Lütfen bana bir akıl verin.. :(

celinedion

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2015
66
6
1
Öncelikle Merhabalar.. Diğer açdığım konuları az cok bilen vardır pek huzurlu gitmeyen evliliğimizi olumsuz etkileyen bir sorunumuz Alkol ! Onun dışında eşim benı ben onu severiz yani alkol olmadığı günler cok mutluyuzdur aramız cok ıyıdır hatta ben onun üstüne oyle bi düşerim ki kızar sakasına sevginle boguyorsun beni diye ama içtiği zaman bana geliyolar deliriyorum.. Ayrılmayı cok denedım boşanmayıda cok düşündüm her gün içmez 3 4 günde bir içer bazen 2 günde bir belli olmaz yani bazen haftada bir ama içer ve 1 2 tanede içmez baya içer ama sapıtmaz kavga edince hakaret eder sadece yada ben cok ustıne gıdersem elıne geçenı fırlatır bu alkol sorununu çözemedik ailensinden de bi destek yok bı gun evet ben cok hata yapıyorum yapmamalıyım diyor 2 gün sonra ben içicem beni boğma diyor ben ise hemen pes etmek istemıyorum tedavı olmak istemıyor bunun dışında ne yapabilirim ?

Birşey yapamazsın adam alkol almadan duramıyor işte,
Tek yapacağın tedaviye ikna etmek olay bu !

İçki sizin için bu kadar sorunsa sevgili, nişanlı iken ayrılmalıydınız
Evleneyim düzelteyim diye birşey yok
Adam bırakmak istemiyor, istese tedaviye yanaşır
Sen olay çıkarınca tamam deyip 2-3 gün ara veriyor bence
2-3 günde bir didişmeye devam ederken çocukta yapmışsınız, hayırlı olsun

sapıtmaz ama eline geçeni fırlatır e sapıtır demek.niye kavga edecek duruma düşüyorsunuz buradaki soru bu sanırım

Alkol belası hayatınızda olduğu sürece mutlu olamazsınız. Bir gün iyi bir gün kötü zordur böyle hayat. Her an bir tedirginlik vardır. Acaba bugünde alkollü gelecek mi eve? Ya bir gün bu alkol yüzünden başıma veya onun başına bir iş gelirse. Ya evde misafirim var iken alkol almış olursa. Ben bir yere gitsem her gün alkol alır mı vb. sorular. Sürekli bir yorgun kafa. Allah yardımcın olsun.

Bu huzurlu gitmeyen evliliğe alkolik kocaya birde bebek yapmışsın tebrik ederim.

Eşiniz bağımlı olmuş tedavisiz olmaz canım Allah yardımcı olsun

Bildiğin alkolik yani. Millet sıgarayı zor bırakıyo ki alkol daha zor bırakılır.. Eşinin düzelceğini pek sanmıyorum

Bebeğiniz de olacakmış. Alkol bağımlısı bir baba ile nasıl çocuk büyütülür ki? O bebeğe yazık değil mi?

Eşiniz alkolik olmaya çok yakın.Henüz değil olsaydı sabah gözünü açar açmaz içmeye başlardı.Şu an size karşı gelmeye ve kendi alışkanlığını size kabul ettirme safhasında.Çok acele edin ve ikna edin.Yoksa dönüşü daha zor bi yola gidiyor eşiniz.Kolaylıklar

alkol alinca mi hakaret ediyor alkol aldiginda siz ustune gidiyorsunuz diye mi hakaret ediyor ikisi farkli benim gozumde eger siz ustune gitmeden hakaret sapitma yoksa bence icmesinde mahsur yok 2-3 de bir icen adam oncedende iciyordur madem sorun teskil ediyordu en basta kabul etmeyecektiniz

Birşey yapamazsın adam alkol almadan duramıyor işte,
Tek yapacağın tedaviye ikna etmek olay bu !

Olmuyor ikna denedim defalarca dedim yani bırakamıyorsan tedavi ol ama yok ben oyle dıyorum annesi haftada bir içsin diyor oda sorun olarak görmuyor bunu

Bende bundan korkuyorum cevresınde boyle olan insan cok var fazlasıyla boşanmak istemıyorum yokmudur bunun ilaçı bı çaresi

alkolu birakmazsa bugün hakaret eder.
2 ay sonra üzerine yürür.
5 ay sonra bi tokat atar.
1 sene sonra tekme tokat dayak...
derken felakete kurban giden hayatlar.
ya bırakacak ya birakacak.
başka yolu yok.
neden mi bu kadar kesin konuştum.
bi arkadaşım aynı sizin gibiydi...
ve dediğim süreç aynen boyle gelişti.
tek fark o çocuk yapmadı...
ve sonunda bosandilar..
o yüzden bırakacak başka yolu olmadığını soyleyeceksin.

Herkesin burada tek verebileceği akıl eşiniz tedavi olmalı olur. Benim babamda içer hemde hemen hergün 30 senedir bu konu yüzünden evimizde hep bir huzursuzluk var eşiniz gibi değil bize asla sinirlenmez etrafa zarar vermez gelir eve hemen uyur ama huzursuzluğu yetti canımıza ve asla bırakmıyor neler geldi başına hatta en sonunda zatürre olup ölümden döndü 15 gün yoğun bakımda 1 sene hastanede yattı doktorlar sebep olarak alkol be sigarayı gösterdi bırakmadı anneme hep söyledim boşanmasını istedim yapamadı,bazı insanlar eş ve baba olmamalı umarım eşiniz tedavi olur ve bırakır başka yapabileceğiniz hiçbir şey yok ve keşke bu sorunu halletmeden bebek yapmasaydınız,bu büyük cesaret çünkü biz asla aile olamadık annem ben ve kız kardeşim bir aileyiz babam ayrıdır belki zor ama babama karşı hiçbirşey hissetmiyorum buna sevgide dahil çünkü doğduğumdan beri yaşananlar hepimizi soğuttu babamdan,sorununuzu halletmeden bebeğinizi de bu kadere mahkum etmiş görünüyorsunuz üzgünüm

Hayır alkol aldıgında durup dururken hakaret etmez ben sınırlenırım olay buyur oyle yapar ne yapacaksa yada bana cok sınırlenmıştır içmiştir uğrasır benımle bıseyler kırmaya çalısır . Önceden de içiyormuş ama ben bilmiyordum yanı arada bir sosyal içici sanıyordum kı oyle olsa keske arada bır içse sorun degıl ama içkiyi hayatı olmuş resmen

Alkol kullanması sorunsa keşke evlenmeseydiniz ya da alkolikse çocuk yapmasaydınız. Alkol kullanmayı seviyorsa ve kullandığında şiddet uygulamıyorsa böyle sabredersiniz ya da tam tersiyse alkolikse ve şiddet eğilimi varsa desteksiz bırakamaz. Biz sigarayı bıraktıramıyoruz, derin bi konu bu.
Umarım çocuğunuz etkilenmez butun bu anlaşmazlıklardan...

sizin yasam tarzinizi bilemem ama benim acimdan her gun icse de fark etmez eger sarhos olmuyorssa ustune gitmeyin bakalim ne olacak belki cok baski yaptiginiz icin vazgececgi varsa da vazgecmiyordur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…