Lütfen bana fikir verin :( maddiyat önemli mi?

sevgili siyah_inci bir soru sordum ama sanırım görmedin

sen ne işle uğraşıyorsun mesleğin nedir ve kazandığın maaş iyi mi demiştim ?:40:

Son düzenleme:
ya canım mesela bizim ailede 1 kişi hariç herkes okudu üniversite bitirdi ama (o bir kişi abim) abim ilkokulu bitirdi okumadı sonra kebapçılık yapmaya başladı ve şuan evli 2 çocuğu var şuan kendi dükkanı var evi var arabası var yani anlatmaya çalıştığım şey ekmeğini taştan çıkarsın kimseye muhtaç etmesin yeter ama evlilik çok önemli bir kişiyle evlenmiyosun ailesiylede evleniyosun aile çok önemli ele karışıyosun kısacası herkes kendi yaşadığını bilir anlatanlara birşey diyemiceem ama iyi düşün 10 düşün bi karar ver evlilik için diyorum karşındaki kim olursa olsun sen çalışıyomusun pekii?

ben çalışıyorum, özel bir kreşte ingilizce öğretmeniyim aldığm maaş, ders saatim az olduğu için asgari ücretin altında

sevgili siyah_inci bir soru sordum ama sanırım görmedin

sen ne işle uğraşıyorsun mesleğin nedir ve kazandığın maaş iyi mi demiştim ?:40:

pardon canım cevap verecektim aklımdan çıkmış.. ben özel bir kreşte ingilizce öğretmeniyim, ders saatim az olduğu için aldığım maaş asgari ücretin altında

pardon canım cevap verecektim aklımdan çıkmış.. ben özel bir kreşte ingilizce öğretmeniyim, ders saatim az olduğu için aldığım maaş asgari ücretin altında

o zaman maddiyat tabiki de önemli en azından kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek seviyede gelirinizin olması lazım..

sevgi +saygı+ aşk +para= mutluluk

bence birisi bile eksik olmamalı...zengin olmayın ama çok fakirde olmamalı insan...

o zaman maddiyat tabiki de önemli en azından kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek seviyede gelirinizin olması lazım..

sevgi +saygı+ aşk +para= mutluluk

bence birisi bile eksik olmamalı...zengin olmayın ama çok fakirde olmamalı insan...

peki bu durumda ne yapardın? sevgi (daha tanışmadığımz için yok) + saygı (muhakkak ilerde olacak bişey) + aşk (o da yok) + para (durum belli) ??

ya canım mesela bizim ailede 1 kişi hariç herkes okudu üniversite bitirdi ama (o bir kişi abim) abim ilkokulu bitirdi okumadı sonra kebapçılık yapmaya başladı ve şuan evli 2 çocuğu var şuan kendi dükkanı var evi var arabası var yani anlatmaya çalıştığım şey ekmeğini taştan çıkarsın kimseye muhtaç etmesin yeter ama evlilik çok önemli bir kişiyle evlenmiyosun ailesiylede evleniyosun aile çok önemli ele karışıyosun kısacası herkes kendi yaşadığını bilir anlatanlara birşey diyemiceem ama iyi düşün 10 düşün bi karar ver evlilik için diyorum karşındaki kim olursa olsun sen çalışıyomusun pekii?

bende kendi ayaklarının üstünde duran biri olmasını istiyorum baba parasına bakmayan., ama dediğiniz gibi aile de önemli evlenince onlarla da muhatap oluyorsun sonuçta..
Siz yerimde olsaydınız ne yapardınız?

iki gönül bir olunca samanlığın seyran olması eskilerde kaldı artık, hoş eskilerde de yokmuş ama ozamanın şartları ile günümüz şartları çok daha farklı olduğu için, yine eskilerde bi derecede olsa kabul edilebilirmiş.

ama malesef artık herşey para olmuş.

bende ingilizce öğretmeniyim, ve senin gibi kreşte ing öğretmenliği yaptım 1 sene boyunca, 1000tl maaş alırdım 12 saat çalışırdım.

8 ay önce evlendim, ve okadar zor şartlarda evlendik ki işte ozaman gördük her taşın altından maddiyatın çıktığını.

eşimde ingilizce öğretmeniydi, ve ikimizde atanamamıştık özelde 1000er tl ile çalışıoduk.

erkek tarafından aileden destek görmedik hiç, benim ailemin desteği ile yapmaya çalıştık bişeler, ama evlilik bu tek bi eksiği tamamlama ile olmuo, onlarında gücü biyere kadar yetti. ve biz evimizin sadece %60lık bi bölümünü tamamlayarak evlendik.

düğün öncesi sıkıntıdan yerdik birbirimizi, para yok pul yok, onu nasıl alcaz bunu nasıl alcaz die düşünmekten ikimizde altüst olmuştuk. bunun sevgiyle vs alakası yok, sakın öle yorumlama, eşimle bizim aşkımıza herkes imrenerek bakar, ama o sorumluluklarını yerine getirememenin verdiği sıkıntıyı yaşardı , buda yıpratırdı onu ister istemez.

şimdi evliyiz ;

mutlumuyuz ? hemde çookkk:nazar:

evimdeki eksiklikler umrumdamı şuan ?? hiççççç :49:

ama maddi sıkıntımızda çoğunlukla yok, çünkü ben atandım , o çok daha iyi geliri olan biyerde öğretmenliğe başladı.

maddi sıkıntılarımız olsaydı bukadar rahat olmazdık eminim, para sevgini azaltmıo ama psikolojik olarak seni çok etkilio ve bu şekilde evliliğine yansıo.

represantların iyi aldığını biliyorum ben ya .benim bir arkdaşım yapıyor karı-koca bunlar epey iyi kazanıyorlar prim sistemi olduğu için maaşlar değişiyor .ayrıca herşey maddiyat değil canım ya tamam önemli ama herşey değil .bence dene derim ben .

iki gönül bir olunca samanlığın seyran olması eskilerde kaldı artık, hoş eskilerde de yokmuş ama ozamanın şartları ile günümüz şartları çok daha farklı olduğu için, yine eskilerde bi derecede olsa kabul edilebilirmiş.

ama malesef artık herşey para olmuş.

bende ingilizce öğretmeniyim, ve senin gibi kreşte ing öğretmenliği yaptım 1 sene boyunca, 1000tl maaş alırdım 12 saat çalışırdım.

8 ay önce evlendim, ve okadar zor şartlarda evlendik ki işte ozaman gördük her taşın altından maddiyatın çıktığını.

eşimde ingilizce öğretmeniydi, ve ikimizde atanamamıştık özelde 1000er tl ile çalışıoduk.

erkek tarafından aileden destek görmedik hiç, benim ailemin desteği ile yapmaya çalıştık bişeler, ama evlilik bu tek bi eksiği tamamlama ile olmuo, onlarında gücü biyere kadar yetti. ve biz evimizin sadece %60lık bi bölümünü tamamlayarak evlendik.

düğün öncesi sıkıntıdan yerdik birbirimizi, para yok pul yok, onu nasıl alcaz bunu nasıl alcaz die düşünmekten ikimizde altüst olmuştuk. bunun sevgiyle vs alakası yok, sakın öle yorumlama, eşimle bizim aşkımıza herkes imrenerek bakar, ama o sorumluluklarını yerine getirememenin verdiği sıkıntıyı yaşardı , buda yıpratırdı onu ister istemez.

şimdi evliyiz ;

mutlumuyuz ? hemde çookkk:nazar:

evimdeki eksiklikler umrumdamı şuan ?? hiççççç :49:

ama maddi sıkıntımızda çoğunlukla yok, çünkü ben atandım , o çok daha iyi geliri olan biyerde öğretmenliğe başladı.

maddi sıkıntılarımız olsaydı bukadar rahat olmazdık eminim, para sevgini azaltmıo ama psikolojik olarak seni çok etkilio ve bu şekilde evliliğine yansıo.

valla ben bu yorumlarınızı duydukça daha da rahatlıyorum, kısmet bu işler fakirle evlenirsin zengin olursun, zenginle evlenirsin fakir olursun.. sorun, ailemin çevrenin yorumlarından etkilenmesi; tabi onlar da haklılar kızlarını iyi yere vermek isterler.. ne bilim yaa zor çok zor

represantların iyi aldığını biliyorum ben ya .benim bir arkdaşım yapıyor karı-koca bunlar epey iyi kazanıyorlar prim sistemi olduğu için maaşlar değişiyor .ayrıca herşey maddiyat değil canım ya tamam önemli ama herşey değil .bence dene derim ben .

o firmanın büyüklüğüne göre değişiyormuş, bende tam bilmiyorum.. haklısın bi görüşme olsun da bakalım neler olacak

para önemli tabiki ama birde şöyle düşünelim.

adamın parası var ama beş para etmezin teki...

birde parası olmayıpta, karakteri düzgün, iyi bir insan var diyelim...

hangisini istersin...

bu zamanda dört dörtlük bir insan bulmak çok zor..:19:

benim anladığım daha görüşmedin bu kişiyle?
önce bir görüş bakalım
cidden bu konuyu açtığına değecek mi o zaman?
belki birbirinizden etkilenmeyeceksiniz bile
görüşmeden sonra herşey olumlu geçerse neden olmasın
bence standartlarda bir maaş alıyordur
evlilikte zaman zaman borç harç para sıkıntısı olacaktır
bunun gelirle de çok ilgisi yok aslında
önemli olan aradaki saygıyı sevgiyi yitirmemek

para önemli tabiki ama birde şöyle düşünelim.

adamın parası var ama beş para etmezin teki...

birde parası olmayıpta, karakteri düzgün, iyi bir insan var diyelim...

hangisini istersin...

bu zamanda dört dörtlük bir insan bulmak çok zor..:19:

çocuğu anlat anlat bitiremiyorlar zaten.. çok efendiymiş akıllıymış saygılıymış, bunları duyunca çok hoşuma gitti benim için sevgiden önce saygı gelir.. ama malesef benle iş bitmiyor çevrenin çok etkisi var bakalım neler olacak

valla ben bu yorumlarınızı duydukça daha da rahatlıyorum, kısmet bu işler fakirle evlenirsin zengin olursun, zenginle evlenirsin fakir olursun.. sorun, ailemin çevrenin yorumlarından etkilenmesi; tabi onlar da haklılar kızlarını iyi yere vermek isterler.. ne bilim yaa zor çok zor

kesinlikle...

biz evlenirken , ev kurma çabalarındayken ne onun işi iyiydi nede benim, düğüne 1.5 ay kala ben atandım eşimde çok iyi bi iş buldu ve şansımız birden döndü.

bunun tam terside olabilirdi. herşey nasip kısmet.

ben maddiyatın önemini anladığım durumlarıda çok gördüm, maddiyatın çözemiyeceği durumlarıda.

bide sanırım sen daha tanımıosun bile bu çocuğu, bi tanış bakalım, tek sorun maddiyat olsun yaa, tanıştın beğendin sevdin evlenmeye karar verdinde maddi sıkıntımı kaldı tek, ailenede anlat bunları daha önümde geçmem gereken biçok aşama var de :72:

benim anladığım daha görüşmedin bu kişiyle?
önce bir görüş bakalım
cidden bu konuyu açtığına değecek mi o zaman?
belki birbirinizden etkilenmeyeceksiniz bile
görüşmeden sonra herşey olumlu geçerse neden olmasın
bence standartlarda bir maaş alıyordur
evlilikte zaman zaman borç harç para sıkıntısı olacaktır
bunun gelirle de çok ilgisi yok aslında
önemli olan aradaki saygıyı sevgiyi yitirmemek

daha görüşmedik ama karşı taraf olmasını çok istiyor.. dediğiniz gibi her evlilikte sıkıntı mutlaka olacaktır, Allah mahcup etmesin

kafam çok karışık.. :S
Bir arkadaşım beni biriyle tanıştırmak istiyor, çocuk ziraat yüksek mühendisi, zirai reprezantlık yapıyor. ailesinin maddi durumu yokmuş.. Reprezantların ne kadar aldıklarını bilmiyorum..??.. ailem ve çevrem, sen bunu kabul etsen sana iyi bir hayat sunabilecek mi diyor,kimse olumlu bakmıyor. evlenince rahat bir yaşam düşünmelisin sıkıntı çekmeden diyorlar.. birde işinin bugün var yarın yok olduğunu söylüyorlar, garantisi yokmuş yani.. Üniversite mezunu olması ve master yapmış olması benim kafama yattı, işin maddiyat kısmını düşününce bu zamanda geçinmek çok zor artık hayat pahalı.. ailesinden hiçbir destek göremeyecek olmak sizce de düşünülecek bişey mi?? sizce ne yapmalıyım

bence ailen haklı tabii eğer aranızda ciddi bişeyler olacaksa... sonuçta evlendiğini düşün ömür boyu sıkıntı çekmek istemezsin değil mi? ama söyle de bir durum var: çocuk master yapmış bu da onun çalışkan olduğunu gösterir.dolayısıyla ona bi şans verebilirsin...

kesinlikle...

biz evlenirken , ev kurma çabalarındayken ne onun işi iyiydi nede benim, düğüne 1.5 ay kala ben atandım eşimde çok iyi bi iş buldu ve şansımız birden döndü.

bunun tam terside olabilirdi. herşey nasip kısmet.

ben maddiyatın önemini anladığım durumlarıda çok gördüm, maddiyatın çözemiyeceği durumlarıda.

bide sanırım sen daha tanımıosun bile bu çocuğu, bi tanış bakalım, tek sorun maddiyat olsun yaa, tanıştın beğendin sevdin evlenmeye karar verdinde maddi sıkıntımı kaldı tek, ailenede anlat bunları daha önümde geçmem gereken biçok aşama var de :72:

söyleyecem zaten bunları görüşme günün bekliyorum, olumlu olursa anlatacam

bence ailen haklı tabii eğer aranızda ciddi bişeyler olacaksa... sonuçta evlendiğini düşün ömür boyu sıkıntı çekmek istemezsin değil mi? ama söyle de bir durum var: çocuk master yapmış bu da onun çalışkan olduğunu gösterir.dolayısıyla ona bi şans verebilirsin...

evet canım görüşmeyi düşünüyorum zaten umarım güzel geçer herşey de güzel olur

Back
X