lütfen bana onu savunun.. haklı olmak istemiyorum.. KIRGINIM.. :(

eksisozluk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2011
108
0
46
Gaziantep
ne zaman bir problemim olsa derdimi önce onunla paylaşmak istiyorum.. ama o hep meşgul oluyor.. ya işte oluyor ya da oyun oynuyor oluyor..
o uzakta.. diyarbakır'da polis.. yani farklı şehirlerde yaşıyoruz.. ayda 1 anca görüşebiliyoruz.. onun dışında telefonla görüşüyoruz..
beni sevdiğinden kuşkum yok.. ama bana karşı bazen çok ilgisiz davranıyor.. bazen nöbetten çıktığında onunla konuşmaya çalışıyorum..
keyifisiz oluyor.. ben de çok üstüne gitmek istemiyorum.. kısa kesiyorum konuşmayı..

neyse.. bugün bana aslında birbirimizi tanımadığımızı söyledi.. 8 aydır nişanlıyız.. 4 aydır farklı şehirlerde yaşıyoruz.. ama doğru düzgün birbirimizi tanımadığımızı iddia etti..
oturup adamakıllı sohbet etmiyormuşuz.. hiç ciddi konularda konuşmuyormuşuz.. bazen onun bir sıkıntısı oluyormuş ve ben onu anlamıyormuşum.. gereksiz cilveler yapıyormuşum..
an onu anlamaya çalışmak yerine özlediğimden bahsediyormuşum..

offf... kızlar.. onu çok seviyorum.. gerçekten çok seviyorum.. üzülmesine asla dayanamam.. ama bunca zaman çok üstüne düştüm.. belki de gereğinden fazla ilgi gösterdim..
beni özlemesine bile fırsat vermedim.. hep ben aradım.. hep özlediğimden ve ne kadar çok sevdiğimden bahsettim.. haklı aslında.. hiç ciddi konular konuşmuyoruz.. özlemekten sevmekten.. ya da ne bileyim.. gelecekten.. evlilikten bahsediyoruz..
bazen onun da sıkıntısı olduğu zamannlar oluyor ama ben kaçırıyorum bu anları..
neyse.. yine de ona kırgınım.. bunca zaman hep en çok üstüne düşen taraf olmaktan yoruldum galiba.. onunla ilgilenmek.. konuşmak.. hem istiyorum.. hem istemiyorum.. istemeyişim sebebi; onun da benim üstüme düşmesini istediğimden.. ilgilenmek, aramak sormak isteyişimin sebebi, hala çok ama çok seviyor olmamdan..

yaaaa kızlar bi akıl verin.. onu kırmadan, incitmeden, üzmeden, beni ihmal etmesini nasıl engelleyebilirim? bugün hiç aramadım onu.. nöbette zaten.. ama en azından sabahları aradım.. o da aramadı beni, çünkü zaten çok yoğun geçiyor nöbeti.. iyi değilim ben..
(bu arada ilişkimizin başlangıcında önce o hep benim üstüme düşerdi.. beni ikna edebilmek için 6 ay uğraştı.. beni kaybetmekten hep korkardı.. beni sevdiğine eminim.. ama ilgisiz halleri çok üzüyor beni :14::14::14:)

adam diyarbakırda polis nöbtleri yogun geçiyordur ve keyifsiz oluyordur bu normal anlayışlı olmalısın bu konuda ..hep şunu savunmusumdur gözden ırak olan gönüldende ırak olurmus her ne olursa olsun ben yanımdakını tanıyamazken uzakta olan birini hiç tanıyamam o duruma bir çare bulmanızz gerekiyor uzaktan uzaga nişanlılık olmaz

bence kendı halıne bırak benımle ilgilensın dıye oyunlar ıcıne girme belkı rahat bırakırsan kendılıgınden senı meark edıp ılgılenecektır senınle

lütfen bana onu savunun ne demek ..anlıyorum ki ilişkide cok ödün veriyorsunuz kendınızden buda ters teper zamanla

Son düzenleme:
İsteğinizi yapıyorum ve nişanlınızı savunuyorum :9::9::9: Şaka bir yana nişanlın haklı olabilir...Onu ne kadar sevdiğini söylemek,özlemini dile getirmek yeterli gelmiyor demekki ona...İnsan zor zamanlarında sevdiğinin onu düşündüğünü,üzüntüsünü geçirmeye çalıştığını bilmek istiyor görmek istiyor ki nişanlınızda bunu dile getirmiş...Sizi seviyor olabilir evet ama onun beklentisini manevi anlamda karşılayamıyorsunuz sanırım... Sorun siz çok aramanız onun az araması değil bana göre sorun aynı frekansı yakalayamıyor olmanız :34::34::34:

onu sürekli arayarak sizi özlemesine,merak etmesine fırsat vermemişsiniz ki

biraz kendi haline bırakın yaşadığı şehir ve mesleği kolay değil

ama ne demek tanıyamamışız kısa süre de mi nişanlandınız

aranızda başka bir problem olmadığına eminmisinz yani nişanlı olan bir insan yarı evli sayılır birbirimizi tanımıyoruz demesi için sizden beklemediği bir tepki görmüş olması gerek diye düşünüyorum yani bana göre ilgi alaka az aradın cok aradın meselesi değil sanki

Son düzenleme:
nişanlınızın savunulacak bir durumu yok ki onu size savunalım..zaten zor şartlarda yapıyor mesleğini,kim bilir nelerle karşılaşıyor..zaten erkeklerden fazla birşey beklemeyin bu konuda,hep söylüyorum ince düşünebilme becerileri yok.Allah öyle yaratmış onları..eğer detaycı,nazik ve ince düşünebilselerdi onlara "erkek" değil "kadın" derdik değil mi:9:..uzakta olduğunuz için bu sorunları yaşamanız çok normal ama lütfen alttan alan taraf siz olun ve nişanlınızı bunaltmayın bu kadar.

ayrı kalışınız,strestli bir meslekte oluşundan ötürü nişanlın biraz bunalımda ilgiye,şefkate aç olduğu kadar şuan ne istediğinin de tam farkıa varamıyor..yaşadıkları onu olumsuz etkiliyor olabilir(yalnız oluşundan)..şuan sizinde ilgii beklemeiz çok normal ama biraz sabır edin nişanlı olmanızın tadına varamadan ayrı kalmışsınız..kırılmayın,sabredin ve bekleyin herşey yoluna girecektir.özlediğinizi biliyor ve elinden birşey gelmiyor buda iyice bunaltıyor..onu aradığınızda özlemden sevgiden değil neler yaşadığından konuşun zamanla düzelecektir.

ben de 8 aydır nişanlıyım

bazen atısıp tartıstık mı derim ben seni hiç tanıyamamısım bla bla bla diye ama lafın gelişidir öyle birşeyi kast etmem sadece o an icin uygunsuz bi tepki vermiştir bana o cumleyi soyleten o olur.. sonra gülerim zaten dedigim lafa

kaldı ki benim annem 25 yıllık evli ve babamın her gun yeni bir huyunu ogrendigini söyluyor... bu karsındakini tanımamakla ilgili bişey değil insanların değişken varlıklar olması ile ilgili... zamana mekana o an yasadıgımız olaylara göre ruh halimiz değişiyor beklenmedik tepkiler verebiliyoruz nişanlın bu yüzden oyle demiş olabilir

uzaktan uzaga nişanlılık yurutmek zor ben gecen yıl hergun gorebiliyordum bu sene seyiriydi nobetiydi derken 2-3 hafta goremedim zamanlar oluyor yakın mesleklerde sayılırlar benimki de subay... işleri hiç kolay değil büyük stres altındalar seninki bir de polis hem de diyarbakırda ne kadar zordur onun için kimbilir, stres altında olduk mu üstüne uzun süre gorusemedik mi gerilebiliyorz gayet normal o lafı takma o yuzden bence kast edilmemiş bir laftır kesinlikle

ciddi konular konusmuyoruz demişsin? orayı anlayamadım evlilikten konusuyoruz demişsin işte ciddi konu bu değil mi? ciddi derken nasıl konulardan bahsettigini anlayamadım...

ben ilişkinizde tek problemin yukarda arkadasımın da dedigi gibi frekans uyusmazlıgı oldugunu goruyorum... birbirinizi tanımıyor değilsiniz de farklı yonden ele alıyorsunuz olayları

nişanlının sen aradıgında tüm o stresinden kurtulması lazım dingin bir ada gibi görmesi lazım seni ancak o zaman dedigin ilgiyi gosterir, bizim de işlerimiz cok stresli ama cuma günü gelse de gorussek ya da aksam olsa da konussak diye dakika sayarız cunku bize huzur tek sey iletişimde olmak oluyor...

konusmalarını ölç biç nişanlının canını sıkacak ona özlemini stresiini daha cok artıracak seyler soyluyor olabilir misin? sizin sorununuz kesinlikle yanlıs iletişim olmalı gibi geldi bana

canım bende zor günler geçirdim 7 yıllık geçmişi arkamda bıraktım ve 5 yıl uzaklardaydık şimdi evliyiz şükür

eşimde hakkaride askerdi o zaman evli degildik aynı sorunları bizde yaşadık ama anladım ki üzerine düşmemek lazım bende malesef çok düşüyordum üzerine hep ilgi sevgi sözcükleri felan bekliyordum ama erkekler öyle degil kesinlikle fazla ilgili heleki nazı cilveyi pek sevmiyorlar fazla arama ona fırsat ver araması için mutlaka arayacaktır aradığındada neler yaptığınızdan felan bahsedin sogukda durma tabiki ama onun bahsetmek istediği şet yani tanıyamamışız demiş ya bence konuştugunuz konulardan demiş bunu onu anlamaya calış ve sevgii sözcükleri beklentisinde bulunma zaten içinden gelince söyler nişanlın birde nişanlılık çok zor bana göre hele birde ayrı memleketlerde o yüzden anlayışlı ol nişanlında normale dönecektir mutluluklar

nişanlının üstüne çok düşmüşsün kaçan kovalanır unutma:31:onu biraz kendi haline bırak fazla arama o arayınca sen kısa konuş fazla seni seviyorum özlüyorum deme ciddi birkaç konu bul konuş.nişanlın birbirimizi tanımıyoruz demiş ya biraz birbirinizi tanımaya çalışın son olarak erkek milletine yaranamazsın ne kadar kendini ağırdan satarsan o kadar kıymetin olur az ara az ilgilen bırak o sana dönsün o seni merak etsin:31:

cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum. önerileriniz benim için çok önemli.

aslında hep canı sıkıcı konulardan konuşmuş olabilirim.. kpss ye hazırlanıyorum.. ve çok stresliyim bu aralar.. stresten ağlıyorum.. geçen gün kameralı konuşurken yine tutamadım kendimi.. ağladım.. aslında sınav stresinden ağlamıştım ama o kendiyle alakalı bir problemim var da ağladım sandı.. iletişim problemimiz olabilir.. birbirimizi yanlış anlıyoruz.. evet kısa sürede nişanlandık.. çıkmaya başladıktan 5 ay sonra nişanlandık.. ama okuduğum kişisel gelişim kitaplarında da ideal sürenin 6-12 ay arası olduğu yazıyordu..

neyse.. ciddi konulardan kastı aslında tam olarak ifade edemiyorum ama ne bileyim, günlük olaylar, insanların yaşadıklarıyla alakalı.. benim hangi konuda fikrimi biliyorsun Allah aşkına dedi.. Ben senin hangi konuda fikrini biliyorum dedi? Sana önemli bir şeyden bahsediyorum, sen beni anlamıyorsun, dinlemiyorsun, hiç yorum yapmıyorsun dedi.. Yaa Allah aşkına insan bir fikir söyler, karşıt ya da benzer, bir fikir bile vermiyorsun dedi.. Galiba biz iyi arkadaş değiliz dedi.. çünkü ben bir problemim olduğunda başkasıyla dertleşiyorum.. o da benimle hiç dertleşmiyor.. aslında dertleştiğini söylüyor.. ama ben o an onun bana derdini anlattığını anlayamıyorum.. sadece çok özlediğime odaklanıyor.. ve kavuşma hayallerinden söz ediyorum.. bana çok kızmış bu konuda.. benimle ilgilenmiyorsun diyerek de ona haksızlık ediyormuşum.. beni gerçekten çok seviyormuş ama ben onu uygunsuz zamanlarda arıyormuşum.. sonra da alınganlık yapıyormuşum.. aradaığımda da hep aynı şeylerden.. özlemekten sevmekten bahsediyormuşum.. ama özlüyorum..:14: bunu çok fazla dile getirmemden ve cilvelerimden sıkılmış galiba..

ama cilvesiz de olmaz ki.. sonuçta ben onun kankası değilim ki..

haaa bu arada kanka demişken.. tartışmamızın bir diğer sebebi de ben ona bir şey anlatıyordum.. hı hııı.. hı hııı.. diye beni geçiştirdi.. çok sinirlendim.. kapattım telefonu.. aradan 1 saat geçti.. aradı beni özür diledi.. bu bana kıymet vermediğini gösterir dedim.. hı hıı hı hıııı diye geçiştirmek de ne demek dedim.. o da dediki ben en yakın arkadaşımla da böyleyim.. aslında bu sana değer verdiğimi gösterir.. dinlemek istemediğim halde seni dinlemeye çalıştığımı, senin yanında olduğujmu gösterir dedi..

ne saçmaa. ben onun kankası değilim ki.. en yakın arkadaşıyla öyle olabilir.. bazen benim de en yakın arkadaşım mesaj atıyor, o an kafam yerinde değilse görmezden geliyorum.. 2 3 saat sonra cevap atıyorum mesela.. ama ona hemen cevap etıyorum.. ne olursa olsun.. sonuçta o benim kankam değil ki.. evimin erkeği, hayat arkadaşım olacak.. birbirimizi can kulağıyla dinlemek yerine hı hııı demek ne kadar üzücü.. çok kırıgınım gerçekten.. kaç saat geçti.. hala aramadım onu.. kırgın olduğum için aramak istemiyorum.. eskisi gibi kıymetimi bilmesini istiyorum.. en çok içime batan da birbirimizi tanımıyoruz demesi oldu..
offf valla iyi değilim.. ders de çalışamıyorum bu yüzden..:2::2::2:

Son düzenleme:
Kusura bakma ama gerçekten birbirinizi tanımıyorsunuz ve tanımak için de çaba sarfetmiyorsunuz...Bak senin ne kadar zoruna gitmiş sen birşey anlatırken seni geçiştirmesi aynı şeyi oda yaşıyor demekki sana sıkıntısını anlatıyor ama iyi kötü bir yorum yapmıyorsun...Seni üzmek istemem ama böyle giderse ilişkiniz uzun sürmez...

ne yapmam lazım peki.. uzaktan telefonla ancak bu kadar oluyor.. onu tanımaya çalışmak için ne yapmam lazım, hangi konulardan konuşmam lazım bilmiyorum kii:14::14:
benim daha önce hiç erkek arkadaşım olmamıştı.. o benim ''ilk''im.. tecrübesizim.. erkeklere karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum..:5::5:
onu kaybetmeye dayanamam.. o da bensiz yapamaz.. yüzükler takılırken ''bunun geri dönüşü yok, biliyorsun değil mi?'' dedi yarı şakayla karışık..
aramızda çözemediğimiz problemlerimiz var ama birbirimizi çok seviyoruz.. dert ortağım değilsin.. dertleşemiyoruz dedim.. ben de senin derdin olduğunda anlamıyorum..
ne yapıcaz dedim.. bir gün iyi bir arkadaş oluruz belki dedi.. onu çok seviyorum.. canım kadar..:14::14::25::25:

Son düzenleme:
ne yapmam lazım peki.. uzaktan telefonla ancak bu kadar oluyor.. onu tanımaya çalışmak için ne yapmam lazım, hangi konulardan konuşmam lazım bilmiyorum kii:14::14:
benim daha önce hiç erkek arkadaşım olmamıştı.. o benim ''ilk''im.. tecrübesizim.. erkeklere karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum..:5::5:
onu kaybetmeye dayanamam.. o da bensiz yapamaz.. yüzükler takılırken ''bunun geri dönüşü yok, biliyorsun değil mi?'' dedi yarı şakayla karışık..
aramızda çözemediğimiz problemlerimiz var ama birbirimizi çok seviyoruz.. dert ortağım değilsin.. dertleşemiyoruz dedim.. ben de senin derdin olduğunda anlamıyorum..
ne yapıcaz dedim.. bir gün iyi bir arkadaş oluruz belki dedi.. onu çok seviyorum.. canım kadar..:14::14::25::25:

Mesela yaşadığın günlük olayları anlatıp fikir sorabilirsin sence doğru mu yapmışım sen olsan nasıl davranırdın gibi ya da ona gününün nasıl geçtiğini sorabilirsin veya haberlerden duyduklarını paylaşıp fikrini sorabilirsin, güncel olayları anlatıp ne düşünüyorsun diyebilirsin vs vs farklı şeylerle dikkatini çekmelisin ilgilendiğini onun fikirlerine değer verdiğini göstermelisin

Mesela yaşadığın günlük olayları anlatıp fikir sorabilirsin sence doğru mu yapmışım sen olsan nasıl davranırdın gibi ya da ona gününün nasıl geçtiğini sorabilirsin veya haberlerden duyduklarını paylaşıp fikrini sorabilirsin, güncel olayları anlatıp ne düşünüyorsun diyebilirsin vs vs farklı şeylerle dikkatini çekmelisin ilgilendiğini onun fikirlerine değer verdiğini göstermelisin

anladım.. teşekkür ederim.. peki şu aşamada ne yapmamı önerirsiniz? aslında onu merak ediyorum.. şu an nöbette yine.. ama aramadım dünden beri.. en son iyiydi aramız.. yani dünkü konuşmamızda en son aramızı düzeltmiştik.. ama içmdeki kırgınlığı atamıyorum.. vene yapacağımı bilmiyorum..:43::43:

anladım.. teşekkür ederim.. peki şu aşamada ne yapmamı önerirsiniz? aslında onu merak ediyorum.. şu an nöbette yine.. ama aramadım dünden beri.. en son iyiydi aramız.. yani dünkü konuşmamızda en son aramızı düzeltmiştik.. ama içmdeki kırgınlığı atamıyorum.. vene yapacağımı bilmiyorum..:43::43:

Aranızı düzelttiyseniz özel bir şey yapmanıza gerek yok ki...Normalde nasıl konuşuyorsanız öyle konuşun...Kırılacak bir şey yok nişanlınız ilerde eşiniz olacak haklı olarakta sizin herşeyiniz olmak istiyor bunuda size söylemiş...Sizi seviyor ki birşeyler yapalım diye durumu size anlatmış düzeltmek istediğinin sinyalini vermiş...Nişanlınız sizin herşeyiniz olmalı... Kankanız,sevgiliniz,eşiniz,aileniz vs.

Back
X