- 15 Ekim 2025
- 14
- 4
- 1
- 31
- Konu Sahibi eylulekim9
-
4'ünde yaptığım hem daha silik hem de biraz kuruyunca çekmiştim evet. ama yine de düne göre daha silik. dün yaptığım kontrol çizgisiyle aynı anda kıpkırmızı olmaya başladı 3-5 sn içinde. bugünkü biraz daha geç kırmızılaştı ve silikti.Şüphede kaldığında iki adet yap yap aynı idrarda. 3’ündeki pik duruyor. 4’ündeki de kurumaya başladığında mı çektin o da koyu ama daha silik sanki. Su alımına dikkat bir lh hormonu yoğun olsun idrarında.
Olgunlaşıyordur tabi. Koyuluk tamamen açık renge gelince çatlama diyoruz. Bende de bu şekilde. Hatta pik görünce sabah akşam yapıp kontrol ediyorum ne zaman silinmeye başladığı ve tamamen eski renge döndüğünü. Ben olsam 4’ü de yine pik sayar değerlendirirdim. Örnek olarak attım geçen ovülasyondan. En baştaki de gebe olduğum için lh ile de kontrol ettim, koyu mu diye. Farklı zamanlarda ama seninkilere benzer. Sıkma canını yani.4'ünde yaptığım hem daha silik hem de biraz kuruyunca çekmiştim evet. ama yine de düne göre daha silik. dün yaptığım kontrol çizgisiyle aynı anda kıpkırmızı olmaya başladı 3-5 sn içinde. bugünkü biraz daha geç kırmızılaştı ve silikti.
ayın 2'sinde lh hormunu çok az yükselmeye başlamıştı
3'ünde fotoğrafta göründüğü gibi
4'ünde de fotoğraftaki gibi silikleşmeye başladı
neden hemen pik yapıp hemen silikleşiyor? olgunlaşmıyor mu yumurta onu anlayamadım.
yorumunuz için minnettarım çok teşekkür ederim
Dünü pik diye düşünüp değerlendirdim. Burada bazı okuduklarımda, "çatlama olduğunda içerde sperm olmalı" diyorlar, bazıları da "çatlama olduktan, test tamamen silikleştikten sonra ilişki olmalı" diyorlar. hangisini kabul etmeliyiz bilemiyorum ama ben o günleri son 3 aydır değerlendiriyorum hep. açıkçası 15 aydır korunmuyoruz ama 3 aydır günlere bu kadar dikkat ediyorum. yumurta, test tamamen silikleştiğinde mi çatlamış oluyor yoksa pikten sonra biraz silikleşmeye başladığında mı? gerçi aralarında hep 1 gün hatta bazen saatler oluyor benimkinde... süreler çok kısa olduğu için kafam çok karışık. gebe olmanıza çook sevindim, rabbim sağlıkla büyümesini nasip etsin.Olgunlaşıyordur tabi. Koyuluk tamamen açık renge gelince çatlama diyoruz. Bende de bu şekilde. Hatta pik görünce sabah akşam yapıp kontrol ediyorum ne zaman silinmeye başladığı ve tamamen eski renge döndüğünü. Ben olsam 4’ü de yine pik sayar değerlendirirdim. Örnek olarak attım geçen ovülasyondan. En baştaki de gebe olduğum için lh ile de kontrol ettim, koyu mu diye. Farklı zamanlarda ama seninkilere benzer. Sıkma canı
Şimdi şöyle lh çatlamayı tetikleyen hormon, yumurta dönemi lh salgılanıyor. Pikten sonra düşüşe geçtiğinde yakın olduğumuzu anlıyoruz. Yani silinmeye başladı ya da tamamen silindiğinde çatladı gibi değil çok. Pik gördün ve 12/36 saat içinde çatlar. Doktorlar da çatlatma iğnesi yapıp 3-4 günü birliktelik öneriyor. İçeride sperm olması da önemli çünkü çatlamayı kaçırmamış olursun. Genel mantık bu yani bilmiyorum ne kadar anlatabildim.Dünü pik diye düşünüp değerlendirdim. Burada bazı okuduklarımda, "çatlama olduğunda içerde sperm olmalı" diyorlar, bazıları da "çatlama olduktan, test tamamen silikleştikten sonra ilişki olmalı" diyorlar. hangisini kabul etmeliyiz bilemiyorum ama ben o günleri son 3 aydır değerlendiriyorum hep. açıkçası 15 aydır korunmuyoruz ama 3 aydır günlere bu kadar dikkat ediyorum. yumurta, test tamamen silikleştiğinde mi çatlamış oluyor yoksa pikten sonra biraz silikleşmeye başladığında mı? gerçi aralarında hep 1 gün hatta bazen saatler oluyor benimkinde... süreler çok kısa olduğu için kafam çok karışık. gebe olmanıza çook sevindim, rabbim sağlıkla büyümesini nasip etsin.
Amin canım teşekkür ederim. Mesela pcos olmamasına rağmen düşük doz inositol (yumurta destekleme) ve folik asit kullanmıştım. 10. Sn kuralı vs, kahve tüketmemek gibi şeyler yaptım. 15 ay da biraz sürmüş. Doktora görün için rahatlasın. Takviye verir bi şeyler yapar. Kendi kendine zaman kaybetme derim.Dünü pik diye düşünüp değerlendirdim. Burada bazı okuduklarımda, "çatlama olduğunda içerde sperm olmalı" diyorlar, bazıları da "çatlama olduktan, test tamamen silikleştikten sonra ilişki olmalı" diyorlar. hangisini kabul etmeliyiz bilemiyorum ama ben o günleri son 3 aydır değerlendiriyorum hep. açıkçası 15 aydır korunmuyoruz ama 3 aydır günlere bu kadar dikkat ediyorum. yumurta, test tamamen silikleştiğinde mi çatlamış oluyor yoksa pikten sonra biraz silikleşmeye başladığında mı? gerçi aralarında hep 1 gün hatta bazen saatler oluyor benimkinde... süreler çok kısa olduğu için kafam çok karışık. gebe olmanıza çook sevindim, rabbim sağlıkla büyümesini nasip etsin.
inanın, ben genelde hep testte pik gördüğüm güne kadar değerlendirdim, sonraki 2-3 gün de genelde dinlenip boş geçirdim. sizin bu anlattıklarınızı da hiç bilmiyordum. belki denk mi getiremedim, ya da zaten sperm 3-5 gün yaşıyor, her türlü denk gelirdi... o halde ben dediğiniz gibi o günleri de değerlendirmeliyim. size çok çok teşekkür ederim gerçekten bu bilgileri hiç bilmiyordum. kalbinizden ne geçiyorsa kabul olsun <3Şimdi şöyle lh çatlamayı tetikleyen hormon, yumurta dönemi lh salgılanıyor. Pikten sonra düşüşe geçtiğinde yakın olduğumuzu anlıyoruz. Yani silinmeye başladı ya da tamamen silindiğinde çatladı gibi değil çok. Pik gördün ve 12/36 saat içinde çatlar. Doktorlar da çatlatma iğnesi yapıp 3-4 günü birliktelik öneriyor. İçeride sperm olması da önemli çünkü çatlamayı kaçırmamış olursun. Genel mantık bu yani bilmiyorum ne kadar anlatabildim.
Canım biraz silik çıkıyor bu test ınnovita al istersen bende anlayamadım ınnovita aldım o daha net koyu çıkardı pik olmuş 3.fotoda pembe olanda bak diğeri daha silikHerkese merhaba. Umarım herkes kalbindeki dileğine bu yıl bitmeden kavuşur ve bizler 2026 anneleri oluruz
3 aydır ovulasyon takibi yapıyorum ben.
İlk takip ettiğim ayda ovulasyon testinde 2 gün pik gördüm hele 2. Gün ikinci çizgi kıpkırmızıydı. Değerlendirdiğimizi düşünüyorum ama bebek olmadı.
Geçen ay ve bu ay ise farklı bir durum yaşadım. Aşağıda size atacağım testte olduğu kadar koyulaşıyor şu herkesin internetten aldığı markayı kullanıyorum ama markanın testinde mi sorun var bende mi anlamadım. İkinci çizgi koyulaşıyor ama resmen parçalanmış gibi çizginin bi yarısı kıpkırmızı diğer tarafı çok daha açık. Anlamadım neyi dikkate almalıyım?
dün yaptığım testi ve bugünkü testi atıyorum size, sizce pik olmuş ve yumurta çatlamış mı yoksa benim yumurtalarım olgunlaşmıyor mu?
Çok yoruldum gerçekten bu süreç bu beklenti beni çok yıprattı doktora gitmekten de korkuyorum stres yapıyorum anne olmak istiyorum ama yok, 15 aydır olmuyor.
:) pik günleri tam da yumurtlama öncesi oluyor. Pike kadar gün aşırı, piki görünce de 3 gün üst üste değerlendir bence. Çatlamayı kaçırıyor olabilirsin. Sperm zaten 3/5 gün yaşıyor. Çatlama gelene kadar kalmıyor da olabilir.inanın, ben genelde hep testte pik gördüğüm güne kadar değerlendirdim, sonraki 2-3 gün de genelde dinlenip boş geçirdim. sizin bu anlattıklarınızı da hiç bilmiyordum. belki denk mi getiremedim, ya da zaten sperm 3-5 gün yaşıyor, her türlü denk gelirdi... o halde ben dediğiniz gibi o günleri de değerlendirmeliyim. size çok çok teşekkür ederim gerçekten bu bilgileri hiç bilmiyordum. kalbinizden ne geçiyorsa kabul olsun <3
ben de içinde folik asit inositol kuenzimq10 içeren bi takviye kullandım geçen ay ama olmadı bu ay sadece folik asit d vit b12 kullanıyorum.Amin canım teşekkür ederim. Mesela pcos olmamasına rağmen düşük doz inositol (yumurta destekleme) ve folik asit kullanmıştım. 10. Sn kuralı vs, kahve tüketmemek gibi şeyler yaptım. 15 ay da biraz sürmüş. Doktora görün için rahatlasın. Takviye verir bi şeyler yapar. Kendi kendine zaman kaybetme derim.
Yumurtlamayı düzenleyen inositol. Onu bırakmasaydınben de içinde folik asit inositol kuenzimq10 içeren bi takviye kullandım geçen ay ama olmadı bu ay sadece folik asit d vit b12 kullanıyorum.
önerinizi dikkate alacağım yorumunuz için çoook teşekkür ederim bu ay inşallah hamile kalırım da gerek kalmaz :)Canım biraz silik çıkıyor bu test ınnovita al istersen bende anlayamadım ınnovita aldım o daha net koyu çıkardı pik olmuş 3.fotoda pembe olanda bak diğeri daha silik
son 3 aydır yaptığım teste göre adetin 15. gününde pik, 16. gününde çatlama görmüşüm; çatlamayı gördükten 13 gün sonra da regl oluyorum. düzenlidir diye düşünüp bu ay tekrar almamıştım ama ona da başlayayım o zaman yine... size gerçekten ne kadar teşekkür etsem az çok sağ olun, bende de pcos yok ama başka bir problem vardır belki, bilemiyorum.Yumurtlamayı düzenleyen inositol. Onu bırakmasaydın
Lh testin yoksa iki regl arasındaki orta dönemi sıklaştır. Misal 15 gün boyu gün aşırı devam et. Hiç kaçmaz böylelikle. Yoktur inşallah sorun da için rahat etse iyi olurdu tabison 3 aydır yaptığım teste göre adetin 15. gününde pik, 16. gününde çatlama görmüşüm; çatlamayı gördükten 13 gün sonra da regl oluyorum. düzenlidir diye düşünüp bu ay tekrar almamıştım ama ona da başlayayım o zaman yine... size gerçekten ne kadar teşekkür etsem az çok sağ olun, bende de pcos yok ama başka bir problem vardır belki, bilemiyorum.
testim var 3 aydır teste bakıyorum, ona göre değerlendirmelerimi düzenliyorum ama bilmediğim çok önemli bir şey varmış ben onu az önce sizden öğrendim, buna göre dikkat edeceğim şimdiLh testin yoksa iki regl arasındaki orta dönemi sıklaştır. Misal 15 gün boyu gün aşırı devam et. Hiç kaçmaz böylelikle. Yoktur inşallah sorun da için rahat etse iyi olurdu tabi
Rica ederim canım ne demek inşallah kalırsın sitres yapma sakınönerinizi dikkate alacağım yorumunuz için çoook teşekkür ederim bu ay inşallah hamile kalırım da gerek kalmaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?