Lütfen Beş Dakikamızı Ayırıp Bu Yanlışa Dur Diyelim!

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.301
158
Sayın forum yönetiminden öncelikli ricam lütfen bu konuyu buradan taşımayın. Çünkü benim de derdim bu!

Arkadaşlar malumunuz HSG çekiminin ne kadar stresli bir konu olduğunu defalarca buralarda konuştuk. Bir sürü başlıkta bir sürü şey yazılıp çizildi. Bu hafta ben de kimseyi korkutmak için demiyorum ama benim için "korkunç" geçen ve maalesef başarısızlık ile sonuçlanan bir HSG girişiminde bulundum.

İçeride bağıranlar çığlık atanlar ve hatta acıdan bayılanlar hiç eksik olmadı. Bende de denendi ancak sonuç fiyasko.. Sonrasında ise bana özel bir hastaneye başvurmam söylendi. Ancak özel hastane fiyatları malumunuz 700 TL'den başlıyor beş dakikalık çekim ücretleri. Ben de bulunduğum hastanenin sağlık kuruluna başvurdum ve gerekçelerimi de sıralayarak bir dosya oluşturdum. Kurula çağırıldım yüzyüze de derdimi anlattım. Kesinlikle bu işlemi anestezisiz olarak bana uygulayamayacaklarına karar verdiler.

ANCAK!!
Bana verdikleri cevap bu çekimi orada yapamayacaklarını çünkü anestezi altında gelişebilecek olası komplikasyonları engellemek için yeterli tezçhizatın hastanelerinde bulunmadığını söylediler. Elimde de karar dosyası mevcut. Başhekimliğe bununla ilgilenilmesi için şikayette bulundum. Ancak anladığım kadarıyla hiç bir anestezi uzmanı tabir-i caizse bu "iş yükü"nün altına girmek istemiyor.

Birden fazla devlet hastanesi ile görüşmeler yaptım şu iki üç gün arasında. Hepsinden de gelen ortak cevap "yeterli teçhizatımız yok" oldu.

Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Hepimizin ama kendisi ama eşleri her ay aldığı maaştan SGK prim gideri sağlık sigortası gideri gibi giderleri ödüyor. Böyle bir durumda daha "İNSANİ" bir muamele görmek istemekten daha doğal hiç birşey olamaz.

Sizlerden ricam lütfen LÜTFEN! Sadece beş dakikanızı alacak bir işlem. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) bir şikayet oluşturun. Bizlerin bu işlemi anestezisiz yaparak hem psikolojik hem fiziksel olarak ne kadar zorlandığımızı en azından belli şartları sağlayan hastaların bu işlemi anestezi altında almalarına olanak tanınmasını ve devlet hastanelerinde bu işlemin yapılmasını rica edelim.

Teşekkür ederim.

Ben de hsg çekildim ama öyle dayanilamayacak bir ağrı duymadım ya benden önceki bayan da çığlık attı bir sürü korkuttu beni boşuna.
Regl sancılarım benim bünyeyi acıya çok alıştırmis galiba.
Bence çok büyük acı veren bir işlem değil ama gıcık bir işlem.
Kendinizi bu kadar kasmayin bayanlar.

Ben de hsg çekildim ama öyle dayanilamayacak bir ağrı duymadım ya benden önceki bayan da çığlık attı bir sürü korkuttu beni boşuna.
Regl sancılarım benim bünyeyi acıya çok alıştırmis galiba.
Bence çok büyük acı veren bir işlem değil ama gıcık bir işlem.
Kendinizi bu kadar kasmayin bayanlar.
Ben agda yaptirirken ciglik atan duydum. Oyuzden bisey demiyim nomu :)

Lab cigim senin sanirim vajinismus gecmisin vardi. Oyuzden basarisiz olabilir operasyon. Biraz kendini toplayip ozele basvur derim fiyatina bakmadan.

Sayın forum yönetiminden öncelikli ricam lütfen bu konuyu buradan taşımayın. Çünkü benim de derdim bu!

Arkadaşlar malumunuz HSG çekiminin ne kadar stresli bir konu olduğunu defalarca buralarda konuştuk. Bir sürü başlıkta bir sürü şey yazılıp çizildi. Bu hafta ben de kimseyi korkutmak için demiyorum ama benim için "korkunç" geçen ve maalesef başarısızlık ile sonuçlanan bir HSG girişiminde bulundum.

İçeride bağıranlar çığlık atanlar ve hatta acıdan bayılanlar hiç eksik olmadı. Bende de denendi ancak sonuç fiyasko.. Sonrasında ise bana özel bir hastaneye başvurmam söylendi. Ancak özel hastane fiyatları malumunuz 700 TL'den başlıyor beş dakikalık çekim ücretleri. Ben de bulunduğum hastanenin sağlık kuruluna başvurdum ve gerekçelerimi de sıralayarak bir dosya oluşturdum. Kurula çağırıldım yüzyüze de derdimi anlattım. Kesinlikle bu işlemi anestezisiz olarak bana uygulayamayacaklarına karar verdiler.

ANCAK!!
Bana verdikleri cevap bu çekimi orada yapamayacaklarını çünkü anestezi altında gelişebilecek olası komplikasyonları engellemek için yeterli tezçhizatın hastanelerinde bulunmadığını söylediler. Elimde de karar dosyası mevcut. Başhekimliğe bununla ilgilenilmesi için şikayette bulundum. Ancak anladığım kadarıyla hiç bir anestezi uzmanı tabir-i caizse bu "iş yükü"nün altına girmek istemiyor.

Birden fazla devlet hastanesi ile görüşmeler yaptım şu iki üç gün arasında. Hepsinden de gelen ortak cevap "yeterli teçhizatımız yok" oldu.

Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Hepimizin ama kendisi ama eşleri her ay aldığı maaştan SGK prim gideri sağlık sigortası gideri gibi giderleri ödüyor. Böyle bir durumda daha "İNSANİ" bir muamele görmek istemekten daha doğal hiç birşey olamaz.

Sizlerden ricam lütfen LÜTFEN! Sadece beş dakikanızı alacak bir işlem. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) bir şikayet oluşturun. Bizlerin bu işlemi anestezisiz yaparak hem psikolojik hem fiziksel olarak ne kadar zorlandığımızı en azından belli şartları sağlayan hastaların bu işlemi anestezi altında almalarına olanak tanınmasını ve devlet hastanelerinde bu işlemin yapılmasını rica edelim.

Teşekkür ederim.
Ben yıllar önce özel hastahanede anestezisiz yaptırmıştım. Acı eşiğim çok yüksek olduğu için ağrı vs hissetmedim gibi.hatta tek başıma hastahaneye gidip yaptırmıştım. Sonrasında kalkıp yürüyerek çıkmıştım.
Her kadın benim kadar acıya dayanıklı olmayabilir insanca muamele yapılmasını istemek de en doğal hak ama gelin görün ki burası Türkiye ve insan canı çok ucuz bu ülkede.

En kısa zamanda daha insani şartlarda yapılır umarım.

Şikayet tabiki ederiz ama sen bence şimdiden 700 tl yi gözden çıkar. Sağlık bu şakaya inada gelmez

Ben de zamanında nette okuduklarım karşısında çok korkuya kapıldım HSG çekimi öncesi.Ancak korktuğum kadar zor olmadığını gördüm ,zaten kısa süreli bir işlem.Tek gereken sakin olmak,kendini çok kasmamak.Siz şu an iyilik yapıyorsunuz ama ,çoğu çektirmek isteyenler bu okudukları karşısında korkup vazgeçebilir.Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.

Burada konu sahibi çektiği acıyı değil de devlete bu kadar prim ödenirken neden imkanların kısıtlı olup özele yönlendirilmesi ?

Konu sahibi haklısın
Ancak en basit emar testi için bile alet bozuk diyip özele mahkum edilen bir sistemin içindeyiz.

Umarım şikayetinize en kısa sürede çözüm bulunur.
Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Bende cekılmeyı dusunuyorum ancak 700 tl gıbı rakamlar degıl , goruntuleme merkezınde yaptıracagım ıslemı.

Devlette bazen dıyorum kı ssk odenıyor ama hıc kullanamıyorum , ozel sıgortam var oradan butun ıslemlerımı yaptırıyorum malesef

Hangi hastane ki bu 700 tl den başlıyor? Ben 1buçuk 2 sene önce özelde 200 tl ye yaptırmıştım. O kadar zor birşey değil 5 dk bile sürmüyor.

Ağrısız çeken yerler var. Özel bir aletleri karnının üstüne koyuyorlar ve acı duymuyorsun. Anesteziye gerek yok. Öyle hastaneleri araştırın derim ben öyle bir yerde çekildim tavsiye ederim. 3 yıl önce 400dü şimdi ne kadar bilmiyorum ama anesteziden iyidir diyorum.

ANCAK!!

Teşekkür ederim.

Devlet hastanelerinin hangi uygulaması şikayet konusu değil ki, hsg, rahimden parça alımı hatta kürtaj uyuşturucusuz yapılıyor hanımlar, şikayet bunları çözer mi meçhul...

Arkadaslar "aaa o kadar da acimiyor ki" diyorsunuz ya, hem konunun ozu bu degil hem de bunyeden bunyeye degisen bir seyi kendi deneyiminizle genellemeyin. Konu o degil.
konu bu degil evet ama ben de anestezisiz yaptirdim ve cani bi tatli bi insan olmama ragmen gik demeden ciktim. baskasina cok zor gelebilir. sadece herkes cok zorlanicak diye korkutmak gereksiz. ancak ķonu sahibi şikâyetinde hakli. bu ayri bi durum.

Haklisiniz eger anestezi ile yapiliyorsa buna her hastanin hakki olmali.

Ama bu cok acı veren helede bayilmaya sebep olacak kadar aci hissedilen bir islem degil.Kendini kasinca zor geciyor tabi kasmamak elde degil islemin yapilis seklinden dolayi.
Ozeldede yaptirinca hemen cikip yurunuyor zaten.
Çok aci veren bir islem olsaydi hastanede yatirirlardi.

Back
X