• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bakin ve yardim edin, ya da bir moral verin

kibritcikiz91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
298
26
118
Bursa
merhaba sevgili kk hatunları
bu sene grafik tasarım bölümüne kayıt oldum. Ama çizim yetenegim 0 degil - bir milyon falan. Ne yapacağım bilmiyorum.
Bilgisayar cizimleri yapabiliyorum, ama elime kalem alinca bir duz cizgi bile çizemiyorum.

hayatim boyunca bir seyler cizebilmeyi istedim ve hayal ettim. grafik okumayi cookkkk istiyorum. ama yok cizemiyorum. derslerimiz genellikle cizim üzerine. uygulamalı dersler anlayacaginiz. diyeceksiniz ki madem cizemiyorsun ne demeye grafik okuyorsun?
cevabi net Is-ti-yo-rummm istiyorumm..

ne yapacağım nerden başlayacağım. vize de cansiz varlik çizeceğiz ve bu vize notu olacak. bu dert mi demeyin lutfen.. herkese ragmen univ okuyorum, bilenler bana yol gosterin lutfen

Ben de duz cizgi cizme ozurluyum ama gorsel sanatlar konusunda yetenegim fazladir oldukca. Ebru,yagliboya calismalarim var :P
Ayrica muhendislik okudum. Teknik resim dersim de iyiydi baya.. .. bence alisirsin...

Eeeeee ablacigim madem 0 yeteneksin neden bu bolumu sectin? :KK51:Tamam seviyor olabilirsin ama goz var izan var. Hepimiz kendi capimizda resim yapmayi, sarki soylemeyi seviyoruz ama yetenegimiz yoksa profesyonel olarak yapmiyoruz.

Eeeeee ablacigim madem 0 yeteneksin neden bu bolumu sectin? :KK51:Tamam seviyor olabilirsin ama goz var izan var. Hepimiz kendi capimizda resim yapmayi, sarki soylemeyi seviyoruz ama yetenegimiz yoksa profesyonel olarak yapmiyoruz.
insanın istediği her seyi başarabileceğine inanıyorum çünkü.

insanın istediği her seyi başarabileceğine inanıyorum çünkü.

Tamam da ablacim, sanat tipi islerde biraz da yetenek gerekiyor bence. Yani yetenegi olan insan kadar basarili olmak mumkun olmuyor. Ama dersin ki illa ben bu isi zorlicam, bence bir desen/figur cizme kursuna git. Orda kalemi kullanmayi, cizim yapmayi ogrenirsin. Yoksa zor. Daha duz cizgi cekemeden nasil olcak bu is?

Ben hobi olarak resim kursuna gittim ama benim cizimim iyidir, yani sekilleri zorlanmadan cizerim, boya da fena yapmam. Gelenlerin hepsi de az cok yetenegi olan insanlardi. 0 olup gelenler de vardi tabi ama kendilerini gelistirdiler. Cizim konusunda kendini gelistir derim once.

Tamam da ablacim, sanat tipi islerde biraz da yetenek gerekiyor bence. Yani yetenegi olan insan kadar basarili olmak mumkun olmuyor. Ama dersin ki illa ben bu isi zorlicam, bence bir desen/figur cizme kursuna git. Orda kalemi kullanmayi, cizim yapmayi ogrenirsin. Yoksa zor. Daha duz cizgi cekemeden nasil olcak bu is?
ya lütfen siz cevap vermeyin, fikirlerinizi hic merak etmiyorum gerçekten

Bravo.
Sen ressam olmayacaksın ki, kağıt kalemle işin optimumda.
Ben de anamın karnından lisans eğitimim üzerine olan sıradışı bir maharetle doğmadım
evet iste anlatmak istedigim ve inandigim bu. suan bu okulu okumam gerekiyor. planlarim için ve bu dersleri gecmek zorundayim. bu dersleri gecmem icin ne yapmaliyim, bunu arastirip yapacagim. bilenlerden yardim istiyorum.

Kızın kalbine indireceksin:KK48:

Bu bölüm bitirilmez diye bir şey yok bir şekilde bitirilir tabi ki. Bir süre deneyin, sınırlarınızı zorlayın, hocalarınızla fikir alışverişi içinde olun. Ama bir b planı da köşede dursun mutlaka. Çünkü bu durumda olan birkaç arkadaşım oldu sonunda bölüm değiştirdi bazıları..

Kızın kalbine indireceksin:KK48:

Bu bölüm bitirilmez diye bir şey yok bir şekilde bitirilir tabi ki. Bir süre deneyin, sınırlarınızı zorlayın, hocalarınızla fikir alışverişi içinde olun. Ama bir b planı da köşede dursun mutlaka. Çünkü bu durumda olan birkaç arkadaşım oldu sonunda bölüm değiştirdi bazıları..

bu benim ikinci universitem zaten. hayallerim icin okumam gerek, ama dediginiz gibi hali hazirda ikinci bir planim var. ama ben cok calisarak ve isteyerek başarabileceğime inanıyorum. basladigim isi bitirmk gibi bir hastaligim var

youtubedan udemy de ücretli derslerden faydalanabilirsin. udemy ücretli ama çok uyguna güzel kurslardan faydalanabilirsin. başarılar dilerim.

Yani esas soruyu sen sormus ve cevaplamissin ama literatur boyle kordu ressam oldu sagirdi piyanist oldu gibi basari oykuleriyle dolu. Senin ne eksigin var? Basit cizimlerle basla videolar var bununla ilgili bol bol denemeler yap ozel ders al. Olur belki.Hayirlisi.

ya lütfen siz cevap vermeyin, fikirlerinizi hic merak etmiyorum gerçekten

Gayet gercekci fikir verdim, kursa git dedim.
Sen zannimca burd aslansin kaplansin diye gaz verecek ablalar ariyorsun iyi hos da final gelince, elinin alisikligi yoksa aldigin gazla kalakalirsin canikom. Elini kaleme alistir bu kadar, bunu anlamak icin Einstein olmaya gerek yok.

Ohh lutfen cok yorum yapmak istiyorum zaten olup bitiyorum IQ fiskiran bu konu sahibesine de konsuuna da tutmayin beni.

bu sene grafik tasarım bölümüne kayıt oldum. Ama çizim yetenegim 0 degil - bir milyon falan. Ne yapacağım bilmiyorum.
Bilgisayar cizimleri yapabiliyorum, ama elime kalem alinca bir duz cizgi bile çizemiyorum.

hayatim boyunca bir seyler cizebilmeyi istedim ve hayal ettim. grafik okumayi cookkkk istiyorum. ama yok cizemiyorum. derslerimiz genellikle cizim üzerine. uygulamalı dersler anlayacaginiz. diyeceksiniz ki madem cizemiyorsun ne demeye grafik okuyorsun?

ne yapacağım nerden başlayacağım. vize de cansiz varlik çizeceğiz ve bu vize notu olacak. bu dert mi demeyin lutfen.. herkese ragmen univ okuyorum, bilenler bana yol gosterin lutfen
İlkokulda çöp adamı bile orantısız çizerdim gerçekten berbattı. Sınıfta alay konusu olurdum gülerlerdi. Nasıl zoruma gittiyse her bulduğum boş kağıda resim çizmeye başladım. Hani gazete haberlerinde küçük kutucuklarda insan resimleri olur ya onlara bakarak çiziyordum filan. Çize çize herkesin dikkatini çekmeye başladım baya benzetiyordum :-) lisede resim ogretmenim çok beğendi atölyesine aldı artık bakarak herşeyi cizebiliyodum kara kalem yağlı boya bir sürü çalışmam oldu, özel yetenekten sınava girmemi söyledi ama ben kendimi ispatlatladigimi düşündüm herhalde resmi hobi olarak bıraktım. Farklı bir mesleğim var arada sırada canım isterse ciziktiririm oyle:) Çizimlerimi cok begenenlere de ben cizebiliyosam ohoo herkes çizer diyorum. %30 yetenekse %70 hırs ve çalışma. Buna emin ol. Durmadan çizer vazgeçmezsen karikatüre bile başlarsın

Ben de mesela aşçilik okumaya baslamistim ikinci unv. olarak. haftasonu kurslariyla cakisti bebek oldu derken yarim kaldi. Mutfak becerim benim de 0. Bir kek yapiyorum vakfikebir ekmegi oluyor mubarek. İleride yeniden deneyecegim. Sen yaz bize gelismeleri de umut dolsun icimiz.

Adım adım ilerleyin.
Kademe kademe .
YouTube'dan video izleyin.
Halk Eğitim'de bunun kursları var. Gidin , derse katılmasanız bile eğitimciden fikir alın.
Grafik ilgi alanım değil ama bir öğrencim bu kadar zorlansa bunları tavsiye ederdim.

Back
X