• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen beni yargilamayin ama piskolojim alt üst oldu...

Üzülmek için bile bu kadar erkenken sen takıntı boyutuna getirmişsin işi biraz kendini rahatlat. Daha seneniz bile dolmamış denemeye başlayalı.

Burda çocuğu olmayan insanlardan gebeliğini gizleyenleri okudukça kızıyordum ne alaka sizin çocuğunuzda gözümüz yok bizim diyerek ama gerçekten gebe kalamayanlarda böyle bir sıkıntı varmış. Artık kızmayacağım onlara.

Bu kadar takıntı yapmayın kendinize başka bir doktor bulun 30 yaş üzeri bekleme süresi 6 ay. Kafanıza takmak yerine eşli olarak bir An önce ilgilenecek bir doktora gidin.

Soranlardan gizlemedim ben bugüne kadar dua edin siz de,dedim. 2 senedir deniyoruz biz de bu arada

Eşin de test yaptırdı mi ? Kafana hiç takmadığın anda gelir bebiş her ay bekleme . Ben de çok bekledim çok test Yaptım. 2 yıl olmadı . Eşimde Meğerse varikosel varmış ve doktor bize tüp bile zor dedi . Sonra eşim ameliyat oldu ve 4. Ayda hamile kaldım . Bu kadar çabuk olacağını düşünmediğimden hiç kafaya takmadım tabi . Çok şükür şimdi 1.5 Yaşında oğlum var senin de olacak inşallah

Yengem yıllarca tedavi gördü tam umudunu kesmişken geldi bebegi artık isyan ediyordu .. Sonra trafik kazasında cok acı bir sekilde kaybetti.. 2 sene olacak aralıkta hala aglıyor. Bence sadece istedi Allah takdir gördüyse versin demedi hayırlısıysa enegim olsun demedi.. Belki de dedi yani bilmiyorum ben çok istedi diye oldu gibi düsünüyorum Ama Allahın takdiri tabi sende hayırlısı diye dua et lütfen Rabbim eksikligini hissettirmesin verdiginde de vermeden de ..

Evlatsizlik mi!
Bu susuzluk degil dimi yanlis okumadim!

Ben de 4 senedir olmuyor sanmıştım. Tedaviye falan başlamak istiyorsanız doktora 1 yıldır deniyoruz deyin.
Fakat bence umutsuzluğa kapılmak için çok erken.

Eşiniz sperm testi yaptırdı mı ? Sonuçta 2 taraflı bu işler. Benim sorun esimdeydi. Azosperm teşhisi kondu, 7 ay tedavi gördü 2 tüp bebek denememde hamile kaldım ve 2 buçuk aylık bir oglum var. Ümidini kaybetme. Gün doğmadan neler doğar

Şu soranlara önce net bı cevap bul bır daha soramasınlar kıme ne canım sneın cocuk yapıp yapmamandan ya nefret edıyorum su toplumun dıretmelerınden...Denıldıgı gıbı dr degıstırıp burdan önerıler alırsan belkı daha ıyı olabılır.Bır de stres en buyuk dusman oluyor bu konuda takıntı yapmamanız gerekıyor.

Eğer bebek konusunu sana açan olursa 'doğursam sen mi bakacaksın' ya da ' sen daha çok doğur da biz sevelim' gibi geçiştirmek en güzeli, kafanı ne kadar çocuğa takarsan o kadar olmaz. Birden fazla doktora git oyalanma. Aynen yaşın genç, İstanbul'da millet 40'lı yaşlarında doğuruyor.

başkalarını boşver ama eğer sen istiyorsan ve fiziksel bir problem yoksa belli ki sorun psikolojik.
takip ettiğim bir uzmanın sayfasından bir anektodu buraya koyup kaçıyorum: https://www.facebook.com/DrAyseDuma...21471.110396995795961/462599667242357/?type=1

umudunu yitirme, çözüm yollarını araştır boş yere kendini harap ediyorsun. hayırlısını dile, insallah hayırla uğurla alırsın bebeğini kucağına.

Merhaba arkadaşlar...
4 yıllık evliyim...evliligimm de büyük bir problem olmadı allaha şükür.. eşim iyi bir insandır çok şükür...

ikimizde 30 lu yaslardayiz bebek çok istiyoruz ama her ay aynı hayal kırıklığı ile yaşıyoruz umudumuz kırılıyor...
benim korkum hiç olmaması ve bu dünyada yapayalnız kimsesiz kalmamiz..

arkadaşım geçen hafta doğum yaptı gidemedim lütfen beni yadirgamayin ama bebek bile göremiyorum gözlerim doluyor...içim çok acıyor. ..
lütfen kırıcı olmadan yorum yapın..
eşim yegenlerini bile sevdikce içim parcalaniyor...

allahım diyorum o kurtaj yaptıran insanlar ve sokağa bırakılan terk edilen bebekler... ve biz çok isteyen ama ulaşamayan aileler...

allahım kimseyi evlatsizlikla sınamasin...

her gördüğün de soran insanları artık bogazlamak istiyorum olmuyor işte diye bağırmak istiyorum... beni çok yipratiyorlar... laf sokuyorlar... neyi bekliyorsan 30 yaşında sin artık sana çocuğun nine der ilerde... daha birinci çocuğun bile yok 30 dan sonra daha zor çocuk bakmasi...
her gördüğün de insan sorar mi yaaa insaf... naptin bebek düşünmüyor musun artık ee hadi ama bebek sevelim...

Bu arada doktora gittim bir sene geçmeden müdahale edemeyiz dedi... denemeye devammis... Rahim kontrolü falan yaptı hersey yolunda dedi... Allah nasip etmedimi hepsi boş işte...

beni rahatlatacak yorumlara ihtiyacım var benim gibi olan beni anlayacak arkadaşlar ın yorumlarını bekliyorum...
canım ben 31 de ilk 35 de 2. doğumumu yaptım.gayet de rahat oluyor .teknoloji artık ileri nineler bile genç kız gibi görünürken söylenenler çok saçma.çocuğa gayet de güzel bakılıyor.senin yaşlardayım ben de.kafayı takarsan olmaz beynini rahatlat önce sonra güzel bir doktor bul.ayrıca kimsenin seni yargılamaya hakkı yok.ben ilk çocuğumu karnımda kaybettim.sonrasında doğum yapana kadar çocuğu olan arkadaşlarıma gidemedim.çocuk parkından bile geçerken ağlıyordum.mevlam çok büyük sen ona sığın ve tüp bebeği de düşün.
ayrıca bol protein alımı hamile kalmayı kolaylaştırıyor.özellikle hayvansal protein

Son düzenleme:
Abla denedin denedin olmadı mı bol dua et büyüklerden fikir al nasıl dua edeyim ne yapayım diye . Rabbim yine kısmet etmezse evlatlık edinin sevabına da girersiniz. Bizim bir tanidik aldı çok mutlular görülmeye değer . Bebeğin adı ise ' Umut ' ☺ hem size hem bebeğe umut ışığı oluyor ne harika ..

Merhaba arkadaşlar...
4 yıllık evliyim...evliligimm de büyük bir problem olmadı allaha şükür.. eşim iyi bir insandır çok şükür...

ikimizde 30 lu yaslardayiz bebek çok istiyoruz ama her ay aynı hayal kırıklığı ile yaşıyoruz umudumuz kırılıyor...
benim korkum hiç olmaması ve bu dünyada yapayalnız kimsesiz kalmamiz..

arkadaşım geçen hafta doğum yaptı gidemedim lütfen beni yadirgamayin ama bebek bile göremiyorum gözlerim doluyor...içim çok acıyor. ..
lütfen kırıcı olmadan yorum yapın..
eşim yegenlerini bile sevdikce içim parcalaniyor...

allahım diyorum o kurtaj yaptıran insanlar ve sokağa bırakılan terk edilen bebekler... ve biz çok isteyen ama ulaşamayan aileler...

allahım kimseyi evlatsizlikla sınamasin...

her gördüğün de soran insanları artık bogazlamak istiyorum olmuyor işte diye bağırmak istiyorum... beni çok yipratiyorlar... laf sokuyorlar... neyi bekliyorsan 30 yaşında sin artık sana çocuğun nine der ilerde... daha birinci çocuğun bile yok 30 dan sonra daha zor çocuk bakmasi...
her gördüğün de insan sorar mi yaaa insaf... naptin bebek düşünmüyor musun artık ee hadi ama bebek sevelim...

Bu arada doktora gittim bir sene geçmeden müdahale edemeyiz dedi... denemeye devammis... Rahim kontrolü falan yaptı hersey yolunda dedi... Allah nasip etmedimi hepsi boş işte...

beni rahatlatacak yorumlara ihtiyacım var benim gibi olan beni anlayacak arkadaşlar ın yorumlarını bekliyorum...
hangi sehirdesiniz?size doktor ismi verebilirim!Bende 33 yasinda once Allahin sonra doktorun sayesinde hamile kaldim ve simdi dunyalar yakisiklisi bir oglum var Allah ona uzun omur versin!bu arada 13 yillik evliyim,asilamadan tut kac defa tup bebek denedik olmadi ve hic bir sorunumuz yokken!bu arada 3 arkadasim ve yengemde dahil olmak uzere ayni doktorun tedavisinden bebek sahibi oldular cok sukur ve heopside 5 yildan fazlaz evliler!inanin sizi cok iyi anliyorum,Allah kimsenin kucagini bos birakmasin insallah!

evet haklısınız belkide suan büyük bir sınav dayım allah hayırlısı ni nasip etsin. ..
aslında beni en çok yipratan insanlar... kalabalık ortamlarda bile soruyor lar. . laf sokuyorlar... allahım affetsin ama ben çok yıprandım artık kimseyi görmek bile istemiyorum....

İnsanları susturamazsınız malesef ancak siz de gayet ters cevap verebilirsiniz, herkes haddini bilir böylece üzülmezsiniz.

Canım içine sinmiyorsa Dr değiştir direk bazı Dr lar gerçekten hafife alabiliyorlar bu durumu ben de 2011 de evlendim bizim de uzun sure olmadı eşim böbrek nakilliydi ve immunspresif ilaçlar kortizon vs günde 2 avuç hap alıyordu .. Dr su durumda kesinlikle olmaz dedi ki biz hic korunmadik yine de veren Rabbimdir dedik ama olmadı iste dedimya ilaçlar ağırdı her ilacı da kullanması yasak vs derken 2 yıl geçti 29 yaşındayım ben esimde 32 su an da ..her neyse yapmadigimiz şey kalmadı alternatif olarak ta 2013 te eşim rahatsızlandı ve böbreği iflas etti hastane yattik uzun sure ama sonuçta diyalize girmeye başladık böbrek tamamen atınca o donem bebeği falan dusunemedik haliyle az kalsın kaybediyorduk esimi bi Dr yüzünden hastaneden çıktık ve diyaliz merkezine gitmeye basladik ve oradaki Dr umuz eşime bi ilaç verdi ve ev diyalizini önerdi değerlerin toparlanmasi için proxeed plus diye bi ilaç 6 ay civarı kullandık velhasilikelam ama yine olmadı biz de artik biraktik takibi vs aşılama yaptiralim dedik en azından artik çevrenin sacmaliklari vs uğraşmak ne zordur bilirim kardeşim .. Kocam hastane de yatıyor du inan ki adam caniyla cebellesiyo insanlar çocuk yapmiyomisinuz diye sorardi bu kadar densizlerle uğraştım ben de daha neler neler inan çok yipraniyor insan ama biz hastalıkla imtihan olduk bi de uzerine .. Biraz uzun oldu hakkini helal et biz artik herşeyi bıraktığımız anca 2014 un Kasımı adet tarihin gecmis farkında bile değildim ev diyalizi vs uğraşıyorduk o donem idrar testi falan bile yapmadım hic direk gidelim dedim Dr 8 gün falan geçmiş ve mucize olmuştu iste hamileydim çok şükür ikimizde inanamadik izin sure .. Ama Rabbim olmayan spermlerle nasip eyledi o yüzden sabret ve bekle biliyorum çok zor ama inan buna ve rahat olmaya çalışın .. Rabbim en kısa en hayırlı zaman da sana da tüm isteyenlere de nasip eylesin bu güzelliği Doğumum yakin inşallah dua edeceğim tüm isteyen kardeşlerime sen de dua bi eksik etme hic selam ve duayla canim

Bencede doktor degistir..ilac tedavisi gerekiyorsa baslatirlar..hic bir sorununuz yoksa preesed de etkili.bi forumda okudum bende bir yıl olmamisti bizim de

Dua et Insallah hakkinda hayirlisi. Sakin umidini yitirme... daha gencsin sen bakma baskalarinin lafina millet herseye bi laf bulur cocugun olsa 2.ci nezaman derler.

bogurtlenkusu bogurtlenkusu dediğinize harfiyen katılıyorum fakat dediğiniz şey olduğunda çoğu ilk çocuğuyla doğurduğu çocuğu bir tutmuyor maalesef.
Tanıdığım 3 aile var bu şekilde ve ucude ilk evlat edindikleri yavrularını , kendi çocukları doğduktan sonra aynı sevgiyi vermiyorlar.

Bu yüzden lütfen evlat sahibi olmak için değil onlara bir yuva kazandırmak için çıksın yola herkes.. Bu çok ince bir çizgi.. Gerçekten ama gerçekten çok istemek lazım.
Bebek hasretiyle yandıkları için evlat sahibi olup sonradan aynı hassasiyeti göstermiyorlar.

Kimsesiz çocuklar yuvasız yaşamaya alışıyor. Büyüyor, çalışıyor, kendi yuvalarını kuruyorlar.
Bunun aksi olduğunda , yuva sıcaklığı tadıp sonra dışlandıklarında çok daha kötüsü oluyor.

ISSIZZ ISSIZZ , belli ki daha yeni beklemeye başladınız. 10 15 yıl bekleyip bebeklerini kucaklarına alan, hiç alamayanlar var.
Az daha sabır edin. İnşaallah sizde bebeğinize kavuşacaksınız. Çevrenizi duymayın.
" Ne zaman nasip olursa o zaman " deyip susturun.
İnsanların sıkıntıları kendilerine yetiyor birde ustune boşboğazcılar hiç çekilmiyor

Mrb arkadasim seni çok k iyi anliyorum bende5 yillk eevliyim ucbucuk yol ugrastik herşey normal gorunuyodu ikimizdede sebepsiz infertilite dediklerinden Allaha şükür 2. Tüp bebek denemenizde oldu oğlum uç aylik simdi her namazdan sonra dua ederim isteyenlere nasip etsin Rabbim diye bende sen gibiydim hamile haberi fuydumdu evde ağlar dururdum bu onlari kiskandigin sevinmedigin için değil biliyorum hep sinav diye ddüşündüm insallah gecmisizdir o soranlardan çok sikilmistim hic biyere gitmezdim sorcakla diye hepsi geciyo cocugunu kucagina alinca hic yasamamisin gibi oluyor seninde ole olcak insallah diktor konusuna gelince iyi arastir içinesinen guvendigin bi ddoktor bul birdebiri daha demis d vitamini al iç yadirgamayin demenide anliyorum burda herkes farklı yorumlar yapabiliyor sen destek için yaziyosun birde onlarami kirilasin yaşamadan bilemez kimse seni anliyorum meryem suresi oku çok faydasioluyor ajlindan cikar diyemiyorum basarabilursen coçok güzel ama ben cikaramiyodum Rabbim daha fazla bekletmeden en hayirli zamanda nasip etsin insallah

doğru 18ine geldimi evleneceksin 19unda doğuracaksın bu ülkede, üniversiteyi bitirdi mi de işe girdin mi diye sorup insanın psikolojisini bozmakla ünlüdür bu familya. kaç yıllar sonra bebek sahibi olan insanlar var Allahtan hayırlısını dileyin bol bol dua edin ve bu tür insanları kafaya takmayın

Back
X