• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bakin ve yardim edin, ya da bir moral verin

Bence çok istiyorsaniz en azından mezun olacak kadar basarabilirsin.sonuçta ressam olmayacaksin.istemek ve azim etmek cok onemli.Ama buraya konu aciyorsanız her türlü fikir e saygılı olmak zorundasınız.isteyen istediği yere istediğini yazar.

İlkokulda çöp adamı bile orantısız çizerdim gerçekten berbattı. Sınıfta alay konusu olurdum gülerlerdi. Nasıl zoruma gittiyse her bulduğum boş kağıda resim çizmeye başladım. Hani gazete haberlerinde küçük kutucuklarda insan resimleri olur ya onlara bakarak çiziyordum filan. Çize çize herkesin dikkatini çekmeye başladım baya benzetiyordum :-) lisede resim ogretmenim çok beğendi atölyesine aldı artık bakarak herşeyi cizebiliyodum kara kalem yağlı boya bir sürü çalışmam oldu, özel yetenekten sınava girmemi söyledi ama ben kendimi ispatlatladigimi düşündüm herhalde resmi hobi olarak bıraktım. Farklı bir mesleğim var arada sırada canım isterse ciziktiririm oyle:) Çizimlerimi cok begenenlere de ben cizebiliyosam ohoo herkes çizer diyorum. %30 yetenekse %70 hırs ve çalışma. Buna emin ol. Durmadan çizer vazgeçmezsen karikatüre bile başlarsın

tebrik ederim sizi. ben de çalışacağım cok calisacagim. emek vermeden olmaz bir sey. ama nasil baslayacagimi bilmiyorum. bir seylere bakip cizmek mi yoksa el egzersizi yapmak mi lazim ilk etapta. cizim egzersizlerinde duz cizgi egik cizgi egriler falan. youtube da bircok video buldum. cok sey okuyunca ve izleyince kafam karisti sanirim

Adım adım ilerleyin.
Kademe kademe .
YouTube'dan video izleyin.
Halk Eğitim'de bunun kursları var. Gidin , derse katılmasanız bile eğitimciden fikir alın.
Grafik ilgi alanım değil ama bir öğrencim bu kadar zorlansa bunları tavsiye ederdim.
kurslar ilce de suanda merkezde halk egitim bulamadım. ama bir egitimciyle görüşeceğim pazartesi günü. teşekkürler

Benim üniversitede de şöyle bir tecrübem olmuştu.Düz çizgi bile çizemem.Resim yapmak falan zaten yeteneğim yok da aşırı nefret ederim.Universite de teknik resim dersi vardi.Allahim herkes biseyler çizebiliyor ben sıfır.Ama o kadar sıfır ki artık hoca benle dalga geçiyor.Yeteneksizligimi herkesin önünde iğneleyerek soylüyor.Ders sonunda arkadaşlarım beni bozma moralini diye avutuyorlar.Felaket bi dönemdi.Baktim sınıfta bir tek ben bütünlemeye kalacağım.Dedim ki bu kızım bu adam seni bu dersten bırakır.Ne yap et geç bu dersten.Çok afedersin öyle bir totom sıkıştı ki finale kadar her gece her hafta sonu çizim yaptım.Diger dersleri boşverdim resmen.Okulun kütüphanesinden çizim kitapları aldım koydum önüme her vakit çiziktirmekle meşguldum.Sinavi geçmem şarttı çünkü hoca bana takmıştı.Finalde de bomba gibi bir puan aldım.Butunleme falan da yok.Yani demem o ki bir tarafı sıkışınca herşeyi yapar insan;)

Ben de mesela aşçilik okumaya baslamistim ikinci unv. olarak. haftasonu kurslariyla cakisti bebek oldu derken yarim kaldi. Mutfak becerim benim de 0. Bir kek yapiyorum vakfikebir ekmegi oluyor mubarek. İleride yeniden deneyecegim. Sen yaz bize gelismeleri de umut dolsun icimiz.
zor olacak belki ama ben basaracagima inaniyorum. tabi ki mutlaka yazarim

Benim üniversitede de şöyle bir tecrübem olmuştu.Düz çizgi bile çizemem.Resim yapmak falan zaten yeteneğim yok da aşırı nefret ederim.Universite de teknik resim dersi vardi.Allahim herkes biseyler çizebiliyor ben sıfır.Ama o kadar sıfır ki artık hoca benle dalga geçiyor.Yeteneksizligimi herkesin önünde iğneleyerek soylüyor.Ders sonunda arkadaşlarım beni bozma moralini diye avutuyorlar.Felaket bi dönemdi.Baktim sınıfta bir tek ben bütünlemeye kalacağım.Dedim ki bu kızım bu adam seni bu dersten bırakır.Ne yap et geç bu dersten.Çok afedersin öyle bir totom sıkıştı ki finale kadar her gece her hafta sonu çizim yaptım.Diger dersleri boşverdim resmen.Okulun kütüphanesinden çizim kitapları aldım koydum önüme her vakit çiziktirmekle meşguldum.Sinavi geçmem şarttı çünkü hoca bana takmıştı.Finalde de bomba gibi bir puan aldım.Butunleme falan da yok.Yani demem o ki bir tarafı sıkışınca herşeyi yapar insan:KK66:
motive edici bir yazi oldu benim için. tesekkur ederim. ben de derste çiziyorum. hoca geliyor, olacak olacak diyor. baska bir hoca iyi fena degil diyor. hırslaniyorum daha cok. hocanun fena degil dedigi cizim benim için saheser

Bu kadar tepki göstermenizi gerektirecek bir şey yok. O da kendine göre bir fikir vermiş. Dün çizgi dahi çizemediğini söyleyen birine bunun sorulması çok normal.
fikir vermedi, kendince dalga geciyor. diger fikir verenlerin mesajlarini okursaniz ne demek istedigimi anlarsınız. ben yetenegim 0 okuku birakayim mi diye bir soru sormadim ki. son mesajdaki seviyenin düşüşüne bakin bence.neyse hanimefendiyi konusacak degilim. daha onemli bir meselemi danışmaya geldim, kavgaya degil.

Kağıda çok az çizebilen tek grafiker siz olmucaksınız.
Bende grafikerim.
İlk zamanlarda çöp adam bile çizemezdim kağıda ama pc’de portre çalışırdım.
Sonra çook üstad bir ressamdan ders aldım.
3. Dersim falandı at çizmiştim kağıda.
Sonra hocam emekli oldu çalışamadık.
Öyle kaldı bilgisayarda olan önemli.
Çok fazla yardımcı araç var programlarda zamanla el alışkanlığı oluyor ve akıp gidiyor.

kediye uçmayı mı tarif edeceğiz...

isteğini ve motivasyonunu anlıyorum. ama burada yetenek söz konusu. ben de çok iyi bir hatip olmak isterdim ama yok yetenek yok. eğitimle de olmaz bazı işler..

Kağıda çok az çizebilen tek grafiker siz olmucaksınız.
Bende grafikerim.
İlk zamanlarda çöp adam bile çizemezdim kağıda ama pc’de portre çalışırdım.
Sonra çook üstad bir ressamdan ders aldım.
3. Dersim falandı at çizmiştim kağıda.
Sonra hocam emekli oldu çalışamadık.
Öyle kaldı bilgisayarda olan önemli.
Çok fazla yardımcı araç var programlarda zamanla el alışkanlığı oluyor ve akıp gidiyor.
evet sinif da genel olarak cizemiyor. ben cizen bir grafiker olmak istiyorum. insallah olurum. cunku cok sey hayal edebiliyorum ama kagida aktaramıyorum. ama bilgisayara aktarabiliyorum. tesekkur ederim. cevabiniz cok iyi geldi.

Yetenek gerektiren bir bölümünüz olsaydı yetenek sınavı koyarlardı ve öğrencileri ona göre de seçerlerdi. Belli ki çalışarak yapılacak bir şey. Gece gündüz çalışın, yapabilirsiniz.

Back
X