• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bana bir fikir kızlar..bir akıl..bir ses....................................

tüpbebeğide kesin çare olarak görme dr. herzaman %50-50 şans veriyorlar sırayla git ilk ilaç sonra iğne sonra aşılama olmadı en sonunda tüpbebek

ben de 31 yaşındayım. 2 yıl boyunca sebepsiz infertilite ile uğraştık. Tüm testler yapıldı, farklı farklı doktorlara gittim ancak bir sonuç elde edilememişti. Klomen tedavisi, aşılama hepsini yaptırdık. En sonunda tüp bebek yaptırdık ve tuttu.

Benim tavsiyem, vakit kaybetmeyin, sabrınızı-sinirlerinizi yıpratmayın, işgüzar doktorların elinde ilaçlara maruz kalmayın.

Iyi bir tüp bebek merkezi bulun ve tüp bebek deneyin. Hala diyorum, keşke daha önce yaptırsaymışım diye. Aylarca o kadar hormon, stres, üzüntü perişan olduk.

Bu sebepsiz infertilite çok lanet bir şey. öyle bir hale geliyorsun ki, keşke bir sorunum olsaydı da onu tedavi ettirip hamile kalabilseydim diyorsun. Eğer zaten her şey normal ise ve olmuyorsa kendinizi fazla yormadan tüp bebeğe başlamak en iyi yol.

Umarım güzel haberler alırsınız.
sanırım duymak istediğim cevap bu oluyor.bilgilendirdiğin için teşekkürler

ben de 31 yaşındayım. 2 yıl boyunca sebepsiz infertilite ile uğraştık. Tüm testler yapıldı, farklı farklı doktorlara gittim ancak bir sonuç elde edilememişti. Klomen tedavisi, aşılama hepsini yaptırdık. En sonunda tüp bebek yaptırdık ve tuttu.

Benim tavsiyem, vakit kaybetmeyin, sabrınızı-sinirlerinizi yıpratmayın, işgüzar doktorların elinde ilaçlara maruz kalmayın.

Iyi bir tüp bebek merkezi bulun ve tüp bebek deneyin. Hala diyorum, keşke daha önce yaptırsaymışım diye. Aylarca o kadar hormon, stres, üzüntü perişan olduk.

Bu sebepsiz infertilite çok lanet bir şey. öyle bir hale geliyorsun ki, keşke bir sorunum olsaydı da onu tedavi ettirip hamile kalabilseydim diyorsun. Eğer zaten her şey normal ise ve olmuyorsa kendinizi fazla yormadan tüp bebeğe başlamak en iyi yol.

Umarım güzel haberler alırsınız.

ledaswan bişey sorucam,tüp bebekde aldığın hormonların yan etkileri oluyomu?ve tüp bebekde normal bir gebelik süreci yaşayıp normal doğum yapabiliyomusun?

ledaswan bişey sorucam,tüp bebekde aldığın hormonların yan etkileri oluyomu?ve tüp bebekde normal bir gebelik süreci yaşayıp normal doğum yapabiliyomusun?

Şöyle söyleyeyim. Ben klomen kullanırken -o saçma aptal hapı- çok yan etkisini gördüm. Berbat bir psikoloji, sürekli ateş basmaları, üşümeler, iştah kaybı vs. bir sürü şey. Ancak tüp bebek iğnelerini kullanırken hiçbirini yaşamadım. Çok gelişmiş iğneler bunlar.

Hamile kaldıktan sonra ise her şey normal. Tüp bebek ya da normal yol fark etmiyor. 4.ayımın içindeyim ve sorunsuz ilerliyorum. Gittiğim bir doktor bana -tüp bebek olduğumu öğrenince- hemen sezaryen demişti. Bana da çok saçma gelmişti. Neyse şimdi başka bir doktora gidiyorum kendisi tam aksini söylüyor. Herhangi bir komplikasyon olmadığı sürece normal doğum olabilir diğer tüm hamilelikler gibi. Ayrıca tüp bebekle hamile kalıp normal doğum yapan çok hastası var imiş.

Olayı kafanızda çok büyütmeyin, süreci normalleştirin. Bunun pek faydası oluyor. Ha bunun garantisi var mı? Yok. Ancak şunu sağlıyor: Olasılığı çok çok düşük yöntemlerle para, zaman ve sinir kaybı yaşayacağına en yüksek olasılıklı yöntemle daha iyi bir çözüm.

Eğer gerçekten hiçbir sorununuz yoksa ve sperm, yumurtalar iyi düzeyde ise tüp bebek için en şanslı gruptasınız. Bize de öyle demişlerdi. Dedikleri gibi oldu şükürler olsun ki.

Back
X