lütfen bana bi akıl verin...

mtsz26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
36
2
35
Nasıl başlayacağım bilmiyorum 26 yaşındayım ve bundan bir sene önce birisiyle evlenmeye karar verdim ve ailem tanıştıktan sonra istemedi annem özellikle, kavga ettik kardeşlerim bile olaya dahil oldu istemediler bana karşı çıktılar annemin doldurmasıyla bu zamana kadar yaptıklarımın da mı hatrı yok kardeşlerimi en azından karşımda konuşturma dedim bu kezde yapmasaydın salak mıydın senden biz mi istedik dediler başımıza mı kakıyorsun dediler (babam sorumsuzdu biraz,8 yıldır çalışıyorum aileme ev aldım eşyalarını aldım eve destek oluyorum kardeşimi okutuyorum kendime ait hiç birsey yapmadım böyle demeleri çok zoruma gitti)falan sonuçta ailem dediklerinde haklı olduklarını gözümle gördüm ve ayrıldım.
Yaklaşık 7 ay sonra ailem uygun birisi olduğunu söylediler ve bende önceki aşamada çok yıprandığım için siz ne derseniz o dedim,demek ki insanları tanıyamıyorum bu kezde sizin istediğiniz biriyle tanışayım dedim ve tanıştık anlaştık istemeye geldiler. isteme olduktan sonra ayrıldığım kişi face de sürekli beni takip ediyormuş resimlerimizi görmüş ve sürekli beni rahatsız etti tehdit etti ve ailem huzursuz olmasın diye ayrılmak zorunda kaldım ve ayrıldıktan sonra evlenmek istediğim kişiyi de rahat bırakmadı yalanlar söyledi tekrar biraraya gelmeyelim diye, çok zor şeyler yaşadık ve hepsini atlattık ve ailemin tanıştırdığı kişiyle tekrar biraraya geldik bana çok destek oldu ve hala olmaya devam ediyor her zaman arkamda oldu aileme hiçbirşey diyemedim hep o yanımdaydı.şimdi de ailem bunu istemiyor sürekli evde laf sokuyor annem,yine annem anlattım kabataslak olanları acele karar vermişmiş biten şey tekrar niye başlamışız, kardeşi engelli yürümesinde hafif problem var annem ailesi ölürse ona siz bakarsınız diyor. babası sena muska yaptırmış diyor dön diye bıktım artık bu saçma sapan şeylerinden. diyorum babası da istemedi en başta sizin gibi, niye ayrıldınız şimdi niye birliktesiniz diye diyorum o zaman da gurursuz musun diyor benim gururum var diyor tekrar kimseyle görüşmem tek başınasın artık diyor ne yapacağım ayrılmak istemiyorum psikolojim çok bozuldu artık evde bile o aileden değilmişim gibi hissediyorum eve gitmek istemiyorum mutsuzum,:KK43:lütfen bana akıl verin ne yapacağım...

Nasıl başlayacağım bilmiyorum 26 yaşındayım ve bundan bir sene önce birisiyle evlenmeye karar verdim ve ailem tanıştıktan sonra istemedi annem özellikle, kavga ettik kardeşlerim bile olaya dahil oldu istemediler bana karşı çıktılar annemin doldurmasıyla bu zamana kadar yaptıklarımın da mı hatrı yok kardeşlerimi en azından karşımda konuşturma dedim bu kezde yapmasaydın salak mıydın senden biz mi istedik dediler başımıza mı kakıyorsun dediler (babam sorumsuzdu biraz,8 yıldır çalışıyorum aileme ev aldım eşyalarını aldım eve destek oluyorum kardeşimi okutuyorum kendime ait hiç birsey yapmadım böyle demeleri çok zoruma gitti)falan sonuçta ailem dediklerinde haklı olduklarını gözümle gördüm ve ayrıldım.
Yaklaşık 7 ay sonra ailem uygun birisi olduğunu söylediler ve bende önceki aşamada çok yıprandığım için siz ne derseniz o dedim,demek ki insanları tanıyamıyorum bu kezde sizin istediğiniz biriyle tanışayım dedim ve tanıştık anlaştık istemeye geldiler. isteme olduktan sonra ayrıldığım kişi face de sürekli beni takip ediyormuş resimlerimizi görmüş ve sürekli beni rahatsız etti tehdit etti ve ailem huzursuz olmasın diye ayrılmak zorunda kaldım ve ayrıldıktan sonra evlenmek istediğim kişiyi de rahat bırakmadı yalanlar söyledi tekrar biraraya gelmeyelim diye, çok zor şeyler yaşadık ve hepsini atlattık ve ailemin tanıştırdığı kişiyle tekrar biraraya geldik bana çok destek oldu ve hala olmaya devam ediyor her zaman arkamda oldu aileme hiçbirşey diyemedim hep o yanımdaydı.şimdi de ailem bunu istemiyor sürekli evde laf sokuyor annem,yine annem anlattım kabataslak olanları acele karar vermişmiş biten şey tekrar niye başlamışız, kardeşi engelli yürümesinde hafif problem var annem ailesi ölürse ona siz bakarsınız diyor. babası sena muska yaptırmış diyor dön diye bıktım artık bu saçma sapan şeylerinden. diyorum babası da istemedi en başta sizin gibi, niye ayrıldınız şimdi niye birliktesiniz diye diyorum o zaman da gurursuz musun diyor benim gururum var diyor tekrar kimseyle görüşmem tek başınasın artık diyor ne yapacağım ayrılmak istemiyorum psikolojim çok bozuldu artık evde bile o aileden değilmişim gibi hissediyorum eve gitmek istemiyorum mutsuzum,:KK43:lütfen bana akıl verin ne yapacağım...

arkadaşım tüm yazdıklarını okudum
zor bir ailen var, evet
fakat ondan öte, sevgiye - aşka dair hiçbir şey göremedim ben yazdıklarında
şu anki insanı seviyor musun?
onunla herşeye var mısın?
"bana destek oldu, oluyor" demekle olmaz
aşk var mı, sevgi var mı aranızda?

yani
ailenle mutsuz olmak, eve gitmek istememek, o adamın sana destek olması, daha önce ayrılık yaşamış olman vs vs vs
bunların hiçbiri evlilik için sebep olamaz...

Bence artik kendi kararlarinizi kendiniz verin. Ve kimsenin sizin Bunda müdahele etmesine izin vermeyin!
Sizin hayatiniz! sizin kararlariniz!

Söyle iki tarafada biraz Zaman verin... olup bitenleri (ayrilip, birlesmenizi) bi iyice sindirsinler...
Ister islerine gelir ister gelmez. Siz lütfen mutlu olurmusunuz?

seviyorum tabi ki sevmesem tekrar birlikte olamazdık ağlayarak ayrıldım uzun uzun yazamadım aslında evet özellikle annem çok zor beni çok zorluyor evde sürekli diken üstündeyim kendi istediği olsun istiyor bu zamana kadar kendi istediğim şeyleri yapmadım gerçekten çok mutsuzum sevdiğim kişi de askerde iyice bunalıma gireceğim

o kadar baskı var ki üstümde kimsenin beni düşünmediğini şu an mutlu yada mutsuz olmam önemli değil sırf onların isteği önemli sanki

acaba senin maddiyat yüzünden mi evlenmeni istemiyorlar? yani desen ki ailene ben hem evlenmeyeceğim hem de artık sadece kendime birikim yapacağım ne derler?

seviyorum tabi ki sevmesem tekrar birlikte olamazdık ağlayarak ayrıldım uzun uzun yazamadım aslında evet özellikle annem çok zor beni çok zorluyor evde sürekli diken üstündeyim kendi istediği olsun istiyor bu zamana kadar kendi istediğim şeyleri yapmadım gerçekten çok mutsuzum sevdiğim kişi de askerde iyice bunalıma gireceğim

içinde bulunduğun durum zor
bence senin gerçek anlamda "hayır" demeyi öğrenmen gerekiyor
bunu ağlayarak veya "ama" diyerek, açıklama yapmaya çalışarak yapamazsın
"hayır" demeyi öğreten kitaplar var, alıp okuyabilirsin
bence faydası olabilir sana

bence ailen seni yiye yiye bitirememis. Tam bittin sanmislar evlendireceklermis, bakmislar ki, sen yine biraz etlendin butlandin, biraz daha yiyelim demisler.
umarim anlatabilmisimdir. net ol, kararlarini kimsenin sorgulamasina izin verme.

altın yumurtlayan tavuk verilirmi ele,kızım yaa ailen çok bencıl,saçma saçma işler,kımle evlenmeye kalksan yaşayacan bunları,

kendın otur düşün taşın karar ver eger kı gercekten bu adamı sevıyorsan arkana bakma yok aklında şüphe varsa bıraz daha dusun ama her iki şekıldede aılenden uzaklaş bu nedir ya yaptıkları bencıllıkten baska bısey degıl:KK51:

aileme konduramıyorum bazen kullanıldığımı düşünüyorum ama çok zor bi durumdayım gerçekten

kendi birikimimi yapmaya başladım az da olsa ama yine de destek oluyorum kardeşimi okutuyorum

diyorlar biz senin iyiliğini istiyoruz ama ben çok mutsuzum görmüyorlar mı diye merak ediyorum laf sokmaktan geri durmuyor yine ben kırılmasınlar diye aklımdan geçenleri söylemiyorum benim üzüleceğimi bile bile kavga ediyor oturup konuşmak yerine

ne yaparlarsa yapsınlar yine yardım ederim bunun için pişmanlığım yok fakat evde herkes kendini düşünürken kendimi aptal gibi hissediyorum

ne yaparlarsa yapsınlar yine yardım ederim bunun için pişmanlığım yok fakat evde herkes kendini düşünürken kendimi aptal gibi hissediyorum
tamam işte sende kendını düşün bundan sonra kardesını okutmak senın gorevın degıl ki bırak naparlarsa yapsınlar sen kendı onune bak sen boyle yaptıkca senın kıymetını anlamazlar:KK51:

kavga ediyorlar sürekli surat asıyorlar sonra para istiyorlar naparsanız yapın diyemiyorum işte benim görevim değil evet ama bu güne kadar babamın bütün görevlerini ben yapmak zorunda kaldım

X