortamında hiçbirşeyin garantisi yok.üsteli işde beğenmiyor sanırım.muhteşemsengözlerimebaksanab

Yaşınız evlilik için o kadar genç ki..
Şu anda aşktan dolayı ilerisini idrak edemiyorsunuz..
Nişanlınızı çok seviyor olabilirsiniz fakat evilik çok başka bir şey
Bazı şeyler için bu kadar acele etmemek gerek;ki bu konuda hayatınız söz konusu
Nişanlınız biraz sorumsuz gibi geldi bana..
Çok da mantıklı düşünemiyor;biraz rahat hareket ediyor
Kendinizi düşünün..
Henüz çok erken.

evleneceğin yaş bu devirde evlilik yaşı değil malesef..
erkekler daha geç olgunlaşıyor ve çok srumsuzlar..
önce işini kursun sana bakabilecek durumda olsun öyle evlenin madem öyle!!
sen dersen ailem benim arkamda diye nişanlın nede olsa.. diye hareket ederek yaklaşacaktır herşeye!!
ben eşime 6,5 yıllık flörtümde ailemin durumunu babamın malının %10 unu bile söylemedim ki ona göre hareket etmesin diye..
herşeyimizi evlendikten sonra öğrendi..

yorumlarınız için teşekkür ederim hepsini değerlendircem mutlaka saygılar...

Back
X