• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen bakar misiniz ? Benim icin onemli

Bazen endiseli soyluyor bazen gercekten rahatsiz oldugunu hissediyorum.
Kac kez bunlarin lafini etmeyelim aramizda boyle seyler olmaz bizim dememe ragmen degismedi. Neden israrla bu para, mevki bunlari onume getiriyor anlamiyorum..
Bir taraftan diger insanlarin baskisi ve benim surekli iliskimi savunmam.
Erkek arkadasim boyle yapinca kendimi yalniz hissediyorum.

bence o paradan dolayı değil o da sen kafana takarsan ilerde sorun edersen diye endişeleniyordur emin olmak istiyordur..benim poli bi arkadaşım vardı erkek arkadaşı tıpı kazandı maddi durumu iyi değildi kız okuttu okul bitincede evlendiler çok da mutlular sende onu okut okusun mühendisliği

Sizce nasil bir sorun yaratabilir ?
Nöbetleriniz olur sizi anlamayabilir, konuşacak konularınız farklı olabilir, geliriniz çok farklı olabilir/ belli bir standartta yaşamaya alıştığınız için yarın bir gün çocuk olunca çok fazla evde duramayabilir, mecbur çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Hadi bunlar halledilir de eşiniz aşşağılık kompleksine girebilir. Dediği laftan belli aslında/ yani komplekse girmeyecek erkek var ama sanırım çok yok. Ha onu da siz anlarsınız zaten.

Burada bir doktor uye vardi.
Esi kendisine atm gozuyle bakiyordu.
Elbette sevgilinle ayni seyleri yasayacaksin diye bir kaide yok fakat evlilikte maas farki, calisma sartlari, egitim durumu sorun olabilir.
Belki de olmaz bu isler degiskenlik gosteriyor

2 yillik universite mezunu.
Sevgi dolu, sadik ,anlayisli bir insan.
Annem hic istemiyor,babam daha ilimli.
Bu iliski icin surekli mucadale halindeyim..
Ben genelde insanlar Alınteri ile para kazandıktan sonra meslekleri ile yargılamam kimseyi ama şu da var evlenecek Kişilerin hayat görüşü sosyal imkanları maddi olanakları Dünya'ya bakışı aynı Olmalı Hemen hemen . Sende biliyorsun mesleklerimizde etkiliyor zaten hayata bakışımızı .
Anlaşma düzeyiniz nasıl ? Mesela Gündemden siyasetten sosyolojiden güncel ya da genel konulardan bahsederken fikir ayrılıkları yaşıyor mısınız ? Birlikte mutlu musunuz ? Sorumluluk sahibi biri mi ? Neden 4 yıllık okul kazanamadı ? Çalışma azmi var mı ? Isterse inşaat mühendisi olabilir dgs ye girip .
Bunları kendi içinde sorgulaman gerekir ?

bence o paradan dolayı değil o da sen kafana takarsan ilerde sorun edersen diye endişeleniyordur emin olmak istiyordur..benim poli bi arkadaşım vardı erkek arkadaşı tıpı kazandı maddi durumu iyi değildi kız okuttu okul bitincede evlendiler çok da mutlular sende onu okut okusun mühendisliği

Cok mutlu oldum vallahi.
Yeter ki istesin hep destegim.

bizim paramız olarak bakarsa iki taraf da, sorun olmaz :KK66:
ben yıllardır eşimden fazla kazanıyorum 2 kat kadar
maaşıma zam gelince ikimiz de seviniyoruz

eşim ilk işinde asgari ücretten az alıyordu, ben üniversitedeydim o dönem, staj yapıyordum, ondan fazla alıyordum.
hiç bir zaman maaşımızla değerlendirmedik birbirimizi.

ama tabi iyi bir gelir insanın özgüvenini de artırıyor, bu da bir gerçek.

2 tane örneği var hayatımda böyle ailemin içinde bile kadın avukat kocası bilgisayar teknikeri .
Kadın doktor kocası tıbbi mümessil yani çok önemi yok kadının ya da erkeğin parayı kimin eve daha çok getirdiğinin ne önemi var gelişmiş ülkelerde böyle şeylerin önemi yok.Bir prof. eşi kuaför mesela neden aşık olamaz mı aşık olurken mesleklere mi aşık oluyoruz

2 tane örneği var hayatımda böyle ailemin içinde bile kadın avukat kocası bilgisayar teknikeri .
Kadın doktor kocası tıbbi mümessil yani çok önemi yok kadının ya da erkeğin parayı kimin eve daha çok getirdiğinin ne önemi var gelişmiş ülkelerde böyle şeylerin önemi yok.Bir prof. eşi kuaför mesela neden aşık olamaz mı aşık olurken mesleklere mi aşık oluyoruz

Ben de anlamiyorum. Benim icin yillardir bir kez bile dert olmadi. Suphe duymadim okurken de mezun olurken de.
Seviyorum,anlasiyoruz. Maasin ne onemi var.. Son bir yildir hem o hem cevre surekli ne olacak ne olacak diye yedi beni.
Cevremdekilerin tepkilerinden de biktim usandim. Ozellikle annem bu konuda cok kirici.

Unvan cok onemli degil bence
Sonucta hic okumamis degil
Denginizle evlenip mutsuz olmakmi iyi
Sevdiginizle evlenip mutlu olmakmi onemli
Cok kazanmak degil iyi gecinmek onemli

Inanin para, maas bunlari hic umursamiyorum. Bana ara ara sen benden cok kazanacaksin diyip endiselenince beni de uzuyor. Su kadar yildir sunu asamayasimiz beni daha cok uzuyor.
Ondaki bu huzursuzluk ister istemez bana da yansidi.
Sizin dediginiz acilardan da bakiyorum. Evet ben calismasam da gecinebiliriz.
Umursamadigina inanıyorum çünkü seviyorsun ve bu gayet normal bişey :)

Daha net bakabileceğin noktalardan aklıma gelenler onlardı gönül rahatlığıyla bazı şeylerden kesinlikle eminsen bence insanları boşver çünkü gerçekten insanlar hiçbir şekilde susmazlar

Para konusunu da unutmayın ama... niye problem çıkmaması mümkünken problem yasayasın ki ? Maddi sıkıntı dan bahsediyorum. Para ne yazıkki önemli parasız yaşanmıyor. Sevgilinden eminsen kariyerlerinizi sağlamlaştırın maddi gücünüzü az da olsa garantileyin

Dusunecek birsey yok ama huzurlu bir evlilik olmasi icin esinin bence hep bir tik ust seviyeye ulsabilmek icin calismasi gerekir. Bu esinin kendi huzuru icindir, turk erkegi bir sure sonra illaki kadinindan alt rutbede olmayi sindiremeyecektir. Onu yukseltmesi icin tesvik edin derim ama ayrilik mantikli gelmedi bana

Dusunecek birsey yok ama huzurlu bir evlilik olmasi icin esinin bence hep bir tik ust seviyeye ulsabilmek icin calismasi gerekir. Bu esinin kendi huzuru icindir, turk erkegi bir sure sonra illaki kadinindan alt rutbede olmayi sindiremeyecektir. Onu yukseltmesi icin tesvik edin derim ama ayrilik mantikli gelmedi bana

doktorun bir tık üzerine çıkması için de baya bir ekmek yemesi lazım.
çok olur şey değil gibi.

B Bncrn93 bir de şunu konuşmanız lazım. Sanırım sizin zorunlu göreviniz olacak, muhtemelen de doğu illerinde olacak. mesela erkek arkadaşınız ben de seninle gelirim, seni desteklerim diyor mu, bu önemli. zira uzun bir dönem, ayrı kalmak olmaz. sizi kariyerinizde destekleyecek mi önünüzü mü kesecek, bunlara dikkat edin. Bir tanıdığım sırf eşi kendisinden üst diplomalı olmasın diye master yapmasına izin vermedi. başka bir tanıdığımda tam tersi eşim atansın ben istifa ederim onu yanlız bırakmam gider o ilde asgari ücretle çalışırım yine de karımın kariyerini desteklerim diyor.

benim eşim de ben iş bulamıyorum diye kendi mevcut işinden istifa edip benim iş bulacağım ile taşınmasını sorun etmeyeceğini söylüyor bu aralar.pek bi sevimli, dur gidip öpem :)

Ben de anlamiyorum. Benim icin yillardir bir kez bile dert olmadi. Suphe duymadim okurken de mezun olurken de.
Seviyorum,anlasiyoruz. Maasin ne onemi var.. Son bir yildir hem o hem cevre surekli ne olacak ne olacak diye yedi beni.
Cevremdekilerin tepkilerinden de biktim usandim. Ozellikle annem bu konuda cok kirici.

erkek arkadaşına da onun çevresi baskı yapıyor olabilir mi?
o doktor sen teknisyen, senden daha çok kazanırsa şöyle olur böyle olur diyor olabilirler mi?
bunca yıldır bunları düşünmeyen adam neden birden bire böyle endişelere kapılsın? neticede yıllardır tıp okuyorsun

ben de Alys Alys gibi iki gönül bir olunca'cılardanım
elalemin ne dediğine kulaklarını kapat çünkü sorunsuz giden bir ilişkiden bu şekilde vazgeçersen ve ileride mutsuz olursan, şu anda bıdı bıdı eden o insanlar mutlu etmeyecek seni
fakat mutlaka nişanlanmadan bu konuyu tam olarak konuşup, kapatmanız lazım
ileride hallederiz mantığıyla yola çıkmayın çünkü nişanlılık dönemi vs bazı çiftler için (özellikle aile istemiyorsa) çok zorlu geçebiliyor, çok yıpranırsınız

Merhabalar. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Liseden beri ( su an 25 yasindayim)
Bir erkek arkadasim var. Ayni okuldaydik o vasitayla tanistik. Iliskimiz hala devam ediyor.
Ben tip fakultesi mezunuyum. Sevgilim insaat teknikeri. Yakin arkadaslarim bunun sorun teskil edecegini, ilerde sıkıntı yasayacagimi soyluyor.
Bugun cok deger verdigim cok sevdigim bir hocamla sohbet ederken nisanlanacagimi soyledigim de meslegini sordu. Soyleyince "tekrar dusun" dedi.
Cok uzuldum.
Etrafimdan duyduklarima kulak mi tikamaliyim yoksa ciddiye mi almaliyim bilmiyorum. Neden bu ayrimi yasadigimi da aciklayayim. Erkek arkadasim son bir yilda ara ara bunu kendine dert edindi.
Ya beni begenmezsen, aldigim para sorun olacak mi, ben senden az alacagim nasil olacak tarzinda soylemleri var. Ustelik simdiye kadar asla ve asla parayla ilgili bir muhabbetim, hesabim olmamistir. Bunlari demesine de uzuluyorum. Gercekten endise ettigi icin mi soruyor ? Yoksa bu endiselerin evlenince aramiza girip kocaman sorunlar olacaginin sinyallerini mi veriyor ? Anlamiyorum.
Cok mu toz pembe bakiyorum hayata bilmiyorum ama gercekten paraymis pulmus mevkiymis bunlari umursamiyorum. Gercekten onu da cok seviyorum.
Ama bu kadar insanin ayni seyi soylemesinden de usandim.
Sizler ne dusunuyorsunuz ?
Benim eşim de benden düşük konumda sorun yaşamadık . Ama bu kadında biter üstün hissedip ezmezsen birsey olmaz. Sevgi kolay bulunmuyor. Başkasının lafı ile çöpe atma derim. İnsanlar olumsuz yorum yapmaya alışmış. Ne hissediyorsan onu yaşa. Sen sorun etmiyorsan kimene. Ayrica erkek arkadasinin söylemi senin sorun edip etmedigini anlamak içindir.

Bir tip mezunu bayan olarak sevgiliniz tıp ve ya belli üniversitelerin mühendislikleri olmadığı sürece aynı tepkileri alacaktiniz.Benim sadece önerim sevgiliniz ile aranızdaki eğitim/maddi/sosyal çevre uçurumu oluşmasın/artmasın diye kendinizi gelişime /daha iyisi olmaya kapamamaniz.Bazen bayanlar eşlerine aşırı empati yapiyor ve o ezilmesin diye kendi amaçlarını,heveslerini,hirslarini bir kenara atıyor ....işte o zaman mutsuzluk basliyor

Back
X