lütfen bana da bir öneride bulunun hocam

inciiitanesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2015
2.788
5.651
73
Merhaba hocam
Ben 29 yaşındayım 2 yıllık evliyim 1 yıldır çocuk istiyoruz gittiğim doktorlarda ben hormon testi ve hsg çektirdim eşim sperm testi yaptırdı ve benim yumurta takibim yapıldı herşey güzel ama sonuç yok. En son 12.01.2016 doktora gittim ve doktorum istersen aşılama ile başla dedi değerler normal ama hiç gebelik gerçekleşmedi kilom var 95 kiloyum artık bundandır diye bu hafta diyete başladım ama zaman da kaybetmek istemiyorum beni nasıl yönlendirir siniz??

Şimdiden teşekkürler

Merhaba hocam
Ben 29 yaşındayım 2 yıllık evliyim 1 yıldır çocuk istiyoruz gittiğim doktorlarda ben hormon testi ve hsg çektirdim eşim sperm testi yaptırdı ve benim yumurta takibim yapıldı herşey güzel ama sonuç yok. En son 12.01.2016 doktora gittim ve doktorum istersen aşılama ile başla dedi değerler normal ama hiç gebelik gerçekleşmedi kilom var 95 kiloyum artık bundandır diye bu hafta diyete başladım ama zaman da kaybetmek istemiyorum beni nasıl yönlendirir siniz??

Şimdiden teşekkürler
Merhabalar :
Gebelik için bayan yaşı ,yumurtalık rezervı ve her ay düzenli adet görmesi oldukca önemli. Tüplerin sağlıklı ve açık olması gereklı . Erkeğin sperm sayı ,hareket ve morfolojısının normal olması gebelık olusumu ıcın gereken faktorler arasında yer alır. Tüm bunların normal olması halınde bile %15-20 hastada gebelık olusmayabılır. Buna açıklanamayan kısırlık dıyoruz. Bu tür infertilite(kısırlık) durumunda tetkıkler ve muayene ıle görünür bır problem tesbıt edemeyebılırz. Tedavı metodu olarak yumurtlatma ve /veya aşılama metodu gebelık olusmaması halınde ıse size daha yuksek oranda gebelık sansı verecek olan tüp bebek tedavısı önerılmekte.Embrıo transferı öncesınde tıroıd hormonları ve seker duzeylerınızı kontrol ederek dıetısyen eslıgınde dengelı ve dogru beslenerek kılo verılmesı saglanmalı.
Daha fazla bılgı için bize muracaat edebılırsınız.Bol şans dılerım.

Back