lutfen bana akil verin

mois96

B ♥Ş
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
136
56
28
Mumkunati oldugunca yuzeysel yazmaya çalışıcam
19 yasindayim kanada da burslu üniversite okuma şansını elde ettim fakat;
-ailemden uzak kalmak istemiyorum hatta korkuyorum
-1 yillik bir iliskim var ve gerçekten onu cok seviyorum, sadece ozlem degil belki de mesafenin iliskimizi bitirmesi olasiligi beni olduruyo
- diger yandan mükemmel bir kariyerim olucak (allah bilir tabi ama)
- anneanneme dedeme yanlarinda kalicam demiştim universte icin ve cok sevinmislerdi (kanada mevzusu çıkmadan once) simdi onların sevinclerini kursaginda birakmak istemiyorum
-annesi calisan bi cocuktum hep,annemle hic ole cok vakit geciremedik, ve inanin annemi su an bile ozlerken bide dunyanin öbür ucunda naparim bilmiyorum :KK43:
Sizce be yapmaliyim

nasil bir burs canim bu? lisenle baglantili mi? bende ailemden coooook cok uzaktayim.. iliski saglamsa arada okyanusta olsa yuruyor skype saolsun:KK66: amerikaya ilk geldigimde 4 ay sonra kardesim' ki asiri duskunum kendisine' geldi yanima. simdide eylul icin annem kasim icin babam biltlerini aldilar bile. yani ozlem zordur ama iyidir herseyi saglamlastirir' kiymet bildirir, ayaklarin ustunde durmayi ogretir.

nasil bir burs canim bu? lisenle baglantili mi? bende ailemden coooook cok uzaktayim.. iliski saglamsa arada okyanusta olsa yuruyor skype saolsun:KK66: amerikaya ilk geldigimde 4 ay sonra kardesim' ki asiri duskunum kendisine' geldi yanima. simdide eylul icin annem kasim icin babam biltlerini aldilar bile. yani ozlem zordur ama iyidir herseyi saglamlastirir' kiymet bildirir, ayaklarin ustunde durmayi ogretir.[/QUOTEL
Liseden bagimsiz, ya isallah bende sizin kadar güçlüolabilirrim

4 yil , fakat malum ucsk biletleri ucuz degul ailemin durumuda her kafam estiginde gel diyecek kadar guzel degil ; sadece okul bittiginde gelebilicem
Bakin simdi açık yazacagim. Kanadaya gidip gitmemek sizin hayattan ne beklediginize istediginize bağlı.
Sizin icin sevgiliniz, evlilik, aileniz, bu şekilde duygusal olaylar daha önemliyse, ileride mesela bir donemden sonra cocuklariniza bakip durumunuz iyi olursa çalışmayı düşünmüyorsaniz, iyi bir anne olmak kariyerden daha onemliyse yani kisaca is hayati icin ölüp bitmiyorsaniz gitmeyin. Gözünüz kariyer olarak cook yukseklerde degilse gitmeyin. Oraya gidip ogrendiginiz tecrübeyi ileride kullanmayacaksaniz kendinizi böyle zorlu bi surece sokmaniza gerek yok. Burdaki herhangi bir universite de ayni ise yarar sizin icin.
Herkesin aksine ben dünyadaki en önemli şeyin kariyer olmadığını düşünüyorum. Dünyadaki en önemli sey senin hayattan istedigin.

Bu istek kariyer de olabilir, eger sizin için öncelik kariyeriniz ise iyi yerlere gelmek sizi tatmin edecekse gidin. Ama zorluklari goze alarak.

Bakin simdi açık yazacagim. Kanadaya gidip gitmemek sizin hayattan ne beklediginize istediginize bağlı.
Sizin icin sevgiliniz, evlilik, aileniz, bu şekilde duygusal olaylar daha önemliyse, ileride mesela bir donemden sonra cocuklariniza bakip durumunuz iyi olursa çalışmayı düşünmüyorsaniz, iyi bir anne olmak kariyerden daha onemliyse yani kisaca is hayati icin ölüp bitmiyorsaniz gitmeyin. Gözünüz kariyer olarak cook yukseklerde degilse gitmeyin. Oraya gidip ogrendiginiz tecrübeyi ileride kullanmayacaksaniz kendinizi böyle zorlu bi surece sokmaniza gerek yok. Burdaki herhangi bir universite de ayni ise yarar sizin icin.
Herkesin aksine ben dünyadaki en önemli şeyin kariyer olmadığını düşünüyorum. Dünyadaki en önemli sey senin hayattan istedigin.

Bu istek kariyer de olabilir, eger sizin için öncelik kariyeriniz ise iyi yerlere gelmek sizi tatmin edecekse gidin. Ama zorluklari goze alarak.
Cok guzel yazmışsiniz ve size katiliyorum onemli olan hayallerin ne oldugu,olaylarra cok daha gelecege yönelik bakmami sagladiniz

Gidip gitmemeyi sen bilirsin.

Ben olsam giderdim, zira gittim de.

Lakin ufak bir öğüdüm var. İlişkini o listeden çıkart. Sırf o yüzden g,tmezsen ya da gitmemende büyük bir etmen olursa, ilişkin bittiğinde böyle bir fırsatı kaçırdığında kafanı duvara vurursun.

Lise flörtleri üniversitede bitiyor, bizimki farklı şöyleiz böyleyiz yazma, zira herkes öyleydi. Farklı ortama, üniversiteye girince değişiyorsun , büyüyorsun , yetişkinliğe adım atıyorsun ,çocuk halinle beğendiğin kişiyle artık anlaşamıyorsun. Lise aşkıyla evlenen kaç kişi var ki burda ,bana inanamıyorsan insanlara sor.

Dediğim gibi karar senin ama ilişkini o listeden çıkart lütfen kendi iyiliğin için.

Gidip gitmemeyi sen bilirsin.

Ben olsam giderdim, zira gittim de.

Lakin ufak bir öğüdüm var. İlişkini o listeden çıkart. Sırf o yüzden g,tmezsen ya da gitmemende büyük bir etmen olursa, ilişkin bittiğinde böyle bir fırsatı kaçırdığında kafanı duvara vurursun.

Lise flörtleri üniversitede bitiyor, bizimki farklı şöyleiz böyleyiz yazma, zira herkes öyleydi. Farklı ortama, üniversiteye girince değişiyorsun , büyüyorsun , yetişkinliğe adım atıyorsun ,çocuk halinle beğendiğin kişiyle artık anlaşamıyorsun. Lise aşkıyla evlenen kaç kişi var ki burda ,bana inanamıyorsan insanlara sor.

Dediğim gibi karar senin ama ilişkini o listeden çıkart lütfen kendi iyiliğin için.
Cok haklisiniz tabi her be kadar mantigim kabul etsede dediklerinizi kalbim hep biz farkliyiz diyo :) kalp bu sonucta mantik dinlemiyo. Fakat sevdiğim icin asla bu kadar boyle bir fedakarlik da bulunmam yani sadece onun icin çünkü ilerde ayrilirsak, ona cok buyuk bi nefret duyarim geçirdiğimiz guzel gunlere, anilara yazik ederim, o yuzden sizin de dediginiz gibi kararlarimda ona olan duygularimin etkisi olmasin diye cabalicam.

Cok haklisiniz tabi her be kadar mantigim kabul etsede dediklerinizi kalbim hep biz farkliyiz diyo :) kalp bu sonucta mantik dinlemiyo. Fakat sevdiğim icin asla bu kadar boyle bir fedakarlik da bulunmam yani sadece onun icin çünkü ilerde ayrilirsak, ona cok buyuk bi nefret duyarim geçirdiğimiz guzel gunlere, anilara yazik ederim, o yuzden sizin de dediginiz gibi kararlarimda ona olan duygularimin etkisi olmasin diye cabalicam.

İnsan sadece kalpten veya sadece kafadan oluşmuyor şekerim. Kararlarda kafa da olmalı, kalp de. Mutlu edecek kombinasyon hem kafanı rahatlatmalı hem kalbini kırmamalı mümkünse tabi :))

O yüzden ailene olan duygularınla gitmezsen anlarım, bir şey diyemem. O konuyu sen biçip tartacaksın. 4 yıl ayrı kalmak karşılığında o diploma değer mi değmez mi sen düşüneceksin. Ailene olan hislerin denklemde yer almalı ama sevgilini çıkarmalısın bence. En aından benim fikrim bu, tabi ki karar senin.

Cok guzel yazmışsiniz ve size katiliyorum onemli olan hayallerin ne oldugu,olaylarra cok daha gelecege yönelik bakmami sagladiniz

Yani bence iyi düşünün. Sizin icin tam olarak ne önemli? Ve gercekten orada edineceginiz deneyiminizi kullanmayacaksaniz gitmeyin. Bana hep şöyle geliyor, çalışmak ticaret gibi. Saatlerinizi belirli bi fiyat karşısında pazarliyorsunuz. Suan sizin master yapmaniz 4 yilinizi pazarlamak oluyor bu düşünceye göre. Ileride 4 yilin maddi karşılığını alabilecek misiniz? Bu soru sa önemli bence. Kimse keyfine 4 yıllığına gitmiyor oralara

Öbür yandan imkanlar önünüze açılacak kapılar var, ilerisi için. Böyle bi şans da insanin eline 1 kere geçer. Arti olarak orada taniyacaginiz bi kültür yeni insanlar var, ve orasi sizi güçlü bi insan yapacak.

Son olarak sanırım ben olsam giderdim. Ama siz yine cok cok iyi tartin bu konuyu kafanizda. Ileride pisman olmak en kötüsü

İnsan sadece kalpten veya sadece kafadan oluşmuyor şekerim. Kararlarda kafa da olmalı, kalp de. Mutlu edecek kombinasyon hem kafanı rahatlatmalı hem kalbini kırmamalı mümkünse tabi :))

O yüzden ailene olan duygularınla gitmezsen anlarım, bir şey diyemem. O konuyu sen biçip tartacaksın. 4 yıl ayrı kalmak karşılığında o diploma değer mi değmez mi sen düşüneceksin. Ailene olan hislerin denklemde yer almalı ama sevgilini çıkarmalısın bence. En aından benim fikrim bu, tabi ki karar senin.
Cok tesekkur ederim vakit ayirip akıl verdiginiz icin.
ve evet umarim verdiigm karar ne kalbimi kirar ne mantigima ters duser...

Mumkunati oldugunca yuzeysel yazmaya çalışıcam
19 yasindayim kanada da burslu üniversite okuma şansını elde ettim fakat;
-ailemden uzak kalmak istemiyorum hatta korkuyorum
-1 yillik bir iliskim var ve gerçekten onu cok seviyorum, sadece ozlem degil belki de mesafenin iliskimizi bitirmesi olasiligi beni olduruyo
- diger yandan mükemmel bir kariyerim olucak (allah bilir tabi ama)
- anneanneme dedeme yanlarinda kalicam demiştim universte icin ve cok sevinmislerdi (kanada mevzusu çıkmadan once) simdi onların sevinclerini kursaginda birakmak istemiyorum
-annesi calisan bi cocuktum hep,annemle hic ole cok vakit geciremedik, ve inanin annemi su an bile ozlerken bide dunyanin öbür ucunda naparim bilmiyorum :KK43:
Sizce be yapmaliyim
1 yıl önce bu başlığı açsaydın git git derdim. fakat üniversiteye başladığımda gördüm ki mükemmel bir kariyer ve bol para için biçok mutluluktan taviz vermek kimileri için çok yanlış bir seçim. ilkönce nasıl bir gelecek hayalinin olduğunu düşün. sen kanadadaki o okulda okumazsan eğer, yine de güzel bir mesleğe ve hayata sahip olabilicek misin bunu düşün. her istediğinde ailenin yanında olamıycaksın, muhtemelen uzaktan ilişkinin yürümesi zor olur.
ailemle kanadaya yerleşicektik ben küçükken. işleri güçleri orada olucaktı. fakat ailelerinden akrabalarından uzakta mutlu olamıycaklarına kanaat getirdi ailem.(iyi ki de buna karar vermişler)

4 yıl ne ki göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor fakat burada da çok iyi üniversiteler var ; kariyerse burada da var . Çok istiyorsanız yüksek lisans içinde gidebilirsiniz.
Bu tamamen neyi göze alabileceğinize bağlı.. Neyi istediğinize bağlı..
Sevgilinizi devre dışı bırakın. Sizi seviyorsa zaten bekleyecektir. İlerisi için garantisi olmayan bir insana hayat verilmez.
Şayet evlenirseniz de bu fedakarlığınızı söyleyip durursunuz ; insan oğlu :)

Geçen hafta iş görüşmelerine katıldım, işveren tarafında.
Gelenlerin hepsi 4 senelik fakülte mezunu gençler. 1500 TL maaş beklentileri var çoğunun. Kimisinin 1300 TL. Çok üzüldüm, 4 senelerini, zamanlarını, paralarını bunun için mi feda etmişler diye geçirdim içimden.

Türkiye'de okumuş hepsi. Ben 39 yaşındayım, benim zamanımda üniversite okumuş olmak bir ayrıcalıktı. Şimdi ise herkes üniversite mezunu, işsizlerin çoğu üniversiteli işsiz.

Siz ise Kanada gibi gelişmiş bir ülkede okuma şansı yakalamışsınız, hem de burslu! Çok çok büyük bir şans.

Ayrıca olaya sadece üniversite okumak ya da diploma almak, bir meslek edinmek olarak bakmayın. Orada değişik bir kültür öğreneceksiniz, değişik kültürlerden bir çok insanla tanışacaksınız, sosyal olarak da çok şey öğreneceksiniz.

Ben üniversite son sınıfta 1 aylığına yurtdışına gittim, inanın ufkum açıldı. Herşeyden önce "insana" nasıl davranılır onu öğrendim. Demokrasi nedir onu gördüm. Müslüman olmayan insanların Türkiye'deki müslümanlardan nasıl daha ahlaklı, daha çalışkan, daha dürüst, daha sorumluluk sahibi olduğuna şahit oldum.

Ben sizin yerinizde olsam bu büyük şansı kaçırmazdım. Anneanneniz ve dedeniz eminim sizin bu planınıza daha çok sevineceklerdir. Duygusal ilişkiniz için ise süper bir sınama fırsatı, eğer bu şekilde uzaktan da yürütebilirseniz demek ki birbiriniz için doğru kişilersiniz.

4 sene göz açıp kapayıncaya kadar geçer emin olun. Sayılı gün çabuk geçermiş. Nasılsa geri döneceksiniz, geri döndüğünüzde önünüzdeki fırsatları görünce iyi ki gitmişim diyeceksiniz.

4 yıl ne ki göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor fakat burada da çok iyi üniversiteler var ; kariyerse burada da var . Çok istiyorsanız yüksek lisans içinde gidebilirsiniz.
Bu tamamen neyi göze alabileceğinize bağlı.. Neyi istediğinize bağlı..
Sevgilinizi devre dışı bırakın. Sizi seviyorsa zaten bekleyecektir. İlerisi için garantisi olmayan bir insana hayat verilmez.
Şayet evlenirseniz de bu fedakarlığınızı söyleyip durursunuz ; insan oğlu :)
Cok haklisiniz bu konuda, onun icin vazgecersem yuzune vurucam belki de en ufak bi kavga da ; dediginiz gibi insaniz sonucta

X